X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karokao Nowa

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..

Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze <3

uwo9yx8drhoakq0x.png

26.05.2017r - samoistne poronienie - puste jajeczko
  • KlaudiaSG Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za artykuł. Mameginekolog czytam na bieżąco :D
    No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam :)

mi88, Aradia*** lubią tę wiadomość

21.04.2017 H. (poronienie - 11tc)
    eikt9jcgaw0oweve.png
    6qw2egz2y5bgmucu.png
  • poliś Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokao wrote:
    Hej dziewczyny,

bardzo się stresuję, wiem że to w ciąży nie wskazane ale nie mogę się uspokoić, może jakoś mi pomożecie się uspokoić, może któraś miała podobne wyniki.
    Jest to moja 2 ciąża, wyczekiwana, wyproszona..
    Termin mojej ostatniej miesiączki to 2.11, owulacje sądzę że miałam owulacje 15.11 bo mam średnio cykle 27dniowe, wczoraj zrobiłam bete - nie wiem co mnie podkusiło :/ tj.4t5d ciąży - wynik 182,800. Jestem załamana takim małym wynikiem, jutro bete powtórzę, ale wystraszyłam się nie na żarty.. na szczęście żadnych plamieć, tylko mdłości, zawroty, ból piersi - to wszystko mnie cieszy:) Wizyta u lekarza dopiero 19.12

Karaokao, ja mam ciążę o 1 dzień młodszą, u mnie beta z dziś 4 542, ale norma w moim labolatorium to jest 217-7150 dla piątego tygodnia, Ty masz nieco mniej, ale nie masz jeszcze 5 tygodnia więc nie martw się, ale powtórz może za 2 dni, dla pewności, zebyś się nie stresowała...

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:
    No dzisiaj na USG wszystko było jak należy ale może nie zauważył nic lekarz. W sumie skupiał się na czym innym. Przeszło tak po pół godziny/godzinie. Może też faktycznie z przemęczenia. Pomyślałam też że może tak zareagowałam na progesteron...mam nadzieję, że to nie było nic złego skoro minęło i nie towarzyszył temu ból...jutro zadzwonię rano do lekarza i zobaczę co mi powie. Czytałam właśnie, że dużo kobiet ma takie plamienia/krwawienia, czasem nawet bardzo obfite a rodzą się zdrowe dzieciaczki...mam nadzieję, że ja też się tego doczekam :)
    A moze po usg mialas to krwawienie?

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapisalam sie prywatnie na usg na ten piatek na 20.45. Nie chce kolejnej bety robic, chce sprawdzic czy wszystko jest jak trzeba i w przyszlym tyg szefowi powiem.

polkosia lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Iva79 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny , dzis zrobilam test I wyszedl pozytywny , to moja druga ciaza , mam rocznego synka :) Date planowanego porodu podam po wizycie u lekarza. Kiedy wy sie wybralyscie/ wybieracie do lekarza ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 22:15

Existenz, polkosia, PLPaulina, niedograna, justyna14, Carolline, Martula78 lubią tę wiadomość

zem3o7es4lhz362l.png
    zem3x1hpn1yi29v5.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam, choć termin na 1.08. więc może być lipcowe.
    Jutro mam wizytę.

niedograna, Carolline lubią tę wiadomość

• belladonna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karokao wrote:
    Macie racje dziewczyny, poczekam do jutra, mam nadzieje że będzie przyrost..

Wystraszyłam się bo w poprzedniej ciąży w tym samym czasie miałam betę 133.. złe wspomnienia. Ale mam nadzieję że teraz wszystko będzie dobrze <3

Po jednej becie nie ma w ogóle co wyciągać wniosków. Wystarczy, że owulacja była później, później zagnieżdżenie. Spokojnie.

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:

Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Trzeba być dobrej myśli.

KlaudiaSG lubi tę wiadomość

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ja zapisalam sie prywatnie na usg na ten piatek na 20.45. Nie chce kolejnej bety robic, chce sprawdzic czy wszystko jest jak trzeba i w przyszlym tyg szefowi powiem.

Też już mnie kusi, żeby iść...

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaSG wrote:

Ja czytałam gdzieś, że krwawienia mogą pojawiać się przy łożysku przodującym. Wtedy nawet usg dopochwowe jest wykonywane w naprawdę pilnych przypadkach ponieważ powodują krwawienia. Tylko nie wiem czy na tak wczesnym etapie może być to przyczyną krwawień.

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma dowiedziała się o ciązy w 5 miesiącu ponieważ przez 4 normalnie krwawiła jak na miesiączkę. Ma zdrową śliczna córę :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny:)

Klaudia domyślam się co wczoraj przeżywałaś, ale będzie dobrze myśl pozytywnie i się nie stresuj:) pomyśl ile nas trzyma za Ciebie kciuki:)

Ja dzisiaj pierwsze wymioty, a od razu jakoś lepiej na żołądku, wczoraj mikołajki jeździliśmy z prezentami i strasznie mnie to wymęczyło, brak energii każdego dnia, już sie nie mogę doczekać usg we wtorek :)

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Zazdroszczę Wam tych mdłości i wymiotów ;) W pierwszej ciąży męczyły mnie do końca pierwszego trymestru, ale wiedziałam że z dzidzią wszystko ok. Teraz nie czuję prawie nic, ból piersi i czasami w podbrzuszu. Czekam na mdłości z utęsknieniem :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś pierwszy raz poczułam mdłości.. ściska mnie za żołądek cis niewidzialnego.. :(

• poliś Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
    Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..

Termin porodu 5 lipiec 2019 <3 Monisia <3
    07.04.2018 Franciszek [*] 23 tc
    14.07.2018 aniolek 6t [*] ciąża jajowodowa, usunięcie jajowodu
    2nn3yx8dulexgmnl.png
  • niedograna Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy.

Witam nowe osoby ;)

Dzisiaj wizytuję, więc trzymajcie kciuki.

Existenz lubi tę wiadomość

• anyzratak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedograna trzymam kciuki :)

ja biore pregna plus, też miałam femibion ale gin powiedział ze to jest lepsze.

e_mii ja mam mdłości od 5tyg 3d wcześniej tez nic mi nie było, a wymioty od dzisiaj, więc wszystko przed tobą

w57ve6hhjly3ikxq.png

f2wlsg18eqe4k6w0.png

01.01.2021 nasz aniołek 8tc
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Też już mnie kusi, żeby iść...
    ja jakoś ostatnio , jak się naczytam to taka niespokojna jestem, więc się zapisałam. do mojego gina mam wizyte umówioną na 14.12 ale to bez usg , więc pewnie usg dopiero po świetach a tyle to ja nie wytrzymam w niepewności.

polkosia lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poliś wrote:
    dziewczyny czym się suplementujecie? mi pani w aptece poleciła femibion 1 a wczoraj gin mi powiedział że jest za słabe i zebym brała pregna plus...
    Dlaczego pytam, pamietam jeszcze czasy jak moje siostry były w ciążach i brały materne i obie w ciążach przytyły po 26-30 kg, jak się późnej okazało duży wpływ na to miała właśnie materna ( słuchałam konferencji ginekologicznej), więc teraz juz sama nie wiem co brać, zeby suplementowało w odpowioedniej ilości a nie w nadmiarze..
    ja biore fembion 1, generalnie wizyty nie miała jeszcze, z poprzednich ciąż pamiętam że tylko kwas foliowy łykałam do 12 tyg ale teraz chce coś z witaminami bo jednak już po 2 ciążach i nie wiem, czy organizm się zregenerował a nie chce żeby dzidzi coś brakowało.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ