Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
Ja też musiałam zmniejszyć porcję, za to więcej piję, koktajle, smoothie, w ten sposób nie mam poczucia, że zaraz pęknę.
Co do łożyska, na ostatniej wizycie wyszło, że moje się obniżyło, lekarka kazała mi się oszczędzać i w miarę możliwości jak najwięcej leżeć. Trochę mnie to zmartwiło -
justa1509 wrote:Chyba trzeba mi odłączyć internet... Zaczęłam czytać o półpaścu. Jeśli przechodziłam ospę to jest ryzyko, że złapie mnie to cholerstwo. Dodatkowo jestem teraz potwornie przeziębiona, a w zasadzie boli mnie gardło i głowa... A czytałam, że pierwsze objawy są grypopodobne...
Byłaś u lekarza w końcu?
Ja też zdychamMyślałam, że przejdzie po kilku dniach, a to paskudztwo się rozkręca. Miałam robić badania krwi i moczu, ale teraz to nie ma sensu, bo wszystko będzie zaburzone
-
Ja po wizycie ale dziś bez usg. Obejrzał wydruk z połówkowego (robił je inny lekarz), na fotelu zbadał szyjkę. Dostałam skierowanie na glukozę, morfologię i mocz. Oczywiście było też ważenie...w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2kg...no ładnie...
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Dooti wrote:Ja po wizycie ale dziś bez usg. Obejrzał wydruk z połówkowego (robił je inny lekarz), na fotelu zbadał szyjkę. Dostałam skierowanie na glukozę, morfologię i mocz. Oczywiście było też ważenie...w ciągu dwóch tygodni przytyłam 2kg...no ładnie...
Ja też ostatnio w ciągu 2 tygodni 2 kgDooti lubi tę wiadomość
-
ingelita wrote:Nie zapominaj, że teraz jest sezon wirusowy i bakteryjny, i że mogło Cię dopaść zwykle przeziębieniowe cholerstwo, i się nie nakręcaj
Byłaś u lekarza w końcu?
Ja też zdychamMyślałam, że przejdzie po kilku dniach, a to paskudztwo się rozkręca. Miałam robić badania krwi i moczu, ale teraz to nie ma sensu, bo wszystko będzie zaburzone
-
myszka 30 wrote:Dziewczyny, ktore macie lozysko na przedniej scianie czy tez macie cos takiego, ze raz czujecie ruchy a innym razem nie? W tamtym tygodniu bardzo wyraznie je czulam a w tym wogole
Też tak mam. Czasem czuję kopniaka i jest on nie przyjemny a czasem czuję coś podobnego ale bardzo delikatnie jakby z głębi. Sama zastanawiałam się czy to normalne ale sprawdzam raz dziennie tętno detektorem i jest ok. -
nick nieaktualnyJa zakupowo, zamówiłam łóżeczko- koszyk i leżaczek:) I kupilam najstarszej panience rower. Teraz muszę jakiś fajby dla młodszej znalezc:o I wybrać wózek dla najmlodszej i będzie sprawa pojazdow skończona jak i moja gotówka
Wczoraj bylismy oglądać biedny tutaj wybór mieli. W sumie tylko Baby jogger był fajny. Nigdy tego wózka nie wybioręIthildin, Meneksze lubią tę wiadomość
-
justa1509 wrote:Dzwoniłam do lekarza, z ospą mam nie panikować, w przychodni nie ma mojej dokumentacji bo zniszczyli po 5 latach i nie wiem czy chorowałam czy nie. A z przeziębieniem nie wiem czy iść... da mi zwolnienie, a to mnie nie ratuje
A do lekarza nie zaszkodzi, niech Cię obejrzy, będziesz spokojniejsza. Zwolnienia brać nie musisz, choć lepiej posiedzieć w domu w naszym stanie i się doleczyć, żeby się potem badziewie nie ciągnęło tygodniami.
Ja idę jutro i biorę zwolnienie do piątku, mimo że wolałabym być na kursie, bo mi się tam podoba:) A że to z urzędu pracy, to muszę zwolnienia jak do pracy załatwiać, żeby nie stracić finansowania. -
nick nieaktualnymyszka 30 wrote:Dziewczyny, ktore macie lozysko na przedniej scianie czy tez macie cos takiego, ze raz czujecie ruchy a innym razem nie? W tamtym tygodniu bardzo wyraznie je czulam a w tym wogole
To akurat nie ma nic wspólnego z tym gdzie jest lozysko. Maluchy na tym etapie mają sporo miejsca. I ruchy nie są dość regularne. -
Lavdndova chwal sie co wybralas! Lubie ogladac...
A wozki to tutaj niby maja w sklepie zatrzesienie ale tez nie ma w czym wybierac... albo wyglada ok podejdziemy blizej a gondola waska ze sie zastanawiamy czy do 3 miesiaca dziecko by pojezdzilo zanim zaczeloby sie drzec bo zima byloby juz pewnie ciasno albo ruszysz wozek a on sztywny jakby nie wiedzieli co to amortyzacja albo tak nisko gondola ze stojac przy nim juz dostaje skrzywienia kregoslupa...
Maz marudzi po co ogladam jak sie zdecydowaliśmy no ale ja zawsze patrze bo moze cos fajnego wypatrze... no ale tyle sklepow i dalej nic wiec chyba jednak nie wypatrze...
Za to z takich spacerowek na potem jak bede wozek wymieniac to sporo mi sie podoba wiec mam nadzieje ze latwiej pojdzie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ingelita wrote:Dziewczyny Ci dobrze doradzały badanie przeciwciał, ale teraz to chyba już nie ma sensu, bo zanim będą wyniki, to już byś pewnie wiedziała, czy to ospa czy nie
A do lekarza nie zaszkodzi, niech Cię obejrzy, będziesz spokojniejsza. Zwolnienia brać nie musisz, choć lepiej posiedzieć w domu w naszym stanie i się doleczyć, żeby się potem badziewie nie ciągnęło tygodniami.
Ja idę jutro i biorę zwolnienie do piątku, mimo że wolałabym być na kursie, bo mi się tam podoba:) A że to z urzędu pracy, to muszę zwolnienia jak do pracy załatwiać, żeby nie stracić finansowania.
-
justa1509 wrote:Chyba trzeba mi odłączyć internet... Zaczęłam czytać o półpaścu. Jeśli przechodziłam ospę to jest ryzyko, że złapie mnie to cholerstwo. Dodatkowo jestem teraz potwornie przeziębiona, a w zasadzie boli mnie gardło i głowa... A czytałam, że pierwsze objawy są grypopodobne...
-
myszka 30 wrote:Dziewczyny, ktore macie lozysko na przedniej scianie czy tez macie cos takiego, ze raz czujecie ruchy a innym razem nie? W tamtym tygodniu bardzo wyraznie je czulam a w tym wogole
-
Witam się w nowym tygodniu
Ja korzystając ze zwolnienia posprzątałam wreszcie balkon na wiosnęJutro już tam wypiję poranną kawkę, wróciłam też od wczoraj do ćwiczeń
Mi waga skoczyła 4kg w miesiąc i dostałam zakaz na słodyczeale mam taki wielki brzuch już.. masakra wczoraj mi się zakręciło w głowie wchodząc po schodach z piwnicy na 1 piętro.. zdecydowanie muszę się więcej ruszać i pić, jak na razie nie narzekam na zwolnienie i że nie mogę chodzić do pracy
Też ma łożysko z przodu i czuję ruchy nieregularnie, w sumie raz były na tyle mocne, że mąż mógł poczuć, tak myślę, że pomimo że ja je czuję to on przykładając rękę mógłby mieć problem.6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie mąż czasem czuje kopniaki, jak pytałam go jakie to uczucie, to mówi, że takie delikatne puknięcie jak w policzek
Teraz czuję już codziennie, ale lekarz mi nie wpisywał w kartę, czekamy na konkretnego kopa
Wczoraj rozmawiałam z koleżanką i że właśnie pierwsze to takie burczenie w brzuchu, więc wydaje mi się, że wcześniej czułam ale nie wiedziałam -
nick nieaktualnyCcierpliwa wpisz sobie w googla Stubenwagen Jedynak xxl schlaf bärle to ten koszyk. A lezaczek Tiny love 3w1 turkusowy
Dokladnie to samo tu z tymi wózkami, generalnie tylko hartan gesslein teutonia mutsy bugaboo chicco peg perego quinny abc design stokke i joolz cybex i britax. I wszędzie to samo. Ostatnio sie zastanawiam nad britax b ready, mamas&papas i uppababy vistaWszystkie juz przerobie marki
W każdym mi cos nie pasuje, maxi cosi super fajne siedzenie za to brak podnóżka i kosza. Albo jest kosz w chicco chyba ale za to brak dostepu do niego:D