Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja siostra po porodzie oszalała na punkcie dziecka, tzn. wbiła sobie do głowy dietę matki karmiącej i że mały ma problemy z brzuszkiem (żaden lekarz nie potwierdził), tak więc nie jadła smażonego, tłustego, odstawiała mleko,słodycze i tak można wyliczać... No i schudła
ale stanowczo odradzam takie podejście, po urodzeniu dziecka nikt nie wymaga żeby szybko stac się modelka. Same spacery z wózkiem to fajna aktywność, później dochodzi bieganie za tym szkrabem. Owszem jeśli ktoś przytyje 30 kg to trzeba sobie pomóc, ale to dopiero po skończonym karmieniu.
-
Lavendova wrote:
A propos paznokci, teraz mam dosc długie bo maluje hybrydami. Bedziecie obcinac paznokcie na poród i w ogóle z okazji dziecka?
Ja w ogóle nie lubię długich bo pracuję przy komputerze dużo i mi przeszkadzają. Ale przed porodem planuję usunąć hybrydę, paznokcie odpoczną a ja też się muszę zorientować jak będę funkcjonować w nowej sytuacji. Pewnie jak się ogarnę to znowu sobie zacznę robić.
-
Ja mam przewijak na łóżeczko i polecam. Przewijanie gdzie popadnie jest szkodliwe dla naszych pleców bo to wiąże się z ciągłym nachyleniem. A przy łóżeczku można sobie ładnie prosto stać i plecy bez szwanku. Ja akurat mam wadę kręgosłupa i muszę uważać na kręgosłup zwłaszcza w ciąży.7w3d 💔
-
justa1509 wrote:No ja dzisiaj znowu prawie zaslablam. Wyszłam przed biuro jak tylko zrobiło mi się duszno i już tam zostałam
już mnie pytali czy może pogotowie wezwać. Szkoda że przełożony olał sprawę... No nic nie poradzę teraz. Muszę urwać sobie krótka drzemkę to będzie mi lepiej
ja dzisiaj wracając z pracy myślałam, ze za kierownica zasnę. gadałam sama do siebie, żeby nie poddać się temu ;/. A idąc z psem tak się zatoczyłam na chodniku, ze prawie pod auto wpadłam. Chyba dziewczyny czas zwolnić tempa...Aniołek 12tc [*]- wrzesień 2017
-
justa1509 wrote:No ja dzisiaj znowu prawie zaslablam. Wyszłam przed biuro jak tylko zrobiło mi się duszno i już tam zostałam
już mnie pytali czy może pogotowie wezwać. Szkoda że przełożony olał sprawę... No nic nie poradzę teraz. Muszę urwać sobie krótka drzemkę to będzie mi lepiej
Angela Be lubi tę wiadomość
-
Witam się w nowym tygodniu i III trymestrze!
Z tej okazji wczoraj zamówiłam wózek i fotelik, mozliwe że za tydzień już je odbiorę
Dziewczyny które słabną i nie mają siły. Odpuście sobie pracę nie dla siebie tylko dla maluszków. Nie warto się katować a zrobicie małym krzywdę jak zemdlejecie gdzieśPLPaulina, pumka1990 lubią tę wiadomość
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Eilleen wrote:Też uważam że jak się słabo robi to trzeba zwolnić. Organizm daje jasny sygnał.
Takie durne pytanie - czy na poród trzeba zmyć lakier zarówno z paznokci u stóp jak i rąk? -
Hej, ja dziś mam o 9 wizytę, zobaczymy ile ten mój klusek już waży
i co z tą moją hemoglobiną.
Kasiaja, agania, pumka1990 lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
justa1509 wrote:Zaraz właśnie idę na rozmowę do szefa. Zamykam powoli swoje sprawy i biorę się za odpoczynek. A co do lakieru to u stóp może raczej zostać. Jak będą mieli 10 palców u rąk bez lakieru to wystarczy
-
1ania1 wrote:Witajcie.
Ja dzisiaj od rana bardzo źle się czuję. Jest mi tak słabo, że nie mogę wystać przy kuchence żeby śniadanie sobie zrobić, mam jakieś uderzenia gorąca, nudności. Na dodatek jestem sama w domu. Mam nadzieje,że to minie.
Może ciśnienie słabe? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny troche nierozumiem tego zameczania sie w pracy i slabniecia! Nikt wam medalu za to nie da, a zostalo naprawde juz tylko kilka tygodni. Teraz jest najlepszy czas zeby odpoczywac wysypiac sie i zbierac sily, bo potem moze sie okazac ze kolejne 2 lata nie przespicie calej nocy
Dzisiaj moja prawie 13 latka patrzy sie na mnie jak sie przebieram i pyta z takim lekkim obrzydzeniem czy mnie "to" nie boli i czy nie jest mi ciezko taki brzuchOj chyba babcia nie predko zostane na szczescie!