Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova wrote:Ja chyba za mało jem, co prawda waze juz 54 kg ale tylko brzuch mam do przodu a tak to chude rece chude nogi nawet tylek mi schudl i spodnie spadają! Ale jakos brak apetytu... Jal sie odzyeiacie jecie cos inaczej wiecej jakas dieta specjalna na kości wapn coś w ten desen?
A ja właśnie dostałam zalecenie diety
Mam 4kg na plus od wagi wyjściowej ale też wskoczyło mi 4 kg od ostatniej wizyty i lekarz powiedział, że to za szybko! Mam nie jeść słodyczy.
Ja jem śniadania z reguły chleb + piłam sok owocowy ale z takich z lidla z lodówki, a nie z kartonikapotem jakiś jogurt na drugie śniadanie, obiad i kolacja. Plus codziennie tez piję szklankę/dwie soku pomidorowego. Nie wiem od czego ta waga tak ruszyła. Chyba z tego soku owocowego zrezygnuje bo może on ma jednak dużo cukru? Generalnie po mnie tylko widać cycki i brzuch reszta jest bez zmian, więc nie wiem co się stało.
Gratuluję tylu udanych wizyt ale się to przyjemnie czyta
Ja odstawiam to nieszczęsną luteinę po dwóch tygodniach bo ponoć ona tylko trzyma szyjkę i nic więcej nie pomaga, a że ja mam długą i mocno trzymającą, mam nie brać bo nie wiadomo jak działa na dziecko? Słyszałyście coś o tym? Czy tylko mój lekarz jest taki anty na leki? No i mam skierowanie na krzywą..6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualny
-
gosia.kak wrote:Marta, moze woda Ci sie zbiera? Moja siostra przytyła w ciąży 25 kg ale sporo tego to była własnie woda bo strasznie puchła
Lekarz sprawdzał czy puchnę i też pytał ale nic.. u mnie po rękach/nogach/twarzy nic nie widać. Sam brzuch i piersi.
Soki piłam jabłkowe. Zobaczymy co będzie za miesiąc może się uspokoi ta moja waga6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Zolza_ wrote:Jak miło czyta się takie dobre wiadomości. Gratulacje dla wszystkich wizytujących. Teraz spokojnie musimy wytrwać miesiąc i wchodzimy w 3 trymestr.
-
Zuuziia wrote:Mamuśki co uważacie o woombie? Warto kupić ? Macie jakieś doświadczenia? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się to troche okropne :p,ale spotkałam się z opiniami że podobno jest bardzo praktyczne.
Mam, żadna nie chciała nosić, darły się jak po...baneKlementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Marta..a wrote:Lekarz sprawdzał czy puchnę i też pytał ale nic.. u mnie po rękach/nogach/twarzy nic nie widać. Sam brzuch i piersi.
Soki piłam jabłkowe. Zobaczymy co będzie za miesiąc może się uspokoi ta moja waga
Ja też przytyłam sporo w 2 tygodnie. Może jakoś skokowo będziemy tyć jak dzieci -
Ja przytyłam jakieś 4 kg jak na razie. Tak jeszcze 6 to maksymalnie bym chciała, żeby stówy nie przekroczyć
Poprzednio się udało
Agania, jakie są zalecenia teraz w związku z tym łożyskiem?Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Ja od ostatniej wizyty 2 kg przytylam, w sumie przez 4 tygodnie. Od początku 4 kg, ale ze słodkim też powinnam przystosować bo prawie codziennie do kawy jakas buła słodka i ogólnie ja jem co 3 godziny zazwyczaj chyba że mam jakieś zajecie to jest inaczej, ale jak nie mam co robić to tylko odliczam kiedy nst posiłek
gorzej niż z dzieckiem
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ale wam zazdroszczę tych wizyt połówkowych
ja dopiero za tydzień 06 kwietnia. Normalnie miałabym jutro, ale święta wypadły więc muszę czekać aż 5 tygodni od poprzedniej wizyty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:05
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja mam narazie od wagi sprzed ciazy -3,5kg
A od pierwszego wazenia do karty ciazy w oststnin dniu 8tc mam 1,5kg na plusieFlowwer lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Właśnie odebrałam od kuriera paczkę z rzeczami dla maluszka. Ale śliczne, tak miło się ogląda takie rzeczy. Zamówiłam kocyk, rogala do karmienia, rożek i ochraniacz do łóżeczka z tej samej serii. Miły dzień dzisiaj mam
Ania241188, DobrejMysli, pumka1990, polkosia, PLPaulina, Meneksze, Anuleczek lubią tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Ja przytyłam póki co 5 kg, z czego 1,5kg w ciągu ostatnich 2 tygodni. Generalnie to normalnie jest mi bardzo ciężko przytyć, kg idą mi teraz głównie w brzuch, trochę w cycki i biodra. Maksymalnie to tak do 63kg bym chciała przytyć.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Zuuziia wrote:Mamuśki co uważacie o woombie? Warto kupić ? Macie jakieś doświadczenia? Na pierwszy rzut oka wydaje mi się to troche okropne :p,ale spotkałam się z opiniami że podobno jest bardzo praktyczne.
-
A ja mam kurde 7 na plusie. Przez to że dojdam po małej jeszcze. Ale widzę że równo przybieram jak z małą czyli będzie na koniec +20kg. E tam... Potem schudne znowu. Po roku doszłam prawie do swojej wagi. Przy dwójce dzieciaków pewnie jeszcze szybciej kilogramy zejda
polkosia, PLPaulina, Ada2405 lubią tę wiadomość