X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    No to mam wycieczkę indywidualną :) w góry nie poszłam bo za bardzo się boję, ale autem po przełęczy mogę jeździć :)
    Zwinęłam się wczoraj szybko z kolacji, w moim wydaniu bezalkoholowej, nie tańczyła, a boli mnie głowa. Gdzie tu sprawiedliwość.... :p

przypomniał mi się dzięki tobie sylwester :D
    kulturalnie wszyscy szampan/drink wszyscy dobrze się czuli, a ja jako jedyna wylądowałam na kibelku bo skusiłam się na jakieś chrupki, a to był okres, że wodą mogłam zwymiotować :D

z sukienek to ja nadal polecam bonprix ;) chociaż tam jest mniejszy wybór.

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    7780973dfa2e3490med.jpg

Ja idę na wesele za 3 tyg i taka wybrałam. Do tego szpilkosandaly bezowe i na zmianę sandały z zakrytym przodem na płasko bezowe.
    Pięknie wyglądasz :-)

Współczuję Wam dziewczyny tych rozejść spojenia i bólu ciągłego. Pewnie że lepiej CC w takim przypadku niż ryzykować własnym zdrowiem.

7w3d 💔
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Existenz wrote:
    7780973dfa2e3490med.jpg

Ja idę na wesele za 3 tyg i taka wybrałam. Do tego szpilkosandaly bezowe i na zmianę sandały z zakrytym przodem na płasko bezowe.
    Gdzie takie cudo kupiłaś? :)

marcela123 lubi tę wiadomość

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Nie wiem co Twoi lekarze na to ale moi zabronili mi absolutnie chodzić tzn tylko toaleta i prysznic, o schodach mam zapomnieć. A objawy mam podobne do Twoich, dużo leżę więc tak nie boli przy przekrecaniu ale najgorzej jak długo chodzę, czy siedzę cały czas to wtedy masakra jaki ból. Byłaś u ortopedy? Mają tam usg? Ja się wybieram we wtorek 22 maj
    Mi lekarz kazał się oszczędzać, kupić kas strażacki i nic więcej mi nie może zalecić. No oczywiście poza cesarka. USG miałam oczywiście ale zastanawiam się czy nie iść na drugą konsultacje bo boli ale jest to do zniesienia i jakoś nie chce mi się wierzyć w te 3 cm. Bo to strasznie duzo

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wesele w połowie czerwca i zamierzam odwiedzić happy mum w warszawie :-) mam nadzieję że coś tam wybiorę bo też już jedną sukienkę zamówiłam z internetu i musiałam odesłać. Przy okazji zamówimy też wózek :-)

Czy w warszawie coś poza happy mum można jeszcze stacjonarnie odwiedzić ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:27

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia-kasia wrote:
    Gdzie takie cudo kupiłaś? :)
    https://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=43537696
    Na allegro. Sukienka aso. 220 z przesylka. Super wygodna. Mój rozmiar czyli m i jest jeszcze miejsce w razie co w obwodzie biustu bo góra rozciagliwa ale dopasowana

misia-kasia lubi tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Dokładnie takie same, ból nisko pod podbrzuszem, ucisk, ale tylko przy chodzeniu podnoszeniu się. Jak leżę jest ok, no chyba że muszę się przekręcić z boku na bok to też boli. Jak pochodzę dłużej to później nie mogę się podnieść boli, ciągnę nogi po podłodze bo nie mogę ich unieść.

Cholera... mnie boli pod brzuchem.. często jak wstaje to tak jakby trzymam brzuch od dołu..
    I nie wiem co jest gorsze?! Chodzenie. Czy wstanie po odpoczynku..
    A i staram się nie przekrecac z boku na bok bo mnie boli.. wyglądam gorzej niż mąż po operacji kręgosłupa. :)

Ale myślałam że to normalne.. :O
    Nie wspominałam o tym lekarzowi bo myślałam że każda w ciąży ma takie bóle.. :O

A gin może sprawdzić czy to zwykły ból ciążowy czy coś gorszego ??????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 09:41

• nesssssa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle w kroczu podczas wstawania z łóżka czy przekręcenia się, i podczas ściągania butów kiedy robię to drugą nogą. Czy to jeszcze granice normy? Mi się wydawało, ze tak.

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko to określić co jest normą a co nie. Mnie bolało od 5 miesiąca.Gin mi zalecił konsultacje u ortopedy czy wszystko ok i tam na USG wyszło.Ja korzystam z prywatnego pakietu z pracy więc łażę do lekarza jak chce więc. Jeśli macie możliwość to nie zaszkodzi pójść sprawdzić.Ja się czuje teraz lepiej niż 2 miesiące temu a okazuje się że rozejście jest bardzo duże. Więc sama zgłupiałam.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie boli jak podnoszę nogę, np. przy ubieraniu się czy rozbieraniu. Nie mogę też niczego przesunąć stopą w bok, bo odrazu ból. Jak dłużej chodzę, to bolą mnie pachwiny, jakbym miała zakwasy. Mój ginekolog powiedział, że to normalne... Z pierwszej ciąży też to pamiętam.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• agania Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bóle w szyjce i w kroczu, ale takie kłucie. Jak chodzę to jest ok.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • misia-kasia Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie sie zdarza mieć takie bóle w kroczu, a wczoraj np miałam cały dzień twardy brzuch - pewnie po prasowaniu bo zaszalalam i poza ubraniami jeszcze firanki prasowałam.

17u9tv73c400zyd6.png
    l22n9vvjln9sss76.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to bóle się zdarzają i może być to norma. To dobrze. :)
    W pon u gin zapytam. :D

• marcela123 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ja chyba mam przyplyw energi ;) nic mnie nie boli, gdyby nie brzuch to nie czułabym tej ciąży ;) ciągle gdzieś chodzę pieszo, wczoraj to ponad 7 km zrobiłam ;D małe wynagrodzenie za pierwszy trymestr wymiotow i braku siły. Tylko ciekawe jak to długo potrwa.
    Kupiliśmy wózek, byłam oglądać na żywo ten model Baby Paradise Melody i Magnetico, ale zdecydowaliśmy się na Coletto. Baby Paradise wyglądem w 100 % mi odpowiadał, ale niestety jestem do niego za mała, stojąc przy raczce nie było szans żebym dostała do dziecka w gondoli, musiałbym bokiem podchodzić tylko. Dostałam też sporo ubranek od byłej szefowej po swoich synkach wiec wyprawka się powiększa, pokój powoli się zagraca bo czekamy na szafę ;)
    Czy ktoś jeszcze ma do zrobienia glukoze? Ja jutro się wybieram i się zastanawiam czy dam radę ;)

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co wy tu piszecie o tych bolach, straszne :O

Po dluzszym chodzeniu tez mnie ciagnie w pachwinach ale to tylko tyle. Zadnych innych boli przy chodzeniu ani ruszaniu nogami ani przekrecaniu z boku na bok. Nawet podnosze sie z lozka normalnie tzn za pomoca miesni brzucha a nie ze sie podciagam czy cos. To jak na trzecia ciaze po 2 cc to chyba jakis wyjatek jestem :D

Ja mam chyba glukoze jutro, chyba bo caly czas sie ludze ze mnie to ominie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 10:20

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się podnoszę tylko z rąk i po przekręceniu na bok bo i mięśnie proste brzucha się rozeszły i wychodzi mi obcy jak to z mężem nazywamy. Wczoraj na USG u ortopedy widziałam jak mała rusza uszami :-) jest ustawiona główka i niestety naciska na spojenie. Jak lekarz sprawdzal spojenie to mu główka w kadr wchodziła.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mięśnie proste brzucha też mi się rozeszły. :D na szkole rodzenia pani nam sprawdzała na sali do ćwiczeń.. Ale tutaj mówiła że to nic takiego. :)

• Ania241188 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w 28 tygodniu ;)

Dziś w nocy złapał mnie taki skurcz łydki że myślałam że z bólu nie wyrobię.

Jutro na 21 idę na USG prywatnie. Po 7 tygodniach zobaczę mojego synka. :)

pumka1990 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza nie mam pojecia jak boli rozejscie spojenia ale mysle ze w takim razie cc to pikus bedzie przy tym. Nie masz sie co martwic, szybko dzidzie wyjma nic jej nie bedzie grozilo ze utknie w kanale czy cos w tym stylu.

PlPaulina a ty ze wzgledu na cukrzyce nie bedziesz miec cc? Bo wiem ze tez robia z tego powodu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendova wrote:
    PlPaulina a ty ze wzgledu na cukrzyce nie bedziesz miec cc? Bo wiem ze tez robia z tego powodu.

W piątek będę z diabetologiem o tym rozmawiać.. :)

‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ