Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta sa ale nie wiem czy w de sie w rowerowym wymieni to raz nie interesowalam sie a dwa to tutaj malo co wozkow w ogole z pompowanymi w rozmiarach takich jak te w pl nie wiem czy by pasowaly... a po co mi ryzykowac...
Tym bardziej ze pisalam z kolezanka teraz niedawno bo ona miala jedo na zelowych a teraz ma bugaboo donkey na pompowanych i byla z zelowych kol duzo bardziej zadowolona a teraz w bugaboo jak ma od 8 miesiecy tak 3 razy wymieniala detke...
A ze ja spaceruje z paem po roznych terenach to wole nie ryzykowactum bardziej ze barletta a vicco raczej mala roznica
W de w ogole rzadza cybexu bugaboo emmaljunki haucki itp a te nie wiem czy koniecznie wszystkie maja stanadardowe i te same kola... wozki w stylu tych polskich kupi sie jedynie na necie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:14
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
No Ja właśnie wczoraj kupiłam pake ubranek za 20 zł. Ci prawda tylko te najmniejsze ale mam sie z kim podzielić a poza tym ja wszystko w zasadzue musze podwójnie, bo do domu i do mamy 200 km dalej, gdzie przebywam bardzo dużo. Mebelki i lozeko dla starszaka tez razy dwa... Jedynie wózek będzie jeden. Spceriwke mam tam po synku. A gondole.. No cóż, przez te kilka miesięcy będziemy wozić.
-
Heh ja mam powtórkę z zeszłego tygodnia czyli taki jakby kopnięcia w pochwie. Od wczoraj mała jest bardzo aktywną i prawdopodobnie znów nóżkami jest na szyjce. I to tak nieprzyjemne uczucie jest, że w zeszłym tygodniu nie wiedziałam co jest grane i do lekarza na USG leciałam czy jakiś skurczy nie mam.
-
nick nieaktualnyU nas raczej na zelowych kołach są, a to może oprócz tych bugaboo bo ich jest sporo.
Też chcialam fotelik cybexa ale jak zobaczyłam ile waży i to podnioslam... a jeszcze jak dodalam sobie dziecko z 8 kg to z 13 dzwigac? Never. Juz mi maxi cosi bylo ciężko z dzieckiem. -
Dooti wrote:Ja właśnie po pierwszych zajęciach fitnes dla przyszłych mam. Generalnie zadowolona jestem, dużo rozciągania i skupiania się na oddychaniu. Muszę tylko przynieść zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań.Teraz odpoczywam, zjadłam banana a mały zaczął swój fitnes w brzuchu
wiec ćwiczę w domu z Lewandowską. Od przyszłego tygodnia zaczynam też rehabilitacje na kręgosłup i juz sie nie mogę doczekać bo mam nadzieje ze pomoże.
Za 2h usg, trochę zaczynam sie stresować ale jednocześnie czuje ekscytacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 16:39
-
nick nieaktualnyBoszzz mnie też czeka sprzątanie ciuchów po dziewczynach po zimie i poprzednim lecie. Zw wszystkiego wyrosly. Ciężko nadążyć z kupowaniem co sezon calkowita wymiana garderoby. A te nieuzywane juz sie pietrza. Ja to zawsze do workow wkladam i zaraz kolo domu mam kontener czerwonego krzyża i tam wywalam. Nie chce mi sie sprzedawać. Bez sensu każda rzecz foto zamieszczac i głupio jakoś. A jak widzę na fejsie w grupie ze sprzedaja stare buty dzieci albo swoje za 1-2 e to az mnie telepie.
-
justa1509 wrote:Zołza ale na Usg wszystko ok? Mi Filip się czasem uaktywnia i wariuje
dzisiaj udało mi się zobaczyć nawet lekko falujący brzuch
-
Dziewczyny, czy wy tez macie brzuch tak twardy i ciężki? Ja po swietach myslałam ze to z przejedzenia i kiepskiego wypróżniania ale teraz minęło juz kilka dni a brzuch dalej to duża twarda, całkiem juz okrągła buła. Jest duzo cieższa niz to było jeszcze tydzien temu i zastanawiam sie czy to normalne..
(Raczej nie jest to chyba twardnienie brzucha tj. stawanie sie macicy? bo skurczy zadnych nie miałam) -
Po usg na polowkowe jadę jutro spokojna. 22.1 tc wg wymiarów tydzień starsza. 490 waga. Wody ok a myslalam.ze uciekaja bo leje sie co rano po nogach. Szyjka ponad 4. Powiedzialam że na majówkę jadę nad jezioro 4 h drogi. Nie opalać się. Dużo nie chodzić. Nie dźwigać. Za miesiąc rezygnujemy z dupka
Jak za dużo pochodzę też czuje kamien w dole. Twardy brzuch. Lekarz na to ze macica albo ćwiczy albo prosi zwolnić tempoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 19:21
pumka1990, DobrejMysli, Ania241188, Lavendova, misia-kasia lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
gosia.kak wrote:Dziewczyny, czy wy tez macie brzuch tak twardy i ciężki? Ja po swietach myslałam ze to z przejedzenia i kiepskiego wypróżniania ale teraz minęło juz kilka dni a brzuch dalej to duża twarda, całkiem juz okrągła buła. Jest duzo cieższa niz to było jeszcze tydzien temu i zastanawiam sie czy to normalne..
(Raczej nie jest to chyba twardnienie brzucha tj. stawanie sie macicy? bo skurczy zadnych nie miałam)
-
Zolza_ wrote:Heh ja mam powtórkę z zeszłego tygodnia czyli taki jakby kopnięcia w pochwie. Od wczoraj mała jest bardzo aktywną i prawdopodobnie znów nóżkami jest na szyjce. I to tak nieprzyjemne uczucie jest, że w zeszłym tygodniu nie wiedziałam co jest grane i do lekarza na USG leciałam czy jakiś skurczy nie mam.
-
vanilia120 wrote:Mam to samo od paru dni, doświadczone koleżanki mówiły żeby podkladać poduszkę pod tylek wtedy ale to nie pomaga! Straszne jest to uczucie, raz się poplakalam
Hehe wtedy mi pomogło USG bo się przekręciła a tak mam nadzieję że znów się przekręci. Albo modlę się żeby poszła spać. Bo uczucie w pochwie jest okropne.
Inna kwestią odebrałam wyniki krwi i w sumie są ok, choć zastanawia mnie krzepnięcie. Przy heparynie mam za szybki czas krzepnięcia 25,3s. a norma jest 26 i wysoki fibrynogen bo ponad 600 a norma do 500. Więc sama nie wiem o co chodzi. -
Ja rownież juz po USG połówkowym
potwierdzona dziewczynka, waga 362g, wiek bez zmian. Mała była bardzo ruchliwa ale udało sie wszystko sprawdzić i pomierzyć - wszystko prawidłowo. Szyjka 46mm, zamknięta
Łożysko na przedniej ścianie, po prawej stronie. Widzieliśmy też na 3D - wspaniały widok
Marta..a, justyna14, Cccierpliwa, ingelita, DobrejMysli, kozalia, Leticia, Qumish, pumka1990, jej odbicie, PLPaulina, Ania241188, Existenz, chabasse, Kasiaja, agania, Eilleen lubią tę wiadomość
-
Ja mam często taki pełny brzuch.. jest to po jedzeniu i wieczorem, więc domyślam się, że młody się tak rozpycha, że na moje wnętrzności nie ma już tam miejsca po prostu. Wtedy też jak mi się odbije to czasami czuję nawrót posiłku i muszę szybko z powrotem przełknąć, więc to prawie na pewno brak miejsca w brzuchu po prostu na wszystko.
Kupiłam dzisiaj 2 czapeczki i te małe rękawiczki niedrapki, w pepco są za całe 1,99 zł i jedno i drugiepepco nie ma zabójczej jakości ale jak na czapeczkę na miesiąc i rękawiczki na jeszcze krócej są całkiem spoko
pumka1990, justyna14 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Hej
pogoda piekn u nas od rana. Wazylam sie I na razie 5,5 kg na plusie czyli jak na 22 tyg to nie najgorzeh. zobacze ile pokaze mi waga u lekarza bo zawsze cos wiecej pokazuje niz moja
Gratuluje udanych wizyt
Marta ja dzieciom sporo w pepco kupuje I niektore rzeczy nie warte sa.swoje ceny a inne wrecz odwrotnie. Ostatni super rureczki jeansowe Poli kupilam za 30 zl. Biorac ppd uwage ze moze sie raz przewrocic lub zaplamic I nie zejdzie to wole dwie pary kupic tanszych niz jedna drozsza bo niestety dzieci sie brudza przewracaja I nie zawsze schodzi. a te czapeczki z pepeco dla.niemowlat mialam I przynajmniej 100% bawelny bylo. A przy ciemieniuszce I tak zaraz jedna brudna na.stale bedzie. Takze nie ma ci inwestowac majatku.
7w3d 💔 -
Ja po wczorajszych spacerach znów czuję się gorzej. Wszystko od nowa zawalone tym syfem. Już widzę, jak się to szajskie choróbsko będzie ciągnąć do usranej śmierci... Ale humor poprawia mi fakt, ze we wtorek połówkowe, i może wreszcie poznam płeć, bo chyba jestem jedną z ostatnich, która jeszcze nie wie, kogo ma w brzuchu