Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
justa1509 wrote:No to mam wycieczkę indywidualną
w góry nie poszłam bo za bardzo się boję, ale autem po przełęczy mogę jeździć
Zwinęłam się wczoraj szybko z kolacji, w moim wydaniu bezalkoholowej, nie tańczyła, a boli mnie głowa. Gdzie tu sprawiedliwość.... :p
przypomniał mi się dzięki tobie sylwester
kulturalnie wszyscy szampan/drink wszyscy dobrze się czuli, a ja jako jedyna wylądowałam na kibelku bo skusiłam się na jakieś chrupki, a to był okres, że wodą mogłam zwymiotować
z sukienek to ja nadal polecam bonprixchociaż tam jest mniejszy wybór.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Existenz wrote:
Współczuję Wam dziewczyny tych rozejść spojenia i bólu ciągłego. Pewnie że lepiej CC w takim przypadku niż ryzykować własnym zdrowiem.7w3d 💔 -
panan12 wrote:Nie wiem co Twoi lekarze na to ale moi zabronili mi absolutnie chodzić tzn tylko toaleta i prysznic, o schodach mam zapomnieć. A objawy mam podobne do Twoich, dużo leżę więc tak nie boli przy przekrecaniu ale najgorzej jak długo chodzę, czy siedzę cały czas to wtedy masakra jaki ból. Byłaś u ortopedy? Mają tam usg? Ja się wybieram we wtorek 22 maj
-
Ja też mam wesele w połowie czerwca i zamierzam odwiedzić happy mum w warszawie
mam nadzieję że coś tam wybiorę bo też już jedną sukienkę zamówiłam z internetu i musiałam odesłać. Przy okazji zamówimy też wózek
Czy w warszawie coś poza happy mum można jeszcze stacjonarnie odwiedzić ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:27
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
misia-kasia wrote:Gdzie takie cudo kupiłaś?
Na allegro. Sukienka aso. 220 z przesylka. Super wygodna. Mój rozmiar czyli m i jest jeszcze miejsce w razie co w obwodzie biustu bo góra rozciagliwa ale dopasowanamisia-kasia lubi tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualnyZolza_ wrote:Dokładnie takie same, ból nisko pod podbrzuszem, ucisk, ale tylko przy chodzeniu podnoszeniu się. Jak leżę jest ok, no chyba że muszę się przekręcić z boku na bok to też boli. Jak pochodzę dłużej to później nie mogę się podnieść boli, ciągnę nogi po podłodze bo nie mogę ich unieść.
Cholera... mnie boli pod brzuchem.. często jak wstaje to tak jakby trzymam brzuch od dołu..
I nie wiem co jest gorsze?! Chodzenie. Czy wstanie po odpoczynku..
A i staram się nie przekrecac z boku na bok bo mnie boli.. wyglądam gorzej niż mąż po operacji kręgosłupa.
Ale myślałam że to normalne..
Nie wspominałam o tym lekarzowi bo myślałam że każda w ciąży ma takie bóle..
A gin może sprawdzić czy to zwykły ból ciążowy czy coś gorszego ??????Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:41
-
Ciężko to określić co jest normą a co nie. Mnie bolało od 5 miesiąca.Gin mi zalecił konsultacje u ortopedy czy wszystko ok i tam na USG wyszło.Ja korzystam z prywatnego pakietu z pracy więc łażę do lekarza jak chce więc. Jeśli macie możliwość to nie zaszkodzi pójść sprawdzić.Ja się czuje teraz lepiej niż 2 miesiące temu a okazuje się że rozejście jest bardzo duże. Więc sama zgłupiałam.
-
Mnie boli jak podnoszę nogę, np. przy ubieraniu się czy rozbieraniu. Nie mogę też niczego przesunąć stopą w bok, bo odrazu ból. Jak dłużej chodzę, to bolą mnie pachwiny, jakbym miała zakwasy. Mój ginekolog powiedział, że to normalne... Z pierwszej ciąży też to pamiętam.
-
nick nieaktualny
-
Widzę, że ja chyba mam przyplyw energi
nic mnie nie boli, gdyby nie brzuch to nie czułabym tej ciąży
ciągle gdzieś chodzę pieszo, wczoraj to ponad 7 km zrobiłam
małe wynagrodzenie za pierwszy trymestr wymiotow i braku siły. Tylko ciekawe jak to długo potrwa.
Kupiliśmy wózek, byłam oglądać na żywo ten model Baby Paradise Melody i Magnetico, ale zdecydowaliśmy się na Coletto. Baby Paradise wyglądem w 100 % mi odpowiadał, ale niestety jestem do niego za mała, stojąc przy raczce nie było szans żebym dostała do dziecka w gondoli, musiałbym bokiem podchodzić tylko. Dostałam też sporo ubranek od byłej szefowej po swoich synkach wiec wyprawka się powiększa, pokój powoli się zagraca bo czekamy na szafę
Czy ktoś jeszcze ma do zrobienia glukoze? Ja jutro się wybieram i się zastanawiam czy dam radęAniołek 17.10.2017- 8t5d
-
nick nieaktualnyJejku co wy tu piszecie o tych bolach, straszne
Po dluzszym chodzeniu tez mnie ciagnie w pachwinach ale to tylko tyle. Zadnych innych boli przy chodzeniu ani ruszaniu nogami ani przekrecaniu z boku na bok. Nawet podnosze sie z lozka normalnie tzn za pomoca miesni brzucha a nie ze sie podciagam czy cos. To jak na trzecia ciaze po 2 cc to chyba jakis wyjatek jestem
Ja mam chyba glukoze jutro, chyba bo caly czas sie ludze ze mnie to ominieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:20
-
Ja to się podnoszę tylko z rąk i po przekręceniu na bok bo i mięśnie proste brzucha się rozeszły i wychodzi mi obcy jak to z mężem nazywamy. Wczoraj na USG u ortopedy widziałam jak mała rusza uszami
jest ustawiona główka i niestety naciska na spojenie. Jak lekarz sprawdzal spojenie to mu główka w kadr wchodziła.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZolza nie mam pojecia jak boli rozejscie spojenia ale mysle ze w takim razie cc to pikus bedzie przy tym. Nie masz sie co martwic, szybko dzidzie wyjma nic jej nie bedzie grozilo ze utknie w kanale czy cos w tym stylu.
PlPaulina a ty ze wzgledu na cukrzyce nie bedziesz miec cc? Bo wiem ze tez robia z tego powodu. -
nick nieaktualny