Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiulka123 wrote:Dzwoniłam do lekarza kazał czekać na termin wizyty 14.12 Powiaedział że mam leki, nie plamię to mam czekać Dopytałam co robic gdyby było plamienie - to wtedy na izbę jechać Niby mogę pójść gdzieś indziej prywatnie ale boję się i chyba spróbuję zaczekać do wizyty Pewnie jeszcze zrobię w piątek hcg No sama sobie zwiększę pupka i luteinę - myslę że to nie zaszkodzi Dziękuję dziewczyny za rady Całuję****
Kochana... najważniejsze , że beta rośnie.... moja znajoma miała w ciągu 2 dni wzrost o 25 % a teraz jest już po terminie i nie zanosi się na poródPo drugie czasem tak jest gdy występuje ciąża bliźniecza.. Rozwijają sie dwa pęcherzyki i beta rośnie bardzo szybko a w pewnej chwili z niewiadomych przyczyn jedno z bliźniąt się wchłania przez co beta wzrasta wolno lub stoi w miejscu.
Beta HCG największą wartosć ma w 10 tc potem spada.
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
PLPaulina wrote:Ogólnie czuje w sobie duży strach. I taka bezradność że nic więcej nie mogę zrobić by się dzidzia dobrze rozwijała.
Sprawdzam czasami czy aby piersi nie opadły. I czuje że mam mokro. I też patrzę czy to aby nie plamienie.
Jutro mam wizytę. Trochę wcześnie. Ale moja gin idzie na urlop więc może uda się chociaż kropeczkę zobaczyć.PLPaulina lubi tę wiadomość
kasiulka123 -
angelika1995 wrote:mam codziennie koszmary ze Ide do lekarza a tam nic nie ma albo pozamaciczna , to mnie prześladuje .21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
dusia89 wrote:Kochana... najważniejsze , że beta rośnie.... moja znajoma miała w ciągu 2 dni wzrost o 25 % a teraz jest już po terminie i nie zanosi się na poród
Po drugie czasem tak jest gdy występuje ciąża bliźniecza.. Rozwijają sie dwa pęcherzyki i beta rośnie bardzo szybko a w pewnej chwili z niewiadomych przyczyn jedno z bliźniąt się wchłania przez co beta wzrasta wolno lub stoi w miejscu.
Beta HCG największą wartosć ma w 10 tc potem spada.kasiulka123 -
Witam, dzisiaj rano zrobiłam test i ujrzałam piękny widok,więc to najpiękniejsze MIkołajki:)
Czy mogę do Was dołączyć.
Cieszę się bardzo, ale też boję. To moja trzecia ciąża, niestety pierwszą poroniłam, z drugiej mam synka:)Carolline, PLPaulina, alenka89, niedograna, kasiulka123, polkosia, Existenz lubią tę wiadomość
Aniołek 11t 2013 -
Cześć dziewczyny wracam i ja po kilkudniowej przerwie. Byłam dziś u ginekologa, i stwierdził widoczną ciążę, 4tygodnie i 4dni, a pęcherzyk ma 6 mm, za 2 tygodnie powiedział, że będzie już słychać serduszko
Dziś koło 18 powinnam mieć wynik bety i progesteronu ( w zeszłą środę beta była 659 a progesteron 29), powtarzałam w piątek, a w poniedziałek zadzwonili do mnie z labolatorium, że jest hemoliza- czyli błąd pobrania i muszę powtórzyć... Byłam w delegacji 2 dni więc dopiero dziś powtórzyłam, zobaczymy jak wyniki...
Mam pytanie jak ustawia sie ten suwaczek??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:14
PLPaulina, niedograna, Dooti lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
nick nieaktualnypoliś wrote:Cześć dziewczyny wracam i ja po kilkudniowej przerwie. Byłam dziś u ginekologa, i stwierdził widoczną ciążę, 4tygodnie i 4dni, a pęcherzyk ma 6 mm, za 2 tygodnie powiedział, że będzie już słychać serduszko
Mam pytanie jak ustawia sie ten suwaczek??
https://www.suwaczki.comWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:26
-
Dziewczyny! Mam zawał. Byłam w aptece po progesteron. Aptekarka po konsultacji powiedziala, że mogę brać już teraz progesteron i nie czekać do piątku. Tak też zrobiłam. Tabletkę wzięłam o 12 a teraz w łazience zobaczyłam żywa krew na papierze. Czy to normalne? Ktoś tak miał przy progesteronie? Okropnie się boje. Byłam dzisiaj na badaniach i było przecież wszystko w porządku..jestem przerażona. Mogłam nam zaszkodzić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 16:52
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
nick nieaktualnyKlaudiaSG wrote:Tak okropnie się boje
czuje takie ciągnięcie w brzuchu i dalej krwawię
Przy krwawieniu jedzie się do szpitala. Weź wyniki bet i cokolwiek jak masz od lekarza z wizyty. Powiedz jaka sprawa, że krwawisz. Mogą zostawić na obserwacji, albo zrobią usg i sprawdzą betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 17:37
polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie odebrałam wyniki i progesteron nie całe 26, tydzień temu było 29 więc jest spadek ale wciąż w normie więc się nie martwię, a beta z dziś 4 542, więc jak na czwarty tydzień i 4 dni jest ok
Jestem przeszczesliwa, dodatkowo usg i maleństwo 6 mm, najlepsze Mikołajki everDooti, PLPaulina, mi88, e_mii, niedograna, Existenz lubią tę wiadomość
Termin porodu 5 lipiec 2019Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
poliś wrote:Ja właśnie odebrałam wyniki i progesteron nie całe 26, tydzień temu było 29 więc jest spadek ale wciąż w normie więc się nie martwię, a beta z dziś 4 542, więc jak na czwarty tydzień i 4 dni jest ok
Jestem przeszczesliwa, dodatkowo usg i maleństwo 6 mm, najlepsze Mikołajki ever
Poliś, ja też dziś miałam usg i u mnie pęcherzyk prawie 8mm, dziś 4+5ale bety w ogóle nie badałam. Kiedy masz kolejną wizytę?
Klaudia, również uważam że powinnaś jechać do szpitala. Masz potwierdzoną ciążę , więc muszą sprawdzić co i jak. Z takim krwawieniem nie ma żartów.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37