Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie: czy jest możliwe że w badaniach w 22/23 tygodniu nie wyszła mi cukrzyca ciążowa a jednak ją mam? Od jakichś dwóch tygodni zauważyłam że gdy tylko zrobie się głodna zaraz robi mi się słabo i musze zaraz coś zjeść... Dziwne to, pewnie to sprawka ciąży co? Wymiki moczu i morfologia w poniedziałek były bardzo dobre17.08.2018 M<33
09.10.2020 A<33
-
nick nieaktualnyMi niby nie wyszła cukrzyca, a od kilku tygodni mam taką ochotę na słodkie. Moje każde śniadanie prawie jest na słodko, przy czym nigdy wcześniej mnie aż tak nie ciągnęło. Czasem baton, chrupki, ale śniadania, obiady, kolacje to obowiązkowo wytrawne, a teraz... czyżby smaczki?
Czy przy cukrzycy ciążowej macie aż taką chcicę na słodkie? -
Ja nie mam cukrzycy, ale też miewam ochotę na słodycze. Wczoraj zjadłam całą wielką czekoladę (taką podwójną) i... porzygałam się <facepalm>.
Poprosiłam męża, żeby wrócił wcześniej z pracy, bo tak mi niedobrze było, że się dzieckiem nie mogłam zająć. Oczywiście dopiero jak przyjechał to mu zdradziłam przyczynę rzyganda, bo wiedziałam, że mnie obśmieje
Edytka, a takie słabnięcie z głodu też miałam, ale to tylko w pierwszym trymestrze.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja się tak męczę z Tardyferonem. Na początku wymiotowałam po nim, teraz już jest lepiej, ale zgagę mam okropną. Powinnam go brać przed śniadaniem i przed kolacją... Biorę około godziny po śniadaniu i na noc. Za dwa tygodnie zobaczę czy to zdaje egzamin. Lekarz mi tylko powiedział, że takie uroki żelaza.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyjej odbicie wrote:Mi niby nie wyszła cukrzyca, a od kilku tygodni mam taką ochotę na słodkie. Moje każde śniadanie prawie jest na słodko, przy czym nigdy wcześniej mnie aż tak nie ciągnęło. Czasem baton, chrupki, ale śniadania, obiady, kolacje to obowiązkowo wytrawne, a teraz... czyżby smaczki?
Czy przy cukrzycy ciążowej macie aż taką chcicę na słodkie?
Nie znoszę słodyczy ani przed ciążą ani w ciąży!A cukrzycę ciążową mam.
-
Ja chyba też zacznę łykać na wieczór to żelazo kurde. Ostatnio byłam zadowolona, że brak objawów ubocznych. Ale od dwóch dni mdłości właśnie od rana od tabletki tak do 17
Kciuki za Dziewczyny, które się muszą martwić w szpitalu.
Od wczoraj ruszam się jak kaczkaboli mnie poślad, udo, kręgosłup podczas chodzenia. Masakra.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Zapraszam Was jeśli posiadać Facebook do wziecia udziału w konkursie do wygrania podusia na dzień mamy https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1615683078530544&id=948648818567310
Również szyję dla dzieci kocyki podusie i inne rzeczy zapraszam Was przyszłe mamuśkii pozdrawiam niech ciążę przejdą Wam bez problemow!!
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
krasnalowa wrote:Hej,
Wpada do Was jak zwykle zaniepokojona wrzesniowka:-) podzielcie sie prosze czy ktoras z Was tez nosi taka kruszynke (kruszynka). W 22t0d moja mała wazyla tylko 410g co odpowiadalo 21t1d, wiec 6dni mniej. Byla cala jakby proporcjonalnie za mała, bo główka i nozka tydzień mniejsza, brzuszek 3dni mniejszy. Wiem, ze to nie blad pomiaru bo na wczesniejszych usg tez byla troszke mniejsza, ale nie az tak. Martwię sie czy nadgoni czy juz taka bedzie. Jak u Was? Nadganialy czy to sie pogłębialo? Moze znajdzie sie u Was tez taka malutka, bo mam wrazenie ze wszyscy maja duże dzieci, tylko ja takiego malucha.
Z gory dziękuję za podzielenie sie:-)
Heju mnie była podoba sytuacja albo i gorsza bo różnicy było ok 10-14 dni. W 22+2 moja mała ważyła 378g lekarza powiedział ze zaczniemy się martwic jak to różnica będzie się powiększać.Obecnie jestem w 29+2 tc i wszystko jest porządku waga i wymiary wróciły do normy obecnie waży 1360g
-
Na razie nie jest gorzej. Teraz mam wizytę na 6 czerwca i będziemy ustalać termin położenia sie do szpitala. Mały wazy 1180g.
chabasse, Eilleen, ingelita, PLPaulina, Dooti, Leticia, d'nusia, Ania241188, katka/85, Zolza_, marcela123, vanilia120, Carolline, pumka1990, Anuleczek lubią tę wiadomość