Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilly_Ana wrote:Nie rozumiem tylko czemu tamten wynik wyszedł pozytywny.
Polkosia mam trochę kg ale u mnie niestety to kwestia pcos. Nawet jak bylam szczupła to nie zachodzilam w ciążę bo nie mam owulacji naturalnej. Potem na hormonach trochę przytyłam to prawda.
Dziękuję dziewczyny i życzę Wam wspaniałych ciąż
Rozumiem, jednak ja bym spróbowała, bo ja nie mam pcos, a owulacji też nie było. To 9-10 dni, a może jednak się uda. W każdym razie trzymam kciuki, żeby udało ci się szybko znowu zajść. Wiem, jakie to czekanie jest straszne... A sprawdzałaś sobie poziom witaminy D3?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 11:59
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Biorę wit D w dawce 4000 dziennie wiec powinno być ok. End tak mi kazała.
Ciaza pewnie była biochemiczna i przez niski progesteron nie zagniezdzila się i obumarla.polkosia lubi tę wiadomość
Córeczka 16.12.2018
Starania od listopada 2019.
Starania od maja 2014.
Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017 -
Dziewczyny mam pytanie, bo albo jestem przewrażliwiona albo powinnam zmienić ginekologa. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie pani doktor zrobiła mi usg, powiedziała, ze widać pęcherzyk, że za wcześnie przyszłam i mam się umówić na pierwsza połowę stycznia. Na dowiedzenia dodała tylko, że moze potwierdzić, że jestem w ciąży i ze ciąża jest umiejscowiona w macicy. I nic innego, nic więcej. Ja wiem, że jest wcześnie i ze nie będzie bicia serduszka ale chyba mogłaby mi pokazać chociaż ten pęcherzyk, dać skierowanie na jakieś badania chociażby morfologia a tu nic.... jak myślicie powinnam zmienić lekarza? Po tej wizycie jestem zła i zdezorientowana, a może to ja przesadzam?
Wybaczcie moje wylanie żali ale musiałamTYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualnyAnkaK90 wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo albo jestem przewrażliwiona albo powinnam zmienić ginekologa. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie pani doktor zrobiła mi usg, powiedziała, ze widać pęcherzyk, że za wcześnie przyszłam i mam się umówić na pierwsza połowę stycznia. Na dowiedzenia dodała tylko, że moze potwierdzić, że jestem w ciąży i ze ciąża jest umiejscowiona w macicy. I nic innego, nic więcej. Ja wiem, że jest wcześnie i ze nie będzie bicia serduszka ale chyba mogłaby mi pokazać chociaż ten pęcherzyk, dać skierowanie na jakieś badania chociażby morfologia a tu nic.... jak myślicie powinnam zmienić lekarza? Po tej wizycie jestem zła i zdezorientowana, a może to ja przesadzam?
Wybaczcie moje wylanie żali ale musiałam
Mi gin już wcześniej mówiła bym przyszła 2 tyg po terminie @ . Bo nie będzie nic widać.
Więc w sumie nie wiem czy powinnaś zmienić swojego ginekologa. Pewnie ją znasz. I może po prostu jest mało delikatna.. -
AnkaK90 wrote:Dziewczyny mam pytanie, bo albo jestem przewrażliwiona albo powinnam zmienić ginekologa. Byłam dzisiaj na pierwszej wizycie pani doktor zrobiła mi usg, powiedziała, ze widać pęcherzyk, że za wcześnie przyszłam i mam się umówić na pierwsza połowę stycznia. Na dowiedzenia dodała tylko, że moze potwierdzić, że jestem w ciąży i ze ciąża jest umiejscowiona w macicy. I nic innego, nic więcej. Ja wiem, że jest wcześnie i ze nie będzie bicia serduszka ale chyba mogłaby mi pokazać chociaż ten pęcherzyk, dać skierowanie na jakieś badania chociażby morfologia a tu nic.... jak myślicie powinnam zmienić lekarza? Po tej wizycie jestem zła i zdezorientowana, a może to ja przesadzam?
Wybaczcie moje wylanie żali ale musiałam
Lilly współczuję ... ja 3 cykle temu miałam cb. 3 dni cieszyłam się beta.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Dziękuje dziewczyny, moze faktycznie trochę przesadzam albo moja lekarka miała gorszy dzień. Termin miesiączki miałam na 29.11, wiec jestem tydzień po nim. Umówiłam się na wizytę w luxmedzie (bo mam opłacany przez firmę) na 14.12 to będę dwa tyg po terminie miesiączki i mam nadzieje, że coś zobaczę, a do mojej lekarki faktycznie pójdę po nowym rokuTYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
AnkaK90 ja w ogole pierwsza wizyte mam na 11.01. i sie ciagle bije z myslami, czy mi sie chce isc przed i sie stresowac czy nie :p
Ogolnie w Pl jest chore podejscie do ciazy i nakrecania sie wizytami co tydzien czy dwa przy normalnej ciazy. U nas jak nie ma specjalnych wskazan jest 8-9 wizyt w ciazy a dopiero, jesli sa jakies nieprawidlowosci czesciej. Dzieki temu nie chodze nakrecona non stop tym jak to bedzie u lekarza zaraz, co bedzie widac etc. Wiadomo sama ciaza sie nakrecam i tak, nie potrzebne mi jednak takie dodatkowe nerwy. Takze chill -
nick nieaktualny
-
PlPaulina albo bardziej zestresowac. Mi sie wydaje, ze jest takie oczekiwanie w spoleczenstwie, ze trzeba co i rusz isc na wizyte i sie jedna przez druga nakreca. Wiadomo, ze sa sytuacje gdy trzeba wiecej, ale dla wiekszosci standardowa liczba zalecana. Jest wystarczajaca i mozna cieszyc sie rosnacym malutkim czlowieczkiem w srodku nas zamiast non stop myslec i ciagac sie po lekarzach.
Aradia***, e_mii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie da się nie myśleć. Wszystko co teraz robię. To byle nie zaszkodzić.
Jeśli się choruje na choroby które ciąży nie sprzyjają to strach jest.
Ale nikt nie zmusza by się leczyć, chodzić regularnie do lekarza czy się badać.KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
Lilly_Ana wrote:A krwawienie? Kiedy przyszło?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:17
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
Carolline wrote:AnkaK90 ja w ogole pierwsza wizyte mam na 11.01. i sie ciagle bije z myslami, czy mi sie chce isc przed i sie stresowac czy nie :p
Ogolnie w Pl jest chore podejscie do ciazy i nakrecania sie wizytami co tydzien czy dwa przy normalnej ciazy. U nas jak nie ma specjalnych wskazan jest 8-9 wizyt w ciazy a dopiero, jesli sa jakies nieprawidlowosci czesciej. Dzieki temu nie chodze nakrecona non stop tym jak to bedzie u lekarza zaraz, co bedzie widac etc. Wiadomo sama ciaza sie nakrecam i tak, nie potrzebne mi jednak takie dodatkowe nerwy. Takze chill10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
PlPaulina, jesli ma sie wskazania to absolutnie rozumiem koniecznosc czestszych wizyt. Ja mowie o bezproblemowych ciazach tzw. normalnych, gdzie jedynym wskazaniem na czestsze wizyty jest to, ze sie czlowiek sam do nich nakreca. Normalny lekarz robi dobrze tak jak zrobil lekarz kolezanki, kazac w ciazy lekarza kasy i dodatkowy stres przy kazdej wizycie. Jak sa wskazania to i codziennie mozna chodzic prosze bardzo
-
Dziewczyny dajcie sobie spokój do drugiego trymestru ! Teraz chociaż chodzilibyśmy na wizytę codziennie to niestety i tak wszystko w rękach natury ( co nie znaczy ze mamy o siebie nie dbać ) Naszym malucha w brzuchach napewno bardziej posłuży spokojna i ciesząca sie ciaza mama niż stres na każdym kroku .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2017, 14:54
Carolline, polkosia, Mmma lubią tę wiadomość