X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza kazał czekać na termin wizyty 14.12 Powiaedział że mam leki, nie plamię to mam czekać Dopytałam co robic gdyby było plamienie - to wtedy na izbę jechać Niby mogę pójść gdzieś indziej prywatnie ale boję się i chyba spróbuję zaczekać do wizyty Pewnie jeszcze zrobię w piątek hcg No sama sobie zwiększę pupka i luteinę - myslę że to nie zaszkodzi Dziękuję dziewczyny za rady Całuję****

Kochana... najważniejsze , że beta rośnie.... moja znajoma miała w ciągu 2 dni wzrost o 25 % a teraz jest już po terminie i nie zanosi się na poród :) Po drugie czasem tak jest gdy występuje ciąża bliźniecza.. Rozwijają sie dwa pęcherzyki i beta rośnie bardzo szybko a w pewnej chwili z niewiadomych przyczyn jedno z bliźniąt się wchłania przez co beta wzrasta wolno lub stoi w miejscu.

Beta HCG największą wartosć ma w 10 tc potem spada.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje piersi szaleją - znów pobolewają! a może to dlatego że chwile temu wzięłam dupka?

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Ogólnie czuje w sobie duży strach. I taka bezradność że nic więcej nie mogę zrobić by się dzidzia dobrze rozwijała.

Sprawdzam czasami czy aby piersi nie opadły. I czuje że mam mokro. I też patrzę czy to aby nie plamienie. :(
    Jutro mam wizytę. Trochę wcześnie. Ale moja gin idzie na urlop więc może uda się chociaż kropeczkę zobaczyć.
    Życzę mnóstwo powodzenia!

PLPaulina lubi tę wiadomość

kasiulka123
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    mam codziennie koszmary ze Ide do lekarza a tam nic nie ma albo pozamaciczna , to mnie prześladuje .
    Dokładnie też takie obawy miałam :)ale jak masz objawy i to takie wyraźne to myślę, że możesz być dobrej myśli :)

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Kochana... najważniejsze , że beta rośnie.... moja znajoma miała w ciągu 2 dni wzrost o 25 % a teraz jest już po terminie i nie zanosi się na poród :) Po drugie czasem tak jest gdy występuje ciąża bliźniecza.. Rozwijają sie dwa pęcherzyki i beta rośnie bardzo szybko a w pewnej chwili z niewiadomych przyczyn jedno z bliźniąt się wchłania przez co beta wzrasta wolno lub stoi w miejscu.

Beta HCG największą wartosć ma w 10 tc potem spada.
    Na bliźnaiki to na 100 % nie ma szans ale dziekuję za pocieszenie Czekam nic innego mi nie zostało Ale raczej w piątek pójdę na hcg Jestem zbyt niecierpliwa i będę cały weekend przezywać co się dzieje jak nie pójdę

kasiulka123
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, nie dość ze mnie mdli to doszła biegunka a popołudniu czeka mnie impreza świąteczna firmowa. Ciekawa jestem jak ja to przetrwam

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • mola Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dzisiaj rano zrobiłam test i ujrzałam piękny widok,więc to najpiękniejsze MIkołajki:)
    Czy mogę do Was dołączyć.
    Cieszę się bardzo, ale też boję. To moja trzecia ciąża, niestety pierwszą poroniłam, z drugiej mam synka:)

Carolline, PLPaulina, alenka89, niedograna, kasiulka123, polkosia, Existenz lubią tę wiadomość

relge6ydh8wiv5w7.png
    relgs65gaarhss2y.png

Aniołek 11t 2013
  • poliś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wracam i ja po kilkudniowej przerwie. Byłam dziś u ginekologa, i stwierdził widoczną ciążę, 4tygodnie i 4dni, a pęcherzyk ma 6 mm, za 2 tygodnie powiedział, że będzie już słychać serduszko :)

Dziś koło 18 powinnam mieć wynik bety i progesteronu ( w zeszłą środę beta była 659 a progesteron 29), powtarzałam w piątek, a w poniedziałek zadzwonili do mnie z labolatorium, że jest hemoliza- czyli błąd pobrania i muszę powtórzyć... Byłam w delegacji 2 dni więc dopiero dziś powtórzyłam, zobaczymy jak wyniki...

Mam pytanie jak ustawia sie ten suwaczek?? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:14

PLPaulina, niedograna, Dooti lubią tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Cześć dziewczyny wracam i ja po kilkudniowej przerwie. Byłam dziś u ginekologa, i stwierdził widoczną ciążę, 4tygodnie i 4dni, a pęcherzyk ma 6 mm, za 2 tygodnie powiedział, że będzie już słychać serduszko :)

Mam pytanie jak ustawia sie ten suwaczek?? :)
    To teraz tylko cierpliwie musisz czekać 2 tyg. :D

https://www.suwaczki.com

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:26

• niedograna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jutro wizytuję i się strasznie stresuję...

kasiulka123 lubi tę wiadomość

• cindi88 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oar8rjjgat41ocxk.png

klz9tv7392oz6dq0.png

8599csqvw133gcva.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Mam zawał. Byłam w aptece po progesteron. Aptekarka po konsultacji powiedziala, że mogę brać już teraz progesteron i nie czekać do piątku. Tak też zrobiłam. Tabletkę wzięłam o 12 a teraz w łazience zobaczyłam żywa krew na papierze. Czy to normalne? Ktoś tak miał przy progesteronie? Okropnie się boje. Byłam dzisiaj na badaniach i było przecież wszystko w porządku..jestem przerażona. Mogłam nam zaszkodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 16:52

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Karoluś81 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia nie wydaje mi się żeby progesteron zaszkodził. Raczej jego brak...

• KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jutro mogę zadzwonić do lekarza :( okropnie się boje i mam już same czarne myśli :(

Aradia*** lubi tę wiadomość

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia absolutnie nie chciałam polubić.

Trzymam za was mocno kciuki !

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak okropnie się boje :( czuje takie ciągnięcie w brzuchu i dalej krwawię :(

eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Tak okropnie się boje :( czuje takie ciągnięcie w brzuchu i dalej krwawię :(

Przy krwawieniu jedzie się do szpitala. Weź wyniki bet i cokolwiek jak masz od lekarza z wizyty. Powiedz jaka sprawa, że krwawisz. Mogą zostawić na obserwacji, albo zrobią usg i sprawdzą betę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 17:37

polkosia lubi tę wiadomość

• poliś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie odebrałam wyniki i progesteron nie całe 26, tydzień temu było 29 więc jest spadek ale wciąż w normie więc się nie martwię, a beta z dziś 4 542, więc jak na czwarty tydzień i 4 dni jest ok :)
    Jestem przeszczesliwa, dodatkowo usg i maleństwo 6 mm, najlepsze Mikołajki ever :)

Dooti, PLPaulina, mi88, e_mii, niedograna, Existenz lubią tę wiadomość

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    Ja właśnie odebrałam wyniki i progesteron nie całe 26, tydzień temu było 29 więc jest spadek ale wciąż w normie więc się nie martwię, a beta z dziś 4 542, więc jak na czwarty tydzień i 4 dni jest ok :)
    Jestem przeszczesliwa, dodatkowo usg i maleństwo 6 mm, najlepsze Mikołajki ever :)

Poliś, ja też dziś miałam usg i u mnie pęcherzyk prawie 8mm, dziś 4+5 ;) ale bety w ogóle nie badałam. Kiedy masz kolejną wizytę?

Klaudia, również uważam że powinnaś jechać do szpitala. Masz potwierdzoną ciążę , więc muszą sprawdzić co i jak. Z takim krwawieniem nie ma żartów.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia,dziewczyny maja racje. Zbieraj sie na IP.

polkosia lubi tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ