Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
belladonna wrote:My kupiliśmy małą wanienkę ikea. Po używaniu przez 3 dzieci zaletą dla mnie jest właśnie mały rozmiar. Maluszek najpierw to się kapie w małej ilości wody. Jak dzieci podrastaly wsadzalismy wanienke do dużej wanny i dziecko siedziało sobie w niej. Było bezpieczniej niż w dużej wannie. Jak już pewnie siedziało to kapalismy w dużej wannie.
Mała wanienka mieści mniej wody i jest lżejsza, bardziej poręczna. Teraz też wanienka za 20 zł będzie służyć kolejnemu dziecku.
-
nick nieaktualny
-
justa1509 wrote:Polecam, ja tak już robiłam. Taki tygodniowy odpoczynek dużo daje. Ja teraz zła jestem na siebie że za wszelką cenę chciałam być dobrym pracownikiem i nie iść na zwolnienie i teraz mecze się do czerwca. Bo mój szef twierdzi że trzeba mnie wykorzystać do samego końca, przez co zaczynam pracować po godzinach w domu.
-
nick nieaktualny
-
A ja się wybije, bo znowu moja szefowa wyszła z założenia, że jak tylko powiedziałam o ciąży to traktowała mnie jakby mnie nie od jutra miało nie być
robiłam swoje i tyle, w międzyczasie powiedziałam dziewczynom co robię i jej i to od razu mniej więcej rozdzieliły. Musiałam wdrożyć jedną nową osobę ale to w sumie w obowiązki, które przejęłam tymczasowo po koleżance która zmieniła pracę i było to ustalone przed moją ciążą jeszcze. Jestem 1,5 miesiąca na zwolnieniu i z tego co wiem wzięła do działu nową osobę do układania dokumentów itp
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
U mnie też szefostwo zachowało się z klasą, zresztą tak jak i przy pierwszej ciąży
Przewijak mam ten w wersji na łóżeczko i nadal go używam. Mała jest na tyle ogarnięta, że nie próbuje uciekać. Przewijania na łóżku czy podłodze nie uskuteczniam, bo to diabelnie niewygodneZainwestowałam w przewijak 40 zł, więc się opłaciło
-
Ja miałam przewijak na komodzie, teraz chcę spróbować na łóżeczku, bo mam mało miejsca, a komode musiałabym odsunąć od ściany żeby ten drewniany stelaż pod przewijak położyć. Zastanawiam się tylko czy wygodnie układać dziecko w łóżeczku z przewijakiem?
-
Ja mam na oku takie łóżeczko 140x70, które można później zmienić w łóżko dla starszego dziecka.. ale właśnie patrzyłam na przewijaki i nie mogę znaleźć takich nalozeczkowych większych.. musiałby mieć pewnie 80cm.. spotykałyście się z taka opcja?
Edit: znalazłam już, sierotkasą. Po około 60zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 15:17
-
e_mii wrote:Ja miałam przewijak na komodzie, teraz chcę spróbować na łóżeczku, bo mam mało miejsca, a komode musiałabym odsunąć od ściany żeby ten drewniany stelaż pod przewijak położyć. Zastanawiam się tylko czy wygodnie układać dziecko w łóżeczku z przewijakiem?
Znam ta opcje z obserwacji u koleżanki. Jak dzieciaka kładła do łóżeczka to przewijak odstawiała na bok, bo to lekkie i się zdejmuje 1 ręka. -
Tez lozeczko mamy 140x70 z mozliwoscia zmiany go na tapczanik... ale w te te wymiary to raczej standard... tu ciezko o takie 120x60
Co do szefistwa to ja od punkcji do wizyty serduszkowej bylam na zwolnieniu a po serduszkowej powiedzialam w pracy i szef kdrazu mnie wyslal na zakaz pracy takze od samego poczatku jestem w domu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Qumish jak wpiszesz "przewijak na łóżeczko 80" to pełno wychodzi na allegro i w googlach też są
Ja nawet zamówiłam takie łóżeczko już w którym się ściankę demontuje i w to miejsce jest barierka ale mam 120x60Qumish lubi tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
No ja dzisiaj znowu prawie zaslablam. Wyszłam przed biuro jak tylko zrobiło mi się duszno i już tam zostałam
już mnie pytali czy może pogotowie wezwać. Szkoda że przełożony olał sprawę... No nic nie poradzę teraz. Muszę urwać sobie krótka drzemkę to będzie mi lepiej
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Ja od tego tyg jestem w domu na zwolnieniu, a wcale nie czuje się lepiej. Śpię po kilkanaście h i chyba schodzi ze mnie wielomiesięczne napięcie i wspomnienie pracy
Póki co nic noe jestem w stanie w domu zrobić, słabo mi jakbym miała ciagle mega niskie ciśnienie.. ale daje sobie kilka dni takiego lenistwa. Chyba do braku pracy, szaleńczego tempa i stresu tez trzeba przywyknąć ;p -
Marta to u nas tez mozna jedna scianke i taka mala barierke dac albo szczebelki wyciagac albo zrobic lozko z niego...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
kozalia wrote:Wczoraj mi gin pierwszy raz zmierzył szyjkę - 2,83cm i powiedział, że jest okej, bo powyżej 2,5cm, ale dziś zaczęłam czytać o tych szyjkach i się stresować. Boję się, że się jeszcze skróci
Dziewczyny z krótką szyjką, co ile macie jej kontrolę??
A z innej beczki to głowa mi pęka od dylematów mebelkowych
Chce korzystać z przewijaka na komodę, ale nie wiem czy taki usztywniany wystarczy jak postawię na komodzie o głębokości 50 cm, odstawionej 10 cm od ściany? wtedy przewijak by wystawał po 10 cm, ale czy będzie to wystarczająco stabilne?
Czy lepiej kupić komodę z takim drewnianym przewijakiem i na to dopiero stawiać ten usztywniany??
Poratujcie radą, jak to wygląda w praktyce
-
nick nieaktualnyvanilia120 wrote:Ja mam szyjke 2.7 cm. Byłam juzbzbtego powodu tydzień w szpitalu. Kontrolę mam co dwa tygodnie i leżę od 14 tygodnia ciazy w łóżku. Wstaje tylko do wc i żeby zjeść.
Wiem ze to indywidualna sprawa, ale ile czasu zajął Wam powrót to wagi mniej więcej sprzed ciąży? I czy wiązało się to z jakimiś dietami, ćwiczeniami, czy wystarczyło KP:D?nesssssa, Vanillaice lubią tę wiadomość
-
Qumish wrote:Ja od tego tyg jestem w domu na zwolnieniu, a wcale nie czuje się lepiej. Śpię po kilkanaście h i chyba schodzi ze mnie wielomiesięczne napięcie i wspomnienie pracy
Póki co nic noe jestem w stanie w domu zrobić, słabo mi jakbym miała ciagle mega niskie ciśnienie.. ale daje sobie kilka dni takiego lenistwa. Chyba do braku pracy, szaleńczego tempa i stresu tez trzeba przywyknąć ;p -
nick nieaktualnykozalia wrote:Ojej, to skontroluje to jeszcze u innego lekarza
Wiem ze to indywidualna sprawa, ale ile czasu zajął Wam powrót to wagi mniej więcej sprzed ciąży? I czy wiązało się to z jakimiś dietami, ćwiczeniami, czy wystarczyło KP:D?
Jakos okolo miesiaca. Waga leci szybko ale do swojej figury i obcislych jeansow sprzed ciazy to tak wlasnie ok miesiac. Biodra musza sie zejsc, macica i powloki brzuszne wrocic i skurczyc chwile to trwa. Absolutnie zadnych cwiczen ani dietyPo cc to nawet nie wolno a dieta jest ostatnia rzecza o ktorej sie mysli