Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak ciężko się nie stresować.. :(
    Coś tam próbowałam przed ciąża czytać. Co powinno mnie niepokoić.. I nie wiem zbyt dużo dalej.. :(

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie opinie. Nie jestem osobą, która biega do lekarza co chwilkę, ale tak jak napisała PLPaulina, jeśli ktoś starał się o ciąże już jakiś czas i z pewnymi przejściami, to idzie na tą pierwszą wizytę z nadzieją na jakieś dobre informacje i uspokojenie ;) ja dzisiaj nie dostałam od swojej lekarki tej dozy zrozumienia i nie podjęła ona próby uspokojenia mnie i moich obaw ( pomijając fakt, że nie była to wizyta na NFZ). Pewnie faktycznie lepiej dla naszych fasolek, gdybyśmy były szczęśliwe i niczym się nie stresowały, ale tak się niestety nie da, zwlaszcE jeśli jest to pierwsza i długo wyczekiwana ciąża.

nick nieaktualny, mi88 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana Bardzo mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywasz... Ja mam dziś o 19 wizytę i jestem mega zestresowana..

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wiecie jak ciężko się nie stresować.. :(
    Coś tam próbowałam przed ciąża czytać. Co powinno mnie niepokoić.. I nie wiem zbyt dużo dalej.. :(

Jak dla mnie niepokojącym objawem sa ostre,skurczowe bóle brzucha i krwawienie które swoją droga tez nie zawsze musi oznaczać coś złego . Resztę traktuje poprostu jako mniej lub bardziej przyjemne uroki ciazy .

Jeśli naprawdę będzie coś nie tak wasi lekarze napewno zauważa problem.

Carolline, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.

polkosia, alenka89 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Razem z plamieniami 8 lub 9 dni w tym 3 dni mega okresu. A kiedy przyszlo- 5 dni po tym jak wszystkie objawy ustapily.po pozytywnej becie za 2 dni miałam gina i już szłam z uczuciem pustki bo dzień wcześniej objawy ustały wieczorem ból kregoslupa i brzucha
    Rozumiem i dziękuję za ospowiedź. To teraz czekam na @.

Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.

Na tą chwile juz ochłonęłam z emocji i nawet odwołałam wizytę w luxmedIe na 14go. Postanowiła zaufać mojej lekarce tak jak ufałam do tej pory. I tak jak Carolline napisałaś, postanowiłam trochę odpuścić, wyluzować i cieszyć się z nadchodzących świąt :)

Carolline, polkosia lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    No cały czas się zastanawiam co mam zrobić . Pod koniec stycznia będzie już gdzieś 12/13 tydzień chyba i jakoś głupio będę się czuć podpisując umowę i nagle wyjmując atest od lekarza. Ale muszę to przemyśleć jeszcze raz bo jednak praca moja jest nam póki co potrzebna.

Ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu podpiszę umowę, nie mam za bardzo wyjścia, bo po stażu muszę w ciągu 3 miesięcy podjąć pracę, inaczej ta oferta przepadnie. W lutym powiem o ciąży to może nie będzie to tak źle odebrane :) I nie planuję brać wtedy zwolnienia tylko zmienię tryb pracy. Trzeba myśleć o przyszłych wydatkach na dzidziusia :)

Mmma, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:

Amen!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie maluszkom na mikołaja? Lecę zaraz do galerii i nie mam pomysłu. Mój mały ma ponad rok.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie bo dziś pierwszy raz w życiu mam luteine. Wkładacie te tabletkę tym patykiem?? :/ toszz można nim coś podraznic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:10

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    A słuchajcie bo dziś pierwszy raz w życiu mam luteine. Wkładacie te tabletkę tym patykiem?? :/ toszz można nim coś podraznic...

Nie, ja palcem wpychałam ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z littles chciała limuzynę i grę koty. Babcie kupiły kulki magnetyczne, czarne koty z littles, kuwete z piaskiem tym dziwacznym. Kalenfarz adwentowy ze słodyczami a drugi z figurkami z playmobile. Ja mam siostrę 2 lata młodsza od mojej córki to zawsze razy dwa wszystko kupuje. Poxs tym xabietam je jutro do Kołobrzegu no ciężarówka Coca coli przyjeżdża i organizuje mikolajki

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam mojemu synkowi interaktywnego misia. Mam nadzieję, że mu się spodoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja patykiem 3x2 tabletki. Nic nie podraznia.

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie w tym roku jeszcze daruje Mikołaja. Synek ma niecały roczek i jeszcze raczej nie kapuje co i jak ale chętnie posłucham waszych pomysłów i odbijemy sobie na przyszły rok

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja sobie w tym roku jeszcze daruje Mikołaja. Synek ma niecały roczek i jeszcze raczej nie kapuje co i jak ale chętnie posłucham waszych pomysłów i odbijemy sobie na przyszły rok

My tak symbolicznie dla młodszej Pudełko Uczydełko Dumel, bo ma masę zabawek po starszej, ale będzie jakoś głupio, jak starsza będzie otwierać nową zabawkę, a młodsza nie ;) Także dla równowagi :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) jest pęcherzyk 1.14 cm . Kolejna wizyta 19 :) dzis dokuczaja mi mdłości i odrzuciło mnie od słodyczy a ślinka leci na ogórki kiszone, śledzie , kabanosy , ech .... :)

dżelka, polkosia, nick nieaktualny, Marta..a, niedograna, Existenz, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Można dołączyć? Dzisiaj po niewielkich problemach w końcu odebrałam wyniki bety, i tak z 02.12 (13dpo) 275 mlU/ml, 04.12 (15 dpo) 675 mlU/ml. Mam nadzieję, że przyrost jest ok, wizytę mam w piątek... Już nie mogę się doczekać :)

Marta..a, polkosia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, niedograna, Mmma, Existenz, Carolline, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja już po wizycie :) jest pęcherzyk 1.14 cm . Kolejna wizyta 19 :) dzis dokuczaja mi mdłości i odrzuciło mnie od słodyczy a ślinka leci na ogórki kiszone, śledzie , kabanosy , ech .... :)
    Może będzie chłopiec :D

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ