X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • OlgaZlota Debiutantka

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Ja też musiałam zmniejszyć porcję, za to więcej piję, koktajle, smoothie, w ten sposób nie mam poczucia, że zaraz pęknę.
    Co do łożyska, na ostatniej wizycie wyszło, że moje się obniżyło, lekarka kazała mi się oszczędzać i w miarę możliwości jak najwięcej leżeć. Trochę mnie to zmartwiło :(

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba trzeba mi odłączyć internet... Zaczęłam czytać o półpaścu. Jeśli przechodziłam ospę to jest ryzyko, że złapie mnie to cholerstwo. Dodatkowo jestem teraz potwornie przeziębiona, a w zasadzie boli mnie gardło i głowa... A czytałam, że pierwsze objawy są grypopodobne...
    Nie zapominaj, że teraz jest sezon wirusowy i bakteryjny, i że mogło Cię dopaść zwykle przeziębieniowe cholerstwo, i się nie nakręcaj :P Byłaś u lekarza w końcu?

Ja też zdycham :( Myślałam, że przejdzie po kilku dniach, a to paskudztwo się rozkręca. Miałam robić badania krwi i moczu, ale teraz to nie ma sensu, bo wszystko będzie zaburzone :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ale dziś bez usg. Obejrzał wydruk z połówkowego (robił je inny lekarz), na fotelu zbadał szyjkę. Dostałam skierowanie na glukozę, morfologię i mocz. Oczywiście było też ważenie...w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2kg...no ładnie...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • agania Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po wizycie ale dziś bez usg. Obejrzał wydruk z połówkowego (robił je inny lekarz), na fotelu zbadał szyjkę. Dostałam skierowanie na glukozę, morfologię i mocz. Oczywiście było też ważenie...w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2kg...no ładnie...

Ja też ostatnio w ciągu 2 tygodni 2 kg :) :P

Dooti lubi tę wiadomość

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Nie zapominaj, że teraz jest sezon wirusowy i bakteryjny, i że mogło Cię dopaść zwykle przeziębieniowe cholerstwo, i się nie nakręcaj :P Byłaś u lekarza w końcu?

Ja też zdycham :( Myślałam, że przejdzie po kilku dniach, a to paskudztwo się rozkręca. Miałam robić badania krwi i moczu, ale teraz to nie ma sensu, bo wszystko będzie zaburzone :/
    Dzwoniłam do lekarza, z ospą mam nie panikować, w przychodni nie ma mojej dokumentacji bo zniszczyli po 5 latach i nie wiem czy chorowałam czy nie. A z przeziębieniem nie wiem czy iść... da mi zwolnienie, a to mnie nie ratuje

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore macie lozysko na przedniej scianie czy tez macie cos takiego, ze raz czujecie ruchy a innym razem nie? W tamtym tygodniu bardzo wyraznie je czulam a w tym wogole

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Dziewczyny, ktore macie lozysko na przedniej scianie czy tez macie cos takiego, ze raz czujecie ruchy a innym razem nie? W tamtym tygodniu bardzo wyraznie je czulam a w tym wogole

Też tak mam. Czasem czuję kopniaka i jest on nie przyjemny a czasem czuję coś podobnego ale bardzo delikatnie jakby z głębi. Sama zastanawiałam się czy to normalne ale sprawdzam raz dziennie tętno detektorem i jest ok.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupowo, zamówiłam łóżeczko- koszyk i leżaczek:) I kupilam najstarszej panience rower. Teraz muszę jakiś fajby dla młodszej znalezc:o I wybrać wózek dla najmlodszej i będzie sprawa pojazdow skończona jak i moja gotówka :D
    Wczoraj bylismy oglądać biedny tutaj wybór mieli. W sumie tylko Baby jogger był fajny. Nigdy tego wózka nie wybiorę :D

Ithildin, Meneksze lubią tę wiadomość

• ingelita Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dzwoniłam do lekarza, z ospą mam nie panikować, w przychodni nie ma mojej dokumentacji bo zniszczyli po 5 latach i nie wiem czy chorowałam czy nie. A z przeziębieniem nie wiem czy iść... da mi zwolnienie, a to mnie nie ratuje
    Dziewczyny Ci dobrze doradzały badanie przeciwciał, ale teraz to chyba już nie ma sensu, bo zanim będą wyniki, to już byś pewnie wiedziała, czy to ospa czy nie :P A do lekarza nie zaszkodzi, niech Cię obejrzy, będziesz spokojniejsza. Zwolnienia brać nie musisz, choć lepiej posiedzieć w domu w naszym stanie i się doleczyć, żeby się potem badziewie nie ciągnęło tygodniami.

Ja idę jutro i biorę zwolnienie do piątku, mimo że wolałabym być na kursie, bo mi się tam podoba:) A że to z urzędu pracy, to muszę zwolnienia jak do pracy załatwiać, żeby nie stracić finansowania.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:

To akurat nie ma nic wspólnego z tym gdzie jest lozysko. Maluchy na tym etapie mają sporo miejsca. I ruchy nie są dość regularne. :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavdndova chwal sie co wybralas! Lubie ogladac...

A wozki to tutaj niby maja w sklepie zatrzesienie ale tez nie ma w czym wybierac... albo wyglada ok podejdziemy blizej a gondola waska ze sie zastanawiamy czy do 3 miesiaca dziecko by pojezdzilo zanim zaczeloby sie drzec bo zima byloby juz pewnie ciasno albo ruszysz wozek a on sztywny jakby nie wiedzieli co to amortyzacja albo tak nisko gondola ze stojac przy nim juz dostaje skrzywienia kregoslupa...
    Maz marudzi po co ogladam jak sie zdecydowaliśmy no ale ja zawsze patrze bo moze cos fajnego wypatrze... no ale tyle sklepow i dalej nic wiec chyba jednak nie wypatrze...
    Za to z takich spacerowek na potem jak bede wozek wymieniac to sporo mi sie podoba wiec mam nadzieje ze latwiej pojdzie

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Dziewczyny Ci dobrze doradzały badanie przeciwciał, ale teraz to chyba już nie ma sensu, bo zanim będą wyniki, to już byś pewnie wiedziała, czy to ospa czy nie :P A do lekarza nie zaszkodzi, niech Cię obejrzy, będziesz spokojniejsza. Zwolnienia brać nie musisz, choć lepiej posiedzieć w domu w naszym stanie i się doleczyć, żeby się potem badziewie nie ciągnęło tygodniami.

Ja idę jutro i biorę zwolnienie do piątku, mimo że wolałabym być na kursie, bo mi się tam podoba:) A że to z urzędu pracy, to muszę zwolnienia jak do pracy załatwiać, żeby nie stracić finansowania.
    Pytałam wczoraj w labo, na przeciwciała wysylaja w czwartek dopiero... Więc nawet nie jechałam bo to bez sensu, teraz nie za bardzo chce zwolnienie bo mam sporo do zrobienia w pracy, a mogę to tylko ja zrobić... Muszę nauczyć się odpoczywać, wczoraj miałam leżeć po pracy, a nawet końca nie rozłożyłam. Cały czas coś robilam

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Chyba trzeba mi odłączyć internet... Zaczęłam czytać o półpaścu. Jeśli przechodziłam ospę to jest ryzyko, że złapie mnie to cholerstwo. Dodatkowo jestem teraz potwornie przeziębiona, a w zasadzie boli mnie gardło i głowa... A czytałam, że pierwsze objawy są grypopodobne...
    Moja mama przechodziła polpasiec jak mala miala pare miesiecy. A kontakt mamy codziennie. Jeden lekarz nastraszyl ze mala dostanie ospe. Drugi zas powiedzial ze rzadko dochodzi do zarazenia. Mama by musiala rozdrapywac ktostki. I jedynie tak by sie mogla mala zarazic.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka 30 wrote:
    Ja mam malego kopacza w brzuchu bo non stop kopie. Czuje nawet jak stoje w kolejce do kasy.

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czuję jak usiądę. Lubi bujanie podczas chodzenia, kiedyś w nocy obrywało mi się dość intensywnie :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendowa gratulacje coreczki :)

Gratuluje wszystkich udanych wizyt.

U nas super pogoda, dzieci dwie godz na dworze byly, teraz obiad I drzemka :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 tyg za mna :) jeszcze choc 15 I moge rodzic :) tzn zostalo malo czasu na zakupy, trzeba sie powoli sprezac :)

Milego dnia :)

7w3d 💔
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu :D

Ja korzystając ze zwolnienia posprzątałam wreszcie balkon na wiosnę :D Jutro już tam wypiję poranną kawkę, wróciłam też od wczoraj do ćwiczeń :)
    Mi waga skoczyła 4kg w miesiąc i dostałam zakaz na słodycze :( ale mam taki wielki brzuch już.. masakra wczoraj mi się zakręciło w głowie wchodząc po schodach z piwnicy na 1 piętro.. zdecydowanie muszę się więcej ruszać i pić, jak na razie nie narzekam na zwolnienie i że nie mogę chodzić do pracy :)

Też ma łożysko z przodu i czuję ruchy nieregularnie, w sumie raz były na tyle mocne, że mąż mógł poczuć, tak myślę, że pomimo że ja je czuję to on przykładając rękę mógłby mieć problem.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mąż czasem czuje kopniaki, jak pytałam go jakie to uczucie, to mówi, że takie delikatne puknięcie jak w policzek :) Teraz czuję już codziennie, ale lekarz mi nie wpisywał w kartę, czekamy na konkretnego kopa :)
    Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i że właśnie pierwsze to takie burczenie w brzuchu, więc wydaje mi się, że wcześniej czułam ale nie wiedziałam :D

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ccierpliwa wpisz sobie w googla Stubenwagen Jedynak xxl schlaf bärle to ten koszyk. A lezaczek Tiny love 3w1 turkusowy :)

Dokladnie to samo tu z tymi wózkami, generalnie tylko hartan gesslein teutonia mutsy bugaboo chicco peg perego quinny abc design stokke i joolz cybex i britax. I wszędzie to samo. Ostatnio sie zastanawiam nad britax b ready, mamas&papas i uppababy vista :D Wszystkie juz przerobie marki :D W każdym mi cos nie pasuje, maxi cosi super fajne siedzenie za to brak podnóżka i kosza. Albo jest kosz w chicco chyba ale za to brak dostepu do niego:D

‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ