Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ja niestety jak listy nie zrobię to zawsze o czymś zapomnę w markecie (nawet o chlebie mi się zdarzy zapomnieć). Mam tak chyba od zawsze.
Za to robienie wyprawki polecam zacząć wcześniej, rozłożą się koszta, sprzątanie i organizacja kącika niemowlęcego. My się przeprowadzaliśmy w poprzedniej ciąży w 6mc, a od 7mc jakoś już miałam L4, więc z mniej uciążliwych prac na spokojnie zajęłam się urządzeniem całego mieszkania. -
Ja jakoś nie umiem się za to zabrać
Po prostu, chyba też przez to, że teraz mam mnóstwo wydatków i kupienie czegoś dla dziecka teraz jest dużym wydatkiem. I czekam jutro na płećTak strasznie nie mogę się doczekać
Przyszła włóczka na kocyk dla maleństwa! Będę działać niedługo!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:37
Dooti lubi tę wiadomość
-
Mi lista pomaga tak orientacyjnie, żeby nie przeszarżować z wydatkami i właśnie o niczym istotnym nie zapomnieć
Mi to szukanie informacji nawet sprawia przyjemność, wybieranie i przeglądanie co jest, a co nie jest potrzebne.jej odbicie lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
A ja kupiłam dzisiaj wózek:) ale sie cieszę
płci jeszcze nie znamy, mam nadzieje że 10 kwietnia na prenatalnych już poznam kto tam mieszka:) dziwne to nie znać płci a wózek już mieć, ale trafiła się okazja to skorzystałam:)
Ania241188, Leticia, PLPaulina, Marta..a, jej odbicie, Kasiaja, Eilleen, ingelita, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Mi lista pomaga tak orientacyjnie, żeby nie przeszarżować z wydatkami i właśnie o niczym istotnym nie zapomnieć
Mi to szukanie informacji nawet sprawia przyjemność, wybieranie i przeglądanie co jest, a co nie jest potrzebne.
Marta ty kupujesz Bebetto, mialas okazje obejrzec model Tito albo Pascal na zywo? -
nick nieaktualny
-
Ja też muszę na żywo obejrzeć te wózki Bebetto, to taki mój pierwszy, wstępny typ, one chyba dość dużą gondolę mają, a na tym mi zależy.
Justa, a na jaką włóczkę się zdecydowałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 16:11
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Lavendova wrote:Marta ty kupujesz Bebetto, mialas okazje obejrzec model Tito albo Pascal na zywo?
Nie nie widziałam ich, jakoś nie przyciągnęły mojej uwagi. O tito muszę jeszcze dopytać czym się różni od bresso. Natomiast pascal dla mnie odpada za gondole6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja kupiłam bebetto właśnie i jest super:) mam nadzieje że podczas użytkowania też będe zadowolona no ale to się okaże. W sumie jaki wózek bym nie kupiła to nigdy nie będe w 100% pewna że będzie mi pasował i że sie nie zepsuje. A o moim modelu czytałam same dobre opinie17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Uważam że każdy sam powinien wypróbować wózek.
My zamawiamy z mężem wózek 09.04, zaraz po prenaralnych.
Ja tez, tylko ze polskie wozki to sobie mozna tylko w polsce wyprobowacA tu same niemieckie i te "markowe" z ktorych tylko balios m i adorra mi sie podobaja w wersji spacerowej bo gondola to porazka
Nawet tego tutisa tu nie ma. To sobie go obejrze jak sobie go zamowie ale glupio w ciemno
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja tez, tylko ze polskie wozki to sobie mozna tylko w polsce wyprobowac
A tu same niemieckie i te "markowe" z ktorych tylko balios m i adorra mi sie podobaja w wersji spacerowej bo gondola to porazka
Nawet tego tutisa tu nie ma. To sobie go obejrze jak sobie go zamowie ale glupio w ciemno
Jeśli zależy Ci na polskim wózku, to warto odwiedzić kraj.. -
Podobno większość europejskich i niemal wszyscy polscy producenci wózków mają części z jednej wiodącej fabryki w Częstochowie - stąd duże podobieństwo. Czasem wymienia sie drobne elementy, łaczniki itp zeby odróżnić wózki od siebie.
Ale w większości i tak kupujemy to samo ;P -
nick nieaktualny
-
Hej dzieeczyny, jestem z wrzesniowek, chcialam sie zapytac czy ktorejs z Was zdarzylo sie miec dlugotreale i bezbolesne twardnienue brzucha na moim etapie i wczesniej? Nospa i magznez nic nie daja, nie wiem czy na ip cos mi poradza i czy to niebezpieczne... Bede wdzieczna za feedback!
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:A dla mnie ważne jest by spełniał moje terenowe wymagania.
Ile ludzi go ma, i jak bardzo podobny jest do innych średnio mnie obchodzi.. -
Navington też z Częstochowy
Chwała im za to, że w tych podobnych wózkach czasem trafia się coś inaczej zaprojektowanego, albo dopasowanego do innych potrzeb/warunków.
Od projektu technicznego na pewno duzo zależy: jak się ten wózek sprawuje, itp.
Ale jest sens sie kierować tylko własnymi preferencjami /wygląd, przeznaczenie, waga/ - bo wyższa cena oznacza raczej droższego projektanta, a nie lepszą jakość. Fabryka jest ta sama. -
A ja w końcu nie pojechałam na IP i umówiłam się do lekarza. Właśnie czekam pod gabinetem. Przeoczyłam, ze w ranach pakietu jest dziś gin i to popołudniu, ale na szczęście sprawdziłam jeszcze raz. Trochę się denerwuję, ale wierzę, że wszystko będzie ok.