X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kasiaja Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    L4 mąż może dostać także po psn, nie tylko po cięciu :) Trzeba w szpitalu poprosić od razu. A mi nawet proponowali na rodziców i teściów.
    Tak, bliska osoba może dostać zwolnienie. U nas w szpitalu, niestety, nie praktykuje się zwolnienia po psn za to po cc to dają z automatu chyba, że ktoś odmówi.

myszeczka89 lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będą musiała się dowiedzieć o to zwolnienie, mąż tak pracuje że nie dostanie urlopu, a zwolnienia i okolicznościowe go nie mogą mu odmowic

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak masz to stwierdzone?

Na postawie USG wykonanego przez ortopedę i to od niego mam zalecenie pasa strażackiego i cesarki.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo witam się już w 21 tygodniu nawet nie zauważyłam. Jeszcze 3 dni i połówkowe. Już nie mogę się doczekać, chodzę po ścianach. Byleby do czwartku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 07:54

Leticia, edytkaa93, nadine24, PLPaulina, Flowwer, pumka1990 lubią tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w czwartek wizyte z usg.

Na blizny są takie plastry silokonowe Sutricon, zamierzam tym razem spróbować.

Wskazaniem do cc sa tez wady wzroku.

• Carolline Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie półmetek już! Kiedy to zleciało ja się pytam?

nadine24, Ania241188, Dooti, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja też mam w czwartek wizyte z usg.

Na blizny są takie plastry silokonowe Sutricon, zamierzam tym razem spróbować.

Wskazaniem do cc sa tez wady wzroku.

Używałam ich przez 4 miesiące po cc, u mnie bardzo fajnie blizna wyjaśniała i zmiękła. Teraz mam tylko taki ślad jakbym miała przez chwilę zagiętą skórę albo bielizna by mi się odbiła :)

u mnie półmetek juuutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 08:15

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam w środę, liczę, że uda się potwierdzić czy faktycznie dziewczynka czy jednak chłopak :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do cery, to Mamusie które już znają płeć, potwierdzą, że córka zabiera urodę a chłopiec nie?

7w3d 💔
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a co do cery, to Mamusie które już znają płeć, potwierdzą, że córka zabiera urodę a chłopiec nie?

hehehe ja czekam na dziewczynkę, a co do cery to na początku była fatalna a teraz już się poprawiła.
    Czuję się ogólnie brzydziej, chociaż mój partner twierdzi że kwitnę - niech mu będzie hahaha :D

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka. Zaufane osoby mówią, że poza brzuchem to nic się nie zmieniło. Ale ja czuję się brzydko i grubo. Co do twarzy to jak brałam luteinę do 10 tygodnia to była tragedia. Krosty wyskakiwały mi w miejscach, w których nigdy ich nie miałam np. na obu policzkach i to takie gule, które bolały i potrafiły się utrzymywać nawet miesiąc. Później jak odstawiłam luteinę to była ok. Cera się wygładziła i przez moment poczułam się jak przed ciążą. Teraz znowu wyskoczyła mi jakaś gula na brodzie i to taka, że spuchło mi pół twarzy. W weekend to nie chciałam z domu wychodzić a mieliśmy urodziny teścia. Cale szczęście, że paliła się u nich tylko nastrojowa lampka, to chyba nikt nie zauważył albo z grzeczności nie chciał tego komentować :)

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Ja powinnam być ta piękną :P
    W sumie na cerę i włosy nie mogę narzekać :) ale generalnie u mnie gdyby nie brzuch i piersi to nie widać ciąży. Zobaczymy czy się tak do końca utrzyma :)

edit. mąż zachwycony bo cycki dwa razy większe, a brzuch rośnie ciążowo, a nie idzie boczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 10:01

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wysypało na plecach teraz i to jeszcze złośliwie pod ramiączkiem od stanika! Co przesunę, to i tak boli :( na twarzy mam trochę takich czerwonych plamek, ale skórę mam strasznie suchą. Dłonie smaruję co chwilę i nie pomaga. Płci jeszcze nie znam.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam piersi 2 razy większe, ale mnie to akurat nie cieszy. Przed ciążą miałam małe C i byłam zadowolona. Mogłam sobie chodzić w obcisłych bluzkach i nie czułam się skrępowana. Teraz właśnie przez to, że te piersi takie duże, to mam wrażenie, że najpierw widać piersi a potem mnie.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chłopiec i cera delikatnie gorsza... włosy Ok. Tylko szybko rosną w każdym miejscu :p

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Wszystkie te zabobony to bzdura. :D

Czekamy na Hanie ♡
    A Ja?
    -Zero mdłości
    -wlosy ładniejsze
    -cera gładka
    -brak humorkow
    I coś by się jeszcze znalazło z tych zabobonow.. babcię i ciocie mówiły że na pewno chłopak bo wyglądam kwitnąco w ciąży.

I nie miały racji. :D

• squirrel Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też od początku wszyscy, że chłopak. Już mnie to zaczynało denerwować, bo uparli się na to i nie chcieli słuchać, że może być inaczej.

Na przekór wszystkim jest dziewczynka i wreszcie skończyli z tymi zabobonami.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Wszystkie te zabobony to bzdura. :D

Czekamy na Hanie ♡
    A Ja?
    -Zero mdłości
    -wlosy ładniejsze
    -cera gładka
    -brak humorkow
    I coś by się jeszcze znalazło z tych zabobonow.. babcię i ciocie mówiły że na pewno chłopak bo wyglądam kwitnąco w ciąży.

I nie miały racji. :D
    a masz płeć potwierdzoną przez badania genetyczne czy tylko usg? Bo moja córka dopiero w 8 msc ciązy okazała się synkiem :) a może jesteś wyjątkiem od reguły :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    No u mnie też od początku wszyscy, że chłopak. Już mnie to zaczynało denerwować, bo uparli się na to i nie chcieli słuchać, że może być inaczej.

Na przekór wszystkim jest dziewczynka i wreszcie skończyli z tymi zabobonami.
    ja płci nie znam jeszcze i właśnie wszysycy wróżą po wygladzie, kształcie brzucha itd. :) zobaczymy co z tego się sprawdzi :)

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ciesze na chłopaka bo od początku czułam, że to będzie mały facecik i jeszcze przed genetycznym usg jak oglądałam ubranka to tylko chłopięce :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ