X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu na NFZ ta położna. Myślałam, że to tylko po porodzie się należy. :D :D

Marta.a ja mam duży brzuch. I nawet mąż uważa że spory. :D :D :D w sumie nie wiem czemu raki wielki skoro dziecko nie jest takie duże! :D

Mam dietę więc zdrowo jem, codziennie spaceruje, + basen
    I ROSNĘ !. :D :D

U mnie są zajęcia że szkoły rodzenia w weekendy.
    Ale to pt i sob ! :O
    Zero rozwiązania problemu.. :D

A męża w soboty to już w ogóle nie widuje. Z racji tego, że wszystko trzeba zamknąć do soboty to pracuje do upadłego. Kierowcy muszą zjechać. To u Nas to odpada. :)
    Ale mam plan (tematy zajęć) to na jakieś to muszę Go zabrać. A na salke do ćwiczeń to koleżankę wezmę. :D :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:58

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś po 20 tygodniu można ubiegać się o wizyty.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tez czasem sni cos zwiazanego z ciaza teraz malo juz kiedy ale na poczatku to jakies zazwyczaj koszmary przed kazda wizyta... i jak cos odnosnie plci sie snilo to zawsze mi sie snila coreczka...

Ja szkole rodzenia wzielam sobie weekendowa mam w ten weekend w piatek wieczorem jedne zajecia w sobote rano drugie i po szkole rodzenia...
    Do takiej ktora trwa kilka tyg nie chcialoby mi sie chodzic i to bylo oczywiste od poczatku... porodu i tak nie przecwicze bo sie nie da a najwazniejsze informacje i przez ten weekend dadza rade przekazac a temat opieki nad dzieckiem potrzebny mi nie jest za bardzo bo naprawde wiele dzieci sie przez moje rece przewinelo i tutaj czuje sie pewnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:50

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje lavendova. Oby wytrwać chociaż do tego 32 tygodnia, a jak widać moze nie bedzie tak zle, jesli waga taka, az w szoku jestem. I ja sie witam w nowym tygodniu :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie śniło wczoraj że karmie:p to chyba taka pora ciąży że wielu z nas śni się to samo:p a że dziecko jest już z nami śniło mi się w zeszłym tygodniu, miała tak duże oczy i tak śliczną buźkę jak laleczka:D

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności" :) Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe

Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!! :)

Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie (pobranie) grzecznie wzięłam numerek i czekałam.
    A pozostałe 2 - każdy kto robi krzywą wchodzi o danej godzinie bez kolejki. :) :D

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam na swoją kolej ale dlatego że byłam trzecia :) kolejne pobrania przy glukozie poza kolejnością

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Patti_MG Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś weszłam prawie bez kolejki :) troche sporo było starszych ludzi, ale poczekałam chwile i weszłam może jako trzecia haha. U nas najwięcej ludzi to dziś do 10:30 było :O a zazwyczaj około 9 jest już pusto. Dziś jakiś boom najwyraźniej był hehe

Smak tej glukozy jak dla mnie nie był nawet taki najgorszy :) weszło dobrze bez sensacji haha

❤️🧡💛💚💙💜

👶🏻 Synek 11.08.2018

Przegroda macicy 25mm
    Torbiel endometrialna na lewym jajniku
    Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
    Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
    AMH 1,18 - 10.2021
    AMH 0,44 - 04.2023
    Depresja
    Hashimoto
  • AnkaK90 Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie Was nadrobiłam po weekendzie :) szkołę rodzenia już rozpoczęliśmy, wczoraj byliśmy na drugich zajęciach, w planach jest 10spotkań, trafiliśmy na fajną szkołę i położną i trochę dopasowała spotkania pod nas, a dokładniej mojego męża i zmieniła godzinę spotkań z 17.30 na 18.30

TYMEK ur 30.06.2018r. W 34+4tc ❤️
    f2wl2n0aindk2re3.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie :( mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pierwszy raz zostałam przepuszczona w kolejce do laboratorium. Zdarzyłam wejść na górę i zapytać kto ostatni o od razu jedna z pań powiedziała, żebym weszła przed nią bez kolejki. Miło jak ktoś wykona taki gest ;) podpytalam od razu jak z glukoza czy muszę sama mieć swoją czy od nich dostanę bo teraz na wizycie pewnie dostanę skierowanie i Panie kazaly ustalić z moja gin czy zgadza się na smakowa czy musi być normalna ;) czyli teraz wszystko zależy od mojej gin, chociaż ostatnio to ciągle ciągnie mnie do słodkiego wiec może nie będzie problemu, lody królują codziennie ;)

Patti_MG lubi tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti_MG wrote:
    W moim przypadku sny często sprawdzają się, ale "w odwrotności" :) Śniło mi się ze dwa razy może, małe dzieciecię i była to dziewczynka. Ja od samego początku ciąży miałam przeczucie, że to będzie chłopak i kilkukrotne badania potwierdziły później moje przeczucia, a sny potwierdziły się znów, że jak się spełniają to w odwrotności hehe

Siedzę sobie właśnie pod laboratorium i czekam na ostatnie pobranie do krzywej cukrowej. Jestem bardzo ciekawa jak to wyjdzie, bo zazwyczaj cukier wychodził mi około stówki. Na początku marca też badałam cukier i wtedy po raz pierwszy od niepamiętnych czasów miałam "zaledwie" wynik 86!! :)

Ps- wchodziłyście do lab. bez kolejki jako ciężarne czy raczej grzecznie czekałyście na swoją kolej wg kolejności przychodzdnia na badania?
    Ja zawsze czekam chyba że glukoza to mówię i wtedy wchodzę pierwsza.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisaliście parę razy że macie problemy z zatwardzeniem , a ja od początku ciąży wręcz odwrotnie. Czy jeszcze ktoś tak ma? Bo już zastanawiam się czy to normalne? I zanim poczuje że mi się chce "2" to brzuch zaczyna mnie boleć. Nie wiem czy to zgłosić czy olać?

7w3d 💔
  • ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElwiraMar wrote:
    Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź
    Ja zrobiłam chyba 2 tygodnie wcześniej, bo później nie miałam możliwości. Jeśli coś będzie nie tak to powinno wyjść nawet wcześniej. Zobaczę co mi lekarz powie.

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dupy...
    Glukoza ma czczo 91
    Po obciążeniu 75
    Po 60 min 143
    Po 120 min 143
    W ogóle nie spada. .. .
    Żelazo też na granicy....
    A morfologia same gwiazdki wbc za wysokie
    Rbc za niskie
    Hgb za niskie
    Plt za wysokie
    Neut za wysokie
    Lymph za niskie
    Do za wysokie
    W moczu liczne fosforany
    Nablonki pl.3 wpw

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam :( że praktycznie po 1h i 2h minimalna różnica..

A co do krwi - ciężarne mają inne normy. A obok podane są normy które Nas nie dotyczą. Więc lekarz więcej powie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1ania1 wrote:
    To moja pierwsza ciąża. Staraliśmy się z mężem prawie dwa lata, ale nie wychodziło. Wyszło krótko po tym jak straciłam pracę. Termin mam na 1 sierpnia, czekamy na Filipa
    Dopisałam Cię na naszej aktualnej "pierwszej" stronie (link w mojej stopce).

Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info :)

• ingelita Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Zazdroszczę że się tak dobrze trzymacie :( mi też smak nie przeszkadzał a jednak żołądek nie wytrzymał takiej ilości cukru.. jutro od 7 rano będę znowu walczyć :(
    Ja ledwo wytrzymałam do pierwszego pobrania po, też mi już wszystko do góry podchodziło, ale starałam się zająć myśli i się udało. Do drugiego pobrania już nie miałam problemu, za to jestem całkiem pokłuta, bo u mnie znalezienie żyły graniczy z cudem. Cóż, gruboskórne ze mnie babsko^^ W nagrodę za moje cierpienia wyglądam jak rasowa ćpunka, bo ostatecznie udało się pobrać z dłoni :D

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

‹‹ 657 658 659 660 661 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ