X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz to już będzie widać kto tam siedzi, chyba, że się wstydzi :D U mnie pojawił się paskudny katar, gardło na szczęście nie boli. Ale kicham i smarkam :/

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingelita ja tak samo jak ty nie znam jeszcze płci, i też licze na wtorek bo mam wtedy prenatalne:) dzisiaj mam wizyte ale jak znam życie moja dzidzia znów będzie się chwalić kręgosłupkiem a nie tym co trzeba, taki mały uparciuch, więc nawet nie nastawiam się że dzisiaj poznam płeć.

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki żebyście tą płeć poznały :) wiadomo, że najważniejsze żeby było zdrowe ale teraz ciężko coś kupić żeby było uniwersalne :D
    mój łobuz był na tyle łaskawy, ze już w 13tc pokazał lekarce co ma między nogami :D

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat do końca nie wiedział, jak poszli na USG to Antoś się wstydził bardzo, na kolejnym też, więc na koniec już się poddali :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wy wiecie wszystko, poradźcie mi!

Poszukuję spacerówki do kupienia, nowej w sklepie, nie musi być najtańsza, ale tak do 1000 zł max. Mam tą w wózku 3w1, ale po pierwsze ona jest ciężka, a ja mam już zadyszkę jak pcham wózek, a po drugie za chwilę stelaż będzie wracał do gondoli :)

Z moich najważniejszych wymagań, to pakowny bagażnik (może z dodatkową torbą), żeby zakupów nie nosić dodatkowo, fajnie żeby się prowadził. Mieszkam w mieście, więc teren raczej taki miejski, park, las sporadycznie, też fajnie żeby przejechał, ale nie jest to najważniejsze. Najlepiej żeby się składał na pół, żeby też do samolotu wrzucić. Parasolki raczej nie chcę. Fajnie, żeby pojeździła nim moja starsza córka, a później młodsza, więc też żeby wytrzymał :)

Z marek kojarzę tylko Espiro i nic więcej, ale opinie w necie o nim są różne, a Wy co macie, z czego jesteście zadowolone? Na co jeszcze zwrócić uwagę?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej odbicie sprawdz sobie easy go virage co prawda nie wiem jak on teraz cenowo ale wozek swietny... tak zwrotny ze az za zwrotny haha prowadzi sie jedna reka z dwulatkiem w srodku jakby sam jechal... nawet na trawniku bez problemu... ma fajny plecaczek i kosz na zakupy jest jak piorko leciutki i ma duza budke... naprawde super wozeczek... widzielismy go w pl jak kyzynka w ciazy byla i pozniej caly czas jej po glowie chodzil w koncu znalazla tutaj w necie i maja juz prawie 2 lata go kilka razy mialam mlodego na spacerze naprawde super sie jezdzi
    Joie literax 4 jest tez fajny i leciutki fajny jest babyjogger citi mini sa wersje na 2 lub 4 kolach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 10:56

jej odbicie, Roza86 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej już poznacie płeć. A macie jakieś przeczucia? :)

U mnie na wadze 56 kg nie wierzę:D

Pumka ty pytalas o wartość przepływu w żyle, ja mam tez dosc niskie wartosci ponizej średniej i mam taki dopisek ze wartosc poniżej 1.5 wskazuje o niskim ryzyku preeklampsji i zaburzeń wzrostu plodu do 34 tc. To chyba dobrze.

I tak jak patrze po szczegolowym opisie badania to bardzo różne wartości, głowa i brzuch na srednim centylu a dl kosc udowej na prawie max? Dziwne. Rośnie jakos skokowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2018, 11:06

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny maczecie czasem uczucie drętwienia mrowienia w podbrzuszu na skorze? Nie boli tylko tak jakby mrówki mi chodzily.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recaro citylife też fajny

jej odbicie lubi tę wiadomość

• pumka1990 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Raczej już poznacie płeć. A macie jakieś przeczucia? :)

U mnie na wadze 56 kg nie wierzę:D

Pumka ty pytalas o wartość przepływu w żyle, ja mam tez dosc niskie wartosci ponizej średniej i mam taki dopisek ze wartosc poniżej 1.5 wskazuje o niskim ryzyku preeklampsji i zaburzeń wzrostu plodu do 34 tc. To chyba dobrze.

I tak jak patrze po szczegolowym opisie badania to bardzo różne wartości, głowa i brzuch na srednim centylu a dl kosc udowej na prawie max? Dziwne. Rośnie jakos skokowo.

A lekarz coś kazał Ci z tym robić? Mówił cokolwiek. U mnie wszystko w granicach połowy. Niektóre trochę poniżej, a niektóre powyżej, ale to góra pół tygodnia Jak na moje oko... Eh.. Martwię się :(

Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania <3
    17u9sg18c0ymn8s1.png[/link]

24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia <3

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie równo 6 dni do połówkowego. Już nie mogę się doczekać :) ciekawe ile będzie ważył, w 20 tygodniu było 300 gramów :)
    Moje dziecko chyba mści się na moim pęcherzu, najchętniej to bym w łazience siedziała cały czas :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dziewczyny maczecie czasem uczucie drętwienia mrowienia w podbrzuszu na skorze? Nie boli tylko tak jakby mrówki mi chodzily.

mam cos takiego po lewej stronie pępka :) Jeszcze tydzien temu miałam to kilak dni pod rząd, teraz duzo rzadziej

3i492n0agf4rykt3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    A lekarz coś kazał Ci z tym robić? Mówił cokolwiek. U mnie wszystko w granicach połowy. Niektóre trochę poniżej, a niektóre powyżej, ale to góra pół tygodnia Jak na moje oko... Eh.. Martwię się :(

Na prenatalnym i teraz na polowkowych mówili tylko ze wszystko w porządku. Chyba bardziej trzeba sie martwic jak te przeplywy sa na max bo to znaczy ze cisnienie tam za wysokie.
    A tak to porownalam teraz malucha i moja mlodsza na tym etapie miala podobne wartości. Będę tak celowac w wage 3500 może sie uda, na więcej nie ma szans.

pumka1990 lubi tę wiadomość

• Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Długo mnie tu nie było i wciąż nadrabiam posty z końca lutego! ;)
    Ale w końcu musze się odezwać i poradzić! :(
    Wczoraj byłam u swojej lekarki na wizycie i z badania i z usg wyszło, że coś sie dzieje z szyjką (niby się nie skraca, ale jest jakaś "mało wydolna"), a przy tym mam bardzo twardy brzuch i macicę :(
    Jestem w 21.tyg ciąży, a maluch ułożony nisko w dole brzucha i zwrócony główką w dół :( Lekarka oczywiście wypisała L4 i mam leżeć i dużo odpoczywać. No i mówi, że do pracy to ja już chyba nie wrócę :( Do tego luteina, magnez i nospa forte...

Najgorsze dla mnie jest to, że czuje sie dobrze. Nie mam żadnych krwawień ani uporczywych plamień. Nic mnie nie boli i z energią chodziłam do pracy (zamierzałam pracować do końca maja).

Wiem, że teraz musze zwolnić tempo i myśleć o sobie i dzidziusiu i to jest najważniejsza sprawa!

Poradźcie proszę coś na uspokojenie nerwów, bo oczywiście już się zdążyłam naczytać o poronieniach i przedwczesnych poradach i o marnych szansach dla dziecka na tym etapie ciąży :( Czy samo leżenie i leki pomogą?

To moja pierwsza ciąża i to dość wyczekana stąd moje obawy. Jeszcze nie panikuje ;) bo wiem, że negatywne myśli i stres nic tu nie pomogą, ale tak czysto z ciekawości i lekkiego zaniepokojenia chcę się Was poradzić.

Ps- w poniedziałek mam drugie badania prenatalne no i będzie chłopak! :) podobno dziewczynka się już z tego nie zrobi haha :)

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti ja tak miałam w pierwszej ciąży, tzn miałam skurcze i napinania macicy. Musiałam leżeć i chodzić tylko kiedy muszę np do toalety :/ Na nerwy chyba tylko meliska. Więcej odpoczywaj, kładź się kiedy możesz, weź sobie książkę i jakoś zleci. U mnie tak było kilka tygodni. Od 34 chyba już było lepiej. A urodziłam w skończonym 41 tyg. Także trzymam kciuki.

Patti_MG lubi tę wiadomość

• vanilia120 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z położna? Czy trzeba się do niej zapisać? Wybrać jakaś ? Chodzi mi o te wizyty po porodzie?

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• agania Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spacerówki to mamy ESPIRO NANO i w sumie zadowolona jestem.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii - jeśli trzeba to leż ile się da, nie przemęczaj się, a będzie na pewno dobrze. Wiem, że łatwo się mówi, ale wyjścia nie ma. U mnie łożysko przodujące i staram się żyć normalnie, nie martwić, bo nic mi to nie da.

Patti_MG lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilia120 wrote:
    Jak to jest z położna? Czy trzeba się do niej zapisać? Wybrać jakaś ? Chodzi mi o te wizyty po porodzie?

Ponoć w szpitalu zgłaszasz do jakiej przychodni ma być zapisane dziecko. Oni kontaktują się z przychodnią. Tam musisz podejść po wyjściu ze szpitala po porodzie żeby umówić się z położną na wizytę. Z tego co dziewczyny pisały to raczej trzeba się samemu upomnieć niż czekać na kontakt od położnej :)
    Do jakieś położnej jesteś przypisana bo musiałaś ją wybrać jak zapisywałaś się do przychodni. Ja ze względu na szkołę rodzenia zostałam przepisana do innej ale dowiedziałam się, że położna współpracująca ze szkołą do mnie przyjdzie na tą wizytę po porodzie.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tą wizytą położonej to zobaczę jak będzie po porodzie.
    Mam dość daleko do przychodni i nie wiem czy z małą będzie mi się chciało tak daleko wybrać. :D

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ