Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Existenz wrote:Do dupy...
Glukoza ma czczo 91
Po obciążeniu 75
Po 60 min 143
Po 120 min 143
W ogóle nie spada. .. .
Żelazo też na granicy....
A morfologia same gwiazdki wbc za wysokie
Rbc za niskie
Hgb za niskie
Plt za wysokie
Neut za wysokie
Lymph za niskie
Do za wysokie
W moczu liczne fosforany
Nablonki pl.3 wpw7w3d 💔 -
kozalia wrote:Dopisałam Cię na naszej aktualnej "pierwszej" stronie (link w mojej stopce).
Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o infoW razie czego będę prosić o zmianę
kozalia lubi tę wiadomość
-
ingelita wrote:Ja ledwo wytrzymałam do pierwszego pobrania po, też mi już wszystko do góry podchodziło, ale starałam się zająć myśli i się udało. Do drugiego pobrania już nie miałam problemu, za to jestem całkiem pokłuta, bo u mnie znalezienie żyły graniczy z cudem. Cóż, gruboskórne ze mnie babsko^^ W nagrodę za moje cierpienia wyglądam jak rasowa ćpunka, bo ostatecznie udało się pobrać z dłoni7w3d 💔
-
PLPaulina wrote:Też tak mam
że praktycznie po 1h i 2h minimalna różnica..
A co do krwi - ciężarne mają inne normy. A obok podane są normy które Nas nie dotyczą. Więc lekarz więcej powie.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
ElwiraMar wrote:Cześć dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tą glukoza czy to musi minąć 24 tydzień, żeby wykonać badanie czy jak będzie np. 23+5 to też nic się nie stanie. Z góry dziękuję za odpowiedź
Ja wyczytałam, że krzywą robi się między 24. a 28. tygodniem ciąży. Ja zrobiłam dziś, bo w najbliższy czwartek mam wizytę u swojej gin., więc chciałam mięć komplet badań gotowych na wizytę. W poniedziałek zaczęłam 24.tydzień,więc sama mam nadzieję, ze to nie za wczesnie
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
ingelita wrote:Ja ledwo wytrzymałam do pierwszego pobrania po, też mi już wszystko do góry podchodziło, ale starałam się zająć myśli i się udało. Do drugiego pobrania już nie miałam problemu, za to jestem całkiem pokłuta, bo u mnie znalezienie żyły graniczy z cudem. Cóż, gruboskórne ze mnie babsko^^ W nagrodę za moje cierpienia wyglądam jak rasowa ćpunka, bo ostatecznie udało się pobrać z dłoni
Ojej, ja mam ładne żyły, w które nikt nie miał jeszcze problemu z wkłuciem się, nawet szpik z krwi udało się pobrać, a tam są takie szerokie igły jak przy oddawaniu krwi
Ja walczyłam pierwszą godzinę, a 10 minut jakieś po pobraniu zrobiło mi się gorąco, oblał mnie zimny pot i musiałam zwymiotować.. myślenie o czymś innym w niczym nie pomagało. Teraz chyba nawet jak zwymiotuję to pójdę na to pobranie 2h po i najwyżej powiem lekarzowi, że zwymiotowałam.. jak miałam dwa pierwsze wyniki 80, a potem 90 to raczej cukrzycy nie mam.
Existenz ale te za niskie/wysokie wyniki masz duży rozjazd od normy? Bo ja też ma sporo strzałek przy morfologii ale to są tak minimalne wahania, że lekarz w ogóle się nie karze tym przejmować6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyExistenz wrote:I przypomnij mi jakie masz zalecenie coś bierzesz?
Ja mam dietę i insulinę.
Ale pierwsze co było to dostałam glukometr i przez 3-4 tyg mierzyłam cukier. Wyniki były złe to dostałam insulinę.
U mnie cukrzycą ciążowa wyszła już w I trymestrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 13:04
-
nick nieaktualny
-
kozalia wrote:Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info
kozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ja nie wytrzymalam do pierwszego pobrania i zwróciłam. mam jutro wizyte, lekarz nie bedzie zadowolony, coz pojde znowu. jutro zaczynam 26tc wiec nie jest za pozno .
mam wyniki morfologii, płytki krwii i limfocyty poniżej normy a PDW,MPV,P-LCR POWYŻEJ , nie wiem czy sie martwić ...angelika22 -
nick nieaktualnykozalia wrote:Dopisałam Cię na naszej aktualnej "pierwszej" stronie (link w mojej stopce).
Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info
U nas wpisz proszę Miakozalia lubi tę wiadomość
-
kozalia wrote:Dopisałam Cię na naszej aktualnej "pierwszej" stronie (link w mojej stopce).
Dziewczyny, wiem, że ostatnio sporo z Was już wybrało imiona, ale nie wiem czy to ostateczne decyzje, więc jeśli komuś mam wpisać imię na liście - proszę o info
U mnie proszę dopisać Antonikozalia lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja też jutro wybieram się na zrobienie krzywej cukrowej, nie wiem jak to zniosę i trochę się tego obawiam:)
Obawiam się trochę wyniku, bo podczas ostatniej wizyty okazało sie, że za dużo przytyłam, co mnie zdziwiło biorąc pod uwagę fakt, ze uważam na to co jem i się nie objadam. Byłam w takim szoku jak zobaczyłam wagę, że z wrażenia nie spytałam czy to może mieć związek z cukrzycą np. Czy nagły przyrost wagi może się wiązać z cukrzycą?? -
nick nieaktualny1ania1 wrote:Ja też jutro wybieram się na zrobienie krzywej cukrowej, nie wiem jak to zniosę i trochę się tego obawiam:)
Obawiam się trochę wyniku, bo podczas ostatniej wizyty okazało sie, że za dużo przytyłam, co mnie zdziwiło biorąc pod uwagę fakt, ze uważam na to co jem i się nie objadam. Byłam w takim szoku jak zobaczyłam wagę, że z wrażenia nie spytałam czy to może mieć związek z cukrzycą np. Czy nagły przyrost wagi może się wiązać z cukrzycą??
Nadmiar insuliny powoduje tycie.
☆ Ale raczej sprawa wagi to indywidualna sprawa. I raczej bym tego z cukrzycą nie wiązała.
Kiedyś już mówiłam że z gin o wadze rozmawiałam. I ona się śmiała z teorii że każda kobieta w ciąży tyje identycznie.
Że trochę więcej luzu.
Moja koleżanka z pracy w ciąży z cukrzycą przytyla tylko 5kg. Bo dieta. Ruch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 14:12