Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina, dobrze wyszło z tą przeniesioną wizytą! Teraz byłby tylko pęcherzyk, a za tydzień już może serduszko!
Klaudia, będzie dobrze Wytrzymasz jakoś te dwa tygodnie. Ja czekam od 23 listopada na to usg, bo cały czas się boję, ale jakoś to lecipolkosia, PLPaulina lubią tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
syska89 wrote:Kurcze tak Was podczytuje I widze ze juz robicie badania a ja zyje w zawieszeniu .na dzis mam 4t6d , wizyta w srode I juz sie stresuje. Musze odgrzebac swoja dokumentacje I sprawdzic czy robilam te badania.one sie jakos konkretnie nazywaja ?bo ja wszystko wykonywalam w diagnostyce I nieraz stosuja skroty nazw
Kiedy i ilu dniowy miałaś transferowany fasolke?mi88 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Kochane czy wam się też zdarza mieć wieczorami brzuch jak balon ? Nie wiem czy to wzdęcia czy nie ogólnie nic mnie nie boli.. wczoraj miałam brzuch jak moja siostra w 5msc... Jestem szczupłą osobą więc taki brzuch rzuca się odrazu w oczy
Dodam, że moja waga stoi w miejscu, chociaż mniej jem, a brzuch ogrooom
25.07.2018 🦊
-
nick nieaktualnySyska89 jak liczysz termin porodu? Od ostatniego okresu czy od transferu? Zapomniałam zapytać mojego doktora.
U mnie we wtorek na USG nie było jeszcze nic, no może jakaś kropeczka mała, ale za wcześnie wiadomo.
Czekam cierpliwie do 15-ego.
Wszystkie wyniki super, jeden zastrzyk mniej dziennie, więc odetchnęłam. -
syska89 wrote:18 listopada transfer 5-dniowej blastki
d'nusia lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Zuuziia wrote:Kochane czy wam się też zdarza mieć wieczorami brzuch jak balon ? Nie wiem czy to wzdęcia czy nie ogólnie nic mnie nie boli.. wczoraj miałam brzuch jak moja siostra w 5msc... Jestem szczupłą osobą więc taki brzuch rzuca się odrazu w oczy
Ja mam wizytę 20.12 Będzie to 7t,0d i jestem pewna że będzie serce bo w niepelnym 5 był zoltkowy10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Zuuziia wrote:Kochane czy wam się też zdarza mieć wieczorami brzuch jak balon ? Nie wiem czy to wzdęcia czy nie ogólnie nic mnie nie boli.. wczoraj miałam brzuch jak moja siostra w 5msc... Jestem szczupłą osobą więc taki brzuch rzuca się odrazu w oczy
Paulina zgłaszasz to lekarzowi? Ja co prawda miałam lekkie krwawienie, ale też po intensywnym dniu (mam nadzieję że to tylko od tego) i zalecił oszczędny tryb życia i dużo leżenia. Musimy teraz bardzo uważać na siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 10:40
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Paulina zgłaszasz to lekarzowi? Ja co prawda miałam lekkie krwawienie, ale też po intensywnym dniu (mam nadzieję że to tylko od tego) i zalecił oszczędny tryb życia i dużo leżenia. Musimy teraz bardzo uważać na siebie
Oczywiście że zgłoszę to lekarzowi.. mam tylko nadzieję że się to nie powtórzy. I też liczę na to że to ciężko dzień spowodował.. że ma innych przyczyn.
I od wczoraj odpoczywam. w sumie nie wiem co powinno mnie tak mega zmartwić oprócz krwawienia.. hmm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 10:54
-
Cześć dziewczyny !
W 28 cs, a jednocześnie pierwszym z pomocą medyczną udało się ! Cykl w pełni monitorowany z badaniami hormonów w poszczególnych dniach. Udało mi się pierwszy raz zajść w ciąże po zastrzyku ovitrelle oraz luteinie. W 17 dniu po owulacji bhcg 315, w 19 dniu 825 i w 21 dniu tj. wczoraj 2225 Beta przyrasta prawidłowo, wizytę mam umówioną na 15 grudnia. Będzie to 6 tydzień i 4 dzień. Modlę się o serduszko i jednocześnie ogromnie się boję, że coś będzie nie tak... Tak długo staraliśmy się o tę ciążę.. Myślałam, że już nigdy się nie uda.
Poza bolącymi piersiami i bólami głowy oraz sennością między 4 a 5 tygodniem (kiedy jeszcze nie wiedziałam o ciąży)aktualnie mam niewiele objawów. Pozostał ból piersi (raz mocniejszy raz słabszy) ale zero mdłości. Nie odrzuca mnie od zapachów. Zauważyłam tylko, że bardzo często robię się głodna. CO 2 godziny muszę coś zjeść bo burczy mi w brzuchu. Czasami coś zakłuje w lewym albo prawym jajniku. Czasem czuję dziwne napięcie w dole brzucha, ale to tyle. Mam problemy ze snem w tym znaczeniu, że zawsze byłam mega śpiochem. W weekendy potrafiłam spać do 11 a teraz godz. 6.00 i mogłabym wstawać, jak do pracy.
Według miesiączki termin powinien być na połowę sierpnia 2018.
Pozdrawiam Was serdecznie !
_ _ _
17dpo- 325; 19 dpo - 825, 21 dpo- 2225Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2017, 11:09
myszeczka89, KlaudiaSG, alenka89, Flowwer, Carolline, polkosia, niedograna lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Paulina trochę źle napisalam. Miałam na myśli czy chcesz już teraz jechać do lekarza czy czekasz żeby o tym powiedzieć do wizyty. Zamotalam się
Mnie nie ogladal, zalecił żebym przyjechała jeśli się powtorzy a do tego czasu się oszczędzać. Trzymam kciuki za was i też mam nadzieję,że to bylo jednorazowe i nieszkodliwe21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Zauważyłam nowy objaw. Wydaje mi sie, że to związane z ciąża bo jem tyle samo i tak samo. Okropnie się pocę. Trochę to denerwujące szczególnie w pracy. Ostatnio musiałam nawet pobiec do sklepu po nowa koszulkę bo nie mogłam znieść i wilgoci i zapachu. Nigdy tak nie miałam :/dzisiaj tez obudziłam się zalana potem i pierwsze co to pod prysznic.
Co do reszty objawów mdłości przeszły od czasu brania progesteronu, za to okropnie jestem senna i leniwa. Mogłabym cały czas leżeć i spać. Jak za dużo postoje czuje ciągnięcie w brzuchu, ale mam nadzieję że to objaw powiększającej się macicy a nie czegoś złego21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Squirrel, też mam USG w 6t4d, dzień przed Tobą - 14 grudnia
A mnie coraz bardziej boli biust - dziś się obudziłam nad ranem i było ciężko. Mam nadzieję, że to znaczy, że beta rośnie i że się uda.
Ale dowiem się dopiero w czwartek.
Chętnie przywitałabym jakieś mdłości
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
justyna14 wrote:Floo to witamy na sierpniowych mamach, na kiedy przewidywany termin porodu?
15 sierpień ale jeśli uda się to i tak myślę że w lipcu się urodzi przez trombofilię
dziś 12 dpt
Beta- 484,40 mIU/ml 185.7%
prog-57,92 ng/ml
Ufff ulżyło mi bardzojustyna14, Maja84 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hej, ja po całym tygodniu bym dzisiaj tylko leżała i spała:( brzuch też mam wystający, zawsze mi wystawal przed okresem no i teraz tak został. Dlatego muszę nosić luzniejsze rzeczy żeby nikt nie zwrócił uwagi
Wczoraj miałam wigilię firmową i już padło pytanie czy nie jestem w ciąży właśnie przez brzuch ale jakoś udało mi się to odkręcić na ciążę spożywczą bo wszyscy byli przejedzeni6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka