X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Ja kto jest twój kot i siedzący w domu to nie ma czym się martwić, gorzej jakby to był jakiś przybłęda :)
    Mi zrobiły sie rozstępy na piersiach :( jak nie miałam to jakoś się nie martwiłam, a dzisiaj jakoś przykro mi się zrobiło :p

Mam nadzieje :D

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Coś ty mu zrobiła :-D
    Chciałam Rudemu pisiorowi wyciągnąć śpiocha z oka :p i mnie upierdzielił. Koniec miłości między nami :p już mu powiedziałam :p

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Chciałam Rudemu pisiorowi wyciągnąć śpiocha z oka :p i mnie upierdzielił. Koniec miłości między nami :p już mu powiedziałam :p
    Moje koty też tego nie lubią :p
    W nocy złapał mnie tak potworny skurcz w nodze że prawie płakałam z bólu, teraz troszkę pochodzę i łydka tak mi się napina że boję się powtórki. Posmarowałam maścią rozgrzewającą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 11:44

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ledwo przeżyłam dzień, tyle stresu co mi moja kochana rodzinka w osobie babci i matki zaserwowala to dawno nie mialam. Ja się jednak cieszę ze nikt mi pomagac po porodzie nie będzie, z rodziną to tylko na zdjęciach!

Cały dzień brzuch mnie bolal, jakies skurcze a na wieczór jeszcze chyba cos mi zaszkodzilo bo rzygalam całą noc! :( Tragedia. Juz chcialam do szpitala jechac ale malusia bardzo aktywna byla to chociaz wiedzialam ze z dzieckiem ok...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Wczoraj ledwo przeżyłam dzień, tyle stresu co mi moja kochana rodzinka w osobie babci i matki zaserwowala to dawno nie mialam. Ja się jednak cieszę ze nikt mi pomagac po porodzie nie będzie, z rodziną to tylko na zdjęciach! .

Ja w sumie też tak mam. Jakoś pod jednym dachem sobie nie wyobrażam być z rodziną zbyt długo..

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Moje koty też tego nie lubią :p

Justa, Londyńskie - widzę, że Wy też macie koty. Ogarniałyście jakoś - chociaż w myślach - temat kot & dziecko? Np. kwestia oswajania z mebelkami, puszczanie kotu płaczu dziecka i tym podobne sprawy? Mój kot to najłagodniejsza bestia pod słońcem, ale czasem trochę schizę łapię, żeby czegoś niechcący nie zrobił, jak już dzidziuś będzie. (Nie nie, ja nie z tych co myślą, że kot dziecku dusze wyssie ;)
    Jeśli ten temat już był, to dajcie znać - totalnie się nie wyrabiam ze śledzeniem wątku na bieżąco :)

f2w3o7esakw6aknm.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno się tym przejął :-D

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z kolei psa zazdrośnika ale krzywdy nie zrobi.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Justa, Londyńskie - widzę, że Wy też macie koty. Ogarniałyście jakoś - chociaż w myślach - temat kot & dziecko? Np. kwestia oswajania z mebelkami, puszczanie kotu płaczu dziecka i tym podobne sprawy?

Ja szczerze mówiąc nie :p i chyba nie zamierzam go jakoś przygotowywać :p mówię mu tylko ze będzie dzidzia bo ja wierze ze mój kot rozumie :D aczkolwiek wiem ze trzeba będzie go gonić z takich miejsc jak spanie w gondoli, łóżeczku czy kokonie bo on lubi takie norki :p będzie na bank myślał ze to kupione wszystko dla niego jest a nie dla dziecka :p ah ten mój kot :p później się obrazi :p jestem pewna :p

Lady In Red lubi tę wiadomość

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Na pewno się tym przejął :-D

Haha oj ale przejął się serio :D snuje się cały dzień po chacie, zero przytulanek :p chociaż już mnie kusi żeby go wytarmosić :D

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc nie :p i chyba nie zamierzam go jakoś przygotowywać :p mówię mu tylko ze będzie dzidzia bo ja wierze ze mój kot rozumie :D aczkolwiek wiem ze trzeba będzie go gonić z takich miejsc jak spanie w gondoli, łóżeczku czy kokonie bo on lubi takie norki :p będzie na bank myślał ze to kupione wszystko dla niego jest a nie dla dziecka :p ah ten mój kot :p później się obrazi :p jestem pewna :p

Haha, dokładnie, mój też na stówę uzna, że wszystko kupiono dla niego :) Więc też będę go gonić jak tylko kupimy.
    Zresztą jest z kotów mało ruchliwych i nieskocznych, więc do gondolki / łóżeczka to on by nie doskoczył chyba nawet jak by chciał :D

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje na pewno sprawdzą każdy kąt :) a tak to są takie łagodne, że krzywdy nie zrobią. Kotka uwielbia dzieci, szczególnie takie co mają swoje zabawki, serio, zabiera np. Samochodzik i patrzy czy ktoś ją goni :) a kocur to chowa się na widok każdego, a dzieci to szczególnie, a nikt nigdy mu krzywdy nie zrobił. Psa owszem trzeba uczyć pewnych zachowań, ale kota nie da się wytresować za bardzo. Na Ewo nie unikniemy wskakiwania do łóżeczka, ale zwoje tylko gonić kota i tyle :)
    Też czasem kotom pokazuje brzuch o mówię co i jak, nie wiem czy mnie rozumieją, ale my traktujemy je jak dzieci :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • edytkaa93 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie kupie przewijak taki w formie komody? Macie moze jakies strony w necie z takimi mebelkami? Nic nigdzie nie moge znalesc, na allegro nic mi nie wpadlo w oko...

17.08.2018 M<33
    09.10.2020 A<33
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam kotkę i jak na razie zauważyłam że odkąd jestem w ciąży to nie wchodzi na mój brzuch tylko na bok włazi jak leżę bokiem albo pakuje się na uda, więc wie że ktoś tam jest w środku :) no i nie ugniata oczywiście brzucha za to boczek czy uda nadal a kiedyś tylko brzuch :)

Na pewno będę ja gonić jak będzie wlazic do łóżeczka czy wózka ale tak raczej jest z takich co to omijają ludzi, za wyjątkiem mnie i męża więc do małego może też zacznie się z czasem łasic. Mam tylko nadzieję że nie będzie miał alergii na sierść bo wtedy będziemy musieli ja oddać komuś :(

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest bardzo dużo wręcz ogrom firm, stron internetowych które oferują meble:
    - Dino (różne firmy)
    - meblik
    - Drewex
    - klupś
    - pinio
    Itd itd itd :D :D

Uważam że wybór jest na prawdę spory od płyt mdf po drewniane. :D

My z mężem wybraliśmy raczej oglądanie na żywo bo wygląd mebli na prawdę się różni od zdjęcia..
    Wybraliśmy duże sklepy, w których jest triche firm do obejrzenia.
    I oglądaliśmy w Hamburgu i w Szczecinie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:48

edytkaa93 lubi tę wiadomość

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Też mam kotkę i jak na razie zauważyłam że odkąd jestem w ciąży to nie wchodzi na mój brzuch tylko na bok włazi jak leżę bokiem albo pakuje się na uda, więc wie że ktoś tam jest w środku :) no i nie ugniata oczywiście brzucha za to boczek czy uda nadal a kiedyś tylko brzuch :)

Na pewno będę ja gonić jak będzie wlazic do łóżeczka czy wózka ale tak raczej jest z takich co to omijają ludzi, za wyjątkiem mnie i męża więc do małego może też zacznie się z czasem łasic. Mam tylko nadzieję że nie będzie miał alergii na sierść bo wtedy będziemy musieli ja oddać komuś :(

No dokładnie, też mam nadzieję, że nie będzie miał alergii. Nie wyobrażam sobie oddania kota, to członek rodziny :(
    Też pokazuję mojemu kotu brzuch, ale jakoś niezbyt się interesuje. Dzieci raczej się boi, a jak puściłam mu płacz dziecka na youtube, to cały zamarł, zaczął się wsłuchiwać, a potem wrócił do swoich czynności typu lizanie nogi :D

f2w3o7esakw6aknm.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze koty są bardzo delikatne. Bawimy się czasem z nimi laserem, biegają za nim wszędzie, ale na siebie i na nas nie wejdą, tylko się patrzą :) a pazurki wystawiają jak się na prawdę zapomną :)

LondyńskieSerduszko, Lady In Red lubią tę wiadomość

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kotow, to przeczytałam kiedyś, ze najlepiej dać im się wyleżeć w lozeczku i wózku przed przybyciem dziecka do domu, żeby zdążyły im te miejsca spowszednieć lub się znudzić. Ja tak zrobiłam i zadziałało. Pospały kilka dni i wróciły do sprawdzonych miejscówek. Dodatkowo im przyczepilam nowe drapaki na ścianach, żeby miały nowy obiekt westchnień. Żaden z moich trzech siersciuchów nie przekraczał granic zdrowego rozsądku jeżeli chodzi o dziecko. Także ja polecam taki sposób:)

I skorzystałam też z rady, żeby maz ze szpitala przyniósł jakas rzecz dziecka, żeby koty przywykły do zapachu, i żeby już go znały, gdy będą miały pierwszy kontakt z dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 21:27

LondyńskieSerduszko, Lady In Red lubią tę wiadomość

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam psa, który za dziećmi nie przepada..

Plus taki, że nie wskoczy dla łóżeczka Malej. ;) I też mąż zamierza przynieść ubranko że szpitala by suczka przyzwyczaiła się do zapachu. ;)

Mam nadzieje, że bedzue dobrze!

Mojej ciąży chyba jakoś specjalnie nie zauważa.
    Ale sama została mamą w grudniu i mam nadzieję, że triche wyrozumiałości ją to nauczyło. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2018, 17:52

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam psiaka ale ona juz teraz lubi kolo brzucha polezec i od jakuegos 15tc broni mbie jak lwica i uwaza zeby przypadkiem obce psy nie podeszly czy dzieci przy mnie nie wykonywaly zadnych gwaltownych ruchow...
    Ona maluszki uwielbia bo nic jej nie robia za to wieksze dzieci ktore ja czasem szarpna juz mniej...
    Spi psiak z nami (chyba ze czasem jej za goraco to przenosi sie do salonu i nad ranem wraca do lozka) i tak tez zostanie chociaz maz sie smieje ze sie do malej pewnie przeniesie pilnowac haha... a mala bedzie miala lozeczko u siebie a w razie slabych nocy gdzie caly czas bedzie plakac wezme ja z kolyska do sypialni...

Mika8 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 680 681 682 683 684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ