Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Mnie na szczescie nie bola...
Ale ja np i bez ciazy w kazde lato mam lekko popuchniete stopny i dlonie wiec z przyzwyczajenia nie zwracam na to wiekszej uwagi... bola mnie jefunie jak sobie jakies duze zakupy zaliczymy czy spacer 2-3h ale wtedy to i przed ciaza mnie bolaly
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:Moja koleżanka ma adamex i po niespełna roku używania ten materiał który na zdj wyglada tak fajnie naciągnięty zrobił sie wiotki
zarówno na daszku jak i na tym elemencie który zapina się dziecku jako pokrywę. W dodatku widać na nim wszystkie odciski palców i tluste plamy czego nie da się zmyć. Wyglada okropnie
a tez mi się podobał...
Ja kupiłam używany i wygląda jak nowy. Jest w kolorystce bialo granatowej na bialej ramie, ze wstawkami z eko skory i nie ma nawet jednej rysy czy przetarcia. Także to tez pewnie zależy jak kto dba.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 10:13
-
Tak sie rozpisałyście o tych kotach że trochę mi ulżyło ze jednak odpuściliśmy nowego domownika na jesień/zimę. Odchowamy trochę Agatkę i pewnie wrócimy do tematu bo ja juz od dawna chcę mieć kociaka.
Odnośnie dolegliwości ja jedyne na co mogę narzekać to to, ze jak śpię na lewym boku to rano mnie ten bok strasznie bolii nie wiem jak powinnam spać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 12:27
-
Ania241188 wrote:Tez Wam się tak chciało spać po glukozie? Masakra. Czuję się jakbym całą noc nie spała
ja pierwszą godzinę walczyłam o przetrwanie żeby nie zwymiotować i początek drugiej, więc nawet się nie zastanawiałam czy jestem śpiąca czy niea później jak nowo narodzona jak mi mdłości minęły. Za to jak wróciłam do domu, najadłam się i emocje opadły to chciało mi się spać
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Wracam właśnie od lekarza rodzinnego i dostałam skierowanie do urologa w związku z tym wodonerczem, więc jedziemy 2 maja do Wrocławia. Lekarka powiedziała, że trzeba to skontrolować, bo być może cewnik będzie potrzebny. Rzygać mi się już chce z tego wszystkiego, serio. Mam mega trudną tą ciążę
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam dzisiaj echo serca. Filip zarzucił sobie nogi na głowę podczas badania :p ale serduszko ładnie bije, zastawki się zamykają, jest jakieś małe zwapnienie, ale to przez infekcje i nie ma co się przejmować, tylko odwiedzić dentystę żeby wykluczyć zęby i będzie dobrze
ale strasznie mnie wymęczył... Dociskał, stukał, pukał, to na lewy bok, to na prawy... Ale dało się wszystko zobaczyć
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Zrobiłam dzisiaj echo serca. Filip zarzucił sobie nogi na głowę podczas badania :p ale serduszko ładnie bije, zastawki się zamykają, jest jakieś małe zwapnienie, ale to przez infekcje i nie ma co się przejmować, tylko odwiedzić dentystę żeby wykluczyć zęby i będzie dobrze
ale strasznie mnie wymęczył... Dociskał, stukał, pukał, to na lewy bok, to na prawy... Ale dało się wszystko zobaczyć
Najważniejsze sie ze udało i jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 15:15
-
Tylko ze leżałam w średnio wygodnej pozycji i zaczęło mi słabo robić, a to ugniatanie nie pomagało. Ale przy okazji oglądałam ubranka, śliczne są, ale jakoś nie mogę się zebrać za kupowanie... Jakoś tak mi dziwnie, chyba dlatego że chciałabym wiedzieć czy te najmniejsze będą dobre, czy może za małe
-
U mnie też porażające zmęczenie. Do tego stopnia, że od 15 do 22 wegetuje na trybie półspania. Nawet jak sie zdrzemnę to nadal chce mi się spać.
I mam bóle krocza jak ściągam jednego buta drugą nogąa nie chce mi sie schylać hehe
Jak stoję na lewej nodze to wtedy boli, nieprzyjemne bardzo.
Ale kupiliśmy fotelik dzisiaj, wybór padł na Avionaut Ultralite. Zobaczymy. Nie ma adaca, a jedynie testy homologacyjne z bardzo dobrymi wynikami, ale ułożenie takie żeby dziecko się nie podduszało, nie miało cofek.
-
U mnie wicie gniazda pełną parą
Przemeblowany salon, pomalowany przedpokój, plac zabaw w trakcie składania i wózek do kupienia w weekend. Ale mam dylemat. Zastanawiam się między baby design husky a jedo trim. Już coś kiedyś było na forum o huskim i pamiętam, że go chwaliłyście.
Jeśli chodzi o zmęczenie, to u mnie to się zupełnie odwróciło. Chodzę spać o 23, budzę się o 6 rano wyspana i czekam, aż wszyscy wstaną. A jeszcze niedawno marzyłam, żeby sobie dłużej pospać.
A co do zakupów ubraniowych... Co pójdę do sklepu kupić coś dla malutkiej, to wracam z zakupami dla starszej. Jakoś nie mogę się przestawić -
Porównywałam Jedo Trim z Jedo Koda (o którym nikt nic nie wie..
i sprzedawca polecał bardziej ten drugi. Choć mówił ze nowy Trim jest ulepszony, poprawiony i te wózki są porównywalne. Podobno pierwszy trim miewał awarie i trochę reklamacji.
No i pan twierdził ze wózki Jedo są trwalsze, bardziej wytrzymałe niż Baby Design... ale czy można wierzyć sprzedawcy,,?
Ja jestem od piątku w trakcie przeprowadzki wiec nawet nie mówcie mi o bólach, senności zmęczeniu i spuchniętych stopach
Mam to wszystko naraz, do tego mieszkanie zagracone kartonami które same się nie rozpakuja.. Dziś cały dzień sprzątalismy poprzednie mieszkanie żeby oddać klucze, od jutra walczę z bałaganem i układaniem rzeczy u nasNie sądziłam ze aż tak da mi się odczuć ta ciąża ;p mecze się bardzo szybko