X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Przyszła mi paczka z Gemini muszę chyba kupić torbę do szpitala bo się nie pomieszcze. Same podkłady i podpaski zajmą cała torbę :-)
    Ile czekałaś?
    Powinni te podpaski próżniowo pakować :-)

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam w poniedziałek rano, a paczka była dziś po 8 czyli 2 dni

justyna14 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ile czekałaś?
    Powinni te podpaski próżniowo pakować :-)

Do mnie też przyszła, zamówienie mam z 7.05 z 16:45 i dziś przed 11 już u mnie była :)

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zamówiłam wczoraj to może jutro będzie. To torby macie już kompletne? Mi tego szlafroka brak.

Edit. Zapomniałam.lewatywy kupić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:22

7w3d 💔
  • vanilia120 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti dla pocieszenia ja ostatnio lezałam tydzień w szpitalu. U mojego ginekologa szyjka z 2.7 cm nagle skrocila się do 1.67 cm. Na drugi dzień mąż zawiózł mnie do szpitala i u nich wyszło że szyjka ma 2.7 cm. Przeleżałam tam tydzien, dostalam raz magnez dozylnie, zbadali krew, mocz i zribili posiew w razie gdyby był potrzebny i po tygodniu kontroli wypisali mnie do domu. W dniu wypisu moja szyjka miała dalej 2.7 cm i stwierdzili że taki pomiar nie nadaje się na założenia szwu czy też pessara. Po dwóch tygodniach jak poszlam do mojej ginekolog na wizytę to u niej szyjka znowu miała 2.7 cm A nie tak mi zmierzyła ostatnio 1.67 cm. Ale lepiej dmuchać na zimne i to sprawdzić niż później żałować. Tylko ja ogólnie leżę od 14 tygodnia ciazy bo moja szyjka ogólnie jest krótka i miała 3 cm.

Justyna ja mam w domu szlafrok taki grubszy ale nie będę brała to do szpitala. Z doświadczenia wiem że nie będę w nim chodzić. Na poród mam jedną koszulę a potem po porodzie będę spać w luzniejszych spodenkach i koszulce na ramiączkach. Nie jestem fanką szlafroków i koszul nocnych więc na czas porodu nie mam zamiaru się nawet z nimi zaprzyjaźnić. Wezmę do szpitala po prostu jakaś dłuższa bluzę żeby na siebie zarzucić jak będę musiała gdzieś iść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 11:25

0b1298a846.png
    d9rgk6nlgu4atc8w.png

08.08.2016 - ciaza obumarla w 9 tygodniu :(
    Mthrf c667, pai-1, pco

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawie, brakuje spakowania kosmetyczki. Tak mi się wydaje przynajmniej.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupujecie smoczki ? jakie macie zdanie na ten temat ?

angelika22
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierzcie wszystkich tych podpasek, mężowie dowiozą :)

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:

Ja byłam przeciwniczką, póki nie urodziłam dziecka :D Cudowny wynalazek ;)

justyna14, Lavendova, nesssssa lubią tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • agania Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię smoczek w razie W. Chociaż córka bezsmoczkowa :) tzn. nie chciała smoczka, wolała cycka :P

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    Smoczek mam jeden, który dostałam na jakimś kursie i to na razie mi wystarczy. A zdanie mam takie wszystko zależy od dziecka. Liczę że nie będzie potrzebny od razu, ale jeśli dziecko będzie wisiało na mnie 24/7 to ja podziękuję. To czy będzie potrzebny zależy od dziecka.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczka jeszcze nie mam, ale tak jak zołza jeden kupię i będzie w razie potrzeby.

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Dobrze że dmucha, żeby nic się nie stało. Swoją drogą jaki ostatnio miałaś poziom hemoglobiny? Bo może już był na granicy i powinnaś wtedy zaczac suplementację. Często z szyjka jest tak, że dziewczyny mają całkowity nakaz leżenia od wizyty do wizyty i szyjka się wydłuża. Oczywiście są i przypadki że trzeba podtrzymać ja i wtedy interwencja lekarza konieczna, ale 2,4 to jeszcze nie dramat, ale warto kontrolować już częściej niż raz na 3 tyg. Kiedy się stawiasz w szpitalu? Dziś już?

Ostatnio był 9,8, wcześniej 10,2 od tego czasu cały czas brałam leki, Tardyferon i ostatnio Feroplex do picia.

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jakiś kupię :) bo jak będzie w nocy potrzebny to co ja na wsi zrobię :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna to moja młodsza też się cieszy na szczęście, całuje brzuszek i przytula ;) A nastolatkk są bardzo krytyczne:P

Smoczek kupię, chyba jakoś po pierwszych tygodniach dopiero są potrzebne ale wolę mieć. Cycek jest do jedzenia a nie ciumciania :P

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ostatnio był 9,8, wcześniej 10,2 od tego czasu cały czas brałam leki, Tardyferon i ostatnio Feroplex do picia.
    To ty dłuższy czas walczysz z anemia już. A dużo te tardeferonu brałaś? Ja brama po dwie tabletki dziennie przez miesiąc i od razu hemoglobina skoczyła z 11.8 do 13.

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczął się 3 trymestr, a ja coraz częściej boję się porodu. Niezależnie od tego jaki by miał nie być bije się że pójdzie coś nie tak, że będę miała krwotok i takie tam.Nigdy nie byłam w szpitalu to mój pierwszy porod i zaczynam schizowa .

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • 1ania1 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Zaczął się 3 trymestr, a ja coraz częściej boję się porodu. Niezależnie od tego jaki by miał nie być bije się że pójdzie coś nie tak, że będę miała krwotok i takie tam.Nigdy nie byłam w szpitalu to mój pierwszy porod i zaczynam schizowa .

Mam dokładnie tak samo. Czasami jak w nocy się przebudzę i pomyślę, co mnie czeka to mogę zapomnieć o dalszym spaniu. Trzeba wierzyć, że wszystko pójdzie dobrze.

o1483e5ehwc7f9hb.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza pierwszego to nic, strach to dopiero drugiego jak pierwszy był ciężki.
    Generalnie też się boje, ale żeby z dzieckiem było ok, ja już dwa porodu przeżyłam to i trzeci jakoś dam radę a krwotoki czy jakieś powikłania są mega zadkiej a nawet jeśli to nie ma co się martwić, uratują nas. Odsetek śmierci kobiet przy porodzie jest teraz w krajach cywilizowanych mega malutki, także o tym raczej nie myślę. Boje się że dziecko do psn się nie ułoży, że CC będzie, że może mnie bardzo porozrywać pomimo nacięcia i właśnie żeby poród w miarę szybko żeby dziecko nie urodziło się niedotlenione. Boje się te, przechodzenia terminu i wód zielonych i wywoływania.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta..a wrote:
    Czyli to nie taki błahy problem jak mi się wydawało, dobra ściągam obrączkę i pierścionek zrobię test czy mąż zauważy :D

Paulina jak to zamieniłaś, robiłaś nową czy masz dwie? :D

Kilka lat temu zgubiła mi się obrączka.. była ona za duża..

Zamówiłam już nową - mniejszą i tamtą się znalazła.
    Gdy skladalam cis do szafy to pomiędzy została ta obrączka.. :D :D

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ