X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti to w dużym.miescie pewnie mieszkasz. Moje ma 15 tyś mieszkańców....na papierze

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    we Wrocławiu na Kamieńskiego jak pojechałam raz z bólem to pani położna siedziała na messengerze i czekała na zmienniczkę. Nagle jak się zmieniła to od razu wszyscy wchodzili szybko.
    Lekarz był przystojny, więc może nie mieli czasu na pracę :D

ja poszłam z tym plamieniem do ginki i wszystko wporzo. Seksu za dużo ;p teraz abstynencja huehue.
    W razie w mam receptę na luteinę.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    Dooti to w dużym.miescie pewnie mieszkasz. Moje ma 15 tyś mieszkańców....na papierze

Coś lekko ponad 40 tyś więc jakieś wielkie nie jest, ale pamiętam jak pierwszy raz tam szłam z poronieniem to zaskoczona byłam.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza. Szyjka się skróciła z 3,8 do 3 cm i troszkę bardziej miękka jest niż byla, ale nadal w granicach normy. Mam brać 2x2 magnez i luteinę dopochwowo na noc. Bóle nie wiadomo od czego, mała waży 690g więc sporawa. Czekam teraz na wyniki cukru mają być wieczorem.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowała któraś z was w jakimś sklepie internetowym ubrania ciążowe? Chodzi mi głównie o jakieś sukienki i bluzki w dobrej cenie. Ja jakoś nic nie moge znaleść...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w pon pić glukoze. Luteinie mam przez 9 miesięcy 2x1 gin mówi że ona poprawia jakość szyjki.
    Dziewczyny jak są bóle jakieś czy z szyjka coś to lezec lezec jak najwięcej. Potrafi się wydłużyć.

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz ja ogólnie głównie leze przez większość dnia, a i tak się skróciła. Ogólnie od poniedziałku mam jakieś bóle podbrzusza na szczęście lekarka powiedziała że wszystko ok.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie czasem boli brzuch, ale to jak się namęczę. Teraz się zaczęłam zastanawiać... W weekend wyjeżdżam, wracam w niedzielę i w poniedziałek jadę na 2 dni szkolenia... Dobrze ze to jest lekkie szkolenie i się nie będę męczyć, ale muszę zwolnić tempo. Kupiłam sobie 2 dłuższe koszulki i cholera jedna akurat jest porwana i zauważyłam to jak sklep zamknęli :/ muszę mężowi dać niech wymieni.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Olek na polowkowych slabo dal sie podejrzec , ale poqiedzial nam gin ze na 80% dziewczynka, zanim zaczelam zakupy to ok 28-30 tyg pojechalismy na 3d I potqierdzono nam dziewczynke. Dopiero w 32 /33 tyg na usg ttzeciego trymesttu ginek mowi ze jednak chlopak :) tak sie chyba penisek podkulal. Wiec ja teraz sceptycznie podchodze do plcindziecka.dopoki jej pare razy nie potwierdze

O kurczę ale mieliście niespodziankę:D
    Mój juz sie pyta kiedy znowu idziemy zwazyc i zmierzy dzidzie i potwierdzic płeć bo wg niego sie pani doktor nie specjalnie przylozyla do tego haha

justyna14 lubi tę wiadomość

• NIka 555 Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DOBROWOLNOŚĆ SZCZEPIEŃ -
    SZANSA NA KOLEJNY KROK DO WOLNOŚCI POLAKÓW !!!!

Prośba o poparcie Ustawy, która ma znieść TOTALITARYZM I ZAMORDYZM SZCZEPIENNY
    jaki panuje w Polsce !
    19 państw w Europie ma DOBROWOLNOŚĆ szczepień !!!!!
    W czym Polska jest gorsza ???

W Polsce szczepi się dzieci inwazyjnymi szczepieniami już od pierwszej doby!!!!!
    Tylko w ciągu 2 pierwszych lat życia małym dzieciom podaje się aż 19 szczepień !!!!!!
    Dla przypomnienia: przez 2 pierwsze lata życia dzieci są szczególnie wrażliwe zwłaszcza na wszelkie toksyny !
    Dzieci do 2-3 roku życia nie mają też bariery krew-mózg, a wiec WSZYSTKIE toksyny ze szczepień – przenikają do mózgu i trwale go okaleczają ((

W sumie polskim dzieciom do 19 roku życia OBOWIAZKOWO podaje się 24 x różnych szczepień !!!! tzw. podstawowych i przypominających (((
    Patrz kalendarz szczepień na 2018 rok: https://gis.gov.pl/images/pso_2018_r_.pdf

CHCEMY ZNIEŚĆ PRZYMUS SZCZEPIEŃ jaki jest w Polsce !!!!

Marszałek Sejmu w dn. 11 kwietnia zarejestrował Komitet Obywatelski Inicjatywy Ustawodawczej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach „STOP NOP”
    i dał zielone światło do zbiórki podpisów pod projektem Ustawy O DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

Teraz Polska jest w Unii Europejskiej, jednak jest traktowana jako kraj III-ej kategorii !!!!
    Chcemy DOBROWOLNOŚCI W SZCZEPIENIACH, tak jak w 19 krajach Europejskich,
    gdzie mimo braku obowiązku szczepień NIE było i nie ma żadnych epidemii !!!
    Obowiązku szczepień nie ma również w Izraelu i wielu krajach Azjatyckich.

Cele projektu ustawy Komitetu Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej STOP NOP:
    – głównym celem jest dobrowolność szczepień z której korzystają już
    obywatele 19 państw europejskich – z ustawy zostaje usunięte słowo „obowiązkowe”
    – dokładny wywiad lekarski oraz pisemna informacja o ryzyku przed szczepieniem
    – dokładny wywiad lekarski po szczepieniu
    – możliwość zgłaszania niepożądanych odczynów poszczepiennych przez rodziców i nadzór sądowy nad rejestrem NOP
    – możliwość zgłaszania uwag do zmian kalendarza szczepień

Projekt zmiany ustawy z uzasadnieniem.
    http://stopnop.com.pl/obywatelski-projekt-ustawy/

Obecna Ustawa:
    http://prawo.sejm.gov.pl/isap.nsf/download.xsp/WDU20082341570/U/D20081570Lj.pdf

JAK SIĘ ZAANGAŻOWAĆ W ZBIÓRKĘ?

Każdy podpis na wagę złota!
    Potrzebujemy MINIMUM 100 tys. podpisów pod projektem ustawy
    o DOBROWOLNOŚCI SZCZEPIEŃ !

<<<<<< Tabelka do zbierania podpisów: >>>>>>>
    http://stopnop.com.pl/wp-content/uploads/2018/04/tabela-do-zbiórki-podpisów-STOP-NOP1.pdf

Prześlij tabelę z podpisami na adres skrytki pocztowej w Warszawie.
    X-PRESS "STOP NOP" skr. 9104
    Ul. Domaniewska 34A
    02-672 Warszawa

Liczymy na Twój podpis, członków rodziny,
    Twoich sąsiadów, znajomych
    kolegów i koleżanek z pracy !

Dziękujemy w imieniu Tysięcy rodziców - zastraszanych przez faszystowski sanepid

Jeśli masz jakieś pytania na temat szczepień pisz.

Pozdrawiam

d'nusia lubi tę wiadomość

Dziele się z młodymi Mamami swoją wiedza i doświadczeniem :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza jak cukier?
    U mnie o dziwo:
    Na czczo 90
    1 h 135
    2 h 117
    Chyba możliwie. W porównaniu z pierwszą ciążą gdzie po 2 h miałam 200 ...

• Leticia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na izbie 6 godzin! 6 GODZIN!!! Po to, żeby się dowiedzieć, że mam się dobrze odżywiać, pic 2 litry wody i najlepiej zrezygnować z pracy. Nie zrobili mi żadnych dodatkowych badań poza tymi, co rano w przychodni. A na badania krwi...odesłali mnie do lekarza prowadzącego, żeby mi zlecił.
    Parodia jakaś. Duży specjalistyczny szpital ginekologiczno-położniczy pozdrawia :/

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Zołza jak cukier?
    U mnie o dziwo:
    Na czczo 90
    1 h 135
    2 h 117
    Chyba możliwie. W porównaniu z pierwszą ciążą gdzie po 2 h miałam 200 ...
    Ehhh jeszcze czekam na wyniki. Twoje są super. Ja się boję załamywać.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Czekałam na izbie 6 godzin! 6 GODZIN!!! Po to, żeby się dowiedzieć, że mam się dobrze odżywiać, pic 2 litry wody i najlepiej zrezygnować z pracy. Nie zrobili mi żadnych dodatkowych badań poza tymi, co rano w przychodni. A na badania krwi...odesłali mnie do lekarza prowadzącego, żeby mi zlecił.
    Parodia jakaś. Duży specjalistyczny szpital ginekologiczno-położniczy pozdrawia :/

O boziu, to oni Tobie tylko ciśnienie podnieśli... bądź tu mądry co robić w razie zasłabnięcia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś po badaniu echokardiograficznym... Miałam zalecenia, żeby dokładnie zbadać serduszko i wszystko w jak najlepszym porządku. Mała ma ok. 600 g, rośnie, fika :)

Za tydzień mam swoją ginkę :)

kozalia, Eilleen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia współczuję tyle godzin siedzieć :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    serio nic mnie tak nie wkurza jak temat szczepien! wrrr !!! nie chcesz szczepic, nie szczep, tylko potem się nie dziw, że lekarze mogą odmówić leczenia bo dziecko np nie zaszczepione na żółtaczke. a powikłania sa po wszystkim, nie tylko po szczepieniach ale i po lekach, jedzeniu pełnym chemii, kosmetykach. wybrać firmy która mi śmieci odbiera nie moge w polsce ale o szczepieniu dziecka mam decydować bez wiedzy medycznej. świat się do góry dupą przewraca. moje zdanie.

squirrel, Ithildin, PLPaulina, chabasse, Anuleczek lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 w pełni się z tobą zgadzam. I według wpisu tamtej pani a ogole wychodzi że mam trwale okaleczony mózg... Hahah zawsze wiedziałam że ze mną coś nie tak, i teraz już wiem że to przez szczepionki wszystko było!! Haha

justyna14 lubi tę wiadomość

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was miała do czynienia na żywo z mebelkami Bellamy? Zakochałam się w łóżeczku Pinnette, ale jak zwykle nieufnie podchodzę do czegoś, czego nie mogę obejrzeć na żywo ;)

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań ja kupowałam w H&M online i w LCC Waikiki na działach wyprzedażowych.
    Jestem zadowolona zwłaszcza z tych z H&M. Tam zamówiłam t-shirty i sukienke.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ