X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu na NFZ ta położna. Myślałam, że to tylko po porodzie się należy. :D :D

Marta.a ja mam duży brzuch. I nawet mąż uważa że spory. :D :D :D w sumie nie wiem czemu raki wielki skoro dziecko nie jest takie duże! :D

Mam dietę więc zdrowo jem, codziennie spaceruje, + basen
    I ROSNĘ !. :D :D

U mnie są zajęcia że szkoły rodzenia w weekendy.
    Ale to pt i sob ! :O
    Zero rozwiązania problemu.. :D

A męża w soboty to już w ogóle nie widuje. Z racji tego, że wszystko trzeba zamknąć do soboty to pracuje do upadłego. Kierowcy muszą zjechać. To u Nas to odpada. :)
    Ale mam plan (tematy zajęć) to na jakieś to muszę Go zabrać. A na salke do ćwiczeń to koleżankę wezmę. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:58

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś po 20 tygodniu można ubiegać się o wizyty.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez czasem sni cos zwiazanego z ciaza teraz malo juz kiedy ale na poczatku to jakies zazwyczaj koszmary przed kazda wizyta... i jak cos odnosnie plci sie snilo to zawsze mi sie snila coreczka...

Ja szkole rodzenia wzielam sobie weekendowa mam w ten weekend w piatek wieczorem jedne zajecia w sobote rano drugie i po szkole rodzenia...
    Do takiej ktora trwa kilka tyg nie chcialoby mi sie chodzic i to bylo oczywiste od poczatku... porodu i tak nie przecwicze bo sie nie da a najwazniejsze informacje i przez ten weekend dadza rade przekazac a temat opieki nad dzieckiem potrzebny mi nie jest za bardzo bo naprawde wiele dzieci sie przez moje rece przewinelo i tutaj czuje sie pewnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:50

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje lavendova. Oby wytrwać chociaż do tego 32 tygodnia, a jak widać moze nie bedzie tak zle, jesli waga taka, az w szoku jestem. I ja sie witam w nowym tygodniu :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie śniło wczoraj że karmie:p to chyba taka pora ciąży że wielu z nas śni się to samo:p a że dziecko jest już z nami śniło mi się w zeszłym tygodniu, miała tak duże oczy i tak śliczną buźkę jak laleczka:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności" :) Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe

Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!! :)

Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie (pobranie) grzecznie wzięłam numerek i czekałam.
    A pozostałe 2 - każdy kto robi krzywą wchodzi o danej godzinie bez kolejki. :) :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na swoją kolej ale dlatego że byłam trzecia :) kolejne pobrania przy glukozie poza kolejnością

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam prawie bez kolejki :) troche sporo było starszych ludzi, ale poczekałam chwile i weszłam może jako trzecia haha. U nas najwięcej ludzi to dziś do 10:30 było :O a zazwyczaj około 9 jest już pusto. Dziś jakiś boom najwyraźniej był hehe

Smak tej glukozy jak dla mnie nie był nawet taki najgorszy :) weszło dobrze bez sensacji haha

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobiłam po weekendzie :) szkołę rodzenia już rozpoczęliśmy, wczoraj byliśmy na drugich zajęciach, w planach jest 10spotkań, trafiliśmy na fajną szkołę i położną i trochę dopasowała spotkania pod nas, a dokładniej mojego męża i zmieniła godzinę spotkań z 17.30 na 18.30

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie :( mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do laboratorium. Zdarzyłam wejść na górę i zapytać kto ostatni o od razu jedna z pań powiedziała, żebym weszła przed nią bez kolejki. Miło jak ktoś wykona taki gest ;) podpytalam od razu jak z glukoza czy muszę sama mieć swoją czy od nich dostanę bo teraz na wizycie pewnie dostanę skierowanie i Panie kazaly ustalić z moja gin czy zgadza się na smakowa czy musi być normalna ;) czyli teraz wszystko zależy od mojej gin, chociaż ostatnio to ciągle ciągnie mnie do słodkiego wiec może nie będzie problemu, lody królują codziennie ;)

Patti_MG lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti_MG wrote:
    W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności" :) Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe

Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!! :)

Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?
    Ja zawsze czekam chyba że glukoza to mówię i wtedy wchodzę pierwsza.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisaliście parę razy że macie problemy z zatwardzeniem , a ja od początku ciąży wręcz odwrotnie. Czy jeszcze ktoś tak ma? Bo już zastanawiam się czy to normalne? I zanim poczuje że mi się chce "2" to brzuch zaczyna mnie boleć. Nie wiem czy to zgłosić czy olać?

7w3d 💔
  • ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElwiraMar wrote:
    Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź
    Ja zrobiłam chyba 2 tygodnie wcześniej, bo później nie miałam możliwości. Jeśli coś będzie nie tak to powinno wyjść nawet wcześniej. Zobaczę co mi lekarz powie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dupy...
    Glukoza ma czczo 91
    Po obciążeniu 75
    Po 60 min 143
    Po 120 min 143
    W ogóle nie spada. .. .
    Żelazo też na granicy....
    A morfologia same gwiazdki wbc za wysokie
    Rbc za niskie
    Hgb za niskie
    Plt za wysokie
    Neut za wysokie
    Lymph za niskie
    Do za wysokie
    W moczu liczne fosforany
    Nablonki pl.3 wpw

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam :( że praktycznie po 1h i 2h minimalna różnica..

A co do krwi - ciężarne mają inne normy. A obok podane są normy które Nas nie dotyczą. Więc lekarz więcej powie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się z mężem prawie dwa lata, ale nie wychodziło. Wyszło krótko po tym jak straciłam pracę. Termin mam na 1 sierpnia, czekamy na Filipa
    Dopisałam Cię na naszej aktualnej "pierwszej" stronie (link w mojej stopce).

Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info :)

• ingelita Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie :( mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć :(
    Ja ledwo wytrzymałam do pierwszego pobrania po, też mi już wszystko do góry podchodziło, ale starałam się zająć myśli i się udało. Do drugiego pobrania już nie miałam problemu, za to jestem całkiem pokłuta, bo u mnie znalezienie żyły graniczy z cudem. Cóż, gruboskórne ze mnie babsko^^ W nagrodę za moje cierpienia wyglądam jak rasowa ćpunka, bo ostatecznie udało się pobrać z dłoni :D

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ