WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też prasowałam małej ciuszki :)

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza a bolało Cię cały czas czy jakoś z przerwami?

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co głównie jak chodziłam. Jak leżałam to nie czułam bólu. Teraz jak chodzę tylko po domu to jest ok. Ale np jak wychodzę z domu i zejdę po schodach i trochę pospacerujemy to boli i na następny dzień też boli. Dopiero jak swoje odleżeć to przechodzi.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ja mam to samo-generalnie mam chory zoladek-refluks, uszkodzony zwieracz przelyku oraz przepukline zoladkowo przelykowa-spadek po poprzedniej ciazy.I teraz mimo ze mdlosci minely to tak samo po jedzeniu nie moge popijac bo mi sie "ulewa"...Ta ciaza tez nie jest dla mnie laskawa...

oj ja mam nadzieję, że to kwestia przemieszczenia się moich bebechów w brzuchu :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to ostatnio coraz bardziej nie radzę sobie z kontrolą cukru.. :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym prasowaniem to słyszałam że to po to żeby wybić jakieś bakterie ewentualne czy inne zarazki, inne argumenty, żeby mnie przekonać do prasowania, którego nienawidzę do mnie nie trafiają ;)

W kurtkach zimowych zapinam się ledwo co, niech już ta zima idzie w niebyt! Na wiosnę mam jakieś dwa luźniejsze płaszczyki, muszą mi starczyć ;)

Wróciłam właśnie z pobrania krwi, tak mi baba w żyłę przyje***a, że boję się rękaw podciągnąć i zobaczyć co tam zastanę:/ do tej pory mnie boli :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 12:49

• edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam się dzisiaj zapisać u okulisty i alergologa i uwaga uwaga: jeden na maj, drugi na czerwiec... Hahaha. Nawet moja doktor mówila mi ze w ciazy to wchodze od razu ale jak sie zapisywałam to do nich to w ogole nie docieralo. U alergologa mam ten ,, przywilej'' ze jak by cos sie dzialo to mam zadzwonic i jak sie miejsce zwolni to wtedy wskakuje. Mi to nawet pasują te terminy to sie nie kłóciłam, ale jak bym sie np zaczeła dusić to ciekawe co by było;p

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia na pocieszenie ci powiem że ja po wczorajszym pobieraniu tez mam sińca, a żyła taka wczoraj napuchnięta była że aż się przestraszyłam. Ale dzisiaj już lepiej. Pierwszy raz widzialam takie coś u siebie

kozalia lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam te pierwsze kilka prań. Potem już nie. Teraz to będzie 2-gi bąbel, więc wyprasuję przed porodem a potem się zobaczy...

• Leticia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasowałam wszystko, ale tylko raz. Miałam w większości używki, z kolei teraz pewnie w dużej mierze będą to ciuszki leżące prawie 2 lata w kartonach.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znoszę prasować :P Robię to tylko jak muszę. Jakoś nie potrafię się przemóc żeby po praniu stać z żelazkiem i prasować wszystko. Pewnie część ciuszków będę prasować, a później szybko mi się znudzi :P

nesssssa lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba jestem ewenementem, bo prasować bardzo lobie, relaksuje mnie to :D

ale ciuszków prasowac nie musze, bo wszystko kupujemy nowe. W rodzinie nie ma już takich malutkich dzieci, wiec niczego nie dostaniemy z odzysku.

3i492n0agf4rykt3.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    to ja chyba jestem ewenementem, bo prasować bardzo lobie, relaksuje mnie to :D

ale ciuszków prasowac nie musze, bo wszystko kupujemy nowe. W rodzinie nie ma już takich malutkich dzieci, wiec niczego nie dostaniemy z odzysku.

Mnie prasowanie tych malutkich ciuszków też relaksowało :) Ale tylko na początku.
    Nowe rzeczy też trzeba wyprać, przynajmniej ja wszystko prałam i prasowałam. Prasowanie podobno oprócz zabijania bakterii usuwa resztki detergentów. A kiedyś też czytałam, że używane ciuszki są dla dzieci lepsze, zwłaszcza dla alergików.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie prasowalam i teraz tez nie będę. Ciuszki po Nikosi wybiorę i wysusze w suszarce na wysoką temp. raz i starczy:)

polkosia, Carolline lubią tę wiadomość

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko, że jak wyprasuje się coś nawet w lipcu, to do sierpnia te bakterie i kurz znowu będą :P a całkowita sterylizacja ubranek też jest bez sensu. Jedynie proszek kupię delikatny. Taki dla dzieci.

polkosia lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie żelazko ze stacją parową, może się przyda.. zamiast prasować te mini ubranka 'pufnę' parą po razie na każde i będzie ;)

polkosia lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A ja za to ostatnio coraz bardziej nie radzę sobie z kontrolą cukru.. :O

Współczuję Ci z dietą i insuliną :( Mi się nie chcę gotować a co dopiero myśleć nad odpowiednią dietą.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przepraszam was dziewczyny ale tak czytam z lekkim niedowierzaniem, zamierzacie pracować ciuszki? :D

To ja leniwa i mnie takie cudowności chyba ominą jak poprzednio :P :D

Ja na wiosnę to lekką skórzaną kurteczke i nie zapinam. Jakieś bluzki sobie moze jeszcze kupię i nic poza tym.

Ja prasowałam tylko te do szpitala. Teraz uzywam suszarki bębnowej, to mi wybija do cna wszystko temperatura z niej ;)

Lavendova lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Wiesz co głównie jak chodziłam. Jak leżałam to nie czułam bólu. Teraz jak chodzę tylko po domu to jest ok. Ale np jak wychodzę z domu i zejdę po schodach i trochę pospacerujemy to boli i na następny dzień też boli. Dopiero jak swoje odleżeć to przechodzi.

Kurczę, 6,5 to fizjologiczne rozejście, nie gódź się na cięcie tylko z tego powodu. Ja chodziłam o kulach, a urodziłam naturalnie, ból był taki, że godzinami płakałam. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale znam dziewczyny z 2x większym rozejściem i urodziły sn bez żadnych komplikacji.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Tylko, że jak wyprasuje się coś nawet w lipcu, to do sierpnia te bakterie i kurz znowu będą :P a całkowita sterylizacja ubranek też jest bez sensu. Jedynie proszek kupię delikatny. Taki dla dzieci.

Koniecznie! Mojej młodszej zaniedbałam pranie w płynie dla niemowląt, bo przerzuciłam się już z praniem wszystkiego w normalnych (dla nas i starszej) i jednak ją mocno uczuliło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 15:46

Lavendova lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ