Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy z mężem w poniedziałek po wizycie jedziemy zamawiać wózek i mebelki.
w tych sklepach jest tyle rzeczy że aż ciężko się oprzeć by czegoś nie kupić.
Liczę na to że dostanę w poniedziałek pozwolenie od gin na aktywność fizyczna.
W pobliżu mam basen. I od tego dobrze by było zacząć.
Wczoraj oglądałam stroje kąpielowe - nawet kilka fajnych znalazlam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 12:36
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Ja dziś oglądałam wózki i się zakochałam w adamex barlleta szary w kropki i czerwona lamowka.
Właśnie też mi się bardzo podobają barletty, są pięknejakieś opinie, jak się sprawdzają?
Byłam już prawie zdecydowana na Baby Design Husky, ale... są brzydsze
Z drugiej strony przyjaciółka ma Baby Design Dotty i bardzo zachwala. Nie wiem czym te dwa wózki się różnią?
Mogłaby mi dać gondole, ale stelaża dalej używa ze spacerówką, więc niewiele mnie to ratuje. -
Ja moge powiedziec ze kolezanka a nawet dwie maja barlette i sa bardzo zadowolone... u jednej przewozil 2 dzieciakow a druga zostawila dla drugiego... wiec chyba nie takie zle...
My bierzemy Viccokatka/85 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyKciuki za wizytujace
Ja tez sie musze ruszyc do jakiejs wiekszej aktywnosci bo narazie to raczej slabo mi sie chce cokolwiek i w porownaniu z poprzednimi ciazami to ta jakas taka nudna. Czekam na ten przyplyw energii ale chyba wykorzystalam juz swoj przydzial bo cos nie nadchodzi
-
Ja przez to przeziębienie nie mam na nic siły. Wczoraj ledwie dałam rade zrobić zakupy. Ale weny na układanie ciuszków, czy jakieś takie większe ogarnianie mi brak. Miałam po świętach zacząć... chciałam robić przytulankę an szydełku i jakoś codziennie to odkładam
-
kozalia wrote:Właśnie też mi się bardzo podobają barletty, są piękne
jakieś opinie, jak się sprawdzają?
Byłam już prawie zdecydowana na Baby Design Husky, ale... są brzydsze
Z drugiej strony przyjaciółka ma Baby Design Dotty i bardzo zachwala. Nie wiem czym te dwa wózki się różnią?
Mogłaby mi dać gondole, ale stelaża dalej używa ze spacerówką, więc niewiele mnie to ratuje.
Pojeździłam po sklepie i dla mnie super, sam skreca lekko chodzi ale wiadomo że chwilowo to wszystkie są super gorzej po tygodniu dzień w dzień używania. Jest w miarę lekki 12 kg opis, ale sama go nie ważyłami nie jest drogi 1400 zł 2w1 ewentualnie 1700 3w1
kozalia lubi tę wiadomość
-
A i facet powiedzial, że jeśli nie będzie się dużo jeździć z dzieckiem samochodem ewentualnie nie będzie się często i daleko podróżować to fotelik adamex jak najbardziej jeśli dziecko będzie jeździć często to trzeba brać te lepsze. Więc w moim wypadku besafe lub maxi Cosi.
-
nick nieaktualny
-
My bralibysmy moze barlette ale boje sie co jak peknie opona i zanim mi w pl ktos to ogarnie i wysle to bede bez wozka stad wybor padl na vicco ale oba mega podobne...
Co do gotelikow nie bralabym nawet na krotkie trasy tego wozkowego... czasem drogi 10 minut a 2 minuty przed domem stluczka... akurat co do tego to tylko porzadny fotelik...
Ja wlasnie zakupilam 4 moms mamaroo, uzywany ale w stanie jak nowka bo dziecko nie polubilo... nawet jeszcze folia ochronna na wyswietlaczu a w super cenie bo polowa mniej jak sklepowa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:46
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja już po USG. Młody nadal jest chłopakiem
waży 293 gramy. FHR 143. Wszystkie parametry prawidłowe. Pępowina trójnaczyniowa. Położenie miednicowe (to dobrze?), łożysko na ścianie tylnej, płyn owodniowy w normie.
Ryzyko skorygowane Tr21 1:19358
Martwi mnie jednak jedna rzecz, pomimo, że lekarz mówił, że wszystko jest dobrze. Jeśli chodzi o fale tętna w przewodzi żylnym. A/S jest na dolnej granicy normy - 0.41. Wiecie co to znaczy?kozalia, ingelita, Leticia, chabasse, misia-kasia, Lavendova, Eilleen, siuLa, Kasiaja, Gypsy lubią tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
Lavendova wrote:Nie no, tych wozkowych fotelikow 3w1 to bym w ogole nawet sie nie zastanawiala. Tandeta. Wrzucaja byle co byle by miec oferte 3w1. Jak fotelik to tylko od znanej fotelikowej marki po testach.
a co myslicie o fotelikach cybexa? Miałyście/używałyście/Jak sie sprawdzają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:49
-
nick nieaktualnyZolza_ wrote:A i facet powiedzial, że jeśli nie będzie się dużo jeździć z dzieckiem samochodem ewentualnie nie będzie się często i daleko podróżować to fotelik adamex jak najbardziej jeśli dziecko będzie jeździć często to trzeba brać te lepsze. Więc w moim wypadku besafe lub maxi Cosi.
3w1 gdzie jest fotelik. Hmm. ...
Każdy normalny sprzedawca to odradza. Jeśli ktoś potrzebuje fotelik tzn że jeździ autem a nie używa teleportacji.
Tutaj chodzi o to, że te foteliki służą do wózka a nie są do auta.
Nie biorą one udziału w testach zderzeniowych !!!!!
Wybór sprzedawcy:
- mówi o tym że 3w1 nie ma fotelika do auta
- przymierza fotelik do auta
Jeśli tego nie zrobi wychodzimy że sklepu !Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:54
-
Ja właśnie po pierwszych zajęciach fitnes dla przyszłych mam. Generalnie zadowolona jestem, dużo rozciągania i skupiania się na oddychaniu. Muszę tylko przynieść zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań.Teraz odpoczywam, zjadłam banana a mały zaczął swój fitnes w brzuchu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 13:53
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
A ja, wracając od lekarza pierwszego kontaktu, dałam się ponieść wiośnie i strzelilam sobie dwie kulki lodów w mojej ukochanej lodziarni. Jakoś to gardło wyleczyć trzeba
Idę poprawić musem czekoladowym z biedronki
Dooti, Leticia lubią tę wiadomość