X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasiulka123 Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Cześć. Odebrałam wynik bety i jest <0,2 mlU/ml. Czyli nie ma ciąży. Może była tego nie wiem. Ale raczej nie bo progesteron mi wyszedl 0,9. Nawet nie wiem czy owulacja była.
    Bardzo mi przykro, naprawdę...:(((

kasiulka123
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Cześć. Odebrałam wynik bety i jest <0,2 mlU/ml. Czyli nie ma ciąży. Może była tego nie wiem. Ale raczej nie bo progesteron mi wyszedl 0,9. Nawet nie wiem czy owulacja była.
    Przykro mi :-(

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    Nie rozumiem tylko czemu tamten wynik wyszedł pozytywny.

Polkosia mam trochę kg ale u mnie niestety to kwestia pcos. Nawet jak bylam szczupła to nie zachodzilam w ciążę bo nie mam owulacji naturalnej. Potem na hormonach trochę przytyłam to prawda.

Dziękuję dziewczyny i życzę Wam wspaniałych ciąż <3

Rozumiem, jednak ja bym spróbowała, bo ja nie mam pcos, a owulacji też nie było. To 9-10 dni, a może jednak się uda. W każdym razie trzymam kciuki, żeby udało ci się szybko znowu zajść. Wiem, jakie to czekanie jest straszne... A sprawdzałaś sobie poziom witaminy D3?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 11:59

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę wit D w dawce 4000 dziennie wiec powinno być ok. End tak mi kazała.

Ciaza pewnie była biochemiczna i przez niski progesteron nie zagniezdzila się i obumarla.

polkosia lubi tę wiadomość

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo albo jestem przewrażliwiona albo powinnam zmienić ginekologa. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie pani doktor zrobiła mi usg, powiedziała, ze widać pęcherzyk, że za wcześnie przyszłam i mam się umówić na pierwsza połowę stycznia. Na dowiedzenia dodała tylko, że moze potwierdzić, że jestem w ciąży i ze ciąża jest umiejscowiona w macicy. I nic innego, nic więcej. Ja wiem, że jest wcześnie i ze nie będzie bicia serduszka ale chyba mogłaby mi pokazać chociaż ten pęcherzyk, dać skierowanie na jakieś badania chociażby morfologia a tu nic.... jak myślicie powinnam zmienić lekarza? Po tej wizycie jestem zła i zdezorientowana, a może to ja przesadzam?

Wybaczcie moje wylanie żali ale musiałam :)

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie <3

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Meneksze Przyjaciółka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana bardzo Ci współczuję. :(

7v8rs65g42xgdjhc.png
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana bardzo mi przykro

f2wl2n0aindk2re3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo albo jestem przewrażliwiona albo powinnam zmienić ginekologa. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie pani doktor zrobiła mi usg, powiedziała, ze widać pęcherzyk, że za wcześnie przyszłam i mam się umówić na pierwsza połowę stycznia. Na dowiedzenia dodała tylko, że moze potwierdzić, że jestem w ciąży i ze ciąża jest umiejscowiona w macicy. I nic innego, nic więcej. Ja wiem, że jest wcześnie i ze nie będzie bicia serduszka ale chyba mogłaby mi pokazać chociaż ten pęcherzyk, dać skierowanie na jakieś badania chociażby morfologia a tu nic.... jak myślicie powinnam zmienić lekarza? Po tej wizycie jestem zła i zdezorientowana, a może to ja przesadzam?

Mi gin już wcześniej mówiła bym przyszła 2 tyg po terminie @ . Bo nie będzie nic widać.

Więc w sumie nie wiem czy powinnaś zmienić swojego ginekologa. Pewnie ją znasz. I może po prostu jest mało delikatna..

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 wrote:

Jesteśmy w tym samym dniu w ciąży. Moja owu była 17 ego .morfilogie zleci Ci zrobić pewnie po ust serca. Ale faktycznie mogła pokazać co i jak bo wiadomo że ze dla nas to ważne. Jakaś taka oschla baba....

Lilly współczuję ... ja 3 cykle temu miałam cb. 3 dni cieszyłam się beta.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny, moze faktycznie trochę przesadzam albo moja lekarka miała gorszy dzień. Termin miesiączki miałam na 29.11, wiec jestem tydzień po nim. Umówiłam się na wizytę w luxmedzie (bo mam opłacany przez firmę) na 14.12 to będę dwa tyg po terminie miesiączki i mam nadzieje, że coś zobaczę, a do mojej lekarki faktycznie pójdę po nowym roku :)

f2wl2n0aindk2re3.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Lilly współczuję ... ja 3 cykle temu miałam cb. 3 dni cieszyłam się beta.
    A krwawienie? Kiedy przyszło?

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od maja 2014.
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK90 ja w ogole pierwsza wizyte mam na 11.01. i sie ciagle bije z myslami, czy mi sie chce isc przed i sie stresowac czy nie :p
    Ogolnie w Pl jest chore podejscie do ciazy i nakrecania sie wizytami co tydzien czy dwa przy normalnej ciazy. U nas jak nie ma specjalnych wskazan jest 8-9 wizyt w ciazy a dopiero, jesli sa jakies nieprawidlowosci czesciej. Dzieki temu nie chodze nakrecona non stop tym jak to bedzie u lekarza zaraz, co bedzie widac etc. Wiadomo sama ciaza sie nakrecam i tak, nie potrzebne mi jednak takie dodatkowe nerwy. Takze chill :)

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś kto starał się o maleństwo przez jakis czas to boi się. Czuje lęk.
    A wizyta czasami potrafi uspokoić. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 13:51

kasiulka123, justyna14, KlaudiaSG lubią tę wiadomość

• Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina albo bardziej zestresowac. Mi sie wydaje, ze jest takie oczekiwanie w spoleczenstwie, ze trzeba co i rusz isc na wizyte i sie jedna przez druga nakreca. Wiadomo, ze sa sytuacje gdy trzeba wiecej, ale dla wiekszosci standardowa liczba zalecana. Jest wystarczajaca i mozna cieszyc sie rosnacym malutkim czlowieczkiem w srodku nas zamiast non stop myslec i ciagac sie po lekarzach.

Aradia***, e_mii lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie da się nie myśleć. Wszystko co teraz robię. To byle nie zaszkodzić.

Jeśli się choruje na choroby które ciąży nie sprzyjają to strach jest.

Ale nikt nie zmusza by się leczyć, chodzić regularnie do lekarza czy się badać. :)

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

• Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly_Ana wrote:
    A krwawienie? Kiedy przyszło?
    Razem z plamieniami 8 lub 9 dni w tym 3 dni mega okresu. A kiedy przyszlo- 5 dni po tym jak wszystkie objawy ustapily.po pozytywnej becie za 2 dni miałam gina i już szłam z uczuciem pustki bo dzień wcześniej objawy ustały wieczorem ból kregoslupa i brzucha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:17

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    AnkaK90 ja w ogole pierwsza wizyte mam na 11.01. i sie ciagle bije z myslami, czy mi sie chce isc przed i sie stresowac czy nie :p
    Ogolnie w Pl jest chore podejscie do ciazy i nakrecania sie wizytami co tydzien czy dwa przy normalnej ciazy. U nas jak nie ma specjalnych wskazan jest 8-9 wizyt w ciazy a dopiero, jesli sa jakies nieprawidlowosci czesciej. Dzieki temu nie chodze nakrecona non stop tym jak to bedzie u lekarza zaraz, co bedzie widac etc. Wiadomo sama ciaza sie nakrecam i tak, nie potrzebne mi jednak takie dodatkowe nerwy. Takze chill :)
    W Polsce na nfz jak nic się nie dzieje jest tyle samo wizyt. Ale nie wiem bo szlag by mnie trafił w kolejce. Plusem jest to że badania za darmo bo przy zagrożonej lub wysokiego ryzyka kasa płynie. 450 zł a to dopiero 5 tydzien

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PlPaulina, jesli ma sie wskazania to absolutnie rozumiem koniecznosc czestszych wizyt. Ja mowie o bezproblemowych ciazach tzw. normalnych, gdzie jedynym wskazaniem na czestsze wizyty jest to, ze sie czlowiek sam do nich nakreca. Normalny lekarz robi dobrze tak jak zrobil lekarz kolezanki, kazac w ciazy lekarza kasy i dodatkowy stres przy kazdej wizycie. Jak sa wskazania to i codziennie mozna chodzic prosze bardzo :D

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Aradia*** Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie sobie spokój do drugiego trymestru ! Teraz chociaż chodzilibyśmy na wizytę codziennie to niestety i tak wszystko w rękach natury ( co nie znaczy ze mamy o siebie nie dbać ) Naszym malucha w brzuchach napewno bardziej posłuży spokojna i ciesząca sie ciaza mama niż stres na każdym kroku .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:54

Carolline, polkosia, Mmma lubią tę wiadomość

qdkk4z17vp90lfbe.png
    m3sxgov390omtlvc.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ