Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lacendova to tutaj max 24 miesiace matka platne plus 2 miesiace platne ojciec z tym ze oboje rodzicow moze wziac jednoczesnie
np zaraz po porodzie mozemy oboje byc w domu pozniej maz do pracy a ja dalej... albo na wakacje moze sobie wziac 2 miesiace i w tym czasie mozemy razem korzystac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:44
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
AnkaK90 wrote:Mój mąż powiedział, że po porodzie weźmie tydzień wolnego (normalnie sukces, że aż tyle. Czasem ciężko go namówić na wakacyjny urlop bo przecież firma mu się zawali :p)
Odebrałam właśnie wyniki krzywej i są dziwnie niskie 75-89-84 chyba coś nie tak wysłałam SMS do lekarza, bo wizyta dopiero 7 maja. Nie widziałam, jeszcze takich wyników po glukoze
Anka, ja miałam 71-82-93 i to był dobry wynikAnkaK90 lubi tę wiadomość
-
A ja sie zastanawiam czy mi sie opryszczka mie przeniosla do oka:/ zrobiła mi się pod górną powieką taka kulka wypełniona płynem i troche boli, mam nadzieje że to tylko jęczmień bo na to też jestem podatna:/ albo cos z wiatru... Jak nie urok to cos innego:/17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Agania dzięki za info
Nesssa, u Ciebie widzę jeszcze niższy ten wynik. Ja coś kojarzę że 3 lata temu miałam krzywą cukrową z innych powodów i tez wyszło nisko to lekarz powiedział że do ponownej kontroli w przyszłości ze względu na obciążenie rodzinne cukrzyca typu II.
Odnośnie tacierzyńskiego to mój ma swoją działalności wiec planuje tylko 2 tygodnie urlopu jak zacznę rodzić i na te kilka dni po. Zatem teraz oszczędzamy jego wolne i marzymy o wakacjach za rokWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:52
-
nick nieaktualny
-
e_mii wrote:Mój mąż dwa tygodnie weźmie po porodzie. A później nie wiem jak, ale będę musiała z malutką jeździć po starszą do przedszkola...
mój bierze 3 tyg urlopu w sierpniu, tacierzynski pewnie w październiku bo wtedy liczę że dzieci zaczną w przedszkolu chorować
7w3d 💔 -
nesssssa wrote:Dziewczyny a co proponujecie na przewijak? Chciałabym na niego coś zakładać, żeby dziecko nie leżało na tej zimnej ceratce, ale jednocześnie żeby to łatwo wytrzeć w razie potrzeby. Macie jakiś pomysł?
nesssssa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nesssssa wrote:Dziewczyny a co proponujecie na przewijak? Chciałabym na niego coś zakładać, żeby dziecko nie leżało na tej zimnej ceratce, ale jednocześnie żeby to łatwo wytrzeć w razie potrzeby. Macie jakiś pomysł?
Ja kladlam podkłady albo pieluszkę flanelowąnesssssa lubi tę wiadomość
-
Ania241188 wrote:A ja teraz pije kawke. Mąż poszedł usypiac małą. Wrócił wczesniej z pracy i ma tydzień wolnego. Potem w czerwcu 2 tygodnie i w sierpniu jak urodzę bierze tacierzynski
W czerwcu będę kompletowac całą wyprawke dla małego i dla siebie.
A w poniedziałek na krzywa cukrową. Wam też lekarze nie kazali już wieczorem nic nie jeść? Ja nie wytrzymam bez kolacji i do 10 rana bez jedzenia.10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Ja mam prześcieradło frotte (za dosłownie kilka zł z Allegro) i na to pod dupkę podkład taki jak poporodowy, tylko mniejszy i cieńszy. Prześcieradła, żeby było przyjemniej, a podkłady na wypadek jakby się dziecku sikło - jak zabrudzi to do śmieci.nesssssa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPLPaulina wrote:Mój mąż za to najbardziej się denerwuje jak się poród nie uda.. I będę mieć cesarke.
Co on wtedy biedny zrobi.
Ale w jakim sensie co zrobi?
Dziewczyny ja tez Bede z malutka od wrzesnia zaprowdzac średnią do szkoly i spowrotem. Najgorzej zima wiadomo ale co zrobic. Maluch sie będzie musial hartowac i dopasowac -
Ooo jaaa dziewczyny! Wczoraj miałam wizytę... Poszłam pewna siebie, że na pewno się coś u mnie poprawiło z szyjką, a tu zonk!
Szyjka po luteinie zamiast poprawy, to się skróciła, brzuch nadal twardy, do tego wyniki moczu kiepskie, bo leukocytów coś ponad 20!! (norma w ciąży to do 5). Dość liczne bakterie do tego... Dostałam antybiotyk Monural.
Mam się mega oszczędzać, bo zagrożenie przedwczesnym porodemdobrze, że mnie w szpitalu nie położyła...
Dziwnie sie z tym czuje, bo fizycznie nic mnie boli, więc jeszcze trudno mi uświadomomić sobie powagę sytuacji.
Wiem, że wszystko będzie dobrze. Mam nadal brać luteinę, magne B6 i w razie konieczności nospe forte. Powiedziała też, że wynik tarczycy mógłby być troche wyzszy, wiec jeszcze przepisała Jodid 100.
Z powrotem do pracy mam się pożegnać...
Ale z pozytywnych informacji, to z dzidzią wszystko okej. Podrósł sobie, dużo się rusza, no i w końcu odwrócił się główką w górę
Dziś zapisałam się do szkoły rodzenia! Zaczynamy 13go maja
Mam dni, że nie mogę się już młodego doczekać, a są i takie kiedy boję się tej nowej życiowej roliZ wyprawki jeszcze nic absolutnie nie mamy! Ciągle przeglądam internety i doczytuje, w co musimy się wyposażyć. Same przyjemności przed nami hehe
❤️🧡💛💚💙💜
👶🏻 Synek 11.08.2018
Przegroda macicy 25mm
Torbiel endometrialna na lewym jajniku
Zrosty w bliźnie po cc wewnątrz macicy
Zabieg u prof. Ludwina 15.02.2022
AMH 1,18 - 10.2021
AMH 0,44 - 04.2023
Depresja
Hashimoto