WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • monika16332 Przyjaciółka

Wysłany: 20 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie a boli was kość ogonowa i jej okolice? Bo mnie strasznie jak dluzej postoje np przy garach.

Monika
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mnie czasem łapie taki pulsujący ból gdzieś na styku kręgosłupa, miednicy i prawej nogi. Czyli... w dupie ;) Pokuleję sobie trochę i samo przechodzi :)

Anuleczek lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza, jesli mogę zapytac o Twoje rozejscie sie spojenia, to 6,5 to 6,5 mm rozumiem?

Tez mi sie rozchodzi wlasnie, tylko mnie zaczelo duuuzooo pozniej nic Tobie. Teraz dzieciaczka masz maciupciego, a jak zacznie rosnac to i spojenie duzo bardziej sie rozejdzie. Takze nie sluchaj kolezanki polkosi tylko bierz cc, bo potem mozesz miec gigantycznie problemy, niektore kobiety nawet chodzic nie moga.

teqz lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miewam bóle za przeproszeniem w dupie. Jak dłużej posiedzę to mnie łapię mocny palący ból w pośladku i trochę nad. Jak za dużo porobię w ciągu dnia to tak samo, wtedy za to nie mogę się podnieść z łóżka.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Zołza, jesli mogę zapytac o Twoje rozejscie sie spojenia, to 6,5 to 6,5 mm rozumiem?

Tez mi sie rozchodzi wlasnie, tylko mnie zaczelo duuuzooo pozniej nic Tobie. Teraz dzieciaczka masz maciupciego, a jak zacznie rosnac to i spojenie duzo bardziej sie rozejdzie. Takze nie sluchaj kolezanki polkosi tylko bierz cc, bo potem mozesz miec gigantycznie problemy, niektore kobiety nawet chodzic nie moga.

Tak 6,5 mm. Właśnie lekarz się bardzo zdziwił że już tak wcześnie się pojawiło.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robi się wam słabo? U mnie od kilku dni podróż transportem miejskim to katorga, duszno tak, że najchętniej przy otwartym oknie bym stała. Podobnie w sklepach, muszę szybko wychodzić na powietrze.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuleczek wrote:
    Ja prasowalam bardzo dlugo i nie ze wzgledu na bakterie ale na to ze ciuszki prasowane dlugo wygladaja jak nowe...Ale ja lubie prasowac jak mam na to czas:-)A teraz z innej beczki- w przedszkolu zaczal sie sezon ospowy.Moja mala byla szczepiona i jak dotad ja ospa omijala.Niestety ja ani nie chorowalam ani nie kojarze zebym byla szczepiona a troche sie boje zeby mala mi to przyniosla do domu bo ospa w ciazy moze byc niebezpieczna.No i nie wiem czy zostawic mala na sile w domu by przeczekac ten okres epidemii czy pozwolic jej isc do przedszkola i sie nie martwic skoro byla szczepiona?Jak Wy myslicie?
    Hmmm moja tez byla szczepiona i miala ospe..wprawdzie nardzo lagodnie ale jedna blizna przy oku zostala

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Tak 6,5 mm. Właśnie lekarz się bardzo zdziwił że już tak wcześnie się pojawiło.

Słuchaj sie lekarza, jak zaleca cc to wie co mówi. A właśnie co z tym rozejsciem po porodzie? Samo sie zejdzie czy jakas terapia? Może jakaś dieta specjalna na chrząstki?

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie to powoli samo wraca do normy. Rozejście spowodowane jest hormonami i ciężarem dzidzi, a po porodzie jeśli nie dojdzie do przerwania lub uszkodzenia to samo się zejdzie.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Po porodzie to powoli samo wraca do normy. Rozejście spowodowane jest hormonami i ciężarem dzidzi, a po porodzie jeśli nie dojdzie do przerwania lub uszkodzenia to samo się zejdzie.
    Jakies pasy sie podobno nosi jak za bardzo sie rozejdzie, a czytalam tez ze w pologu tez moze jeszcze...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas można nosić już. Nawet w czasie ciąży. Tylko to trochę niewygodne.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wlasnie rozejscie po porodzie i zalecono mi wlasnie noszenie takiego specjalnego pasa

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pasów to fizjoterapeuci nie polecają noszenia ich za wcześnie, 'profilaktycznie'. Bo osłabiają się wtedy mięśnie, ktore powinny być silne żeby przyspieszyć wracanie elementów na miejsce ;)
    Także bez wskazań lekarza przy dużym rozejściu, takim pasem można sobie pogorszyć sytuacje.

Co do boli w dupie to tez to tłumaczyła ostatnio moja znajoma fizjoterapeutka: przy zmianie ułożenia miednicy jak rośnie brzuch, inaczej napinają się mięśnie pośladków i mogą uciskać nerw. Objawy są podobne jak do rwy kulszowej, ale podłoże całkiem inne. Bez sensu np. brać na to leki przeciwbólowe, bo nie usuną przyczyny - ale dobry fizjoterapeuta na 1, max 3 wizytach może pomoc.

nesssssa lubi tę wiadomość

h84fwn15k5y02vr6.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Przepraszam was dziewczyny ale tak czytam z lekkim niedowierzaniem, zamierzacie pracować ciuszki? :D

To ja leniwa i mnie takie cudowności chyba ominą jak poprzednio :P :D

Ja na wiosnę to lekką skórzaną kurteczke i nie zapinam. Jakieś bluzki sobie moze jeszcze kupię i nic poza tym.
    Ja do tej pory dzieciom wszystkie.ciuszki prasuje , zalecenia od dermatologa po azs.

7w3d 💔
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto ma fajną listę wyprawkową? Ale tez taką mamusiową z duperelami typu laktator itd.? :D

nesssssa lubi tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Jak nie masz pojęcia o rozejściu spojenia, to się nie udzielaj. Mi się dwa razy rozeszło i wiem co nie co na ten temat. Cięcie dla lekarza to wygoda, dla kobiety konsekwencje są dużo gorsze. Ortopeda, który na tym etapie zaleca cięcie zamiast kontroli nie jest dobrym lekarzem. W pierwszej kolejności idzie się do fizjoterapeuty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 22:47

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • teqz Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Jak nie masz pojęcia o rozejściu spojenia, to się nie udzielaj. Mi się dwa razy rozeszło i wiem co nie co na ten temat. Cięcie dla lekarza to wygoda, dla kobiety konsekwencje są dużo gorsze. Ortopeda, który na tym etapie zaleca cięcie zamiast kontroli nie jest dobrym lekarzem. W pierwszej kolejności idzie się do fizjoterapeuty.
    Aż muszę się udzielić. Wygoda? To rozumiem, ze lepiej żeby spojenie całkowicie się rozeszło podczas porodu? Wtedy tylko operacja i leżenie plackiem 6tyg, ale co tam :) to, ze Ty ryzykowałas to Twoja sprawa, cieszymy się niezmiernie. Ale nie narzucaj innym osobom, żeby nie dać sobie robić CC bo 6,5mm to przecież fizjologiczne rozejście - co z tego, ze pewnie do końca ciąży o wiele się powiększy. Na pewno Zołza się jeszcze wybierze do ortopedy na kontrole. No ale tak, SN przede wszystkim.

Francess, Lavendova, Leticia, vanilia120 lubią tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    A robi się wam słabo? U mnie od kilku dni podróż transportem miejskim to katorga, duszno tak, że najchętniej przy otwartym oknie bym stała. Podobnie w sklepach, muszę szybko wychodzić na powietrze.
    Ja 2 tyg temu prawie zemdlalam w sklepie przy kasie... zrobilam male zakuoy wylozylam na tasme i nagke zaczelo mi serce walic robic sie duszlo zaczely mi nogi mrowic i bylo mega niedobrze zalal pot zaczelam chodzic w te i spowrotem rozbierac sie a pozniej przykucnelam przy kasie glowa miedzy nogi i jakos dotrwalam skasowali mnie wylecialam ze sklepu to az pod nosem krople potu mi staly...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co donprasowania ja napewno bede ale nie przez bakcyle a ze wzgledow estetycznych i takich ze ubrania po prasowaniu sa milsze... no ale ja nasze wszystkie tez prasuje i niewyprasowanego nie zaloze wszystko po praniu idzie do prasowania wiec nie wyobrazam sobie zeby z dzieciecymi bylo inaczej

Ada2405 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suszę wszystko w suszarce bo nie wyobrażam sobie tego wieszac i tez jest miekkie i milusie:P

Znowu awantura o cc :D Też nie rozumiem czemu niektóre kobiety same będąc takimi fankami porodu sn chcą odebrac innym możliwość wyboru cc. Cześć z nas urodzi w taki a inne w inny sposób, kwestia leży między matką a lekarzem i finito.

Carolline lubi tę wiadomość

‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ