Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lavendova haha ty czekaj moze z wyprawka do kolejnego usg
Mi dwie kolezanki z pracy jak bylismy jesc calym zespolem jakis czas temu kilka dni przed wizyta powiedzialy ze bedzie corka i to z taka pewnoscia... (a ksztaltu brzucha nie mam jak w zabobonach mowua zreszta w ogole duzego nie mialam bo to bylo juz kilka tyg temu) jak sie zdziwilam jak sie potwierdzilo... ta jedna mi wtedy powiedziala jak napisalam na naszej grupie z pracy ze jeszcze jak dlugo zyje nie udalo jej sie pomylic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja wchodzę we wszystkie spodnie sprzed ciąży tylko w samym brzuchu się nie zapne..
Brzuch mam na prawdę spory.zaczął tak rosnąć dość późno i teraz to już wyglądam gdzieś chyba na 8msc.
A co będzie dalej?!
Moja Hania gdy tylko dotykam brzucha to się uspokaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 12:15
-
Tez sie mieszcze we wszystkie sprzed ciazy ale w brzuchu juz nawet w biodrowki sie nie dopne... mam ogrodniczki sprzed ciazy to jeszcze moge korzystac i jedne szare jeansy na grubej gumce ozdobnej to w nie tez wejde bo gumka... reszta porazka na brzuchu haha
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Leticia wrote:Siedzę na izbie przyjęć ;( zasłabłam dzisiaj
O kurde... A właśnie miałam zapytać czy wam też czasami robi się słabo.. Ja dzisiaj musiałam zostawić w sklepie kosz z zakupami i wyjść bo myślałam, że zemdleję. Już kilka razy mi się tak zdarzyło wcześniej, ale jak byłam w domu. Zawsze jak za długo stoję np. w łazience nad umywalką. Jak usiąde albo się położe wszystko wrwca do normy. W sklepie niestety nie było to możliwe więc posiedziałam w samochodzie 15 min i wróciłam do sklepu. Z wynikami krwi chyba nie jest to związane bo z morfologią jest ok. Tzn mam jakieś strzałki, ale lekarz twierdzi że w ciąży są inne normy i jest dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 13:09
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Lavendova wrote:My z mężem wczoraj wracamy ze spacerku stoimy na światłach, kobieta obok stojaca wychyla sie do mnie i mówi "oo gratuluję, chłopak?"- więc ja mówię ze, ze dziewczynka właśnie a ona dalej "nie nie to niemożliwe, to napewno chłopak, mam trzech w domu to bym sie o 100 zalozyla ze będzie chlopak"- wiec ja dalej, ze ja tez 3 tylko dziewczynki będą hahah. No i tyle warte wróżenie z ksztaltu brzucha7w3d 💔
-
mi tez juz pare razy zrobiło się tak słabo, ze myslałam ze zemdleje. Raz nawet miałam tak ciemno przed oczami, przez pare dluzszych sekund ze wydawało mi sie ze naprawde nawet zemdlałam. U mnie to był początek anemii, którą wykazało od razu badanie krwi. Teraz biore żelazo w tebletkach i jest w miare ok, chociaz nadal nie tryskam energią jakos specjalnie.
-
Leticia wrote:Siedzę na izbie przyjęć ;( zasłabłam dzisiaj
Paulina co do cukrzycy ciazowej to znajoma w ciazy robila ta krzywa I wszystko ok a cukrzyce ciazowa jednak miala. Dowiedziala sie po porodzie dziecka I niestety na dziecku sie to odbilo. Wiem ze jest jakies dokladniejsze badanie na ta cukrzyce ale nie zglebialam tematu. Moze popytaj lekarza. A witaminy dla ciezarnych lykasz? Mialas jakies problemy z morfologia?7w3d 💔 -
Mi jeat czesto alabiej jak szybko chodsw i nagle się zatrzymam zwlaszcza jeali mi goraco no i oholnie jak siw za grubo ubiore to tez czaswm slabo mi sie zrobi... i czasem w sklepach zaczyna mi sie duszno i slabo robic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Moj Olek do 8 msc ciazy byl Olą
? Był wstydliwy i nie dał się obejrzeć między nogami, czy skąd ta pomyłka? Ja mam paranoje, ze u nas tez okaże się że to chłopiec „po fakcie” - jak już przygotuje wszystko dla dziewczynki. Ale moja gin daje sobie głowę uciąć, ze to dziewczynka, a na połówkowych widzieliśmy tez jej rzut „od dupy strony” i faktycznie nic a nic tam nie było widać, wskazującego na chłopczyka.
-
Wczoraj wieczorem mialam jakby skurcze, macica sie "stawiala" dosc mocno bolace. Po jakims czasie przeszly. Czytalam ze to sa te skurcze braxtona. W klolejnej ciazy podobno bola. Tego sie narazie trzymam, bo takie podobne skurcze to mialam 2-3 dni przed porodem a tym razem na porod zdecydowanie za wczesnie.
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:Zaslabniecia w ciazy sie zdarzaj I to zazwyczaj jest normalne. Ale warto sprawdzic czy wszystko dobrze. Daj znac co I jak.
Paulina co do cukrzycy ciazowej to znajoma w ciazy robila ta krzywa I wszystko ok a cukrzyce ciazowa jednak miala. Dowiedziala sie po porodzie dziecka I niestety na dziecku sie to odbilo. Wiem ze jest jakies dokladniejsze badanie na ta cukrzyce ale nie zglebialam tematu. Moze popytaj lekarza. A witaminy dla ciezarnych lykasz? Mialas jakies problemy z morfologia?
Lykam witaminki + żelazo osobno.
W morfologii i w moczu mam za wysokie leukocyty i anemia. Crp wysokie.
No nic teraz się wybiorę do diabetologa. Może ona coś powie czy ta moja cukrzyca może mieć jakiś wpływ.
Bo już sama jestem zielona..
To wkurzajace.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 13:43
-
agania wrote:myszka30 - takie skurcze pamiętaj, że nie powinny boleć. Możesz odczuwać stawianie się macicy i robią się takie wybrzuszenia, ale napinanie się powinnaś czuć, a nie ból. Może powinnaś to skonsultować?