X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • agania Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:

Agania, jakie są zalecenia teraz w związku z tym łożyskiem?

Właściwie to teraz praktycznie żadne. Tyle, że uważać na siebie i jakbym miała jakieś plamienia czy krwawienia to zaraz na IP. Poza tym do 28 tygodnia łożysko ma czas się podnieść. L4 dostanę na następnej wizycie, bo teraz już mówił, że jakbym chciała to może wypisać, ale stwierdziłam, że domknę sprawy w pracy i za 3 tygodnie je wezmę.

polkosia lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Ale wam zazdroszczę tych wizyt połówkowych :) ja dopiero za tydzień 06 kwietnia. Normalnie miałabym jutro, ale święta wypadły więc muszę czekać aż 5 tygodni od poprzedniej wizyty.
    Ja tez 6 ty ;) ale 5ego ide z corka poogladac u swojego lekarza ;)
    Musze zrezygnowac z pepsi. Po nim 2 dni odbudowuje sie organizm by zaczal przyswajac wapn a i tak tylko biale sery jem.
    I 3 trymestr 9 maja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 15:51

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja połówkowe dopiero 12 kwietnia.... Dziś o 20 wizyta :) mąż się stresuję o wiele bardziej niż ja :p chodzi i panikę 2 dni :) mnie bardziej martwią upławy... Przez infekcje zrobiły się od 2 dni tak mocne, że wkładka wystarcza na max 1 godzinę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 16:08

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Ja tez 6 ty ;) ale 5ego ide z corka poogladac u swojego lekarza ;)
    Musze zrezygnowac z pepsi. Po nim 2 dni odbudowuje sie organizm by zaczal przyswajac wapn a i tak tylko biale sery jem.
    I 3 trymestr 9 maja.
    Moja bratowa piła cała ciąże cole i przy porodzie jej się pytali czy paliła a ona ze nie. Bo nie pali. I się okazało że przez cole tak się szybko łożysko zestarzalo że wyglądało jak u palaczki.

mi88 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Moja bratowa piła cała ciąże cole i przy porodzie jej się pytali czy paliła a ona ze nie. Bo nie pali. I się okazało że przez cole tak się szybko łożysko zestarzalo że wyglądało jak u palaczki.

O kurde. Ja też czasem sie napije coli nie wiedzialam ze to niszczy łożysko:o

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też popijam colę, jakoś tak nie umiem pić wody, a soki to sam cukier....

Ja nie miałam woombie, ale robiłam córce kokon z kocyka, gdzieś po 2 lub 3 mż. bardzo się wybudzała swoimi ruchami rączek, nie umiała zasnąć. A po zakokonieniu (wiadomo, cienki kocyk owinięty w koło-chyba jakoś mocno nie uciskał) zasypiała w mig. Po 2 kolejnych miesiącach to już się nauczyła sama odkokoniać, więc czar prysł.

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta :) z tym bankiem krwi publicznym, to wiedzę mam tu z forum od dziewczyn z innego wątku. Także osobiście nie sprawdzałam tych informacji nigdzie... więc jak ktoś zainteresowany to trzeba pytać u źródła. A na tym szkoleniu to z którego banku były te kobiety?

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej odbicie wrote:
    Też popijam colę, jakoś tak nie umiem pić wody, a soki to sam cukier....
    Chyba cola ma więcej cukru niż soki ;)
    Sok 100% ma przeważnie swoje naturalne cukry. No chyba że wybieramy nektary lub napoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 16:50

edwarda20 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję 0, może jeszcze gorzej bo ona chyba ma słodzik...

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam wczoraj na wizycie i lekarz bardzo prosił o picie dużej ilości wody. to bardzo ważne. ja stawiam sobie szklankę i butelkę przy łóżku i udaje mi się wypić 1,5-2l samej wody dziennie. ale noc jest koszmarem. ciągle latam do toalety.
    nie pije napoi gazowanych ale kupuje soki wyciskane lub sama wyciskam .
    a na jakie grzeszki sobie pozwalacie ? bardziej słodycze czy fast food?
    mój syn wczoraj w 21t0d ważył 400g :)

angelika22
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    ja byłam wczoraj na wizycie i lekarz bardzo prosił o picie dużej ilości wody. to bardzo ważne. ja stawiam sobie szklankę i butelkę przy łóżku i udaje mi się wypić 1,5-2l samej wody dziennie. ale noc jest koszmarem. ciągle latam do toalety.
    nie pije napoi gazowanych ale kupuje soki wyciskane lub sama wyciskam .
    a na jakie grzeszki sobie pozwalacie ? bardziej słodycze czy fast food?
    mój syn wczoraj w 21t0d ważył 400g :)
    Fast food ów nie jem. Ale słodycze... Mniam :D

U nas waga podobna dziś 21i1 408g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 17:16

Lavendova, pumka1990 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • pumka1990 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia.kak wrote:
    ja jeszcze nie odczuwam żadnych ruchów.

Ja też nic nie czuje :(
    Raz miałam wrażenie, ale nie wiem czy nie mylne. Tak jakby motylek uderzył mnie skrzydełkiem. To moja pierwsza ciąża i jestem normalnej budowy....

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    Fast food ów nie jem. Ale słodycze... Mniam :D

U nas waga podobna dziś 21i1 408g

U mnie odwrotnie :P Czasem fast food a słodyczy raczej wcale. Może poza shakem ale to tez sporadycznie.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coli to w ogóle, czasem łyka od męża. Najchętniej to woda albo zwykła herbata, bo owocowych mam już dość. Picie ciężko mi idzie, ale nigdy dużo nie piłam. Wypicie litra wody to dla mnie osiągnięcie.
    Z grzeszków to słodycze, ciągnie mnie do cukru jak jakąś idę :) fast food czasami, częściej sami coś robimy z mężem.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdecydowanie słodycze. Na początku ciąży nie mogłam na nie patrzeć, a teraz potrafie ciasto upiec wieczorem jak nie ma nic słodkiego :) Herbaty nigdy nie słodziłam, a teraz miód dodaję. Coli nie lubię, ale pizza nie pogardzę.

mi88 lubi tę wiadomość

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• polkosia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:

Ja piłam w obu i teraz też, jedna puszka dziennie Coli Zero, czasem 2. Łożysko i przepływy miałam super do końca ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała połówkowe 6 kwietnia u mojego lekarza, a 4 kwietnia dodatkowo u innego, który nagrywa na płytkę :P Mój tego nie robi, a ja chcę mieć pamiątkę ;)

Co do grzeszków - to o ile w pierwszej ciąży byłam "święta" pod tym względem (a nawet trochę pie*donięta :P), to teraz pozwalam sobie od czasu do czasu na więcej. Dziś na przykład popiłam hamburgera colą. Zła, zła matka.

Ogólnie odżywiam się dobrze, ale bez fanatyzmu :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie Cola czasem, ale raczej soki, jogurty, zimne mleko, lody (przeważnie owocowe), czasem deserek czekoladowy i mega ochota na śmieciowe żarcie. Powtórka z poprzedniej ciąży:) Wcześniej piłam mnóstwo lekko gazowanej wody z wciśniętym sokiem z cytryny, ale teraz mam po nie straszną zgagę, a za niegazowaną nie przepadam. No i herbatę z cytryną piłam namiętnie, z cukrem, ale również zgaga mnie po niej meczy teraz :(
    Mój dzisiejszy sms do męża: Kiedy ja nie wiem, czy wolę sajgonki, makaron carbonara, butter chicken czy placka po zbójnicku:(

Współczuję mu ^^

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 29 marca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do napojów to czarna herbata, podobnie jak kawa, wypłukuje magnez z organizmu i zmniejsza przyswajalność żelaza. Warto o tym pamiętać.

A co do ruchów, to ja ich nie czułam do 20 tygodnia, choć to druga ciąża, a teraz czuję codziennie po kilka razy, zwłaszcza po posiłkach. Tak więc nie ma się co martwić, dzieci mają jeszcze sporo miejsca, każda z nas ma inną budowę etc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije przeważnie wodę z cytryną. Soki robię sobie sama.. A waga i tak +6.5kg. :D :D dieta że względu na cukrzycę trzymam.

Nadrobilam Was trochę.
    Jeśli chodzi o brak isofixa w aucie.
    Pamiętam, że jak byliśmy oglądać wózki i foteliki to Pan nam mówił, że są specjalne bazy, które montuje się na pasy..
    I to jest spore ułatwienie. :)
    Ale nic więcej dziewczyny nie pomogę. Z tego powodu, że mam opcje isofix w aucie to nie słuchałam.
    Ale jeśli któraś z Was potrzebuje tego tematu to może się przyda. :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 19:02

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ