Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kozalia wrote:Też nie wyobrażam sobie dziecka krwią umazanego nie myć, ale chciałabym, jeśli się uda, ze zmywaniem tej mazi poczekać. Oczywiście jak powiedziałam rodzicom to stwierdzili ze to jakaś głupota i zdania co do tego odwlekania mycia są podzielone. Akurat uwierzę że o tym czytali, założę się ze po prostu się wymądrzają, choć nie znają tematu
jak mnie coś takiego wkurza:/ oczywiście zrobię po swojemu
Czy któraś z Was, która nie planuje spać z dzieckiem w jednym pokoju może podzielić się doświadczeniami? Czy to w ogóle wykonalne, żeby niemowlaczek od początku sam spał w swoim pokoju?
Pytam, bo planujemy zakup mebli do pokoiku i nie wiem, czy obędzie się bez jakiejś kanapy...kozalia lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Pumka, spokojnie, jeszcze masz dużo czasu. Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy gdzieś w okolicach 22 tygodnia, a przecież byłam szczupła. Powód do niepokoju pojawia się, jeżeli w 24 tygodniu wciąż nie czuć ruchów.
Co do braku kąpieli po porodzie, to u mnie w szpitalu był to standard. Tez miałam obawy natury estetycznejale mała po wyjściu została przetarta pieluszką i właściwie tylko na włoskach były ślady mazi. Wykąpalismy dziecko dopiero w domu.
-
Dzisiejsze połówkowe potwierdziło dziewczynkę, okaz zdrowia, 348g, czyli tym razem może będzie statystyczne dziecko, a nie duże jak siostra
ingelita, Zolza_, Ania241188, Eilleen, Lavendova, Meneksze, jej odbicie, Cccierpliwa, PLPaulina, Dooti, kozalia, edytkaa93, d'nusia, siuLa, nesssssa, katka/85, chabasse, Kasiaja, justyna14, Ada2405, Gypsy, misia-kasia lubią tę wiadomość
-
kozalia wrote:Też nie wyobrażam sobie dziecka krwią umazanego nie myć, ale chciałabym, jeśli się uda, ze zmywaniem tej mazi poczekać. Oczywiście jak powiedziałam rodzicom to stwierdzili ze to jakaś głupota i zdania co do tego odwlekania mycia są podzielone. Akurat uwierzę że o tym czytali, założę się ze po prostu się wymądrzają, choć nie znają tematu
jak mnie coś takiego wkurza:/ oczywiście zrobię po swojemu
Czy któraś z Was, która nie planuje spać z dzieckiem w jednym pokoju może podzielić się doświadczeniami? Czy to w ogóle wykonalne, żeby niemowlaczek od początku sam spał w swoim pokoju?
Pytam, bo planujemy zakup mebli do pokoiku i nie wiem, czy obędzie się bez jakiejś kanapy...
-
My planujemy aby mały spał od początku w swoim pokoju, co prawda będzie w nim sofa dla mnie na gorsze noce, dodatkowo jeszcze chcę kupić kołyskę aby była na dole w domu np. w salonie lub na tarasie abym nie musiała tak biegać góra/dół w ciągu dnia.
Ale to nasze pierwsze dziecko i zobaczymy co z tego wyjdzieWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 18:38
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
nick nieaktualnyU nas 20 stopni
My wstawimy do sypialni narazie, po przeprowadzce pójdzie do własnego pokoju każda osobno
Jeśli będziemy kp to pewnie będzie obok spała, 20 razy wstawac mi sie nie chce. Dlatego ze 3 mies bym chciała kp max chyba ze będzie ladnie później spac w nocy.
A my sobie tu możemy planować a będzie jak będzie:P -
Plany planami a wiadomo dziecko swoje...
Ale wsrto jakis wstepny plan zawsze miec...
Moja kuzynka od jakiegos czasu kp w dzien a przez noc i na noc mala dostaje butle czy z odcisgnietym czy mm zalezy czy ma odciagniete i ona sobie to mega chwali... mowi ze mala lepuej jej spi co sie naje ona wue ile i spia a tak co chwile sie budzila bo chciala ciumkac i w finale pol nocy nieprzespanej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 19:18
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyJustyna, tak, to moje pierwsze dziecko, stąd uprzedzam, że jeszcze nie raz padną dziwne pytania
Też planowaliśmy małą od razu w jej pokoju kłaść, ale chciałabym KP i zaczynam właśnie mieć wątpliwości, czy na wszelki wypadek nie wstawić tam kanapy... -
kozalia wrote:Justyna, tak, to moje pierwsze dziecko, stąd uprzedzam, że jeszcze nie raz padną dziwne pytania
Też planowaliśmy małą od razu w jej pokoju kłaść, ale chciałabym KP i zaczynam właśnie mieć wątpliwości, czy na wszelki wypadek nie wstawić tam kanapy...
-
No u nas kanapy nie bedzie bo nie ma na nia miejsca... mamy tam teraz kanape i musimy sie jej pozbyc zeby bylo gdzie mebelki wstawic bo dzieciecy pokoik mamy malutki
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Ja juz tez po polowkowych.Chlopczyk zostaje chlopczykiem, duzy 390g, zdrowy i uparty ' uciekal ciagle lekarzowi:-) Ruchy czuje bardzo, kopniaki solidne i widoczne prze skore nawet lekarz czul.Pojemnosc zoladka mikroskopijna i mi sie czesto zdarza kolacje "ulac"...przez miesiac przybralam 200 g, no ale kamienie w nerkach tez zrobily swoje..
Cccierpliwa, Ania241188, Meneksze, Leticia, d'nusia, jej odbicie, siuLa, PLPaulina, Lavendova, ingelita, Eilleen, katka/85, kozalia, chabasse, Kasiaja, Dooti, marcela123, Gypsy, misia-kasia lubią tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
No my chcemy lozeczko spora komode z przewijakiem (ok 130cm szerokosci) i podobnej szerokosci mala szafe bo gdzies te dzieciowe rzeczy trzeba trzymac...
Ale wybieramy w takich mebelkach zeby posluzyly na dluzej wiec zadnych motywow dzieciecych itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
My z córką dzieliliśmy pokój aż do zeszłego miesiąca, kiedy to się przeprowadziliśmy. Wcześniej nie mieliśmy jak przetestować spania osobno, bo warunki lokalowe były jakie były
Wiadomo, z każdym dzieckiem jest inaczej, ale nasza koło 2 miesięcy zaczęła przesypiać noce - czasem spała od 20 do 6 rano, czasem budziła się z raz na karmienie. Gdybyśmy wtedy mieli możliwość, to pewnie spróbowalibyśmy ją przenieść do innego pokoju. Dziecko w takim wieku jeszcze totalnie nie ogarnia, gdzie się znajduje, a matka i tak usłyszy płacz, choćby przez 3 ściany
Całe swoje życie śpi we własnym łóżeczku. Podejmowałam próby spania z nią (głównie z własnego zmęczenia, gdy Mała ząbkowała i budziła się częściej), ale nie kończyło się to dobrze dla nikogo. Śpiąc z nami budziła się kilkukrotnie częściej niż śpiąc u siebie. Rezultat był taki, że nazajutrz wyglądaliśmy wszyscy jak rodzina rozjuszonych zombiaków
Teraz przenosząc się do osobnego pokoju córka miała niecałe półtora roku i trochę miałam stracha jak zareaguje, ale wiecie co? Śpi rewelacyjnie! Dziś obudziła się o 8:45, rekord jakiśWygląda na to, że to my jej przeszkadzaliśmy spać
Ciekawa jestem jaka będzie druga córa. Może trafi się nigdy-nie-śpiące-dziecko-bluszczAle oby nie
-
Leticia, zazdroszczę tych przespanych nocy od 2 m-ca:) Moja zaczęła przesypiać przed 2 urodzinami... Nawet teraz w nocy potrafi mnie wołać i każe kłaść się do niej.
Teraz chciałabym około 6 miesiąca przenieść małą z sypialni do swojego pokoju. Ale na noc planuję karmić mm, z nadzieją na lepszy sen. -
nick nieaktualnyZe względów na To, że nasza sypialnia duża nie jest. To mała od razu idzie do siebie do pokoju.
My już wybraliśmy mebelki.
Są motywy dziecięce na nich. Bo nie planuje żeby mała korzystała z mebli aż jej cycki zaczną rosnąć..
Teściowa szyję firankę (krawcowa)
Szafę mamy dużą, jest uniwersalna. Robiliśmy ją rok temu przy okazji. Kompleksowo było- 3 szafy na raz.
U mnie pokój małej to sofa dużo miejsca zajmę.i z wyborem sofy u jak najgorzej. Idealnej nie możemy znaleźć.
W poniedziałek wizyta u gin, mam nadzieję że mojej dziewczynie żaden siusiak nie urośnie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 22:02
kozalia lubi tę wiadomość