Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:a co wizyte też masz glukoze naczczo robioną czy nie?
W zeszlym tyg tylko godzine po glukozie mialam pobierane i mialam 133 a dzis 102-145-87 wiec tylko ten na czczo podejrzany...
Jutro mam wizyte u diabeto to zobaczymy co on na to...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mi lekarz nic nie powiedział, w sumie przytyłam juz 8kg z czego przez ostatnie 5 tygodni tylko 1kg ale brzuch sporo urósł.
Odnośnie ruchów dziecka, to czuje ze kopie itd ale czy to rączka czy nóżka to nie wiem, ale wczoraj z pewnością zrobiła jakiegoś fikołka bo widziałam jak zmienia sie pozycja w brzuchu i cały aż sie zatrząsł
Zuuziia, mogę spytać czemu ortopeda dał Ci zalecenie cc? Ja muszę wybrać sie do reumatologa i mam nadzieje ze dostanę pozwolenie na SN.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 16:31
-
Ja mam jutro wizytę, więc dopiero przekonam się ile przybyło. Pewnie już ze 12 kg jak nic
Pytałam na ostatniej wizycie, czy nie za szybko tyję, to gin się tylko roześmiał i powiedział, że na to nie ma sztywnych tabelek i skoro tyle tyję, to znaczy, że tyle potrzebuję
Poza tym startowałam z niedowagi (po pierwszej ciąży była 5 kg na minusie), więc tym bardziej mam się nie martwić.
-
no właśnie ten mój lekarz jest ogólnie ok ale ta waga to chyba jakiś jego kompleks
chciałby żeby każda kobieta w ciąży tyła 10-12 kg. a to przecież nie do końca od nas zależy ile przytyjemy. tak jak napisała paulina można zdrowo jeść ćwiczyć pilnować diety a kg i tak lecą. a on by od razu skwitowal ze to od jedzenia
lekarz lekarzem ale i tak żaden facet nigdy nie zrozumie do końca jak to w tej ciazy jest. ja tam się tym jego gadaniem nie przejmuje i mam zamiar jeść normalnie ale zdziwił mnie ten jego komentarz.
a co do wyników glukozy to dzisiaj mi powiedział ze po godz jest do 180 a po dwóch do 150.
-
nick nieaktualnyZuuziia wrote:Też macie taką niemoc jak ja ? Nawet do toalety nie chce mi się wstać
Młody buszuje w brzuchu jak szalony, a jego matce nic się nie chce nawet mrugać.Ostatnio wszystko mnie drażni i kloce się z byle powodu z mężem.
Po wczorajszej wizycie u ortopedy okazuje się, że mam przeciwskazania do naturalnego porodudał zaświadczenie do CC.
Ja mam taką niemoc zwlaszcza dzisiaj. Pogoda u mas do bani deszcz zimmo nic mi sie nie chce. Zrobilam nalesniki na obiadA wczoraj to się czułam jak na mega pms ,dziwne te hormony tym razem u mnie.
Ja sie wagą nie przejmuję a wręcz wolę więcej przytyć żeby dziecko było w miarę wagowo. Bardzo nie chcę żeby byla poniżej 3 kg, więcej problemów mają maluchy z brzuchem kolkami itd -
Hej, ja przytylam tez 8 kg poki co a w ostatnie 4 tyg ponad 3kg to sie nasluchalam wykladu, ze mam odstawic slodycze, bo powinnam max 2 kg w te 4 tyg, bez przesady, ale fakt faktem ze troche robi mi stres, bo pierwsze co to patrzy na wage.
Mi cukier wyszedl 93 po godzinie od wypicia, ponoc ok, ale cos dziwnie nisko.
W koncu zamowilam i przyszedl nam wozekstoi w salonie i przypomina mi ze juz duzo czasu nie zostalo hihi
Pai1,zesp Antyfosfolip.,niedobór białka S
Agatka ur 17.08.2018 o 23.41 3880g 54cm
38w-3762g; 35w-2759g; 32w-2300g; 29w-1703g
08.2016 cp[*] 03.2017
[*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja dzowniłam do ośrodka zapytac o wyniki glukozy i powiedziałą mi pielegniarka że są dobre pośrodku norm wszystkie także moge spokojnie odebrać je przy okazji następnej wizyty bo wszytsko dobrze.
Ja przytyłam już 11 kg i nic mi ginek nie mówił. W pierwszej ciąży przytyłam ciut ponad 20 kg, w drugiej 18 kg,także pewnie i teraz podobnie. Po porodzie i 3 dobach w szpitalu mam conajmniej 10 kg mniej od razu, kolejne 5 lg schodzi też szybko, najgorzej ostatnie kg. Także spokojnie, myślę, że szybko jakoś formę ogarniemy. Teraz nie ma co wariować i się stresować, jest kupa innych spraw wywołująch stres, waga nie powinna być jedną z nich. Grnut że dzieci zdrowe7w3d 💔 -
d'nusia wrote:Pumka1990 uff to dobrze że z dzieckiem wszystko ok. Czyli pewnie infekcja. Przejdzie niedługo . Trzymaj się!
Dziewczyny któraś bierze opcję porodu w szpitalu brodnowskim, ale sn?d'nusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ale macie przerób
czytam i czytam. Po powrocie z wyjazdu wrzucam na luz, zamykam sprawy w pracy i koniec.
Wczoraj czułam rączki i nóżki, ale do dlatego że obrywałam po przekątnej, więc to musiały być ręce i nogi. Czasami czuje coś większego i twardego, więc sądzę że to głowa albo tyłek
Mi lekarz nie komentuje wagi, nie jest dużo na plusie. Wydaje mi się że jeśli ktoś ma około 10kg na plusie to nie ma tragedii. Niedługo będą kazali się odchudzać przed ciążą. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLavendova wrote:A powiedzcie mi jeszcze w kwestii kp może któraś wie. Jeśli matka karmii kp a nie ma apetytu i nie dostarcza tyle kalorii to pokarm jest wtedy słaby? W sensie ze dziecko może nie przybierać nie tłusty czy coś takiego?
Kate82 lubi tę wiadomość
-
Lavendova wrote:A powiedzcie mi jeszcze w kwestii kp może któraś wie. Jeśli matka karmii kp a nie ma apetytu i nie dostarcza tyle kalorii to pokarm jest wtedy słaby? W sensie ze dziecko może nie przybierać nie tłusty czy coś takiego?
na spotkaniu z położną mówiła nam ze pokarm zawsze jest takiej jakosci jakiej powinien, i nie moze byc zły. Jesli matka sie zle odżywia to wwitaminy i minerały potrzebne do mleka idą z jej organizmu i kosztem jej zdrowia, osłabienia kondycji, stanem zębów, włosów, itp, ale to przy ekstremalnym np. odchudzaniu matki a nie w chwilach gdy raz na jakis czas mniej lub gorzej jakościowo zjeWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 17:39
Leticia lubi tę wiadomość
-
A ja dzisiaj byłam u fryzjera:) Aż mi lepiej:D moja mała dzisiaj w nocy miała niezłą impreze, obudziłam się koło 2.30 i nie spałam ponad dwie godziny bo tak intensywnie się ruszała. W dzień też dużo się rusza, praktycznie czuję cały dzień jakieś ruchy, ale nigdy nie jest to takie mocne jakie było dziś w nocy... Żwawe dziecko chyba nam się trafi:D17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
Lavendova wrote:A powiedzcie mi jeszcze w kwestii kp może któraś wie. Jeśli matka karmii kp a nie ma apetytu i nie dostarcza tyle kalorii to pokarm jest wtedy słaby? W sensie ze dziecko może nie przybierać nie tłusty czy coś takiego?
W przypadku dostarczania zbyt małej ilości kalorii, dzieje się to, co zazwyczaj przy ujemnym bilansie energetycznym - czyli mama chudnie. Jeśli dodatkowo dostarcza zbyt mało witamin i mikroelementów, to może odbić się na ogólnym stanie jej zdrowia.
Dziecko zawsze dostanie swoją dolę, z wyjątkiem naprawdę ekstremalnych sytuacji, czyli totalna głodówka i przestawienie organizmu na tryb przetrwania. Ja miałam coś w tym rodzaju po cc - tuż po miałam pokarm, ale jak zaczął się silny krwotok, to mleko zanikło, organizm skupił się na walce o przeżycie.
-
Lavendova wrote:A powiedzcie mi jeszcze w kwestii kp może któraś wie. Jeśli matka karmii kp a nie ma apetytu i nie dostarcza tyle kalorii to pokarm jest wtedy słaby? W sensie ze dziecko może nie przybierać nie tłusty czy coś takiego?7w3d 💔