Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z 3 cm spadła do 2,4 w ciągu 3 tygodni. Nie wiem co będą robić.Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Oby, lekarz mówił mi też coś o przetaczaniu krwi przy okazji. Masakra jakaśNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Dooti, głowa do góry, zajmą się Tobą w szpitalu i wszystko skończy się dobrze.
9,2 to niski poziom hemoglobiny, ale czy aż tak, żeby robić transfuzję? Hmmm, ja miałam po cc jakoś 5 z hakiem i mi przetaczali 2 jednostki, podejrzewam, że przy 9 nie byłoby o tym w ogóle mowy. No ale trzeba zdać się na mądrzejszych
-
Dooti, bez nerwów, to znaczy staraj się bez
dostaniesz luteinę na pewno i może większą dawkę magnezu. A co do transfuzji to też myślę, że przeginają. Zwracałaś uwagę na to, co jesz? W sensie, jadłaś co popadnie czy bardziej wartościowo żelazowe rzeczy? Jedz słonecznik, pestki dyni, może sok z buraka kup. Będzie lepiej, na pewno
:*
-
Dooti trzymaj się i daj znać co Ci wymyślą, na pessar za wcześnie tez myślę bo nie brałaś luteiny, więc ona pójdzie jako pierwsza.
Właśnie przeczytałam, że 7 miesiąc to dobra okazja żeby zdjąć obrączkę zanim zaczną się obrzęki, serio? Obrączka chyba nie będzie przeszkadzała, ani przy porodzie ani w pielęgnacji dziecka co? Rozumiem pierścionek bo kamień odstaje, ściągałyście je wcześniej?
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
to jak sama napisalas chodzi o obrzeki, w pielegnacji dzircka raczej nie przeszkadza.
Ale jak spuchniesz i nabierzesz wody obrączka będzie Cię bardzo uciskac. Jak nie będziesz jej mogła ściągnąć to będą Ci ja rozcinać albo w najgorszym wypadku apmutowac palec;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 10:47
-
vanilia120 wrote:to jak sama napisalas chodzi o obrzeki, w pielegnacji dzircka raczej nie przeszkadza.
Ale jak spuchniesz i nabierzesz wody obrączka będzie Cię bardzo uciskac. Jak nie będziesz jej mogła ściągnąć to będą Ci ja rozcinać albo w najgorszym wypadku apmutowac palec;)
Raczej tak tragicznie nie spodziewam się żeby było, że mnie uwiera bo mam szerokie kostki więc siłą rzeczy obrączka i pierścionek kręcą mi się na palcach jak wariatybardziej, że nie będę mogła tuż po porodzie ich zdjąć
-
Marta, ja nie zdjęłam obrączki we właściwej chwili i później już się nie dało
Próbowałam dosłownie wszystkiego, najdziwniejszych sposobów z internetu. Ja też mam bardzo szerokie kostki, więc dzięki temu nie zsiniał mi palec, ale na cc musiałam iść w obrączce. A przypadku konieczności użycia np. defibrylatora (tfu tfu), to lepiej byłoby nie mieć pierścionków na palcach. To oczywiście mega skrajny przypadek, ale ja już miałam takie myśli
EDIT: cudownie, właśnie się zorientowałam, że nie mogę zdjąć xD Są ludzie, którzy nigdy nie zmądrzejąWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:00
-
nick nieaktualnyMarta..a wrote:Właśnie przeczytałam, że 7 miesiąc to dobra okazja żeby zdjąć obrączkę zanim zaczną się obrzęki, serio? Obrączka chyba nie będzie przeszkadzała, ani przy porodzie ani w pielęgnacji dziecka co? Rozumiem pierścionek bo kamień odstaje, ściągałyście je wcześniej?
Ja już zmieniłam obrączkę na większą.
Tamta mnie już uciskala..
A bałam się że przyjdzie taki moment i w ogóle nie zdejme..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:04
-
Marta..a wrote:Dooti trzymaj się i daj znać co Ci wymyślą, na pessar za wcześnie tez myślę bo nie brałaś luteiny, więc ona pójdzie jako pierwsza.
Właśnie przeczytałam, że 7 miesiąc to dobra okazja żeby zdjąć obrączkę zanim zaczną się obrzęki, serio? Obrączka chyba nie będzie przeszkadzała, ani przy porodzie ani w pielęgnacji dziecka co? Rozumiem pierścionek bo kamień odstaje, ściągałyście je wcześniej?7w3d 💔 -
Czyli to nie taki błahy problem jak mi się wydawało, dobra ściągam obrączkę i pierścionek zrobię test czy mąż zauważy
Paulina jak to zamieniłaś, robiłaś nową czy masz dwie?
Leticia ja też ledwo ściągnęłamGeneralnie to w tym śpię, kąpię się itp. więc nie zwracam na nią uwagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:05
-
Dooti transfuzji krwi przy 9,2 poziome hemoglobiny się nie robi. Miałam 7,8 po porodzie i dali końskie dawki żelaza i witamin i tyle. Klada Cię żebyś pewnie polezala, dostanie właśnie Wit żelazo magnez pewnie dożylnie a nie tylko doustnie. Szyjka skracała się ale nie oznacza że zaraz nie będzie znów 3 cm także pewnie zanim coś zrobią to poobserwuja a co lekarz i ręką to inna dlugosc szyjki także spokojnie. Będzie dobrze. Grunt , że będziesz pod dobrą opieką. O resztę się nie martw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:07
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Dooti transfuzji krwi przy 9,2 poziome hemoglobiny się nie robi. Miałam 7,8 po porodzie i dali końskie dawki żelaza i witamin i tyle. Klada Cię żebyś pewnie polezala, dostanie właśnie Wit żelazo magnez pewnie dożylnie a nie tylko doustnie. Szyjka skracała się ale nie oznacza że zaraz nie będzie znów 3 cm także pewnie zanim coś zrobią to poobserwuja a co lekarz i ręką to inna dlugosc szyjki także spokojnie. Będzie dobrze. Grunt , że będziesz pod dobrą opieką. O resztę się nie martw.
No tak myślę właśnie, mój lekarz dmucha na zimne bo wcześniej były u mnie te trzy straty.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
Dooti wrote:No tak myślę właśnie, mój lekarz dmucha na zimne bo wcześniej były u mnie te trzy straty.7w3d 💔