X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie dziewczyny, to chodzi tylko o to zeby szczepienia nie byly obowiazkowym nakazem, bo jak cos jest nakazem to nic nas nie uchroni przed jakims szkodliwym medycznym bublem (jak np Gardasil) a wszyscy wiemy ze tych bubli jest multum. A skoro zatroskane mamusie czesto sie martwia nawet nad mascia czy mozna nia posmarowac dziecko a tym co wstrzykuje sie dziecku do krwi juz jakos mniej.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam akurat czy szczepić bo sam syf jest w szczepionkach. Szczególnie nie podobają mi się te podawane zaraz po urodzeniu. Dobrze dziecko się nie urodzi a już podaje się szczepionki z syfem.

juwelka lubi tę wiadomość

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorzucę oliwy do ogniwa kolejnym kontrowersyjnym tematem. Jestem załamana bo wyskoczyły mi kłykciny. Może to być niestety wskazaniem do CC czego miałam ogromną nadzieję uniknąć.
    Podobno nie mogę tego leczyć w ciąży, tylko czekać...
    Ma ktoś jakieś doświadczenia, wiedzę czy to może zniknąć samo w ciąży, albo czy jest szansa na psn.
    Nie mówić o tym jaki to jest zajebisty ból i jak pomyślę, że to jeszcze 4 miesiące z nim to mi słabo.
    Mega mnie to zdołowało.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Spokojnie dziewczyny, to chodzi tylko o to zeby szczepienia nie byly obowiazkowym nakazem, bo jak cos jest nakazem to nic nas nie uchroni przed jakims szkodliwym medycznym bublem (jak np Gardasil) a wszyscy wiemy ze tych bubli jest multum. A skoro zatroskane mamusie czesto sie martwia nawet nad mascia czy mozna nia posmarowac dziecko a tym co wstrzykuje sie dziecku do krwi juz jakos mniej.
    Szczepienia w polsce juz nie sa obowiazkowe, przynajmniej w wersji oficjalnej. Matka ma prawo sie nie zgodzic I dziecka nie.zaszczepia

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesssssa wrote:
    Dorzucę oliwy do ogniwa kolejnym kontrowersyjnym tematem. Jestem załamana bo wyskoczyły mi kłykciny. Może to być niestety wskazaniem do CC czego miałam ogromną nadzieję uniknąć.
    Podobno nie mogę tego leczyć w ciąży, tylko czekać...
    Ma ktoś jakieś doświadczenia, wiedzę czy to może zniknąć samo w ciąży, albo czy jest szansa na psn.
    Nie mówić o tym jaki to jest zajebisty ból i jak pomyślę, że to jeszcze 4 miesiące z nim to mi słabo.
    Mega mnie to zdołowało.
    Co to jest?

7w3d 💔
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, nesssa, współczuję :/ Co do meritum niestety nie pomogę, bo się nie znam zupełnie... Ale ja dziś z kolei usłyszałam, że mi się blizna po cc na macicy zaczyna rozchodzić :( Na razie bez alarmu, ale też się zastanawiam czy nie przekreśli to moich szans na psn.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edytkaa93 wrote:
    justyna14 w pełni się z tobą zgadzam. I według wpisu tamtej pani a ogole wychodzi że mam trwale okaleczony mózg... Hahah zawsze wiedziałam że ze mną coś nie tak, i teraz już wiem że to przez szczepionki wszystko było!! Haha
    Ja szczepie dzieci.I jest ok. Nawet szczepie dodatkowo jesli pediatra poleca. Owszem szczpie jak ja mam pewnsoc ze sa zdrowe a nie jak lekarz mi to powie, bo jednak matka widzi wiecej, ale jesli ktos ma powiklania tzn ma jakies ku temu sklonnosci genetyczne. A biorac pod uwage ryzyko nie szczepienia, to ja nie.widze wyboru. Gdybym swiadomie.zrezygniwala ze.szczpeienia a dziecko zlapalo by ziltaczke gruzlice czy cokolwiek I zmarlo to nigdy bym sobie nie wybaczyla. Ba glupie zlamanie reki nogi moze sie.wtedy okzac smiertelne.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna gruźlicę i tak może złapać bo ta szczepionka nie działa w wszyscy którzy obecnie choruja byli nią również szczepieni :P

Ja podchodzę ostrożnie. Moje mam zaszczepione ale młodsza dopiero teraz będzie miec druga dawke mmr, nie widzialam sensu wczesniej meczyc małego dziecka taką szczepionka. Dzidzie też będę szczepic ale też będę mieć odwlekac i tymi które są niezbędne. Na żadną grype czy wiatrowke a juz z pewnoscia zadnym Gardasilem nigdy dziecka nie zaszczepie. W pl ta szczepionka chyba z 1000 zl kosztuje a tu wciskaja za darmo bo nikt tego nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:30

d'nusia, juwelka lubią tę wiadomość

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja poczytalam o tym pasmie owodniowym niepotrzebnie i teraz siedzę i płacze. :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A da się przesunąć to szczepienie zaraz po urodzeniu?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A ja poczytalam o tym pasmie owodniowym niepotrzebnie i teraz siedzę i płacze. :-(

Też czytalam i aż się przerazilam. ALE tam pisano ze istnienie pasma stwierdza sie dopiero po obciążeniach płodu a czesto to moze byc jakis dodatkowy plat łożyska a nie pasmo wcale. Poza tym twoj synek jest dobrze rozwiniety nic mu nie brakuje rosnie zdrowo wiec wszystko będzie ok.

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak ale jeśli się to pasmo oderwie i przyklei do jakiejś części ciała to może mu ją amputowac :-(

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    A da się przesunąć to szczepienie zaraz po urodzeniu?
    Tak, bo położna powinna zapytać cię o zgodę.

• agania Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka była szczepiona, ale nie ukrywam, ze sie bałam. Po tym szczepieniu w szpitalu sporo płakała przez cały dzien i taka była jakby rozdrażniona. Na drugi dzien juz było w porządku.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • chabasse Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie tez nam obawy przed i po każdym szczepieniu. Ale gdzieś w glebi czuję, ze dobrze ze się decyduje. Wiadomo... Człowiek czyta różne "prawdy" i nie będąc fachowcem tylko większy mętlik sobie robi w głowie. To już chyba temat, który zawsze będzie kontrowersyjny. Szkoda tylko ,ze być może ktoś robi sobie z tego interes.

Leticia lubi tę wiadomość

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tak jak przypuszczałam wyniki cukru nie są najlepsze :-( na czczo 76 po 1 h 180 a po 2 h 158. Więc czekam mnie wizyta udiabetologa. Zalamalam się.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    No i tak jak przypuszczałam wyniki cukru nie są najlepsze :-( na czczo 76 po 1 h 180 a po 2 h 158. Więc czekam mnie wizyta udiabetologa. Zalamalam się.

Wyniki dość spore.
    Ale cukrzyca to nie wyrok. ;) będzie dobrze ! :)

Często dieta pomaga, przyzwyczaisz się. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:57

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ciężka noc za nami. Pola namiotowe się w nocy budzi i poplakuje. Już kolejna noc. Macie pomysł o co może chodzic,? Idą piątki ale daje przeciwbólowy na noc a mimo to poplakuje przez sen. Żadnych wrażeń w dzień nie ma, wszystko normalnie. Cały czas ze mną a noce płaczliwe

7w3d 💔
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej, ciężka noc za nami. Pola namiotowe się w nocy budzi i poplakuje. Już kolejna noc. Macie pomysł o co może chodzic,? Idą piątki ale daje przeciwbólowy na noc a mimo to poplakuje przez sen. Żadnych wrażeń w dzień nie ma, wszystko normalnie. Cały czas ze mną a noce płaczliwe
    U nas podobnie od 2 dni. W nocy sie nagle budzi i placz . na poczatku nawet nie chce dac sie dotknąć tylko po chwili przytulam i zasypia dalej. Mysle ze ma jakies sny. Czytałam ze u 2 latkow to częste

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 07:44

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza głowa do góry, wystarczy pewnie dieta. Daj znać po diabetologu.

‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ