Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zrobiłam zamówienie w aptece
Wklejam co zamówiłam, może się przyda komuś, wszystko z apteki gemini, olejek LANSINOH wzięłam bo potrzebujemy jakiś do nauki masażu na szkole rodzenia, a ten był przy okazji dla dzieci też
Maltan, maść, 10ml
URIAGE, Woda termalna, 50ml
URIAGE, woda termalna, 150ml
ETJA, Olej ze słodkich migdałów BIO, 50ml
Marimer Baby, woda morska, spray izotoniczny do nosa, dla dzieci od urodzenia, 50ml
CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
BABY ONO, woreczki na zużyte pieluchy, 100 sztuk
CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
Kompresy MEDICOMP, jałowe 5cmx5cm, 50 sztuk
NoseFrida, aspirator do nosa, od urodzenia, 1 sztuka
NUK, wkładki laktacyjne, Ultra Dry Comfort, 30 sztuk + 30 sztuk w prezencie
OCTENISEPT, Płyn, 50ml
Tantum Rosa, 10 saszetek
UNIMER BABY, Natrium Chloratum 0,9%, 50 ampułek po 5ml
WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 4x60 sztuk
WEBER, pieluchy tetrowe 115g/m2, białe, 60x80cm, 10 sztuk
LANSINOH, Earth Friendly Baby, naturalny bezzapachowy olejek do masażu z masłem shea, 125ml
AKUKU, silikonowa szczoteczka do zębów i masażu dziąseł, 1 sztuka
Aromactiv+, plastry aromatyczne, od urodzenia, 5 sztuk
Podkłady higieniczne, poporodowe BELLA MAMMA, 10 sztuk
Podkłady higieniczne Protectiva Baby, 60cm x 60cm, 50 sztuk + Luba Baby, chusteczki, 60 szt
Do tego już z allegro biorę jeszcze termometr do wanienki, podkłady poporodowe canpol, patyczki kosmetyczne, szczotkę i grzebyk, zestaw nożyczki i cążki.
Osobno będę zamawiać butelki itp. bo w tej aptece moich nuków natur sense nie byłosquirrel, misia-kasia lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ceny w tej aptece są dużo niższe niż na innych stronach, chyba też złożę tam zamówienie.
Kompletnie nie mam siły na chodzenie po sklepach, jak widzę galerię handlową to aż mi słabo.
Pytanie z innej beczki... Co myślicie o masażu krocza w celu przygotowania do porodu? Czy któraś z Was to robiła? Ułatwiło w jakiś sposób poród, zapobiegło nacięciu?
-
dziewczyny czy Wy też czujecie się tak zmęczone? zaczynam się obawiać czy wszystko ze mną ok, na szczęście w środę będę miała wyniki morfologii.
Ciągle chce mi się spać, ledwo wstaję do pracy, wracam muszę się położyć a koło 20 znowu ledwo żyje ;p.Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
Karolcia91 wrote:dziewczyny czy Wy też czujecie się tak zmęczone? zaczynam się obawiać czy wszystko ze mną ok, na szczęście w środę będę miała wyniki morfologii.
Ciągle chce mi się spać, ledwo wstaję do pracy, wracam muszę się położyć a koło 20 znowu ledwo żyje ;p. -
Polecam, ja tak już robiłam. Taki tygodniowy odpoczynek dużo daje. Ja teraz zła jestem na siebie że za wszelką cenę chciałam być dobrym pracownikiem i nie iść na zwolnienie i teraz mecze się do czerwca. Bo mój szef twierdzi że trzeba mnie wykorzystać do samego końca, przez co zaczynam pracować po godzinach w domu.
-
Dziewczyny może któraś z was mi pomoże. właśnie sprawdziłam wyniki po obciążeniu glukoza i chyba nie jest dobrze. czy wynik 73- 130- 130 świadczą o cukrzycy?? cukier po 2 h taki sam jak po 1 h? jak to możliwe w ogóle? ?? kurcze lekarza mam dopiero za tydz i kompletnie nie wiem co myśleć o tych moich wynikach
może któraś z was się na tym zna i podpowie coś?
-
nick nieaktualny
-
Moje trzy aplikację oczywiście pokazują trzy różne daty, babyapp twierdzi, że już jestem w III trymestrze od zaczętego 27tc, belly od jutra, więc skończony 27, a preglife uważa, że będę w nim dopiero 16 maja, więc w skończonym 28tc
Jak żyć
Mi znowu wyszła opryszczka na ustach, pewnie za dużo mnie owiało na komunii w niedziele, cały dzień na dworze na słońcu i wietrze
Najgorzej, że ta ostatnia była na tyle duża, że plasterek ledwo ja obejmował, a teraz wyszły mi jakby dwie, nadal na tej samej przestrzeni ale oddalone na tyle, że muszę dwa plasterki naklejać, które w połowie się nakrywająjuż się nad to morze boję jechać za dwa tygodnie bo tam będę też na wietrze i słońcu cały czas
Jakby mi tak wyszła wczoraj to bym zamówiła dwa opakowania plastrów.. w aptece gemini 18 zł, a u mnie stacjonarnie 30 za opakowanie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:06
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
katka/85 wrote:Dziewczyny może któraś z was mi pomoże. właśnie sprawdziłam wyniki po obciążeniu glukoza i chyba nie jest dobrze. czy wynik 73- 130- 130 świadczą o cukrzycy?? cukier po 2 h taki sam jak po 1 h? jak to możliwe w ogóle? ?? kurcze lekarza mam dopiero za tydz i kompletnie nie wiem co myśleć o tych moich wynikach
może któraś z was się na tym zna i podpowie coś?
Ja tez jutro 3 trymestr
Mi za to plamy wyszły od słońca choć unikalam. Najbardziej czoło i pod nosemWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:27
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie? Ten większy czy mniejszy? Z powodu braku miejsca w mieszkaniu wolałabym mniejsza wanienkę ale czy ona wystarczy na odpowiednio długo?
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
nick nieaktualnyLondyńskieSerduszko wrote:Dziewczyny jaki rozmiar wanienki kupujecie? Ten większy czy mniejszy? Z powodu braku miejsca w mieszkaniu wolałabym mniejsza wanienkę ale czy ona wystarczy na odpowiednio długo?
Shnuggle. Potem Stokke Flexi Bath.
Ogólnie zachwycona jestem shnuggle. Można wsadzić bez problemów do zlewu a potem będę trzymać na pralce i będzie udawać miske.
Tradycyjna wanienka tzn jej rozmiar mnie przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 09:30