Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPatti_MG, widzę że nie ma Cię na naszej liście, napisz na kiedy masz termin to Cię dopiszę
I gratuluje przyszłego synka!
Co do nerwów, to też miałam taki okres, że się bardzo stresowałam i zakładałam, że na pewno coś pójdzie nie tak. To też moja długo wyczekiwana pierwsza ciąża. Ale jak już dotarłam do połówkowych, to zdążyłam się przekonać, że nie ma się co zamartwiać, zwłaszcza jak nie ma podstaw. Już się nie stresuje przed każdym USG.
Też radzę dobrą, wciągającą książkę, najlepiej całą serię, (np. Jo Nesbo o Harrym Holealbo zajęcie się czymś bardzo angażującym myśli - wyborem wózka, czy kompletowaniem wyprawki. Zobaczysz, jak zaczniesz zgłębiać ten temat, to jeszcze będziesz się cieszyć, że możesz odpocząć na kanapie i nie zaprzątać sobie głowy dodatkowo pracą
Patti_MG lubi tę wiadomość
-
We wtorek będę w 22 tygodniu i 3 dniu ciąży, jest duża szansa na to, że dzidzioł się wreszcie ujawni. Aczkolwiek moja córka raczyła się odpowiednio przekręcić i pokazać dopiero w 24, więc na 100% się nie nastawiam
A przeczuć już nie mam. Po prostu nie mam pojęcia.
Znów wylazlam z domu, chociaż miałam się leczyć, i znowu będę marudzić, że nie mogę wyzdrowieć. Ale moja córka jest u mojej mamy, mam zwolnienie, wiec nie chodzę na kurs. Mam pierwsze takie wolne od nie wiem kiedy. Musiałam się odprężyć.
Ja do położnej musiałam się zapisać po porodzie. Tzn. zapisywałam dziecko w przychodni do lekarza, pielęgniarki i położnej. W szpitalu nic nie załatwiali. Wszędzie jest inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 14:16
-
edytkaa93 wrote:Ingelita ja tak samo jak ty nie znam jeszcze płci, i też licze na wtorek bo mam wtedy prenatalne:) dzisiaj mam wizyte ale jak znam życie moja dzidzia znów będzie się chwalić kręgosłupkiem a nie tym co trzeba, taki mały uparciuch, więc nawet nie nastawiam się że dzisiaj poznam płeć.
-
nick nieaktualnyCcierpliwa ty pisalas cos ze kupilas mamaroo, duze to jest? Wlasnie przyszedl moj lezaczek z tiny love i sie zastanawiam czy moze takie mamaroo kupic zamiast tego. Tylko nowego nie kupie za drogie, a uzywane sa tak 180-250 e. Nie wiem tylko czy jest sens
-
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy!
Termin porodu mam na 20.08.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 14:47
kozalia lubi tę wiadomość
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Ech a ja mam cos ostatnio spadek nastroju. Moze niektore kobiety lubia byc w ciąży ale dla mnie to nie jest najlepszy stan chociaz bardzo kocham moje dzieciaki.
Wlasnie ogarnelam ciuszki malej. Ile tego jest. Dwa wielkie kartony. Chyba nie bede wystawiac w necie. Tyle zdjec bym musiala zrobic. Ciuszki mam do roczku. Chyba sie popytam kto bedzie mial coreczke wsrod znajomych blizszych i dalszych i niech wezmie sobie te ciuchy tak za 120-150zl.
-
Lavendova czekam az dojdzie ale z tego co pamietam nienajmniejsze... jest do 9kg lub czasu jak dziecko zacznie samo siadac... na poczatek potrzebna wkladka dla noworodka bo maluszek by sie w tym utopil...
Mi sie udalo kupic uzywany jak nieuzywany bo jeszcze folue ochronne na wyswietlaczu ms bo dziecko im nie chcialo siedziec za 140€ a wlasnie widzac jak chodza najczesciej uzywane wiem ze jak mala nie bedzie chciala w tym lezec albo jak wyrosnie to spokojnie za ta sama cene sprzedam wiec zaryzykowalam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ania241118 też będę musiała tak zrobić, bo mam tych ubrań full. Tyle, że do 2 lat. A później to już będę oddawać kuzynce i niech mi nie oddaje, bo to bez sensu. Ze swojej strony mi zaproponowała, że ubrania po synu będzie oddawać mi, bo trzyma jeszcze. Także myślę, że fajna opcja.
-
Dziewczyny, nie wierze! Raczej dziewczynka! Nie jest to na sto procent bo to dowiem się napewno na prenatalnych we wtorek ale nic tam nie widac a na tym etapie już na pewno byłby widoczny chłopczyk:p zaraz potem poleciałam do pepco i nakupiłam samych różowych ciuszków:D moje przeczucia się sprawdziły:) ale się cieszę
Ania241188, PLPaulina, Eilleen, Cccierpliwa, Meneksze, pumka1990, e_mii, Lavendova, Qumish, Anuleczek, Dooti, DobrejMysli, katka/85, ingelita, Kasiaja, Leticia, kozalia, Existenz, chabasse lubią tę wiadomość
17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Ja ogólnie mam chorobę lokomocyjna ale w samochodzie nie miałam z tym problemu już wiele lat. W ciąży wróciło. Mój sposób na ten moment - muszę prowadzić.
Co do ubrań to wystawcie paczkami na allegro lub olx. Widziałam ogłoszenia gdzie nie ma zdjęć każdego ubranka z osobna tylko tej wielkiej paczki z określeniem rozmiarów i ilości.
-
My też po polowkowych. Wszystko super
Marta..a, Eilleen, Ania241188, Meneksze, Dooti, DobrejMysli, katka/85, jej odbicie, PLPaulina, e_mii, Lavendova, ingelita, kozalia, Qumish, chabasse, Gypsy lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ania241188 wrote:Kurcze dziewczyny czy to mozliwe ze w ciwzy dostalam choroby lokomocyjnej? Kurcze jak jade z tylu auta i przy hamowaniu jest mi nie dobrze
tak można, któraś z koleżanek ostatnio mi nawet mówiła, że jej po ciąży została.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
edytkaa93 wrote:Dziewczyny, nie wierze! Raczej dziewczynka! Nie jest to na sto procent bo to dowiem się napewno na prenatalnych we wtorek ale nic tam nie widac a na tym etapie już na pewno byłby widoczny chłopczyk:p zaraz potem poleciałam do pepco i nakupiłam samych różowych ciuszków:D moje przeczucia się sprawdziły:) ale się cieszę
Gratulkacje
a dotychczaas mowili, ze bedzie chlopiec? Czy raczej lekarz nie chciał strzelac? -
Eilleen wrote:Ja ogólnie mam chorobę lokomocyjna ale w samochodzie nie miałam z tym problemu już wiele lat. W ciąży wróciło. Mój sposób na ten moment - muszę prowadzić.
Co do ubrań to wystawcie paczkami na allegro lub olx. Widziałam ogłoszenia gdzie nie ma zdjęć każdego ubranka z osobna tylko tej wielkiej paczki z określeniem rozmiarów i ilości.
No wlasnie jak prowadze jest ok. Ale z tylu dzis siedzialam z mala i w miescie co chwile hamowanie i juz prawie puscilam pawia. Przed ciąża tego nie mialam. Jezny co za okropne uczucie
-
justa1509 wrote:A tym dziewczynom co lekarz podał płeć około 12 tygodnia, potwierdziła się, czy była jednak niespodzianka?
U mnie się potwierdziło, cały czas chłopiecNasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37