Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ale w jakim sensie co zrobi?
Nie ma urlopu, l4 Ani innych przywilejów więc zdaje sobie sprawę że cc uziemi Go w domu na dłużej niż planuje...
A niestety jak swojej firmy nie przypilnujesz. To wszystko się sypie, kontrakty, transporty itd.
-
Właśnie mamaginekolog wrzuciła post „noworodek w domu”
https://www.mamaginekolog.pl/noworodek-w-domu/ mimo że mam to za sobą dwa razy to z chcia poczytam, może czegoś nowego się dowiem
wiedzy na ten temat nigdy dość
misia-kasia, Patti_MG, kozalia lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPatti_MG wrote:Ooo jaaa dziewczyny! Wczoraj miałam wizytę... Poszłam pewna siebie, że na pewno się coś u mnie poprawiło z szyjką, a tu zonk!
Szyjka po luteinie zamiast poprawy, to się skróciła, brzuch nadal twardy, do tego wyniki moczu kiepskie, bo leukocytów coś ponad 20!! (norma w ciąży to do 5). Dość liczne bakterie do tego... Dostałam antybiotyk Monural.
Mam się mega oszczędzać, bo zagrożenie przedwczesnym porodemdobrze, że mnie w szpitalu nie położyła...
Dziwnie sie z tym czuje, bo fizycznie nic mnie boli, więc jeszcze trudno mi uświadomomić sobie powagę sytuacji.
Ważne, że wiesz o tej szyjce.
A ile teraz ma??
Tylko masz w zleceniach oszczedzanie??
Pessar?
Lekarz kontroluje, Więc raczej będzie działać jak się skróci do krytycznego poziomu.
I przy tych wynikach moczu to tak z posiewu coś wyszło?! Jakieś bakterie?
Czy antybiotyk w ciemno??
Bo ja mam stwierdzoną leukocytoze (W moczu 50) i nikt mnie nie leczy antybiotykami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 20:22
-
Patti_MG wrote:Ooo jaaa dziewczyny! Wczoraj miałam wizytę... Poszłam pewna siebie, że na pewno się coś u mnie poprawiło z szyjką, a tu zonk!
Szyjka po luteinie zamiast poprawy, to się skróciła, brzuch nadal twardy, do tego wyniki moczu kiepskie, bo leukocytów coś ponad 20!! (norma w ciąży to do 5). Dość liczne bakterie do tego... Dostałam antybiotyk Monural.
Mam się mega oszczędzać, bo zagrożenie przedwczesnym porodemdobrze, że mnie w szpitalu nie położyła...
Dziwnie sie z tym czuje, bo fizycznie nic mnie boli, więc jeszcze trudno mi uświadomomić sobie powagę sytuacji.
Wiem, że wszystko będzie dobrze. Mam nadal brać luteinę, magne B6 i w razie konieczności nospe forte. Powiedziała też, że wynik tarczycy mógłby być troche wyzszy, wiec jeszcze przepisała Jodid 100.
Z powrotem do pracy mam się pożegnać...
Ale z pozytywnych informacji, to z dzidzią wszystko okej. Podrósł sobie, dużo się rusza, no i w końcu odwrócił się główką w górę
Dziś zapisałam się do szkoły rodzenia! Zaczynamy 13go maja
Mam dni, że nie mogę się już młodego doczekać, a są i takie kiedy boję się tej nowej życiowej roliZ wyprawki jeszcze nic absolutnie nie mamy! Ciągle przeglądam internety i doczytuje, w co musimy się wyposażyć. Same przyjemności przed nami hehe
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:W sensie pracy.. planuje tylko na kilka dni porzucić firmę.
Nie ma urlopu, l4 Ani innych przywilejów więc zdaje sobie sprawę że cc uziemi Go w domu na dłużej niż planuje...
A niestety jak swojej firmy nie przypilnujesz. To wszystko się sypie, kontrakty, transporty itd.
Hmm rozumiem... ale nie koniecznie wcale. To wszystko zależy od tego jak sie bedziesz czuła jak zniesiesz poród. Po jednym i po drugim moze tak być ale raczej szybko sie wraca po cc do życia, jest blizna ale po sn tez jestPLPaulina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa z córkami dzisiaj dzień zakupowy, padam... Nastolatka w galerii handlowej ciuchy... wieczność. A rachunek jaki ładny
A no to jeszcze buty
To jedyne że sie chlopakowi łupi spodnie i kilka t sirtow i gotowy. Z córkami 7 światow. Ja ti nigdy chyba nie wyjdę z tych galerii, co ta jedna dorosnie to druga i trzecia w kolejce
justyna14, jej odbicie, DobrejMysli lubią tę wiadomość
-
Lavendova wrote:Ja z córkami dzisiaj dzień zakupowy, padam... Nastolatka w galerii handlowej ciuchy... wieczność. A rachunek jaki ładny
A no to jeszcze buty
To jedyne że sie chlopakowi łupi spodnie i kilka t sirtow i gotowy. Z córkami 7 światow. Ja ti nigdy chyba nie wyjdę z tych galerii, co ta jedna dorosnie to druga i trzecia w kolejce
7w3d 💔 -
Moja Pola też lubi nowe spinki nowe buty , moje na szpilkach przymierza ;p dziewczynki chyba już to mają w genach
też lubi torebeczki i korale i nowe ciuszki. Radość ogromna wtedy jest.
Już opiekuje sie lalka. Chce zmieniac jej pampersy. Uklada ja do snu. Wozi ja w malym wozku i ja caluje.
Naśladuje to co ja robię przy niej.
Samochody tez jej kupiłam ale jednak woli lalki i te rzeczy.
Mamę to wszystko wzrusza. Nawet jak przy jedzeniu mówi mniam (mmmm) jak jej coś smakuje to co mama ugotowala.
-
Ja najwyższy wynik leukocytów wciąży miałam w przedziale 70-100 a na ostatnim badaniu miałam 10-20 i to był mój najlepszy wynik moczu:D gdy miałam taki bardzo wysoki dostałam antybiotyk i zbiło mi do 20-30 ale już nawet nie pamietam co to byl za lek. I tak uważam że co badanie to te leukocyty skaczą raz w dół a raz w góre i nie wiem od czego to zależy, średnio się tym przdjmuje bo reszte wyników moczu mam zawsze dobre17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
PLPaulina wrote:Ważne, że wiesz o tej szyjce.
A ile teraz ma??
Tylko masz w zleceniach oszczedzanie??
Pessar?
Lekarz kontroluje, Więc raczej będzie działać jak się skróci do krytycznego poziomu.
I przy tych wynikach moczu to tak z posiewu coś wyszło?! Jakieś bakterie?
Czy antybiotyk w ciemno??
Bo ja mam stwierdzoną leukocytoze (W moczu 50) i nikt mnie nie leczy antybiotykami.
Moja szyjka 3tyg temu miała 35mm,a teraz 27mm... Poki, co nic o pessarze nie wspominała. Zaleciła duzo odpoczynku i zebym powaznie potraktowala to zalecenie.
Robiłam ogólne badanie moczu i morfologie krwi, więc te leukocyty w moczu wyszły z bieżących wyników badań. Ten mój antybiotyk to dwie saszetki proszku do rozpuszczenia w wodzie. Jedną saszetke miałam wziąść wczoraj na noc, drugą mam zażyć za 4 dni i znow odczekać kolejne 4 dni i powtorzyc badanie moczu.
To na razie tyle z bieżących zaleceń. Poprzednie badania robiłam 8go marca i wszystko było dobrze z wynikami, wiec w przeciągu ostatniego miesiąca nabawilam sie tego cholerstwa
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
nick nieaktualny
-
edytkaa93 wrote:Ja najwyższy wynik leukocytów wciąży miałam w przedziale 70-100 a na ostatnim badaniu miałam 10-20 i to był mój najlepszy wynik moczu:D gdy miałam taki bardzo wysoki dostałam antybiotyk i zbiło mi do 20-30 ale już nawet nie pamietam co to byl za lek. I tak uważam że co badanie to te leukocyty skaczą raz w dół a raz w góre i nie wiem od czego to zależy, średnio się tym przdjmuje bo reszte wyników moczu mam zawsze dobre
Qrcze to ja się wystraszyłam tymi swoimi leukocytami, bo az sobie lekarka ten wynik żółtym markerem zakreslila i jakas notatke napisala hahaha
Mam nadzieje, ze za tydzien mi sie to zbije i bede spokojniejsza hmmm...
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Patti_MG wrote:Moja szyjka 3tyg temu miała 35mm,a teraz 27mm... Poki, co nic o pessarze nie wspominała. Zaleciła duzo odpoczynku i zebym powaznie potraktowala to zalecenie.
Robiłam ogólne badanie moczu i morfologie krwi, więc te leukocyty w moczu wyszły z bieżących wyników badań. Ten mój antybiotyk to dwie saszetki proszku do rozpuszczenia w wodzie. Jedną saszetke miałam wziąść wczoraj na noc, drugą mam zażyć za 4 dni i znow odczekać kolejne 4 dni i powtorzyc badanie moczu.
To na razie tyle z bieżących zaleceń. Poprzednie badania robiłam 8go marca i wszystko było dobrze z wynikami, wiec w przeciągu ostatniego miesiąca nabawilam sie tego cholerstwa -
nick nieaktualny
-
A ja dzis bylam pierwszy dzien (jutro mam drugi i ostatni) na weekendowej szkole rodzenia... fajnie krotko same konkrety i na temat... i najlepsze ze jest 10 ciezarnych w tym jedna ciaza blizniacza i na nasze 11 dzieci w brzuszkach ani jednego chlopca haha... nawet polozna w szoku byla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyJa kupiłam jedną bambusowa pieluszkę bo za 20zl prawie i powiem szczerze, że prawie wcale jej nie używałam. Flanelowe są super na przewijak bo sztywne w miarę i się nie podsuwają przy przebieraniu. A łatwo je zdjąć w razie awarii. A przy całkiem małym dziecku to podkłady na przewijak najlepsze. Do wyrzucenia razem z brudna pielucha. Może teraz na lato ta bambusowa pielucha będzie do przykrycia w wózeczku lub zamiast ręcznika na start.
-
d'nusia wrote:Patti a zgodę na szkołę rodzenia masz? Tak pytam orientacyjnie, bo ja w poprzedniej ciąży w związku z problemami miałam zakaz od lekarza.
Zgoda na szkołę rodzenia? Tu mnie zaskoczyłaś... Nie przyszło mi to nawet do głowy. Dziś dzwoniłam do położnej, u ktorej odbywają sie te zajecia i nic nie wspominala o potrzebnej zgodzie... W takim razie dopytam moja ginekolog czy widzi jakieś przeciwskazania co do tego typu zajęć hmmm...
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
vanilia120 wrote:Moja szyjka też ma 2.7 cm. Byłam z tego powodu tydzień w szpitalu, ale stwierdzili że nic mi na nią nie założą bo póki co trzyma i się więcej nie skrocila w przeciągu tygodnia. Niestety ale jestem przykuta do łóżka. Wstaje tylko po jedzenie albo do toalety
Moja gine powiedziała, że szyjka się nie otwiera (czy jakoś tak), tylko tyle, że się skróciła i mam się oszczędzać i brać luteine... Skontrolujemy na kolejnej wizycie i zobaczyny. Qrcze chyba robi się poważnieMój mąż sugeruje, aby iść jeszcze do innego lekarza skonsultować te szyjkę no i chyba tak też zrobie...
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto -
Patti_MG wrote:Zgoda na szkołę rodzenia? Tu mnie zaskoczyłaś... Nie przyszło mi to nawet do głowy. Dziś dzwoniłam do położnej, u ktorej odbywają sie te zajecia i nic nie wspominala o potrzebnej zgodzie... W takim razie dopytam moja ginekolog czy widzi jakieś przeciwskazania co do tego typu zajęć hmmm...
Ja też do szkoły rodzenia, którą rozpoczynam w maju mam przynieść zgodę lekarza. Na ostatniej wizycie gina o to poprosiłam i wydrukowal mi takie zaświadczenie że nie widzi przeciwwskazań.
Może planują nam pokazać tam różne ćwiczenia , które nie każda może w ciąży wykonać itp. stąd ta zgoda..