Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUu na NFZ ta położna. Myślałam, że to tylko po porodzie się należy.
Marta.a ja mam duży brzuch. I nawet mąż uważa że spory.w sumie nie wiem czemu raki wielki skoro dziecko nie jest takie duże!
Mam dietę więc zdrowo jem, codziennie spaceruje, + basen
I ROSNĘ !.
U mnie są zajęcia że szkoły rodzenia w weekendy.
Ale to pt i sob !
Zero rozwiązania problemu..
A męża w soboty to już w ogóle nie widuje. Z racji tego, że wszystko trzeba zamknąć do soboty to pracuje do upadłego. Kierowcy muszą zjechać. To u Nas to odpada.
Ale mam plan (tematy zajęć) to na jakieś to muszę Go zabrać. A na salke do ćwiczeń to koleżankę wezmę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:58
-
Mi sie tez czasem sni cos zwiazanego z ciaza teraz malo juz kiedy ale na poczatku to jakies zazwyczaj koszmary przed kazda wizyta... i jak cos odnosnie plci sie snilo to zawsze mi sie snila coreczka...
Ja szkole rodzenia wzielam sobie weekendowa mam w ten weekend w piatek wieczorem jedne zajecia w sobote rano drugie i po szkole rodzenia...
Do takiej ktora trwa kilka tyg nie chcialoby mi sie chodzic i to bylo oczywiste od poczatku... porodu i tak nie przecwicze bo sie nie da a najwazniejsze informacje i przez ten weekend dadza rade przekazac a temat opieki nad dzieckiem potrzebny mi nie jest za bardzo bo naprawde wiele dzieci sie przez moje rece przewinelo i tutaj czuje sie pewnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:50
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności"Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe
Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!!
Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
nick nieaktualny
-
Ja dziś weszłam prawie bez kolejki
troche sporo było starszych ludzi, ale poczekałam chwile i weszłam może jako trzecia haha. U nas najwięcej ludzi to dziś do 10:30 było
a zazwyczaj około 9 jest już pusto. Dziś jakiś boom najwyraźniej był hehe
Smak tej glukozy jak dla mnie nie był nawet taki najgorszyweszło dobrze bez sensacji haha
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Wreszcie Was nadrobiłam po weekendzie
szkołę rodzenia już rozpoczęliśmy, wczoraj byliśmy na drugich zajęciach, w planach jest 10spotkań, trafiliśmy na fajną szkołę i położną i trochę dopasowała spotkania pod nas, a dokładniej mojego męża i zmieniła godzinę spotkań z 17.30 na 18.30
TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
-
Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie
mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja dzisiaj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do laboratorium. Zdarzyłam wejść na górę i zapytać kto ostatni o od razu jedna z pań powiedziała, żebym weszła przed nią bez kolejki. Miło jak ktoś wykona taki gest
podpytalam od razu jak z glukoza czy muszę sama mieć swoją czy od nich dostanę bo teraz na wizycie pewnie dostanę skierowanie i Panie kazaly ustalić z moja gin czy zgadza się na smakowa czy musi być normalna
czyli teraz wszystko zależy od mojej gin, chociaż ostatnio to ciągle ciągnie mnie do słodkiego wiec może nie będzie problemu, lody królują codziennie
Patti_MG lubi tę wiadomość
Aniołek 17.10.2017- 8t5d
-
Patti_MG wrote:W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności"
Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe
Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!!
Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?7w3d 💔 -
Pisaliście parę razy że macie problemy z zatwardzeniem , a ja od początku ciąży wręcz odwrotnie. Czy jeszcze ktoś tak ma? Bo już zastanawiam się czy to normalne? I zanim poczuje że mi się chce "2" to brzuch zaczyna mnie boleć. Nie wiem czy to zgłosić czy olać?7w3d 💔
-
ElwiraMar wrote:Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
Do dupy...
Glukoza ma czczo 91
Po obciążeniu 75
Po 60 min 143
Po 120 min 143
W ogóle nie spada. .. .
Żelazo też na granicy....
A morfologia same gwiazdki wbc za wysokie
Rbc za niskie
Hgb za niskie
Plt za wysokie
Neut za wysokie
Lymph za niskie
Do za wysokie
W moczu liczne fosforany
Nablonki pl.3 wpw10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny1ania1 wrote:To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się z mężem prawie dwa lata, ale nie wychodziło. Wyszło krótko po tym jak straciłam pracę. Termin mam na 1 sierpnia, czekamy na Filipa
Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info -
Marta..a wrote:Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie
mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć