X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze byłam piegusek. Ale delikatnie. Letni makijaż potrafił pięknie zakryć..

A teraz?? Cała buzia w mocnych piegach. :D :D

• belladonna Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie? Ten większy czy mniejszy? Z powodu braku miejsca w mieszkaniu wolałabym mniejsza wanienkę ale czy ona wystarczy na odpowiednio długo?

My kupiliśmy małą wanienkę ikea. Po używaniu przez 3 dzieci zaletą dla mnie jest właśnie mały rozmiar. Maluszek najpierw to się kapie w małej ilości wody. Jak dzieci podrastaly wsadzalismy wanienke do dużej wanny i dziecko siedziało sobie w niej. Było bezpieczniej niż w dużej wannie. Jak już pewnie siedziało to kapalismy w dużej wannie.
    Mała wanienka mieści mniej wody i jest lżejsza, bardziej poręczna. Teraz też wanienka za 20 zł będzie służyć kolejnemu dziecku.

• agania Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do boli okresowych w ciąży to jesli wzięcie nospy i położenie sie na lewym boku nie pomaga to IP. Mogą byc bóle przeróżne, ale nie okresowe.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belladonna wrote:
    My kupiliśmy małą wanienkę ikea. Po używaniu przez 3 dzieci zaletą dla mnie jest właśnie mały rozmiar. Maluszek najpierw to się kapie w małej ilości wody. Jak dzieci podrastaly wsadzalismy wanienke do dużej wanny i dziecko siedziało sobie w niej. Było bezpieczniej niż w dużej wannie. Jak już pewnie siedziało to kapalismy w dużej wannie.
    Mała wanienka mieści mniej wody i jest lżejsza, bardziej poręczna. Teraz też wanienka za 20 zł będzie służyć kolejnemu dziecku.
    My tak samo korzystamy z tej Ikei :)

Dziś siedzę w laboratorium i na pobranie czekam godzinę. Czy to po weekendzie taki szał???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agania wrote:
    Co do boli okresowych w ciąży to jesli wzięcie nospy i położenie sie na lewym boku nie pomaga to IP. Mogą byc bóle przeróżne, ale nie okresowe.
    Kurczę. Miałam przez 2 dni, takie pobolewanie. Zupełnie niebolesne, ale przeszło.

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam, wzięłam nospę i przeszło więc nie panikowałam. Czasem się zastanawiam czy to nie dziecko gdzieś się tak ustawi że naciska na coś.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja co chwila mam jakieś bóle w podbrzuszu, ale szyjka w normie zamknięta, mała się rusza i lekarz powiedział że nie wie od czego bóle.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam bóle. I już tyle razy byłam u gin i też nie wie.

Szyjka długa i zamknięta.
    Raz udało się podejrzeć że mała kopię mnie w szyjke - sprawdza czy drzwi są dobrze zamknięte. :)

• agania Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byc, ze dziecko uciska. Ale generalnie tych typowych miesiączkowych nie mozna lekceważyć. Tak mi powiedzieli w szpitalu.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mnie wczoraj tak przeczyscilo że szok. Bałam się że poród się może zaczynać bo takie bóle, ale przeszły na szczęście. Dziś niby wszystko ok więc chyba zatrucie jakieś. Wczoraj jadłam twaróg innej firmy niż zawsze, może to po nim? Ale zmotywowało mnie do ogarnięcia się. Zamówiłam wszystko już dziś w Gemini jak doradzalyscie. Wyszło 300 zł. Ja takie rzeczy jak asporatorki do nosa mam, czy termometry,itd bo maluszki w domu już są, więc u mnie głównie kosmetyki podkłady olbrzie podpaski itd. łóżeczko wstawiłam do naszej sypialni, poukładałam w nim wszystko z wyprawki do prania, pozmywalam wszędzie podłogi, odswiezylam przewijak, zweryfikowałam co mam z pościeli i co mi brak. Jeszcze torbę dziś trochę podszykuje bo wolę być gotowa w razie co.

7w3d 💔
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzis musze powysylac siostrze moje zamowienie z gemini zeby mi siorka ogarnela... tez jakos kolo 350zl mi wyszlo...

Jutro wizytuje i troche sobie u gina pisiedze bo beda mi mini test glukozowy robic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mi gin pierwszy raz zmierzył szyjkę - 2,83cm i powiedział, że jest okej, bo powyżej 2,5cm, ale dziś zaczęłam czytać o tych szyjkach i się stresować. Boję się, że się jeszcze skróci :(
    Dziewczyny z krótką szyjką, co ile macie jej kontrolę??

A z innej beczki to głowa mi pęka od dylematów mebelkowych :/
    Chce korzystać z przewijaka na komodę, ale nie wiem czy taki usztywniany wystarczy jak postawię na komodzie o głębokości 50 cm, odstawionej 10 cm od ściany? wtedy przewijak by wystawał po 10 cm, ale czy będzie to wystarczająco stabilne?
    pol_pl_Przewijak-usztywniany-PT80-Wesola-Zebra-196-607_2.jpg

Czy lepiej kupić komodę z takim drewnianym przewijakiem i na to dopiero stawiać ten usztywniany??
    image%201.jpg

Poratujcie radą, jak to wygląda w praktyce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi poradzili że taki stelaż na przrwijak jest lepszy. Ale własnego doświadczenia nie mam.
    Więc zamówiłam tak jak mi poradzili.. :)

kozalia lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozalia my mamy mebelki zamowilismy z taka komoda... przewijak jest bardzo duzy i na tym mi zalezalo

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d4803f1d73.jpg

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozalia moja bratowa ma usztywniany i one są na łóżeczka, czyli niecałe 10cm je podpiera wtedy, więc spokojnie się utrzyma na komodzie :) Stabilniejszy jest ten drugi oczywiście bo co deski to deski i nie będzie na pewno latał na boki, ale wszystko zależy od miejsca, którym dysponujesz. Jedni ładują na górę 2 latki, a inni rezygnują z podnoszenia tak wysoko dziecka po pół roku, bo jest bardzo ruchliwe, więc też zależy od dziecka :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszą miałam taki przewijak na łóżeczko. Używałam 2 miesiące, potem dziecko większe i ruchliwe i też mi sie nie chcialo przy tym ciągle stać:D
    Mam matę na łóżko i tak będę przewijac. Nie kupuje żadnych extra mebli bo potem ciezko sie tego wszystkiego pozbyć a dzieci szybko rosną.

A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?
    Lavendova chciałabym mieć ten problem :D niestety moje są wiecznie krótkie i nie umiem zapuścić, więc chociaż jeden problem mi odpada;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z przewijaka, taki usztywniony kładę na komodzie (meble dziecięce z Ikei - potem będą do pokoju dziewczynek), potem go wyrzucę. Ale 16 mż a ja dalej przewijam. Bo z tego przewijaka to mi przynajmniej mała nie ucieka. Zaraz pewnie się skończy przewijanie Mai, a będę przewijąc maluszka. Tak więc, dziewczyny, jak macie kasę i plany na więcej dzieci, to na pewno komoda z przewijakiem jest super :)

Ja wybrałam opcję tego samego, ale w tańszej formie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    Ja z pierwszą miałam taki przewijak na łóżeczko. Używałam 2 miesiące, potem dziecko większe i ruchliwe i też mi sie nie chcialo przy tym ciągle stać:D
    Mam matę na łóżko i tak będę przewijac. Nie kupuje żadnych extra mebli bo potem ciezko sie tego wszystkiego pozbyć a dzieci szybko rosną.

Ja robię 2-3 hybrydy, a potem muszą mi paznokcie odpocząć. Pewnie będzie cc, więc ja jak ostatnio, zrobię sobie pedi hybrydowy, a paznokcie ogarnę po porodzie, jak zacznę funkcjonować towarzysko :)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova dlatego ja kupilam takie meble ze ten przewijak mozna odmontowac i zostaje sama komoda szafe w srodku tez mozna rozplanowac wedle gustu i potrzeb takze funkcjonalnie...

A na pezewijaku wlasnie duzym mi zalezalo dlatego ze na takim na 85cm szerokim jednak inaczej jak na tych waskich jak na lozeczko... jednak to sie dziecko odwroci to spoko a na takim na lozeczku bym sie bala juz pozniej przewijac ze sie dziecko ruchliwe przekipnie mi i spadnie...

A paznokcie napewno skroce bo do porodu musze miec zdjete hybrydy ;) no i tak ogolnie tez czesto skracam przy okazji robienia nowych bo mi sie niewygidnie na tel pisze a ja czy z forum czy inne rzeczy nw 95% wszystko z tel...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ