X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi88 wrote:
    Może za duża przerwa od kolacji? Czy ja wiem.. Ja jem koło 21, a mocz był sprzed 8. Piję zawsze dużo, jem normalnie. Nawet mdłości jeszcze nie mam. Robiłam mocz kilka razy wcześniej, ostatni niecały miesiąc temu i te wysokie ketony mam pierwszy raz. A nie zmieniam nawyków żywieniowych.
    Więc u mnie to ewidentnie powiązane z ciążą.
    A wysiłkiem fizycznym było dla mnie wczoraj co najwyżej umycie zębów, bo padłam jak mucha o 22 i pół godziny później zmusiłam się do wstania na mycie :D
    Powtórzę za jakiś czas pewnie, ale się nie przejmuję - skoro lekarz mi powiedział, że się to bardzo często zdarza i że ciągle ma jakieś kobiety w ciąży spanikowane ketonami. I gdyby to było koło 10, to zaczął by się martwić, ale na 1.5 mogę machnąć ręką :)
    Więc macham, jednocześnie pilnując zdrowego odżywiania :)

Myszeczka, jak fajnie! Ja jeszcze tydzień.

Rozumiem :) Ale w ciąży takie niemal 12h bez jedzenia może już te ketony pokazać :) Ja często miałam minimalne ilości i nie miały żadnego wpływu ;)

Dusia, rozłóż sobie cebule rozkrojone na ćwiartki przy łóżku, genialnie wyciągają choroby :) Możesz też obrany czosnek dać, zamknąć drzwi i „kisić” się tak całą noc. Rano wywalić, przewietrzyć i wieczorem powtórka. Gwarantuję, że nie zdąży Cię rozłożyć :)

mi88 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się zaczynam denerwować brakiem konkretnych objawów. Odrobinę pobolewają mnie piersi (ale tylko podczas dotyku), może trochę częściej chodzę siku, nie mam apetytu, a w zasadzie po prostu nie czuję głodu, jedyne co mi dokucza to to, że ciągle mi się odbija. Żadnych mdłości, czy nudności nie mam.

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Rozumiem :) Ale w ciąży takie niemal 12h bez jedzenia może już te ketony pokazać :) Ja często miałam minimalne ilości i nie miały żadnego wpływu ;)

Dusia, rozłóż sobie cebule rozkrojone na ćwiartki przy łóżku, genialnie wyciągają choroby :) Możesz też obrany czosnek dać, zamknąć drzwi i „kisić” się tak całą noc. Rano wywalić, przewietrzyć i wieczorem powtórka. Gwarantuję, że nie zdąży Cię rozłożyć :)
    Chyba ja skorzystam bo dzis w nocy az mokra sie obudzilam, wieczorem febra trzesla a rano boli gardlo i juz katar sie zaczyna :-( a w niedziele mamy gosci, co za pech :-(

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meneksze wrote:
    Dziewczyny trochę się zaczynam denerwować brakiem konkretnych objawów. Odrobinę pobolewają mnie piersi (ale tylko podczas dotyku), może trochę częściej chodzę siku, nie mam apetytu, a w zasadzie po prostu nie czuję głodu, jedyne co mi dokucza to to, że ciągle mi się odbija. Żadnych mdłości, czy nudności nie mam.
    Nie stresuj się.. mam tak samo. Zero apetytu i czasami piersi. Będzie dobrze.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się dziewczyny poki nie ma mdłości.. ciężko jest co rano to samo pije a później kibelek i żołądek boli cały dzień jeść nie można.. opada sie z sil.. a to też nie jest gwarancją że wszystko jest dobrze z ciążą.

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam odwrotne zmartwienie :-) mam od samego początki wilczy apetyt i gdybym tylko mogła jadlabym non stop . Boje sie powtórki z poprzedniej ciazy gdzie przytyłam ponad 20 kilo bo i tak zaczynam z bardzo duża nadwagą.

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu mam mega mdłości i już mam dosyć tego...

anyzratak lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna wrote:
    Ja znowu mam mega mdłości i już mam dosyć tego...
    WITAM W KLUBIE:)

niedograna lubi tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno od 7tyg bedzie jeszcze gorzej ale kochana damy rade przetrwamy

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wy się cieszcie z tych mdłości :) nie ma złych objawów dopóki macie dzieciątko na odpowiednim miejscu :)

A ja znowu dalej nie mam objawów :( jakiś czas miałam mdłości, nawet wymiotowałam, a teraz nic. Pytałam lekarza o to, nie musi to nic złego oznaczać tym bardziej że póki co na USG wszystko było w porządku. Ale jednak przy objawach czulabym się pewniej :P
    Co do krwawienia mojego - już trochę się uspokoiłam. Muszę poczekać te 2 tygodnie bo jak mam poronic to poronie. Nie zmienię tego choćbym plackiem lezala. Oszczędzam się dużo odpoczywam.
    Na stronie Belly w opisach tygodni przy 6 jest informacja że w tym czasie mogą pojawić się plamienia lub lekkie krwawienia i nie muszą oznaczać niż złego. No i tego się trzymam teraz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 09:28

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co na ból gardła i kaszel? rozkłada mnie bardzoooo szybko :/

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja w poprzedniej ciąży piłam syrop Prenalen.

justyna14 lubi tę wiadomość

• mola Debiutantka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właściwie nie mam żadnych objawów i oczywiście się denerwuję, ale też tłumaczę sobie, że na tym etapie niestety musimy czekać i wierzyć, że będzie ok. Do lekarza jeszcze nie wiem, kiedy się wybiorę, bo nie chcę za wcześnie, bo z doświadczenia z poprzednich ciąż wiem, że nie ma co iść za szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 10:58

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    A ja mam odwrotne zmartwienie :-) mam od samego początki wilczy apetyt i gdybym tylko mogła jadlabym non stop . Boje sie powtórki z poprzedniej ciazy gdzie przytyłam ponad 20 kilo bo i tak zaczynam z bardzo duża nadwagą.

Też mam wilczy głód. Okropnie mi burczy w brzuchu. Zjem coś a za 2 godziny straszny głód i do tego mdłości. Zjem i znowu spokój na 2 godziny. Staram się nie jeść dużo jednorazowo. Przed snem muszę zjeść cokolwiek bo nie zasnę. Dzisiaj rano zamiast od razu zjeść śniadanie poszłam wziać prysznic i niestety zwymiotowałam, bo pusty żołądek. Koszmar.

• Karokao Nowa

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnio martwiłam się betą wiec musiałam zrobić badanie powtórne.
    Wg moich obliczeń 4t5d beta 182.800, 48h pózniej beta 336.900. Beta nie jest duża ale przyrost jest, co myślicie dziewczyny?
    Wizyta u lekarza jeśli nic nie będzie sie działo dopiero 19stego.

uwo9yx8drhoakq0x.png

26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Syrop z cebuli!

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokao wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Ostatnio martwiłam się betą wiec musiałam zrobić badanie powtórne.
    Wg moich obliczeń 4t5d beta 182.800, 48h pózniej beta 336.900. Beta nie jest duża ale przyrost jest, co myślicie dziewczyny?
    Wizyta u lekarza jeśli nic nie będzie sie działo dopiero 19stego.

Wg mnie nie ma się czym martwić, przyrost jest w porządku

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam mieć wizytę. Ale zadzwonili do mnie że doktor przełożyła urlop. I czy nie wolę 12.12. Więc przełożyłam wizyte. :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Syrop z cebuli!
    nie lubie , a teraz to chyba bym zwróciła , jak o nim myśle to już mnie rzuca blee

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, hahaha :P Ja też nie lubię, ale nie lubię też chorować :P Szczególnie w ciąży. Zatkaj nos, zagryź czekoladą i jazda :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ