Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..
Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze
26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko -
Dzięki za artykuł. Mameginekolog czytam na bieżąco
No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekammi88, Aradia*** lubią tę wiadomość
21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
-
Karokao wrote:Hej dziewczyny,
bardzo się stresuję, wiem że to w ciąży nie wskazane ale nie mogę się uspokoić, może jakoś mi pomożecie się uspokoić, może któraś miała podobne wyniki.
Jest to moja 2 ciąża, wyczekiwana, wyproszona..
Termin mojej ostatniej miesiączki to 2.11, owulacje sądzę że miałam owulacje 15.11 bo mam średnio cykle 27dniowe, wczoraj zrobiłam bete - nie wiem co mnie podkusiło tj.4t5d ciąży - wynik 182,800. Jestem załamana takim małym wynikiem, jutro bete powtórzę, ale wystraszyłam się nie na żarty.. na szczęście żadnych plamieć, tylko mdłości, zawroty, ból piersi - to wszystko mnie cieszy:) Wizyta u lekarza dopiero 19.12
Karaokao, ja mam ciążę o 1 dzień młodszą, u mnie beta z dziś 4 542, ale norma w moim labolatorium to jest 217-7150 dla piątego tygodnia, Ty masz nieco mniej, ale nie masz jeszcze 5 tygodnia więc nie martw się, ale powtórz może za 2 dni, dla pewności, zebyś się nie stresowała...Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
KlaudiaSG wrote:Dzięki za artykuł. Mameginekolog czytam na bieżąco
No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam -
Czesc dziewczyny , dzis zrobilam test I wyszedl pozytywny , to moja druga ciaza , mam rocznego synka Date planowanego porodu podam po wizycie u lekarza. Kiedy wy sie wybralyscie/ wybieracie do lekarza ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 22:15
Existenz, polkosia, PLPaulina, niedograna, justyna14, Carolline, Martula78 lubią tę wiadomość
-
Karokao wrote:Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..
Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze
Po jednej becie nie ma w ogóle co wyciągać wniosków. Wystarczy, że owulacja była później, później zagnieżdżenie. Spokojnie. -
No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam
Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Trzeba być dobrej myśli.KlaudiaSG lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:Ja zapisalam sie prywatnie na usg na ten piatek na 20.45. Nie chce kolejnej bety robic, chce sprawdzic czy wszystko jest jak trzeba i w przyszlym tyg szefowi powiem.
Też już mnie kusi, żeby iść...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam
Ja czytałam gdzieś, że krwawienia mogą pojawiać się przy łożysku przodującym. Wtedy nawet usg dopochwowe jest wykonywane w naprawdę pilnych przypadkach ponieważ powodują krwawienia. Tylko nie wiem czy na tak wczesnym etapie może być to przyczyną krwawień.
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
Witam nowe dziewczyny:)
Klaudia domyślam się co wczoraj przeżywałaś, ale będzie dobrze myśl pozytywnie i się nie stresuj:) pomyśl ile nas trzyma za Ciebie kciuki:)
Ja dzisiaj pierwsze wymioty, a od razu jakoś lepiej na żołądku, wczoraj mikołajki jeździliśmy z prezentami i strasznie mnie to wymęczyło, brak energii każdego dnia, już sie nie mogę doczekać usg we wtorek
01.01.2021 nasz aniołek 8tc -
nick nieaktualny
-
dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..Termin porodu 5 lipiec 2019 Monisia
07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
-
polkosia wrote:Też już mnie kusi, żeby iść...
polkosia lubi tę wiadomość
-
poliś wrote:dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..