X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja mam dwie kolezanki ktore urodzily pierwsze dziecko sn drugie cc jedna pkanuje trzecia ciaze druga jest w trzeciej ciazy obie nie chca nawet slyszec o sn bo mowia ze dochodzily do siebie duzo dluzej i gorzej niz po cc i teraz tylko cv wchodzi w gre bo zaraz po pionizacji szwy ciagnely lekko ale zaraz smigaly a po sn krocze je tak strasznie bolalo ze sie ledwo mogły podniesc a chodzenie i siedzenie to byla katorga...

Natomiast inna kolezanka k kuzynka meza mialy jako pierwsze cc i tak fatalnie i dlugo do siebie dochodzily ze byly przy drugiej ciazy mega zdesperowane zeby urodzic sn i mowia ze w razie trzeciego dziecka sn za wszelka cene...

Kazdy organizm inny i kazdy inaczej sie regeneruje ;) kazdy tez inaczej do siebie dochodzi po takim czy innym porodzie ;)

Na innym watku na jakim pisalam babeczka po porodzie sn boryka sie teraz z wypadajaca macica...

Chyba zaden porod nie jest lepszy ani gorszy kazdy ma swoje plusy i minusy... i przy kazdym mozna albo zle albo super do siebie dochodzic...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam że każda z nas jest inna więc inaczej będzie się dochodzić do siebie. Jeśli lekarz zleci cc to trudni. Lepiej tak niż żeby później były powikłania u was np z tym rozejściem. Wtedy dopiero byłby problem bo przez parę tygodni ktoś musiałby pomagać.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wstaje niewyspana bo i śpię kiepsko, niewygodnie mi rece mi dretwieja czekam na tą poduche jak na zbawienie.

Ja często robię drzemki w dzień bo padam i oczy mi sie zamykaja same :P

• Leticia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc czułam się w miarę OK, ale samodzielna na początku nie byłam. Najtrudniej było mi się podnieść z pozycji leżącej - w nocy do dziecka wstawał mąż, przewijał, ogarniał i dopiero mi podawał (karmiłam na siedząco, bo po cc nie mogłam leżeć na boku - to był najgorszy ból). Mi wstanie zajmowało jakieś 4-5 minut, serio.
    Dźwigać nie byłam w stanie dosyć długo. Dopiero jakieś 4 miesiące po cc byłam w stanie wynieść córkę w foteliku do samochodu, żeby gdzieś pojechać. Jak słyszę o sprowadzaniu wózka po schodach po cesarce, to aż trudno mi uwierzyć :) Mi po półtora roku było trudno, ale ja to ogólnie słabiak jestem ;)
    Teraz chciałabym spróbować psn. Wiem, że to nie przelewki i że będzie bardzo, bardzo bolało. Ale liczę, że będę mogła w miarę samodzielnie funkcjonować. W końcu teraz sytuacja jest inna, mam starszą córkę, którą też muszę się zajmować, podnosić, biegać za nią...

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Ania241188 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Oj tak sweetaskowo to też nie jest, bo dziecko płacze to nerwy bo czemu placze, bo może głodne, a czy kupa ma.dobry kolor, a może za zaskoczony robi kupę, albo za.czesto, a czemu się ulalo, a czemu skóra z całego ciałka schodzi, pewnie alergia itd. wraz z dzieckiem rodzi się duży strach i ważne zebyiec wsparcie kogoś doświadczonego kto powie po prostu ,e wszystko jest ok bo czasem tego brak. I trzeba uważać bo baby blues istnieje :-)
    Ja mialam baby blues i to dość długo

zrz6x1hpuh8zaykc.png
    f2w3bd3m75py8k9r.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy kawie w kolejnym tygodniu :-) zaczynamy 30 :-) jeszcze równo 8 tyg i mogę rodzić :-)

d'nusia, Existenz, Lavendova, PLPaulina, e_mii, Kasiaja, marcela123, pumka1990, katka/85 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Wpada do Was jak zwykle zaniepokojona wrzesniowka:-) podzielcie sie prosze czy ktoras z Was tez nosi taka kruszynke (kruszynka). W 22t0d moja mała wazyla tylko 410g co odpowiadalo 21t1d, wiec 6dni mniej. Byla cala jakby proporcjonalnie za mała, bo główka i nozka tydzień mniejsza, brzuszek 3dni mniejszy. Wiem, ze to nie blad pomiaru bo na wczesniejszych usg tez byla troszke mniejsza, ale nie az tak. Martwię sie czy nadgoni czy juz taka bedzie. Jak u Was? Nadganialy czy to sie pogłębialo? Moze znajdzie sie u Was tez taka malutka, bo mam wrazenie ze wszyscy maja duże dzieci, tylko ja takiego malucha.
    Z gory dziękuję za podzielenie sie:-)

• alenka89 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krasnalowa wrote:
    Hej,
    Wpada do Was jak zwykle zaniepokojona wrzesniowka:-) podzielcie sie prosze czy ktoras z Was tez nosi taka kruszynke (kruszynka). W 22t0d moja mała wazyla tylko 410g co odpowiadalo 21t1d, wiec 6dni mniej. Byla cala jakby proporcjonalnie za mała, bo główka i nozka tydzień mniejsza, brzuszek 3dni mniejszy. Wiem, ze to nie blad pomiaru bo na wczesniejszych usg tez byla troszke mniejsza, ale nie az tak. Martwię sie czy nadgoni czy juz taka bedzie. Jak u Was? Nadganialy czy to sie pogłębialo? Moze znajdzie sie u Was tez taka malutka, bo mam wrazenie ze wszyscy maja duże dzieci, tylko ja takiego malucha.
    Z gory dziękuję za podzielenie sie:-)

Mój synek jest 4 dni młodszy na USG i wszystko się zgadza jeśli weźmie się pod uwagę termin owulacji a nie ostatnią miesiączkę. Pomyśl czy u Ciebie owulacja też się nie przesuneła

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alenka89 wrote:
    Mój synek jest 4 dni młodszy na USG i wszystko się zgadza jeśli weźmie się pod uwagę termin owulacji a nie ostatnią miesiączkę. Pomyśl czy u Ciebie owulacja też się nie przesuneła
    No ja tez wiem, ze mialam owulacje 18dnia, wiec w teorii jest 4 dni mlodsza, tylko ze wczesniej nadrobila bo na prenatalnych w 12 tygodniu byla tylko dzien mlodsza, wiec teraz zas sie cofnela.

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że jeśli lekarz w żaden sposób tego nie komentuje to nie ma podstaw do obaw. Dzieci rosną w swoim tempie i muszą się różnić między sobą :)

Zastanawiałam się ostatnio czy moje dziecko w nocy śpi, czy nie. Otóż nie za bardzo. Mąż w nocy się obudził i korzystając z okazji, że śpię to sprawdzał mojego małego lokatora. Kopał jak szalony, a ja wtedy się kręcę, wiercę i jęczę coś przez sen. Chyba dlatego jestem rano tak bardzo zmęczona. Oby Filipowi zmienił się tryb aktywności :P

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja to się zastanawiam czy mój berbeć w ogóle śpi, bo jak zasypiam to kopię w najlepsze a rano tez aż dudni :-) cóż, w teorii więcej czasu powinny przesypiać a w praktyce to bywa różnie :-) ah jeszcze trochę i będziemy tulić maluszki.

Ciekawe która pierwsza urodzi.

7w3d 💔
  • agania Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mam po cc. Boli Was czasami w bliźnie? Ja miewałam sporadyczne bóle, ale od Wczorsj pobolewa cos mocniej i juz mam stracha :( mam nadzieje, ze ro od rosnącej macicy.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Justa ja to się zastanawiam czy mój berbeć w ogóle śpi, bo jak zasypiam to kopię w najlepsze a rano tez aż dudni :-) cóż, w teorii więcej czasu powinny przesypiać a w praktyce to bywa różnie :-) ah jeszcze trochę i będziemy tulić maluszki.

Ciekawe która pierwsza urodzi.
    No właśnie, w dzień kopie, w nocy kopie, rano nie zawsze :P A najlepsze jest to że ja w nocy śpię w najlepsze, ale za to bardzo niespokojnie.
    Od 2 dni jakoś kiepsko isę czuję, śniadanie mi nie idzie, kanapki w pracy też, kolacji troszkę tylko zjadłam... Może to ze stresu... tydzień mnie w pracy nie było i o wiele lepiej się czułam, a teraz wróciłam i klops

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna lipcówka już po CC w 33t4d - bliźniaki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2018, 08:04

7w3d 💔
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nadal nie mogę wyobrazić że w brzuchu mam pewnie prawe kilogramowego bobasa, jest to dla mnie irracjonalne hehe :) Ale kopie prawie całyyyyyyyy dzień !
    Chyba niedługo zacznę rozglądać się za tymi wszystkimi bajerami, sprawami kosmetycznymi które zamawia się z gemini i podobnych :)

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto pierwszy urodzi z tego co widzę to raczej Agania bo ma wskazania do wcześniejszego rozwiązania. Obysmy wszystkie dotrwały do 37 tygodnia... A potem możemy się ścigać.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodze w terminie. Bo tydzień wcześniej zapisałam się na woskowanie

Carolline, justyna14, ingelita, misia-kasia lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dziś jadę się zapisać na CC więc zobaczymy kiedy wyznacza mi termin. I do tego czasu będę zaciskać nogi :-)

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • ElwiraMar Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które już mają dzieciaczki ;)

Jakie kosmetyki pielęgnacyjne polecacie od pierwszych dni życia? Płyn do kąpieli, emulsja? Jakiej firmy? Nivea może hipp?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krasnalova moja mala na usg w 21t4d czyli 4 dni pozniej jak ty mialas robione (a tygodnie ciazy sa dokladnie z owulacji wyliczone nie om bo jestem po ivf) wazyla 463g ;) a 4 tyg pozniej (25+4) juz 820 ;)

Ja zaraz wstaje i zbieram sie na ktg a tak mi dobrze w lozku i nie chce sie wstawac

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ