Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
24 tydzien zaczęty
Nie czuje kopniakow od wczoraj. Delikatne ruchy tylko jak w 18 tygodniu.
Dobrze że mam dekoder to choć wiem że tętno ok 152
Miłego dnia
Dziś u nas będzie cieplo. Slonce świeci na wybrzeżu.
Szkoda że majówka ma się pogorszycWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 10:26
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnynesssssa wrote:na jednym z takich webinarów mówili właśnie, że to zależy. Jeśli ma się zbyt napięte wtedy przed porodem też trzeba ćwiczyć, tylko rozluźnianie
ale wydaje mi się, że to jednak webinarium na przyszłość po ciąży?
Existenz, będzie u Was dziecko ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 08:07
-
kozalia wrote:A jak zweryfikować, w jakim stanie ma się te mięśnie
?
jest lista objawów, które to mogą sugerować
http://treningdlamam.com/jak-poznac-czy-twoje-miesnie-dna-miednicy-sa-oslabione-czy-nadmiernie-napiete/
bo nie chodzi żeby one były "mocne", mają być elastyczne.kozalia lubi tę wiadomość
-
Juz po ale moje żyły się nie nadają na potrójne pobieranie, myślałam że tam zejdę jak mi grzebała i szukała zyly za 3 razem
ehhh ale to tylko raz się trzeba namęczyć. Glukoza podobnie jak przed ciążą żadnych skutków ubocznych. Teraz czekam do 17 na konsultację z drugim lekarzem z moim krzepnieciem więc pewnie dziś zobaczę mała. Już nie mogę się doczekać bo mam jakiś taki trudny i nerwowy czas wyczekiwania na ten 3 trymestr.
-
nick nieaktualny
-
Weszłam dzisiaj na wagę i trochę mnie zaniepokoił spadek wagi o 0,7 kg. Ostatnio pomiar robiłam 3.04 na tej samej wadze i mniej więcej o tej samej porze. Spadek nie jest duży ale wziąwszy pod uwagę, że przez te dwa tygodnie powinno mi przybyć chociaż pare deko
niby jem normalnie, od słodyczy nie stronię więc nie wiem co jest grane. Od lutego zaczęłam przybierać po ok 1 kg w miesiącu, a teraz taki klops, do wizyty jeszcze tydzień
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nesssssa wrote:A z innej beczki. Ujawniła się może u kogoś alergia w ciąży?
Myślałam, że to przeziębienie ale czuje się w miarę spoko, a od dwóch dni albo zapchany nos, albo wodnisty katar i swędzenie. Do tej pory nie miałam takich akcji nigdy.
Ja mam alergię kontaktową na złotą biżuterię. 1,5 roku nosiłam normalnie obrączkę a teraz musiałam zdjąć, bo skóra piecze i się łuszczy. To samo z pierścionkiem zaręczynowym -
U mnie w tym roku trochę lepiej z alergią. Bo w zeszłym roku miałam mega ból gardła i zatkany nos. W tym roku gardło minimalnie boli i psikam na noc do nosa tylko CROMOHEXALEM i dajemy radę. Jak brzoza przestanie pylić to odstawię. Jeszcze do końca kwietnia myślę się pomęczę.
-
nick nieaktualnyMy z mężem wczoraj wracamy ze spacerku stoimy na światłach, kobieta obok stojaca wychyla sie do mnie i mówi "oo gratuluję, chłopak?"- więc ja mówię ze, ze dziewczynka właśnie a ona dalej "nie nie to niemożliwe, to napewno chłopak, mam trzech w domu to bym sie o 100 zalozyla ze będzie chlopak"- wiec ja dalej, ze ja tez 3 tylko dziewczynki będą hahah. No i tyle warte wróżenie z ksztaltu brzucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:44
-
Dziewczyny, zaraz zbieram się na połówkowe... i przyznam szczerze, że trochę się stresuję czy wszystko jest dobrze... I czy moja szyjka się nie skraca...
Dam znać późniejvanilia120 lubi tę wiadomość
Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia
-
U mnie młody chyba miał właśnie czkawkę, cały brzuch mi podskakiwał
A waga.. o rany.. będę wielorybem chyba.. kilogram to na tydzień zbieram.. nie jem jakoś dużoaż w akcie desperacji wzięłam i przymierzyłam 3 pary spodni sprzed ciąży no i wchodzę we wszystkie normalnie, nie mogę ich nosić bo musiałabym naciągnąć je na brzuch ale tak to uda i pupa się normalnie mieszczą
za to mój brzuch chyba jest już jak w ósmym miesiącu..
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka