X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zozza wrote:
    Hej :) u mnie była podoba sytuacja albo i gorsza bo różnicy było ok 10-14 dni. W 22+2 moja mała ważyła 378g lekarza powiedział ze zaczniemy się martwic jak to różnica będzie się powiększać.Obecnie jestem w 29+2 tc i wszystko jest porządku waga i wymiary wróciły do normy obecnie waży 1360g :D
    Ooo to tez kruszynka była. Pierwszy raz widze żeby ktoś mial mniejsze dziecko ode mnie, serio :-) (cieszy mnie jak znajdę takiwgo maluszka i potem widze, ze juz maluszkiem nie jest :-)) ale fajnie, ze tak ladnie wazy juz, mam nadzieje że moja tez nadrobi. Ostatnio pomyslalam że moze to skutek tego,że do 22 tygodnia praktycznie nie przytylam ani grama, a przed ciaza wazylam 53kg. Zaczęłam troszkę wiecej jesc i przybralam wreszcie 2 kg:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 00:22

• Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1995 wrote:
    o 17.30 wizyta, dziś zaczynam 30 tydzień :)
    Jak po wizycie?

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_mii wrote:
    Ja się tak męczę z Tardyferonem. Na początku wymiotowałam po nim, teraz już jest lepiej, ale zgagę mam okropną. Powinnam go brać przed śniadaniem i przed kolacją... Biorę około godziny po śniadaniu i na noc. Za dwa tygodnie zobaczę czy to zdaje egzamin. Lekarz mi tylko powiedział, że takie uroki żelaza.
    Zgagę też mam masakryczną. I mi się mało kulturalnie odbija co chwilę. Wstyd do ludzi wyjść ;) Muszę wrócić do leku na zgagę, który doradził mi lekarz pierwszego kontaktu, bo działał długo po odstawieniu i zgaga wróciła przy żelazie dopiero.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Zgagę też mam masakryczną. I mi się mało kulturalnie odbija co chwilę. Wstyd do ludzi wyjść ;) Muszę wrócić do leku na zgagę, który doradził mi lekarz pierwszego kontaktu, bo działał długo po odstawieniu i zgaga wróciła przy żelazie dopiero.
    Też mi się odbija po wszystkim co zjem :/ najgorzej jak zjem i zaraz idę np. zadzwonić, to zamiast mówić to mi się odbija. Zgagę mam rzadziej, raczej taki delikatny początek, ale ostatnio takie lekkie pieczenie trwało 3 dni.

Mieliśmy jechać w lipcu na wesele, ale mąż nie za bardzo chce żebym jechała... Bo skoro o 15 już padam na twarz, to na weselu nie wysiedzę nawet do północy, więc troszkę szkoda jechać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 07:29

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Eilleen Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ingelita wrote:
    Co to za lek? Bo ja mam piekielną zgage po wszystkim. Nic nie pomaga. Mleko, migdały czy rennie działają na pół godziny.

qb3ci09k96tb3ht7.png
    h44e3e3kl4vyek4m.png
  • marcela123 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, wizytuje za godzinę ;)

d'nusia, agania, ingelita, jej odbicie, Carolline, pumka1990 lubią tę wiadomość

Aniołek 17.10.2017- 8t5d
    tb739vvjdr6gsxwh.png

3i49hdgew2fq6tag.png
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia. Mi się niestety nie udało wczoraj zapisać na CC do szpitala w którym chciałam rodzić bo nie mieli miejsc już. Więc lipa, połowa szpitali z 3 stopniem jest albo w remoncie albo nie ma miejsc :-(

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza o kurde :/ Ja sobie zapisałam link i sprawdzam liczbę wolnych miejsc, ale ja orientacyjnie na poród naturalny.

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie takie cus że masz podana liczbę miejsc wolnych?

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • e_mii Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej a mi lekarz chce dać skierowanie na cc dopiero w 34tc. Chociaż chcę rodzić u niego w szpitalu, to może jakoś łatwiej.

v0o0onx.png
    z9pckld.png

• LondyńskieSerduszko Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaki polecacie magnez ale bez witaminy b6 i ogólnie bez żadnych witamin z gr b? (Nie mogę ich stosować)

3jgx9jcgsbc0lwer.png
    3jvzjw4zl5cjzvox.png
    03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
    mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
    Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100
  • agania Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie czekam na wizytę znowu, wczorsj było prywatnie, dziś NFZ.

n59y3e5ef47vpcg5.png
    l22ncwa1igcivb04.png
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Co to za lek? Bo ja mam piekielną zgage po wszystkim. Nic nie pomaga. Mleko, migdały czy rennie działają na pół godziny.
    Coś na bazie omeprazolu, ale nie mogę tego znaleźć w necie. Później napiszę, jak znajdę opakowanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 09:36

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• angelika1995 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eilleen wrote:
    Jak po wizycie?

u mnie są dobre i złe informacje :)
    waga 1400g oraz maly ulozony główkowo
    a z tych zlych to mam jakas infekcje,musze przez 6 dni brac jakies tabletki, lozysko sie obnizylo i szyjka z 4,5 na 3,7
    do kontroli za 2 tyg
    rano 2 a wieczorem nawet 4 tabletki magnezu
    zakaz wspolzycia

Eilleen lubi tę wiadomość

angelika22
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja mam spadki energii wiekszosc ciazy, ale czasem sa dni, ze bym gory przenosila a w lipcu mysle, bedzie wzrost energii, takze bym wesela jeszcze kategorycznie nie skreslala.
    Co do kapieli malucha ja stosowalam tylko lyzke oleju kokosowego na wanienke i miala super skore, zadnych innych kosmetykow.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    Justa ja mam spadki energii wiekszosc ciazy, ale czasem sa dni, ze bym gory przenosila a w lipcu mysle, bedzie wzrost energii, takze bym wesela jeszcze kategorycznie nie skreslala.
    Co do kapieli malucha ja stosowalam tylko lyzke oleju kokosowego na wanienke i miala super skore, zadnych innych kosmetykow.
    Głownie chodzi o okreslenie się koleżance, bo to jednak jest spory koszt. A płacić za dodatkowe 2 osoby, które nie przyjdą, a do przejechania na wesele mamy około 300 km w jedną stronę

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Zuuziia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopadła mnie jakaś infekcja :( wczoraj ryczałam tak się przestraszyłam.
    Byłam u babci w szpitalu na oddziale onkologicznym, wychodząc musiałam skorzystać z toalety tak mi się okropnie chciało siku że wiedziałam że nie doniosę do domu. I wczoraj przed prysznicem zaczęłam czuć swędzenie i pieczenie. Po kąpieli piekło jeszcze bardziej, zauważyłam że mam napuchnięte wargi sromowe po prawej można powiedzieć że jest ona podwójna :( posmarowałem clotrimazolum myślałam że przejdzie.. ale wstałam i dalej mam tą podwójna warge, jedynie nie jest tak opuchnięta za to strasznie swędzi... Nie wiem czy co poważna infekcja czy zaraz samo przejdzie, pierwszy raz się z czymś takim spotykam..
    Jak do jutra nie przejdzie to zadzwonię do mojej ginekolog, użyje dzisiaj jeszcze tantum rose. Czy któraś miała moze podobny problem ?

oar89jcgknh04rvx.png
    25.07.2018 🦊

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w szpitalu, na IP moja szyjka miała przedwczoraj już tylko 22mm (a kilka h wczesniej 28:/) ale lekarz mnie trochę uspokoił, ze ta różnica może wynikać np. z pełnego pęcherza. Nakaz leżenia. Pytałam się, czy będę tu lezec do końca ciąży, czy mogę w domu - jutro sprawdzą szyjkę ponownie i będzie decyzja... na szew powiedzieli ze już tak na granicy, ale zaczęłam czytać w necie, ze pesar nie ma takich ograniczeń terminowych - czy faktycznie? I czy infekcja candida (jestem w trakcie leczenia) wyklucza założenie pesara? Nie wyobrażam sobie 2 miechy lezec :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 10:27

• Kasiaja Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LondyńskieSerduszko wrote:
    Dziewczyny jaki polecacie magnez ale bez witaminy b6 i ogólnie bez żadnych witamin z gr b? (Nie mogę ich stosować)
    Ja mam taki, 100% magnezu bez udziwnień. Jest w formie proszku więc też nie ma tych niepotrzebnych składników, które potrzebne są do wytworzenia otoczki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f79780cc3339.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f262b67c43bb.jpg

Żelazo czerpię tylko ze spiruliny nie mam żadnych skutków ubocznych, morfologia od początku ciąży, wszystkie wyniki, w normie. Nie biorę nic więcej, żadnych tabletek typu complex dla ciężarnych itp

LondyńskieSerduszko lubi tę wiadomość

km5shdge7thpmtsb.png[/url]
    17u9anli7kai2cz3.png
    qb3cru1dgr6glvjy.png
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 24 maja 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie standardowo po 10 minutach ktg młody "uciekł" ale już się tak nie denerwowałam, jak rozplątywałam się z pasów to mnie zdążył pokopać. Lekarz się śmiał że trzeba mi na sali usg zamontować. Na usg oczywiście serduszko ok.
    Pytałam dziś o wyjscie ale dalej nic się nie dowiedziałam. Mój lekarz powiedział mi dziś że po 35tc będziemy się śmiać, ale teraz muszę leżeć.
    Kozalia łączę się z Tobą w bólu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2018, 11:02

kozalia lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ