Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
jej odbicie wrote:Moja córka urodziła się 56, a na wizycie w przychodni wyszło po miesiącu 55. Oni w szpitalu mierzą inną techniką niż później w przychodni. Rozmiar 56 był w pierwszych 2 tygodniach za luźny, ale okej, kto takiego noworodka ciasno ubiera
a potem nosiła gdzieś z całe 2 miesiące z hakiem jeszcze 56. Wiadomo pajacyki szybciej były za małe, body jeszcze się dawało ubrać.
Co prawda czasem mi było szkoda, że nie mam nic w rozmiarze 50, żeby chociaż do zdjęcia wyglądała ładniewięc można się tam na coś skusić
https://mamaginekolog.pl/noworodek-w-szpitalu/
Ogólnie ciekawy wpis dla wszystkich przyszłych matek
-
Hmm...ja nie planowalam 56 wcale kupowac...Moja mala urodzila sie 56 dluga i 3680 i te 56 starczyly na 2 tygodnie,wiec stwierdzilam ze szkoda kasy.No ale teraz to juz sama nie wiem czy ona tak szybko rosla czy to moze zalezy od marki tych ubranek??No 56 z lidla to jak normalne 74- wiec moze w tym tkwi sekret?Ja kupilam poki co w cocodrillo i w reserved i mi te 62 wydaja sie malusie...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
e_mii wrote:Dzisiaj się dowiedziałam, że u córki w przedszkolu był przypadek zachorowania na rumień zakaźny. Nie wiem czy powinnam panikować
-
Ja kupuje na 50cm, bo u nas bedzie wcześniak, wiec moze i te 50 bedą za duze.
Przy Oliwce kupowałam większość na 62, kilka miałam na 56 i okazało sie, ze urodziła sie mała - 51 cm i 3170g i te na 50 to były idealne (koleżanka mi kilka dała), 56 za duze, mniej więcej nosiła te na 56 tak 1,5 miesiąca, a na 62 przeszła jak miała 2 miesiące. -
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Ja jutro rano idę na krzywa cukru i już się stresuje bo coś czuję że jednak cukrzycą mnie nie ominie...
jedyna nadzieja że glukometr jest za stary a paski przeterminowane
-
Marta..a wrote:Ja mam dużo małych i większych, nie jestem wstanie stwierdzić co to za rozmiar.. Na jednych które wydają mi się super malutkie mam napisane "up to 56", a 56 z h&m przy nich wygląda na 2 rozmiary większe, dwa pajace mam identyczne a jeden jest 56, a drugi 62.. więc poukładałam sobie je od najmniejszych do największych.. takie do 62 z lidla (które są jak na moje oko mimo wszystko zawyżone) zostawiłam, resztę większych które dostałam schowałam jak na razie do kartonu. Z tego co mam w szafce uszykowane do prania i tak jest tego mnóstwo
Co do fotelików to nie wiem czy wiecie i czy jesteście zainteresowane ale besafe ma promocje, że jak się kupi dwa foteliki, czyli nosidełko do 13kg i fotelik do 18kg czyli ten następny do mniej więcej 4 lat to baza wspólna do nich jest za 1zł. Nie wiem czy jak szukacie w internecie to zwrócicie na to uwagę
-
Ja dzisiaj właśnie odebrałam wyniki i wyglada OK. Na czczo 87 (70-99mg/dl), a po 2 godzinach 90 mg/dl ( do 140 mg/dl- prawidłowa tolerancja glukozy, 140-190 nieprawidłowa tolerancja, 200-cukrzyca). Mam nadzieje, że nie będzie mi kazał powtarzać ze względu na tylko dwa pobrania. Dodam tylko że w nocy, przed badaniem zapomniałam się i zjadłam trochę cukierków i pepsi się napiłam. Tak mam na śpiocha, jak się przebudze to muszę coś słodkiego i dlatego też nie wiem o której godzinie to jadłam i ile czasu minęło do badania bo zaspana byłam
[/url]
-
d'nusia wrote:Też jutro idę i też czuję, że będzie kłucie jak w poprzedniej ciąży.
-
Byłam już na tych badaniach polowkowych
na szczęście wszystko jest dobrze. Wszystkie organy są, dobrze się rozwija. Potwierdził się chłopak.
waży 420 g. Jedyne co powiedziała to mam pasmo owodniowe ale mówiła że nóżki się dobrze rozwinęły bo to może przeszkadzać w rozwoju ale u nas jest dobrze. Uff. Tyle że lekarka musi to kontrolować bo mogę krwawic w późniejszych tygodniach.
Leticia, Anuleczek, pumka1990, jej odbicie, Kasiaja, d'nusia, DobrejMysli, Dooti, misia-kasia, chabasse, Existenz lubią tę wiadomość
-
nesssssa wrote:Jakby ktoś był chętny to jutro o 20 webinar jak ćwiczyć mięśnie dna macicy.
https://zadbajosiebiepociazy.gr8.com/
A jesteś pewna że ćwiczyć? Ostatnio czytałam, że nie każdy powinien ćwiczyć bo zbyt wyćwiczone mogą utrudniać poród6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:A jesteś pewna że ćwiczyć? Ostatnio czytałam, że nie każdy powinien ćwiczyć bo zbyt wyćwiczone mogą utrudniać poród
na jednym z takich webinarów mówili właśnie, że to zależy. Jeśli ma się zbyt napięte wtedy przed porodem też trzeba ćwiczyć, tylko rozluźnianie
ale wydaje mi się, że to jednak webinarium na przyszłość po ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2018, 21:19
-
Nesssa mi w tej poprzedniej poronionej na pylki wczesniej 28 lat kompletnie nic... i nie pociesze po poronilam a alergia zostala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700