X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karokao Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..

Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze <3

uwo9yx8drhoakq0x.png

26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za artykuł. Mameginekolog czytam na bieżąco :D
    No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam :)

mi88, Aradia*** lubią tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokao wrote:
    Hej dziewczyny,

bardzo się stresuję, wiem że to w ciąży nie wskazane ale nie mogę się uspokoić, może jakoś mi pomożecie się uspokoić, może któraś miała podobne wyniki.
    Jest to moja 2 ciąża, wyczekiwana, wyproszona..
    Termin mojej ostatniej miesiączki to 2.11, owulacje sądzę że miałam owulacje 15.11 bo mam średnio cykle 27dniowe, wczoraj zrobiłam bete - nie wiem co mnie podkusiło :/ tj.4t5d ciąży - wynik 182,800. Jestem załamana takim małym wynikiem, jutro bete powtórzę, ale wystraszyłam się nie na żarty.. na szczęście żadnych plamieć, tylko mdłości, zawroty, ból piersi - to wszystko mnie cieszy:) Wizyta u lekarza dopiero 19.12

Karaokao, ja mam ciążę o 1 dzień młodszą, u mnie beta z dziś 4 542, ale norma w moim labolatorium to jest 217-7150 dla piątego tygodnia, Ty masz nieco mniej, ale nie masz jeszcze 5 tygodnia więc nie martw się, ale powtórz może za 2 dni, dla pewności, zebyś się nie stresowała...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam :)
    A moze po usg mialas to krwawienie?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisalam sie prywatnie na usg na ten piatek na 20.45. Nie chce kolejnej bety robic, chce sprawdzic czy wszystko jest jak trzeba i w przyszlym tyg szefowi powiem.

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , dzis zrobilam test I wyszedl pozytywny , to moja druga ciaza , mam rocznego synka :) Date planowanego porodu podam po wizycie u lekarza. Kiedy wy sie wybralyscie/ wybieracie do lekarza ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 22:15

Existenz, polkosia, PLPaulina, niedograna, justyna14, Carolline, Martula78 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam, choć termin na 1.08. więc może być lipcowe.
    Jutro mam wizytę.

niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokao wrote:
    Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..

Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze <3

Po jednej becie nie ma w ogóle co wyciągać wniosków. Wystarczy, że owulacja była później, później zagnieżdżenie. Spokojnie.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:

Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Trzeba być dobrej myśli.

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja zapisalam sie prywatnie na usg na ten piatek na 20.45. Nie chce kolejnej bety robic, chce sprawdzic czy wszystko jest jak trzeba i w przyszlym tyg szefowi powiem.

Też już mnie kusi, żeby iść...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:

Ja czytałam gdzieś, że krwawienia mogą pojawiać się przy łożysku przodującym. Wtedy nawet usg dopochwowe jest wykonywane w naprawdę pilnych przypadkach ponieważ powodują krwawienia. Tylko nie wiem czy na tak wczesnym etapie może być to przyczyną krwawień.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma dowiedziała się o ciązy w 5 miesiącu ponieważ przez 4 normalnie krwawiła jak na miesiączkę. Ma zdrową śliczna córę :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny:)

Klaudia domyślam się co wczoraj przeżywałaś, ale będzie dobrze myśl pozytywnie i się nie stresuj:) pomyśl ile nas trzyma za Ciebie kciuki:)

Ja dzisiaj pierwsze wymioty, a od razu jakoś lepiej na żołądku, wczoraj mikołajki jeździliśmy z prezentami i strasznie mnie to wymęczyło, brak energii każdego dnia, już sie nie mogę doczekać usg we wtorek :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Zazdroszczę Wam tych mdłości i wymiotów ;) W pierwszej ciąży męczyły mnie do końca pierwszego trymestru, ale wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Teraz nie czuję prawie nic, ból piersi i czasami w podbrzuszu. Czekam na mdłości z utęsknieniem :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz poczułam mdłości.. ściska mnie za żołądek cis niewidzialnego.. :(

• poliś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
    Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy.

Witam nowe osoby ;)

Dzisiaj wizytuję, więc trzymajcie kciuki.

Existenz lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna trzymam kciuki :)

ja biore pregna plus, też miałam femibion ale gin powiedział ze to jest lepsze.

e_mii ja mam mdłości od 5tyg 3d wcześniej tez nic mi nie było, a wymioty od dzisiaj, więc wszystko przed tobą

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Też już mnie kusi, żeby iść...
    ja jakoś ostatnio , jak się naczytam to taka niespokojna jestem, więc się zapisałam. do mojego gina mam wizyte umówioną na 14.12 ale to bez usg , więc pewnie usg dopiero po świetach a tyle to ja nie wytrzymam w niepewności.

polkosia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
    Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..
    ja biore fembion 1, generalnie wizyty nie miała jeszcze, z poprzednich ciąż pamiętam że tylko kwas foliowy łykałam do 12 tyg ale teraz chce coś z witaminami bo jednak już po 2 ciążach i nie wiem, czy organizm się zregenerował a nie chce żeby dzidzi coś brakowało.

7w3d 💔
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ