Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kozalia trzymaj się! Dostaniesz leki i będzie ok, a lepiej być teraz w szpitalu pod okiem lekarzy. Twoja córa ma jeszcze dużo czasu więc niech siedzi i nie wymyśla
W brzuchu ma ciepło i wygodnie. Będzie dobrze.
Przy moim wzroście i drobnej budowie ciała nie wyobrażam sobie urodzić małego wielkoludka. Liczę, że Filip będzie miał te 3,5kg i nie więcejniech później rośnie
Całą noc łobuz dokazywał to teraz tylko co jakiś czas puknie... Mąż jest ciągle w głębokim szoku że tak mocno kopał
kozalia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNie wiem czemu akurat do 30tc, jak zapytałam o to, to zaczęła się jakby wycofywać z tego i powiedziała, ze zobaczymy co będzie po dalszych badaniach. A tak się cieszyłam z bezobjawowej ciąży i ze pojedziemy jeszcze w czerwcu na wakacje
chyba nic z tego nie będzie
-
justa1509 wrote:Mi mama mówiła, że u nas już przy 4 kg zalecają cesarkę.
podobno wg pomiarów usg bobas miał miec ok. 4,3 i decyzja o sposobie rodzenia leżała po stronie koniety, która absolutnie nie godziła sie na cesarke
Takze jak widac z tymi pomiarami i przewidywaną wagą urodzeniową bywa róznie -
krasnalowa wrote:O matko, wiedzialam ze zaraz pojawi sie taki post. Ja mam taki charakter, ze analizuje i juz tak mam i tego nie zmienie. A dziewczyny zapytałam czy ktoras tez ma taką kruszynke i jak potem było z przyrostem wagi.
Teraz synek też się zapowiada nie za duży.
A potem małe dzieciaki szybko nadrabiają.
Owszem jest moze ciut drobniejsza niż inne dzieci ale czy wszystkie muszą być duże?
Teraz jest na 90 centylu ze wzrostem i 50 centylem z wagą.
Szybko rozwija się fizycznie i intelektualnie.
Bez obaw mniejsze dzieci nie są gorszeWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:08
-
PLPaulina wrote:Wszystko dobrze ?? Co się stało że lekarze podjęli decyzję o zakończeniu ciąży ??
26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia -
krasnalowa wrote:O matko, wiedzialam ze zaraz pojawi sie taki post. Ja mam taki charakter, ze analizuje i juz tak mam i tego nie zmienie. A dziewczyny zapytałam czy ktoras tez ma taką kruszynke i jak potem było z przyrostem wagi.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydusia89 wrote:Nie śledzę tematu aż tak dokładnie ale z tego co wiem to dziewczyna dostała skurczy pd rosnącego CRP. W ciągu jednego dnia szyjka się dramatycznie skróciła z 4 cm praktycznie do 0 . Maluch chyba stabilny.
Oj żeby wszystko dobrze z malenstwem było..
Spieszylo się jemu na świat. -
kozalia wrote:Ja jestem w szpitalu
po wczorajszej wizycie, pojechałam na IP, bo moja szyjka ma wprawdzie 28mm, ale jest miękka i V-kształtna. Zrobili mi jeszcze raz badanie i KTG, wyszły jakieś dwa male skurcze i jeden większy, niby to gotowość skurczowa. Dostaje sterydy i magnez. Myślałam ze z 2-3 dni mnie potrzymają, ale na obchodzie lekarce coś się wyrwało, ze może do 30tc mnie będą obserwować
stresuje się tym, zwłaszcza ze nigdy nie byłam w szpitalu i to dodatkowy stres
-
Kozalia, u mnie też ostatnio mówili coś o 30 tc. tylko że skończonym. Jak będzie to się okaże. Musi być dobrze, ciężko wyleżeć ale dość bezpiecznie się czuję. Damy radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 11:26
kozalia, vanilia120, Carolline lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
ElwiraMar wrote:Dziewczyny które już mają dzieciaczki
Jakie kosmetyki pielęgnacyjne polecacie od pierwszych dni życia? Płyn do kąpieli, emulsja? Jakiej firmy? Nivea może hipp?7w3d 💔 -
kozalia wrote:Ja jestem w szpitalu
po wczorajszej wizycie, pojechałam na IP, bo moja szyjka ma wprawdzie 28mm, ale jest miękka i V-kształtna. Zrobili mi jeszcze raz badanie i KTG, wyszły jakieś dwa male skurcze i jeden większy, niby to gotowość skurczowa. Dostaje sterydy i magnez. Myślałam ze z 2-3 dni mnie potrzymają, ale na obchodzie lekarce coś się wyrwało, ze może do 30tc mnie będą obserwować
stresuje się tym, zwłaszcza ze nigdy nie byłam w szpitalu i to dodatkowy stres
7w3d 💔 -
Ania241188 wrote:Ja moja córkę urodziłam w 41 tygodniu z wagą 2750g i wzrostem 55cm.
Teraz synek też się zapowiada nie za duży.
A potem małe dzieciaki szybko nadrabiają.
Owszem jest moze ciut drobniejsza niż inne dzieci ale czy wszystkie muszą być duże?
Teraz jest na 90 centylu ze wzrostem i 50 centylem z wagą.
Szybko rozwija się fizycznie i intelektualnie.
Bez obaw mniejsze dzieci nie są gorszesyn 37t3d 3600 i 56 cm córka jakoś po skończonym 38 tyg 4040 i 57 cm
7w3d 💔