X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już codziennie czuję ruchy dość często, a jeszcze chyba tydzień temu się martwiłam. Dzisiaj mi takiego kuksańca zasadziła, że aż się zdziwiłam.

Co byście wybrały Kosz mojżesza Shnuggle czy dostawkę Chicco Next2me ??
    Oba w zasadzie na krótki czas, ceny nowych porównywalne.

I drugie pytanie z tej serii :D

Wanienka Shnuggle z nóżkami czy wanienka Stokke Flexi Bath??
    Shnuggle na krócej posłuży, ale wydaje się wygodniejsza na początek.

Za to Stokke na długo posłuży, składa się i można zabierać, ale nie ma podstawek do niej.
    Będę mieć malutką łazienkę akurat.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jaka teraz praktyka bedzie w szpitalu ale i w pl i tutaj dostalam dziecko juz umyte. Potem zabierali na mycie i oddawali juz gotowe czyste z uczesanymi wloskami i postawionym irokezikiem :D

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania241188 wrote:
    U nas tak bylo ze mala byla strasznie krwia oblepiona wiec chyba trzeba umyć. Pare dni ta krew z jej wlosow schodzila. Zobwczymy teraz.

zwłaszcza, ze krew moze byc strasznym siedliskiem bakterii... ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 14:53

3i492n0agf4rykt3.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad flexi bath ale jak mam wydać tyle pieniędzy na wanienkę to zrezygnowałam i podjadę po standardową do ikea :)
    Wyglądała na ładną i solidną, a do niej kupię gąbkę na której będę mogła małego położyć żeby mi samej było łatwiej, najwyżej będę trzymać wanienkę w wannie bo też nie mam na nią miejsca w łazience :P

Koszy, kołysek itp. nie zamierzam kupować. Szkoda mi na nie pieniędzy.

nesssssa lubi tę wiadomość

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Nie wiem jaka teraz praktyka bedzie w szpitalu ale i w pl i tutaj dostalam dziecko juz umyte. Potem zabierali na mycie i oddawali juz gotowe czyste z uczesanymi wloskami i postawionym irokezikiem :D
    W szpitalu, w którym będę chciała rodzić w planie porodu jest to ujęte, tak więc informuje się ich jeszcze przed umyciem :) Ale wiadomo, że jak wody wyglądają nie tak jak trzeba, czy generalnie jest konieczne wg lekarza umycie dziecka to nie będę się kłócić.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Ja już codziennie czuję ruchy dość często, a jeszcze chyba tydzień temu się martwiłam. Dzisiaj mi takiego kuksańca zasadziła, że aż się zdziwiłam.

Za to Stokke na długo posłuży, składa się i można zabierać, ale nie ma podstawek do niej.
    Zadna z tych dwoch wanienek jakos do mnie nie przemawia... ta stokke ostatnio ogladalismy w sklepie zadnego szalu jakiegos w sumie a miliony monet...

Ja chyba wezme zwykla ze stojakiem lub ikea... wanny nie mamy wiec wanienka musi nam jak najdluzej posluzyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 15:03

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:

Ja kupuje shnuggle. :D te wanienki są super.. koleżanka ma. Widziałam jedną kąpiel.. i ona sobie chwalila .. :)

Standardowe wanienki mają dla mnie gigantyczny rozmiar.. choć mam na nie miejsce to wyglądają nie zbyt estetycznie.

Ale akurat wanienka to już kwestia gustu. Duży jest wybór i każda wybierze to co się jej podoba. :)

Myślę nad koszem Mojżesza lub jakimś lezaczkiem żeby w ciągu dnia było. Ale jeszcze nie mogę się zdecydować. :D

W wyprawce dla małej kieruje się swoim zadowoleniem i wygodą.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2018, 16:06

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Ja myślałam nad flexi bath ale jak mam wydać tyle pieniędzy na wanienkę to zrezygnowałam i podjadę po standardową do ikea :)
    Wyglądała na ładną i solidną, a do niej kupię gąbkę na której będę mogła małego położyć żeby mi samej było łatwiej, najwyżej będę trzymać wanienkę w wannie bo też nie mam na nią miejsca w łazience :P

Koszy, kołysek itp. nie zamierzam kupować. Szkoda mi na nie pieniędzy.
    Moja córka do tej pory się w wanience z Ikea myje :) Jest solidna i antypoślizgowa. Dokupiliśmy później jeszcze antypoślizgowego krokodyla ikeowego. Wstawiamy ją do naszej wanny na czas mycia. Tak jest nam wygodniej niż w dużej wannie. Akurat zdąży córa wyrosnąć i urodzi się następny użytkownik :P

Marta..a lubi tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka już przy drugim dziecku używa tzw. wiadra kąpielowego i też sobie bardzo chwali.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• squirrel Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tymi ruchami to jest tak, że wyraźnie czuje je tylko jak leżę na plecach. Wczoraj wieczorem jak leżałam to malutka tak szalała, że myślałam że wyjdzie mi z brzucha. Jak tylko wstanę czy siedzę to te ruchy są bardzo stłumione i tak delikatne że potrafię je wyczuć tylko wtedy jak jest cisza i sie na tym skupie. Dzisiaj cały dzień w biegu, to czułam tylko parę poruszeń rano przed wstaniem i kilka uderzeń w ciagu dnia. Ale jak tylko wrócę do domu to mam nadzieję że się uaktywni.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką wanienke nawannowa ale nie wiem czy mam jeszcze gdzies korek do niej :D
    Jak nie to kupię tą ikea. Widzialam te wiadra ale jakos mnie to przeraża tam wsadzić dziecko.

Mój jedyny plan porodu to wyciąć i wyciągnąć na zewnątrz:D

• e_mii Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanienkę beaba z hamakiem. Teraz się tylko zastanawiam czy nie dokupić stojaka.
    W szpitalu małą umyli na drugi dzień, ale tę maź miała jeszcze długo w pachwinach czy zgięciach. W domu kąpałam codziennie. Zrobiliśmy sobie rytuał, zawsze o tej samej porze, córka się ładnie do tego przyzwyczaiła.
    Poprzednio się naczytałam jakie to ważne nie myć i mieć 2h kontaktu skóra do skóry, a tu cesarka i nie mogłam jej mieć na sobie. Później przeżywałam bardzo długo, a teraz porównując koleżanki dziecko które to wszystko miało, to jakoś różnicy nie widzę. Teraz podchodzę do tego wszystkiego na luzie. Jak będzie, tak będzie :)

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Moja córka do tej pory się w wanience z Ikea myje :) Jest solidna i antypoślizgowa. Dokupiliśmy później jeszcze antypoślizgowego krokodyla ikeowego. Wstawiamy ją do naszej wanny na czas mycia. Tak jest nam wygodniej niż w dużej wannie. Akurat zdąży córa wyrosnąć i urodzi się następny użytkownik :P
    My dokładnie tak samo :)

Ja czuję ruchy bardzo słabo, ale już bardzo długo. Dziwne jest to, że wczoraj poczułam już ruchy pod ręką, a od środka wciąż tak słabo (łożysko na przedniej ścianie), stąd dziwne to dla mnie uczucie.

Mi wykąpali dziecko na drugi dzień. Ale ja planuję w domu kąpać codziennie. Te klejące chusteczki nawilżane do mnie nie przemawiają. Sama używam tego w podróży, to mam wrażenie, że się tym zaklejam. Także używam z umiarem, jak mała jest teraz starsza, często biorę pod prysznic i gotowe. Najważniejsze by codziennie podmyć te okolice, w które dziecko siusia, a reszta może mniej ważna na początku, bo dziecko się też nie poci, ale z kolei jak ulewa... to też nie dobrze, żeby ten brud zalegał za szyją czy uszami... Każdy znajdzie sobie pewnie swój sposób jak dziecko będzie już w domku :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    U nas tak samo.tez ja mam :) kosztowala cale 20zl i w pelni spelnia swoja funkcje. I tez wstawiamy bo tak chlapie ze hej. Drugie dziecko tez ja wykorzysta

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina i slusznie... najwazniejsze to kipowac pod swoj gust swoja wygide i komfort...
    Wiadomo ze kazdemu co innego sie podoba i co innego potrzebne dlatego kazda wybiera pod siebie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wyobrażam sobie dziecka krwią umazanego nie myć, ale chciałabym, jeśli się uda, ze zmywaniem tej mazi poczekać. Oczywiście jak powiedziałam rodzicom to stwierdzili ze to jakaś głupota i zdania co do tego odwlekania mycia są podzielone. Akurat uwierzę że o tym czytali, założę się ze po prostu się wymądrzają, choć nie znają tematu :/ jak mnie coś takiego wkurza:/ oczywiście zrobię po swojemu ;)

Czy któraś z Was, która nie planuje spać z dzieckiem w jednym pokoju może podzielić się doświadczeniami? Czy to w ogóle wykonalne, żeby niemowlaczek od początku sam spał w swoim pokoju?
    Pytam, bo planujemy zakup mebli do pokoiku i nie wiem, czy obędzie się bez jakiejś kanapy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem zbyt doświadczona. Ale z mężem planujemy remont pokoiku dla małej + zakup mebelkow + łóżko dla mnie. :D

Nie wiem jak to będzie. Ale gdyby nagle łóżko było potrzebne- bo zbyt męczące by było chodzenie między pokojami to czas realizacji zamówień mebli by był zbyt długi.. :D :D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia ja doswiadczenia wlasnego nie mam bo to pierwsze dziecko ale nasze tez idzie do swojego pokoju a na kanape nie mamy w nim miejsca...
    Dobrej kolezanki mala od samego poczatku spala tez w osobnym pokoju i dali rade budzila sie zazwyczaj 2 razy w nocy na karmienie... jednej kuzynki meza maly tez spi od piczatku u siebie teraz ma 3 latka i caly czas spi w swoim pokoju wiec daje to rade funkcjonowac choc wiadomo kazde dziecko inne...

Ja wlasnie planune ta kolyske do salony na dzien jak mala nie bedzie spac albo wlasnie ewentualnie przy jakiesc kiepskiej nocy z rykiem co pol godziny zeby do sypialni wziac bo lepiej dmuchac na zimne jakby bylo kiepsko z lataniem co chwile w jakas noc ale docelowo dziecko bedzie u siebie...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez planuje od razu kłaść dziecko spać do swojego łóżeczka w jego pokoju bo w sypialni nie mamy niestety miejsca na łóżeczko a kołyski nie chce kupować na te pare miesięcy dlatego tez jestem ciekawa Waszych doświadczen w tym temacie :)

3i492n0agf4rykt3.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pumka1990 wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś nie czuje jeszcze ruchów? Ja nic nie czuje albo nie wiem, że to jest to. Z natury jestem normalnej budowy. Od wczoraj dodatkowo w stresie, bo nie mogłam znaleźć tętna malucha, choć nigdy nie było problemów (przez detektor). Na szczęście dziś się chyba udało, bo było 145-150, więc raczej nie moje :)
    Ja jeszcze nie czuje. Czasem jak się położę to takie jakby pływanie ale czy to nasz maluszek to nie wiem. Czekam cierpliwie :-)

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ