Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pregna plus a po wizycie gin mi dał garść próbek pregna dha i to mam kupić jak się skoncza
E mii ja 3 dni starsza i mam "na razie " identycznie jak Ty nawet zapaść już nie mam. Piersi raz mniej raz bardziej. 9 lat temu też nie miałam mdłości;)
Klaudia i jak u Ciebie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:24
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnypoliś wrote:dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..
Femibion. -
Ja jak narazie biorę Vita-min plus mama firmy Olimp ze względu iż zawiera on 100% zalecanej dziennej dawki żelaza a ja mam ubogie menu... i w pierwszej ciąży miałam problem właśnie z żelazem . Nie jem mięsa itd. Nie jem bo nie lubie.. nie jestem wege Od kilku dni mam straszne mdłości ( A jak u Was z Wagą?? Idzie już w górę?? U mnie narazie stoi...ale ja mam nadwage. W pierwszej ciąży zamiast tyć to schudłam 7 kg
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Hej
Co do suplementów lekarz mi zalecił brać suplementy z kwasem foliowym i jodem. Nie polecił żadnej firmy
Objawów dzisiaj brak póki co. Mam nadzieję, że to nie jest zły znak
Krwawienia ani plamienia juz nie było. Dzwoniłam do lekarza i kazali przyjechać jeśli jeszcze raz się to powtórzy a póki co leżeć i bardzo uważać na siebie..wizytę planowana mam dopiero za dwa tygodnie. Zobaczymy co wyniknie z tegomi88 lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualny
-
Planuje moze któraś z was robić bądź robiła w poprzedniej ciazy test Nifty albo Harmony ? Ja odpuściłam sobie przy synku ale teraz okropnie kusi mnie możliwość poznania płci dziecka juz w 10 tygodniu!
Orientujecie sie moze jakie sa znaczące różnice miedzy tymi testami i który lepiej zrobić ?
-
Aradia*** wrote:Planuje moze któraś z was robić bądź robiła w poprzedniej ciazy test Nifty albo Harmony ? Ja odpuściłam sobie przy synku ale teraz okropnie kusi mnie możliwość poznania płci dziecka juz w 10 tygodniu!
Orientujecie sie moze jakie sa znaczące różnice miedzy tymi testami i który lepiej zrobić ?
Ja robiłam Nifty z drugą córką A Harmony pokazuje płeć w ogóle? Pamiętam, że wybraliśmy NIFTY, bo był bardziej dokładny.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Niedograna gratulacje! Jesteśmy w tym samym momencie ciąży i tez mam dziś wizytę o 19. Co ja bym dała żeby zobaczyć serduszko ja tez biore femibion 1 ale zapytam dziś gina co powinnam brać mdłości póki co mnie nie dopadły mam tylko taka jakby gule w gardle no i obrzmiałe ciężkie piersi.