Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje za wszystkie opinie. Nie jestem osobą, która biega do lekarza co chwilkę, ale tak jak napisała PLPaulina, jeśli ktoś starał się o ciąże już jakiś czas i z pewnymi przejściami, to idzie na tą pierwszą wizytę z nadzieją na jakieś dobre informacje i uspokojenie ja dzisiaj nie dostałam od swojej lekarki tej dozy zrozumienia i nie podjęła ona próby uspokojenia mnie i moich obaw ( pomijając fakt, że nie była to wizyta na NFZ). Pewnie faktycznie lepiej dla naszych fasolek, gdybyśmy były szczęśliwe i niczym się nie stresowały, ale tak się niestety nie da, zwlaszcE jeśli jest to pierwsza i długo wyczekiwana ciąża.
PLPaulina, mi88 lubią tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
PLPaulina wrote:Wiecie jak ciężko się nie stresować..
Coś tam próbowałam przed ciąża czytać. Co powinno mnie niepokoić.. I nie wiem zbyt dużo dalej..
Jak dla mnie niepokojącym objawem sa ostre,skurczowe bóle brzucha i krwawienie które swoją droga tez nie zawsze musi oznaczać coś złego . Resztę traktuje poprostu jako mniej lub bardziej przyjemne uroki ciazy .
Jeśli naprawdę będzie coś nie tak wasi lekarze napewno zauważa problem.
Carolline, PLPaulina lubią tę wiadomość
-
AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.
polkosia, alenka89 lubią tę wiadomość
-
Existenz wrote:Razem z plamieniami 8 lub 9 dni w tym 3 dni mega okresu. A kiedy przyszlo- 5 dni po tym jak wszystkie objawy ustapily.po pozytywnej becie za 2 dni miałam gina i już szłam z uczuciem pustki bo dzień wcześniej objawy ustały wieczorem ból kregoslupa i brzucha
Trzymam za Was wszystkie kciukiCóreczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Carolline wrote:AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.
Na tą chwile juz ochłonęłam z emocji i nawet odwołałam wizytę w luxmedIe na 14go. Postanowiła zaufać mojej lekarce tak jak ufałam do tej pory. I tak jak Carolline napisałaś, postanowiłam trochę odpuścić, wyluzować i cieszyć się z nadchodzących świątCarolline, polkosia lubią tę wiadomość
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
KlaudiaSG wrote:No cały czas się zastanawiam co mam zrobić . Pod koniec stycznia będzie już gdzieś 12/13 tydzień chyba i jakoś głupio będę się czuć podpisując umowę i nagle wyjmując atest od lekarza. Ale muszę to przemyśleć jeszcze raz bo jednak praca moja jest nam póki co potrzebna.
Ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu podpiszę umowę, nie mam za bardzo wyjścia, bo po stażu muszę w ciągu 3 miesięcy podjąć pracę, inaczej ta oferta przepadnie. W lutym powiem o ciąży to może nie będzie to tak źle odebrane I nie planuję brać wtedy zwolnienia tylko zmienię tryb pracy. Trzeba myśleć o przyszłych wydatkach na dzidziusia
Mmma, KlaudiaSG lubią tę wiadomość
-
Carolline wrote:AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.
Amen!Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
A słuchajcie bo dziś pierwszy raz w życiu mam luteine. Wkładacie te tabletkę tym patykiem?? toszz można nim coś podraznic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:10
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Moja z littles chciała limuzynę i grę koty. Babcie kupiły kulki magnetyczne, czarne koty z littles, kuwete z piaskiem tym dziwacznym. Kalenfarz adwentowy ze słodyczami a drugi z figurkami z playmobile. Ja mam siostrę 2 lata młodsza od mojej córki to zawsze razy dwa wszystko kupuje. Poxs tym xabietam je jutro do Kołobrzegu no ciężarówka Coca coli przyjeżdża i organizuje mikolajki10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
Aradia*** wrote:Ja sobie w tym roku jeszcze daruje Mikołaja. Synek ma niecały roczek i jeszcze raczej nie kapuje co i jak ale chętnie posłucham waszych pomysłów i odbijemy sobie na przyszły rok
My tak symbolicznie dla młodszej Pudełko Uczydełko Dumel, bo ma masę zabawek po starszej, ale będzie jakoś głupio, jak starsza będzie otwierać nową zabawkę, a młodsza nie Także dla równowagiKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja już po wizycie jest pęcherzyk 1.14 cm . Kolejna wizyta 19 dzis dokuczaja mi mdłości i odrzuciło mnie od słodyczy a ślinka leci na ogórki kiszone, śledzie , kabanosy , ech ....
dżelka, polkosia, d'nusia, Marta..a, niedograna, Existenz, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Cześć Można dołączyć? Dzisiaj po niewielkich problemach w końcu odebrałam wyniki bety, i tak z 02.12 (13dpo) 275 mlU/ml, 04.12 (15 dpo) 675 mlU/ml. Mam nadzieję, że przyrost jest ok, wizytę mam w piątek... Już nie mogę się doczekać
Marta..a, polkosia, d'nusia, PLPaulina, niedograna, Mmma, Existenz, Carolline, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny