Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Eilleen wrote:Byłam dzisiaj na glukozie. Możecie mi podpowiedzieć jak bardzo jest źle?
Na czczo 77, pp godzinie 154, po dwóch 48.
Hipoglikemia reaktywna... Mojemu mężowi też wyszła i kazali po prostu zdrowo się odżywiać i kontrolować regularnie, no ale on miał lepszy wynik i, przede wszystkim, nie jest w ciąży. Najlepiej przyspiesz wizytę u lekarza.
-
misia-kasia wrote:Zuuziia, mogę spytać czemu ortopeda dał Ci zalecenie cc? Ja muszę wybrać sie do reumatologa i mam nadzieje ze dostanę pozwolenie na SN.
Urodziłam się z wrodzona dysplazja stawu biodrowego jako dziecko miałam zabieg łamania i nastawiania biodra i miednicy. Teraz wszystko jest ok panewka się dobrze rozwinęła, nie mam krótszej nogi ale jest ryzyko że może coś pójść nie tak i pęknie w biodrze a wtedy z porodówki na ortopedię
25.07.2018 🦊
-
Zuuziia wrote:Urodziłam się z wrodzona dysplazja stawu biodrowego jako dziecko miałam zabieg łamania i nastawiania biodra i miednicy. Teraz wszystko jest ok panewka się dobrze rozwinęła, nie mam krótszej nogi ale jest ryzyko że może coś pójść nie tak i pęknie w biodrze a wtedy z porodówki na ortopedię
Mam do Was pytanie potrzebuje sukienki za 2 tygodnie na komunie, na zalando spodobały mi sie 2 i zamówiłam ale na żywo kiepsko wyglądałypolecicie cos przez neta albo stacjonarnie w Warszawie? Szukam coś w rozmiarze 38/40.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 21:25
-
misia-kasia wrote:
Mam do Was pytanie potrzebuje sukienki za 2 tygodnie na komunie, na zalando spodobały mi sie 2 i zamówiłam ale na żywo kiepsko wyglądałypolecicie cos przez neta albo stacjonarnie w Warszawie? Szukam coś w rozmiarze 38/40.
Happy mumon line a stacjonarnie w Wola Parku
misia-kasia, d'nusia lubią tę wiadomość
Australijka
-
U nas na wyjeździe dzisiaj tańce, ale zrezygnowałam z tej rozrywki. Mały sam mi tańczy w brzuchu
wcześniej tak mocno się wypiął pod pępkiem, że aż bolało i za nic nie chciał się przesunąć. Nie wiem czy to moje dziecko śpi :p
W ogóle w lipcu planujemy iść na wesele. Ostrzegę koleżankę, że mogę w ostatniej chwili jej odmówić, ale mając męża obok to mniej się będę bała. -
Ja to musze sukienke kupic i ciekawa jestem czy sie uda... za miesiac idziemy na wesele i jeszcze bede swiadkowa wiec trzeba wygladac
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
misia-kasia wrote:Ojej brzmi poważnie, w takiej sytuacji to w sumie nic dziwnego ze bezpieczniej cc. Ja mam ZZSK czyli Zesztywniające zapalenie stawów kręgosłupa stad moje problemy z kręgosłupem ale na szczęście nie mam zmian w stawie krzyżowo-biodrowym wiec liczę ze będę mogła SN.
Ja ostatnio na komunię chrzesniaczki kupiłam w mohito. Fajna sukienka. Nie typowo ciążowa ale materiał fajnie rozciągliwy więc nawet moj duży brzuch wszedł w rozmiar M.
-
e_mii wrote:Justa, ja dzisiaj pobiegałam więcej niż zwykle za córką i psem i już chodzę jak połamana, biodra mnie bolą. A Ty jeszcze w lipcu wesele obskoczysz
Czuję się jak emerytka
u brata na weselu dziewczyna była jakoś 3tygodnie przed terminem, miała troche nadzieję że przyspieszy poród, ale to nic nie dało :p a jakoś wcale mniej nie tańczyła
-
Zolza_ wrote:Ehhh wróciłam od ortopedy spojenie z 6,5 mm rozeszło się już na 3 cm. Raczej poród naturalny odpada... Jestem w szoku że aż tak bardzo się rozeszło bo nie płacze z bolu.
Cześć. Nie znamy się bo jestem z lipca ale powiedz mi jakie miałaś objawy bo ja też mam podejrzenie bo mnie boli przy chodzeniu a jakbym miala chodzić z 2,3 h to kroka nie zrobię. 22 maja idę do ortopedy -
nick nieaktualny
-
panan12 wrote:Cześć. Nie znamy się bo jestem z lipca ale powiedz mi jakie miałaś objawy bo ja też mam podejrzenie bo mnie boli przy chodzeniu a jakbym miala chodzić z 2,3 h to kroka nie zrobię. 22 maja idę do ortopedy
-
Ja idę na wesele za 3 tyg i taka wybrałam. Do tego szpilkosandaly bezowe i na zmianę sandały z zakrytym przodem na płasko bezowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 08:25
agania, Lavendova, d'nusia, justyna14, Marta..a, misia-kasia, squirrel, PLPaulina, marcela123, kozalia, Dooti lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Zolza_ wrote:Dokładnie takie same, ból nisko pod podbrzuszem, ucisk, ale tylko przy chodzeniu podnoszeniu się. Jak leżę jest ok, no chyba że muszę się przekręcić z boku na bok to też boli. Jak pochodzę dłużej to później nie mogę się podnieść boli, ciągnę nogi po podłodze bo nie mogę ich unieść.
Nie wiem co Twoi lekarze na to ale moi zabronili mi absolutnie chodzić tzn tylko toaleta i prysznic, o schodach mam zapomnieć. A objawy mam podobne do Twoich, dużo leżę więc tak nie boli przy przekrecaniu ale najgorzej jak długo chodzę, czy siedzę cały czas to wtedy masakra jaki ból. Byłaś u ortopedy? Mają tam usg? Ja się wybieram we wtorek 22 maj