X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Julka92 Przyjaciółka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka a to nie jest tak, że beta szybko rośnie do jakiegoś momentu a później jej przyrost spowalnia? Co innego gdyby Twój wynik zmalał a on cały czas rośnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 12:21

KlaudiaSG, PLPaulina, mi88 lubią tę wiadomość

w57v9jcglxej5w9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem nowa. Nie długo będę testować. Mam nadzieję, że do was dołączę. Chciałabym taki prezent na święta.

PLPaulina, Carolline, Existenz lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka92 wrote:
    kasiulka a to nie jest tak, że beta szybko rośnie do jakiegoś momentu a później jej przyrost spowalnia? Co innego gdyby Twój wynik zmalał a on cały czas rośnie :)

Też mi się tak wydaje. Że ten książkowy przyrost to jest do pewnego momentu. :)
    Tym bardziej różnie to bywa. Nie oznacza to chyba od razu najgorszego.. :(

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Ja już po wizycie :) póki co jest wszystko jak nalezy. Nie ma serduszka jeszcze, ale lekarz i tak byl zadowolony, że tyle widać. Niestety mała infekcja się wdała, ale dostałam maść więc powinno szybko przejść. Dostałam receptę na progesteron. Lekarz zalecił brać od piątku (pełny 6 tydzień) ale zastanawiam się czy nie zacząć dzisiaj już...
    kolejna wizyta za dwa tygodnie.
    Ja też mam ochotę na słodkie, ale mój mąż wszystko mi schował :P Dzisiaj obudziłam się o 5 i od razu okropne mdłości. Nie wiedziałam czy się ruszyć bo miałam wrażenie że zwymiotuje :P Ale cieszę się z tego :)
    A tu zdjęcie :
    2s1ptsk.jpg
    gratulacje :) piękna dzidzia rośnie :)

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Witajcie, jestem nowa. Nie długo będę testować. Mam nadzieję, że do was dołączę. Chciałabym taki prezent na święta.
    Witaj ;D czekamy i zapraszamy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Witajcie, gratuluję wszystkim objawów i zdjęć i w ogóle. Ja niestety nie mam dobrych wieści - zrobiłam dzić hcg - jest 3707,7 a 04.12 było 2611,2 więc nędzny przyrost 42 % przez dwa dni I tak jakby objawy mi dziś też ustąpiły (piersi prawie zmiękły), tak mi smutno to już czwarty raz Mąż powiedział że jak znów nie wyjdzie to daje spokój Ja nie chcę Wolę poddać się losowi - jak będzie to będzie ale nie chcę też działać przeciw niemu Tak bardzo bym chciała mieć jeszcze dzieciaczka Uciekam od Was żeby wam nie psuć nastroju moim narzekaniem Życzę wam wszystkiego najlepszego i spokojnych ciąż i zdrowych dzidziusiów
    jesli wiesz że masz marny prog to pędź dziś i nie czekaj! suplementujesz już proga? może warto zwiększyć dawkę.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    jesli wiesz że masz marny prog to pędź dziś i nie czekaj! suplementujesz już proga? może warto zwiększyć dawkę.
    Wiem że był marny sprzed brania leków, teraz biorę sama spróbuję sobie zwiekszyć A dziś nie ma szans na lekarz bo on jest jutro

kasiulka123
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Też mi się tak wydaje. Że ten książkowy przyrost to jest do pewnego momentu. :)
    Tym bardziej różnie to bywa. Nie oznacza to chyba od razu najgorszego.. :(
    Też tak słyszałam ale obawiam się że to trochę w późniejszych tygodniach - mi się dziś zaczął 6 tydz.

kasiulka123
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina38 wrote:
    Powodzenia

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Też tak słyszałam ale obawiam się że to trochę w późniejszych tygodniach - mi się dziś zaczął 6 tydz.
    I ten nagły brak objawów i ten próg 5ng.
    Pamiętaj co by nie było nie poddawaj się i mecz lekarza niech się przyłoży skoro już 3 razy poronilas...może dupka już od owulacji musisz brać moze hormony szaleją.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    chciałam się przywitać. Na dzisiejszym usg, w macicy widoczny był prawie 8mm pęcherzyk :) dziś jest 4t5d.
    Mam stwierdzoną trombofilię i dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe ANA, dlatego ciąża prowadzona jest heparynie i Metypredzie. Do tego oczywiście duphaston.

PLPaulina, niedograna, Existenz, polkosia, d'nusia lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka123 wrote:
    Musisz się zgłosić do lekarza. Betę miałaś na prawdę śliczna..
    Coś potem się dzieje nie Tak, że ciaza nie chce się utrzymać. :(:(

polkosia lubi tę wiadomość

• niedograna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Hej dziewczyny,
    chciałam się przywitać. Na dzisiejszym usg, w macicy widoczny był prawie 8mm pęcherzyk :) dziś jest 4t5d.
    Mam stwierdzoną trombofilię i dodatnie przeciwciała przeciwjądrowe ANA, dlatego ciąża prowadzona jest heparynie i Metypredzie. Do tego oczywiście duphaston.
    Witaj ;) dopisałam cię do naszej listy na pierwszej stronie.

Dooti lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG gratulacje!!!!!!

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a od czego to jest uxaleznione ze klaudia ma owalne a ja kółko? Jak to się nazywa to poszperać w necie. Mamy identyczny czas

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Musisz się zgłosić do lekarza. Betę miałaś na prawdę śliczna..
    Coś potem się dzieje nie Tak, że ciaza nie chce się utrzymać. :(:(
    Dzwoniłam do lekarza kazał czekać na termin wizyty 14.12 Powiaedział że mam leki, nie plamię to mam czekać Dopytałam co robic gdyby było plamienie - to wtedy na izbę jechać Niby mogę pójść gdzieś indziej prywatnie ale boję się i chyba spróbuję zaczekać do wizyty Pewnie jeszcze zrobię w piątek hcg No sama sobie zwiększę pupka i luteinę - myslę że to nie zaszkodzi Dziękuję dziewczyny za rady Całuję****

PLPaulina lubi tę wiadomość

kasiulka123
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie czuje w sobie duży strach. I taka bezradność że nic więcej nie mogę zrobić by się dzidzia dobrze rozwijała.

Sprawdzam czasami czy aby piersi nie opadły. I czuje że mam mokro. I też patrzę czy to aby nie plamienie. :(
    Jutro mam wizytę. Trochę wcześnie. Ale moja gin idzie na urlop więc może uda się chociaż kropeczkę zobaczyć.

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez jestem niezle wystraszona . U mnie w rodzinie nigdy nikt nie miał problemów z ciąża czy jej utrzymaniem. Ja w sierpniu miałam biochemiczna. Dziś zaczynam 6 tydzień :) do lekarza Ide 13.06 . Kilka razy ciągnęło mnie w brzuchu coś , dosyć mocno . Ciagle ziewam i biegam do łazienki mam masę białego śluzu i ciagle się boje czy to nie jakieś plamienie . A pracuje w salonie kosmetycznym i nie mogę wyjść kiedy chce . Tak bardzo się boje. Bety nie robiłam .

angelika22
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I piersi tak bolą ze mówię do męża ze je odetnie a jak niechcący ich dotknie to jest masakra . Nie mam mdłości .

angelika22
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam codziennie koszmary ze Ide do lekarza a tam nic nie ma albo pozamaciczna , to mnie prześladuje .

angelika22
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ