Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Dziewczyny! Mam zawał. Byłam w aptece po progesteron. Aptekarka po konsultacji powiedziala, że mogę brać już teraz progesteron i nie czekać do piątku. Tak też zrobiłam. Tabletkę wzięłam o 12 a teraz w łazience zobaczyłam żywa krew na papierze. Czy to normalne? Ktoś tak miał przy progesteronie? Okropnie się boje. Byłam dzisiaj na badaniach i było przecież wszystko w porządku..jestem przerażona. Mogłam nam zaszkodzić?
Biorę luteine..i nigdy nawet plamienia nie miałam. Hmm.
Jedź do lekarza lub szpitala !!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:30
-
nick nieaktualnypoliś wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki i progesteron nie całe 26, tydzień temu było 29 więc jest spadek ale wciąż w normie więc się nie martwię, a beta z dziś 4 542, więc jak na czwarty tydzień i 4 dni jest ok
Jestem przeszczesliwa, dodatkowo usg i maleństwo 6 mm, najlepsze Mikołajki ever
Ale duża beta.
Masz chyba inne normy niż ja widzę u siebie w laboratorium. -
Dooti wrote:Poliś, ja też dziś miałam usg i u mnie pęcherzyk prawie 8mm, dziś 4+5 ale bety w ogóle nie badałam. Kiedy masz kolejną wizytę?
Dokładnie za 2 tygodnie 20 tego, lekarz powiedział, że powinno już być słychać serduszkoTermin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
PLPaulina wrote:Ale duża beta.
Masz chyba inne normy niż ja widzę u siebie w laboratorium.
Robiłam w punkcie pobran diagnostyka, i tam na 5 tydzień jest od 217-7138, ja mam 4 Tydzień i 4 dzień więc jest ok.. Jakie są u Ciebie normy?Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
poliś wrote:Dokładnie za 2 tygodnie 20 tego, lekarz powiedział, że powinno już być słychać serduszkoNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ej dziewczyny mam link do tego suwaczka, ale nie umiem znaleźć gdzie to się wkleja, hehe trochę techniki i się gubię, pomocy!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:53
Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
-
Klaudia, będzie dobrze. Zdarzają się plamienia po USG, nie wiem, jak z krwawieniami. Ale niemożliwe, żeby to było przez duphaston. Na IP jedzie się wykluczyć pozamaciczną, ale u Ciebie było dziś USG, ciąża jest w dobrym miejscu, a lekarz na pewno sprawdzał jajniki - więc w szpitalu nic więcej nie zobaczą. Wydaje mi się, że w tej sytuacji nie do końca jest sens jechać, ja bym czekała.
kasiulka123 wrote:tak mi smutno to już czwarty raz Mąż powiedział że jak znów nie wyjdzie to daje spokój
Robiłaś badania związane z poronieniami? Musi być jakaś przyczyna, trzy razy nie zdarzyły się ot tak. Po trzech poronieniach masz już refundację z NFZ na część badań, trzeba to wykorzystać.
Tu masz w pierwszym poście pod obrazkiem z fajerwerkami "Link do wiedzy tajemnej staraczek"
https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/nowy-rok-styczniowe-testowanie,14308,1.html
I w zakładce "Poronienie" mnóstwo informacji oraz długą listę badań. Trzeba działać i się nie poddawać!KlaudiaSG lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
angelika1995 wrote:Dziewczyny ja tez jestem niezle wystraszona . U mnie w rodzinie nigdy nikt nie miał problemów z ciąża czy jej utrzymaniem. Ja w sierpniu miałam biochemiczna. Dziś zaczynam 6 tydzień do lekarza Ide 13.06 . Kilka razy ciągnęło mnie w brzuchu coś , dosyć mocno . Ciagle ziewam i biegam do łazienki mam masę białego śluzu i ciagle się boje czy to nie jakieś plamienie . A pracuje w salonie kosmetycznym i nie mogę wyjść kiedy chce . Tak bardzo się boje. Bety nie robiłam .
Beta ładnie rośnie, Tobie też na pewno!
Do lekarza idę 14.12 i modlę sie o serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 19:21
agulineczka wrote:Mialam do Was dolaczyc pare dni temu, ale sie sie balam (jestem już po jednej stracie w maju tego roku). No i nie dołączę. Dzisiejsze badanie wykazalo spadek bety ze 115 na 86 najgorsze Mikolajki w moim zyciu... trzymajcie sie dziewczyny i kazdej zycze, aby wytrwala tu do sierpnia.
Trzymaj się!
PLPaulina wrote:Ale duża beta.
Masz chyba inne normy niż ja widzę u siebie w laboratorium.
No właśnie, może szybka owulacja, w 10-12 dc? Ja miałam w tym czasie będę 10x niższą
Klaudia, żywa krew to nie żarty, leć na IP. Albo chociaż Nospę weź?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 20:01
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Nie mogłam wcześniej napisac.
Nie wiem kiedy jest plamienie a kiedy już krwawienie. W toalecie zobaczyłam żywa krew na papierze, założyłam wkładkę i po pół godziny była na niej duża ilość krwi. Zmieniłam ponownie i już byla tylko mała kropka. Cały dzień byłam na mieście bo miałam kilka wizyt i sporo zalatwiania. Dopiero wróciłam do domu. Lekarza mojego już nie było więc nie mogłam do niego zadzwonić. Poradzilam się znajomej lekarki (niestety nie ginekolog) co mam zrobić. Dowiedziałam się że do szpitala nie ma sensu jechać bo rano miałam USG a skoro serca nie było jeszcze to nic nie stwierdza poza tym nie robiłam bety. Dopiero dzisiaj pobrali krew po badaniach. Więc by mi nie pomogli. Zasugerowała że mogło być to z przemęczenia (cały dzień na nogach i kilka ciężkich dni za mną). Do tego miałam badanie rano i ta infekcje. Krawienie ustało już usiadlam półleżąco na kilka minut. Oczywiście jutro zadzwonię do lekarza to skonsultowac.
Myślałam żeby jechać od razu do szpitala ale ostatnim razem też mi nie pomogli. Nie zobaczyli w macicy wielkiego kawałka tkanki (8cm/4cm) który po 4 dniach że mnie wyszedł więc mam do nich uraz.
Przepraszam że zrobiłam taka panikę i dziekuje wam za rady :* nie nastawiam się, że tym razem na 100% wszystko się uda, ale jednak jak zobaczyłam krew nogi się pode mną ugięły.mi88 lubi tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Cześć koleżanki
do tej pory Was czytałam a teraz chciałabym do Was dołączyć czy mogę?
Będzie mi raźniej z Wami bo to moja pierwsza ciąża i trochę mam stracha.
Termin porodu mam wyliczony na 3 sierpieńKlaudiaSG, mi88, Aradia***, Existenz, alenka89, PLPaulina, niedograna, Carolline lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
bardzo się stresuję, wiem że to w ciąży nie wskazane ale nie mogę się uspokoić, może jakoś mi pomożecie się uspokoić, może któraś miała podobne wyniki.
Jest to moja 2 ciąża, wyczekiwana, wyproszona..
Termin mojej ostatniej miesiączki to 2.11, owulacje sądzę że miałam owulacje 15.11 bo mam średnio cykle 27dniowe, wczoraj zrobiłam bete - nie wiem co mnie podkusiło tj.4t5d ciąży - wynik 182,800. Jestem załamana takim małym wynikiem, jutro bete powtórzę, ale wystraszyłam się nie na żarty.. na szczęście żadnych plamieć, tylko mdłości, zawroty, ból piersi - to wszystko mnie cieszy:) Wizyta u lekarza dopiero 19.12
26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko -
Ale właściwie to co Cie wystraszyło? Beta jest ewidentnie ciążowa a jak sama piszesz jesteś dopiero w 5 tygodniu wiec raczej nie miała prawa być znacznie większa . Poza tym lepiej zwrócić uwagę na jej procentowy przyrostu niż samo wartość ...a juz idealnie byłoby poprostu olać te cyferki
-
DobrejMysli wrote:Cześć koleżanki
do tej pory Was czytałam a teraz chciałabym do Was dołączyć czy mogę?
Będzie mi raźniej z Wami bo to moja pierwsza ciąża i trochę mam stracha.
Termin porodu mam wyliczony na 3 sierpień
Klaudia trzymam kciuki. Rano zaglądam i widzę jak napisałaś że czysto na wkladceWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:04
DobrejMysli lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Karokao, na początku wartość nie ma znaczenia, ważny jest przyrost.
Owulację szacujesz tylko na podstawie poprzednich cykli, więc tak naprawdę nie wiesz, kiedy była. Mogła się opóźnić. Nie martw się Daj znać jutro!
Klaudia, całe szczęście, że przeszło. Może to jakiś krwiak był? Wrzucałam tu niedawno fajny artykuł: https://mamaginekolog.pl/krwawienie-w-pierwszym-trymestrze-czy-oznacza-poronienie/
agulineczka wrote:Mialam do Was dolaczyc pare dni temu, ale sie sie balam (jestem już po jednej stracie w maju tego roku). No i nie dołączę. Dzisiejsze badanie wykazalo spadek bety ze 115 na 86 najgorsze Mikolajki w moim zyciu... trzymajcie sie dziewczyny i kazdej zycze, aby wytrwala tu do sierpnia.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r