Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
LondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie? Ten większy czy mniejszy? Z powodu braku miejsca w mieszkaniu wolałabym mniejsza wanienkę ale czy ona wystarczy na odpowiednio długo?
My kupiliśmy małą wanienkę ikea. Po używaniu przez 3 dzieci zaletą dla mnie jest właśnie mały rozmiar. Maluszek najpierw to się kapie w małej ilości wody. Jak dzieci podrastaly wsadzalismy wanienke do dużej wanny i dziecko siedziało sobie w niej. Było bezpieczniej niż w dużej wannie. Jak już pewnie siedziało to kapalismy w dużej wannie.
Mała wanienka mieści mniej wody i jest lżejsza, bardziej poręczna. Teraz też wanienka za 20 zł będzie służyć kolejnemu dziecku. -
nick nieaktualnybelladonna wrote:My kupiliśmy małą wanienkę ikea. Po używaniu przez 3 dzieci zaletą dla mnie jest właśnie mały rozmiar. Maluszek najpierw to się kapie w małej ilości wody. Jak dzieci podrastaly wsadzalismy wanienke do dużej wanny i dziecko siedziało sobie w niej. Było bezpieczniej niż w dużej wannie. Jak już pewnie siedziało to kapalismy w dużej wannie.
Mała wanienka mieści mniej wody i jest lżejsza, bardziej poręczna. Teraz też wanienka za 20 zł będzie służyć kolejnemu dziecku.
Dziś siedzę w laboratorium i na pobranie czekam godzinę. Czy to po weekendzie taki szał??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, mnie wczoraj tak przeczyscilo że szok. Bałam się że poród się może zaczynać bo takie bóle, ale przeszły na szczęście. Dziś niby wszystko ok więc chyba zatrucie jakieś. Wczoraj jadłam twaróg innej firmy niż zawsze, może to po nim? Ale zmotywowało mnie do ogarnięcia się. Zamówiłam wszystko już dziś w Gemini jak doradzalyscie. Wyszło 300 zł. Ja takie rzeczy jak asporatorki do nosa mam, czy termometry,itd bo maluszki w domu już są, więc u mnie głównie kosmetyki podkłady olbrzie podpaski itd. łóżeczko wstawiłam do naszej sypialni, poukładałam w nim wszystko z wyprawki do prania, pozmywalam wszędzie podłogi, odswiezylam przewijak, zweryfikowałam co mam z pościeli i co mi brak. Jeszcze torbę dziś trochę podszykuje bo wolę być gotowa w razie co.7w3d 💔
-
Ja tez dzis musze powysylac siostrze moje zamowienie z gemini zeby mi siorka ogarnela... tez jakos kolo 350zl mi wyszlo...
Jutro wizytuje i troche sobie u gina pisiedze bo beda mi mini test glukozowy robic...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyWczoraj mi gin pierwszy raz zmierzył szyjkę - 2,83cm i powiedział, że jest okej, bo powyżej 2,5cm, ale dziś zaczęłam czytać o tych szyjkach i się stresować. Boję się, że się jeszcze skróci
Dziewczyny z krótką szyjką, co ile macie jej kontrolę??
A z innej beczki to głowa mi pęka od dylematów mebelkowych
Chce korzystać z przewijaka na komodę, ale nie wiem czy taki usztywniany wystarczy jak postawię na komodzie o głębokości 50 cm, odstawionej 10 cm od ściany? wtedy przewijak by wystawał po 10 cm, ale czy będzie to wystarczająco stabilne?
Czy lepiej kupić komodę z takim drewnianym przewijakiem i na to dopiero stawiać ten usztywniany??
Poratujcie radą, jak to wygląda w praktyce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:23
-
nick nieaktualny
-
Kozalia my mamy mebelki zamowilismy z taka komoda... przewijak jest bardzo duzy i na tym mi zalezalo
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d4803f1d73.jpgkozalia lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia moja bratowa ma usztywniany i one są na łóżeczka, czyli niecałe 10cm je podpiera wtedy, więc spokojnie się utrzyma na komodzie
Stabilniejszy jest ten drugi oczywiście bo co deski to deski i nie będzie na pewno latał na boki, ale wszystko zależy od miejsca, którym dysponujesz. Jedni ładują na górę 2 latki, a inni rezygnują z podnoszenia tak wysoko dziecka po pół roku, bo jest bardzo ruchliwe, więc też zależy od dziecka
kozalia lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
nick nieaktualnyJa z pierwszą miałam taki przewijak na łóżeczko. Używałam 2 miesiące, potem dziecko większe i ruchliwe i też mi sie nie chcialo przy tym ciągle stać
Mam matę na łóżko i tak będę przewijac. Nie kupuje żadnych extra mebli bo potem ciezko sie tego wszystkiego pozbyć a dzieci szybko rosną.
A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?kozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?
niestety moje są wiecznie krótkie i nie umiem zapuścić, więc chociaż jeden problem mi odpada;)
-
nick nieaktualnyJa korzystam z przewijaka, taki usztywniony kładę na komodzie (meble dziecięce z Ikei - potem będą do pokoju dziewczynek), potem go wyrzucę. Ale 16 mż a ja dalej przewijam. Bo z tego przewijaka to mi przynajmniej mała nie ucieka. Zaraz pewnie się skończy przewijanie Mai, a będę przewijąc maluszka. Tak więc, dziewczyny, jak macie kasę i plany na więcej dzieci, to na pewno komoda z przewijakiem jest super
Ja wybrałam opcję tego samego, ale w tańszej formiekozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:Ja z pierwszą miałam taki przewijak na łóżeczko. Używałam 2 miesiące, potem dziecko większe i ruchliwe i też mi sie nie chcialo przy tym ciągle stać
Mam matę na łóżko i tak będę przewijac. Nie kupuje żadnych extra mebli bo potem ciezko sie tego wszystkiego pozbyć a dzieci szybko rosną.
A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?
Ja robię 2-3 hybrydy, a potem muszą mi paznokcie odpocząć. Pewnie będzie cc, więc ja jak ostatnio, zrobię sobie pedi hybrydowy, a paznokcie ogarnę po porodzie, jak zacznę funkcjonować towarzysko -
Lavendova dlatego ja kupilam takie meble ze ten przewijak mozna odmontowac i zostaje sama komoda szafe w srodku tez mozna rozplanowac wedle gustu i potrzeb takze funkcjonalnie...
A na pezewijaku wlasnie duzym mi zalezalo dlatego ze na takim na 85cm szerokim jednak inaczej jak na tych waskich jak na lozeczko... jednak to sie dziecko odwroci to spoko a na takim na lozeczku bym sie bala juz pozniej przewijac ze sie dziecko ruchliwe przekipnie mi i spadnie...
A paznokcie napewno skroce bo do porodu musze miec zdjete hybrydyno i tak ogolnie tez czesto skracam przy okazji robienia nowych bo mi sie niewygidnie na tel pisze a ja czy z forum czy inne rzeczy nw 95% wszystko z tel...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700