X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niestety jak listy nie zrobię to zawsze o czymś zapomnę w markecie (nawet o chlebie mi się zdarzy zapomnieć). Mam tak chyba od zawsze.

Za to robienie wyprawki polecam zacząć wcześniej, rozłożą się koszta, sprzątanie i organizacja kącika niemowlęcego. My się przeprowadzaliśmy w poprzedniej ciąży w 6mc, a od 7mc jakoś już miałam L4, więc z mniej uciążliwych prac na spokojnie zajęłam się urządzeniem całego mieszkania.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś nie umiem się za to zabrać :/
    Po prostu, chyba też przez to, że teraz mam mnóstwo wydatków i kupienie czegoś dla dziecka teraz jest dużym wydatkiem. I czekam jutro na płeć :) Tak strasznie nie mogę się doczekać :)

Przyszła włóczka na kocyk dla maleństwa! Będę działać niedługo!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:37

Dooti lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lista pomaga tak orientacyjnie, żeby nie przeszarżować z wydatkami i właśnie o niczym istotnym nie zapomnieć :)

Mi to szukanie informacji nawet sprawia przyjemność, wybieranie i przeglądanie co jest, a co nie jest potrzebne.

jej odbicie lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam dzisiaj wózek:) ale sie cieszę:) płci jeszcze nie znamy, mam nadzieje że 10 kwietnia na prenatalnych już poznam kto tam mieszka:) dziwne to nie znać płci a wózek już mieć, ale trafiła się okazja to skorzystałam:)

Ania241188, Leticia, PLPaulina, Marta..a, jej odbicie, Kasiaja, Eilleen, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Mi lista pomaga tak orientacyjnie, żeby nie przeszarżować z wydatkami i właśnie o niczym istotnym nie zapomnieć :)

Mi to szukanie informacji nawet sprawia przyjemność, wybieranie i przeglądanie co jest, a co nie jest potrzebne.

Marta ty kupujesz Bebetto, mialas okazje obejrzec model Tito albo Pascal na zywo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam że każdy sam powinien wypróbować wózek. :) :)

My zamawiamy z mężem wózek 09.04, zaraz po prenaralnych. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 16:07

• Dooti Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę na żywo obejrzeć te wózki Bebetto, to taki mój pierwszy, wstępny typ, one chyba dość dużą gondolę mają, a na tym mi zależy.

Justa, a na jaką włóczkę się zdecydowałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 16:11

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Marta ty kupujesz Bebetto, mialas okazje obejrzec model Tito albo Pascal na zywo?

Nie nie widziałam ich, jakoś nie przyciągnęły mojej uwagi. O tito muszę jeszcze dopytać czym się różni od bresso. Natomiast pascal dla mnie odpada za gondole :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bebetto właśnie i jest super:) mam nadzieje że podczas użytkowania też będe zadowolona no ale to się okaże. W sumie jaki wózek bym nie kupiła to nigdy nie będe w 100% pewna że będzie mi pasował i że sie nie zepsuje. A o moim modelu czytałam same dobre opinie

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Uważam że każdy sam powinien wypróbować wózek. :) :)

My zamawiamy z mężem wózek 09.04, zaraz po prenaralnych. :D

Ja tez, tylko ze polskie wozki to sobie mozna tylko w polsce wyprobowac :D A tu same niemieckie i te "markowe" z ktorych tylko balios m i adorra mi sie podobaja w wersji spacerowej bo gondola to porazka :/ Nawet tego tutisa tu nie ma. To sobie go obejrze jak sobie go zamowie ale glupio w ciemno :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja tez, tylko ze polskie wozki to sobie mozna tylko w polsce wyprobowac :D A tu same niemieckie i te "markowe" z ktorych tylko balios m i adorra mi sie podobaja w wersji spacerowej bo gondola to porazka :/ Nawet tego tutisa tu nie ma. To sobie go obejrze jak sobie go zamowie ale glupio w ciemno :P

Jeśli zależy Ci na polskim wózku, to warto odwiedzić kraj.. :)

• Qumish Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno większość europejskich i niemal wszyscy polscy producenci wózków mają części z jednej wiodącej fabryki w Częstochowie - stąd duże podobieństwo. Czasem wymienia sie drobne elementy, łaczniki itp zeby odróżnić wózki od siebie.
    Ale w większości i tak kupujemy to samo ;P

h84fwn15k5y02vr6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    Jeśli zależy Ci na polskim wózku, to warto odwiedzić kraj.. :)

No tak by bylo najlepiej :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dlatego chcę navingtona :) on jest inny, a tak to faktycznie wszystko jest identyczne. Różnią się detalami tylko

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie ważne jest by spełniał moje terenowe wymagania.
    Ile ludzi go ma, i jak bardzo podobny jest do innych średnio mnie obchodzi.. :)

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PLPaulina wrote:
    A dla mnie ważne jest by spełniał moje terenowe wymagania.
    Ile ludzi go ma, i jak bardzo podobny jest do innych średnio mnie obchodzi.. :)
    Też na to zwracamy szczególną uwagę. Mam nadzieję że dobrze wybieramy, ale tak na prawdę to wychodzi dopiero w tzw. praniu

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Qumish Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Navington też z Częstochowy :)

Chwała im za to, że w tych podobnych wózkach czasem trafia się coś inaczej zaprojektowanego, albo dopasowanego do innych potrzeb/warunków.

Od projektu technicznego na pewno duzo zależy: jak się ten wózek sprawuje, itp.
    Ale jest sens sie kierować tylko własnymi preferencjami /wygląd, przeznaczenie, waga/ - bo wyższa cena oznacza raczej droższego projektanta, a nie lepszą jakość. Fabryka jest ta sama.

h84fwn15k5y02vr6.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu nie pojechałam na IP i umówiłam się do lekarza. Właśnie czekam pod gabinetem. Przeoczyłam, ze w ranach pakietu jest dziś gin i to popołudniu, ale na szczęście sprawdziłam jeszcze raz. Trochę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie ok.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli jest możliwość pójść dzisiaj do lekarza to pewnie ze tez dobrze :) trzymam kciuki!

ingelita lubi tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ