X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak ciężko się nie stresować.. :(
    Coś tam próbowałam przed ciąża czytać. Co powinno mnie niepokoić.. I nie wiem zbyt dużo dalej.. :(

• AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wszystkie opinie. Nie jestem osobą, która biega do lekarza co chwilkę, ale tak jak napisała PLPaulina, jeśli ktoś starał się o ciąże już jakiś czas i z pewnymi przejściami, to idzie na tą pierwszą wizytę z nadzieją na jakieś dobre informacje i uspokojenie ;) ja dzisiaj nie dostałam od swojej lekarki tej dozy zrozumienia i nie podjęła ona próby uspokojenia mnie i moich obaw ( pomijając fakt, że nie była to wizyta na NFZ). Pewnie faktycznie lepiej dla naszych fasolek, gdybyśmy były szczęśliwe i niczym się nie stresowały, ale tak się niestety nie da, zwlaszcE jeśli jest to pierwsza i długo wyczekiwana ciąża.

PLPaulina, mi88 lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana Bardzo mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywasz... Ja mam dziś o 19 wizytę i jestem mega zestresowana..

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wiecie jak ciężko się nie stresować.. :(
    Coś tam próbowałam przed ciąża czytać. Co powinno mnie niepokoić.. I nie wiem zbyt dużo dalej.. :(

Jak dla mnie niepokojącym objawem sa ostre,skurczowe bóle brzucha i krwawienie które swoją droga tez nie zawsze musi oznaczać coś złego . Resztę traktuje poprostu jako mniej lub bardziej przyjemne uroki ciazy .

Jeśli naprawdę będzie coś nie tak wasi lekarze napewno zauważa problem.

Carolline, PLPaulina lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.

polkosia, alenka89 lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Razem z plamieniami 8 lub 9 dni w tym 3 dni mega okresu. A kiedy przyszlo- 5 dni po tym jak wszystkie objawy ustapily.po pozytywnej becie za 2 dni miałam gina i już szłam z uczuciem pustki bo dzień wcześniej objawy ustały wieczorem ból kregoslupa i brzucha
    Rozumiem i dziękuję za ospowiedź. To teraz czekam na @.

Trzymam za Was wszystkie kciuki <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    AnkaK90 tylko to chodzi o to, ze na tak wczesnym stadium lekarz nie ma informacji, ktorych ty bys tak bardzo potrzebowala dla uspokojenia. Jest po prostu za wczesnie i przez ta wizyte, sie mozesz jeszcze bardziej zestresowac. Sluchaj doswiadczonych matek. Naprawde dobrze jest troche odpuscic jeszcze i po prostu czekac i cieszyc sie na ile to mozliwe swoim stanem.

Na tą chwile juz ochłonęłam z emocji i nawet odwołałam wizytę w luxmedIe na 14go. Postanowiła zaufać mojej lekarce tak jak ufałam do tej pory. I tak jak Carolline napisałaś, postanowiłam trochę odpuścić, wyluzować i cieszyć się z nadchodzących świąt :)

Carolline, polkosia lubią tę wiadomość

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • alenka89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    No cały czas się zastanawiam co mam zrobić . Pod koniec stycznia będzie już gdzieś 12/13 tydzień chyba i jakoś głupio będę się czuć podpisując umowę i nagle wyjmując atest od lekarza. Ale muszę to przemyśleć jeszcze raz bo jednak praca moja jest nam póki co potrzebna.

Ja prawdopodobnie w przyszłym tygodniu podpiszę umowę, nie mam za bardzo wyjścia, bo po stażu muszę w ciągu 3 miesięcy podjąć pracę, inaczej ta oferta przepadnie. W lutym powiem o ciąży to może nie będzie to tak źle odebrane :) I nie planuję brać wtedy zwolnienia tylko zmienię tryb pracy. Trzeba myśleć o przyszłych wydatkach na dzidziusia :)

Mmma, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:

Amen!

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co kupujecie maluszkom na mikołaja? Lecę zaraz do galerii i nie mam pomysłu. Mój mały ma ponad rok.

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słuchajcie bo dziś pierwszy raz w życiu mam luteine. Wkładacie te tabletkę tym patykiem?? :/ toszz można nim coś podraznic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 17:10

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    A słuchajcie bo dziś pierwszy raz w życiu mam luteine. Wkładacie te tabletkę tym patykiem?? :/ toszz można nim coś podraznic...

Nie, ja palcem wpychałam ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z littles chciała limuzynę i grę koty. Babcie kupiły kulki magnetyczne, czarne koty z littles, kuwete z piaskiem tym dziwacznym. Kalenfarz adwentowy ze słodyczami a drugi z figurkami z playmobile. Ja mam siostrę 2 lata młodsza od mojej córki to zawsze razy dwa wszystko kupuje. Poxs tym xabietam je jutro do Kołobrzegu no ciężarówka Coca coli przyjeżdża i organizuje mikolajki

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiłam mojemu synkowi interaktywnego misia. Mam nadzieję, że mu się spodoba.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja patykiem 3x2 tabletki. Nic nie podraznia.

• Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie w tym roku jeszcze daruje Mikołaja. Synek ma niecały roczek i jeszcze raczej nie kapuje co i jak ale chętnie posłucham waszych pomysłów i odbijemy sobie na przyszły rok

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aradia*** wrote:
    Ja sobie w tym roku jeszcze daruje Mikołaja. Synek ma niecały roczek i jeszcze raczej nie kapuje co i jak ale chętnie posłucham waszych pomysłów i odbijemy sobie na przyszły rok

My tak symbolicznie dla młodszej Pudełko Uczydełko Dumel, bo ma masę zabawek po starszej, ale będzie jakoś głupio, jak starsza będzie otwierać nową zabawkę, a młodsza nie ;) Także dla równowagi :D

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) jest pęcherzyk 1.14 cm . Kolejna wizyta 19 :) dzis dokuczaja mi mdłości i odrzuciło mnie od słodyczy a ślinka leci na ogórki kiszone, śledzie , kabanosy , ech .... :)

dżelka, polkosia, d'nusia, Marta..a, niedograna, Existenz, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Można dołączyć? Dzisiaj po niewielkich problemach w końcu odebrałam wyniki bety, i tak z 02.12 (13dpo) 275 mlU/ml, 04.12 (15 dpo) 675 mlU/ml. Mam nadzieję, że przyrost jest ok, wizytę mam w piątek... Już nie mogę się doczekać :)

Marta..a, polkosia, d'nusia, PLPaulina, niedograna, Mmma, Existenz, Carolline, alenka89, justyna14 lubią tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Ja już po wizycie :) jest pęcherzyk 1.14 cm . Kolejna wizyta 19 :) dzis dokuczaja mi mdłości i odrzuciło mnie od słodyczy a ślinka leci na ogórki kiszone, śledzie , kabanosy , ech .... :)
    Może będzie chłopiec :D

‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ