X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe mamusie 2018
Odpowiedz

Sierpniowe mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej myśli mi też dretwieja dłonie tak co 2, 3 noc i nie wiem czy to spowodowane bo nigdy tak nie mialam. Pewnie cos uciska na nerw.

A poza tym witam sie w skonczonym 30 tc :D Jeszcze tylko 8 tygodni i wyciagamy :D

Dooti, ingelita, PLPaulina, e_mii, kozalia, pumka1990, Kasiaja lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iva79 wrote:
    Tak kolejna wizyta juz 25.6 tez pewnie wszystkie pomiary porobia.
    Wiesz co, myślę, że lekarz wie co mówi, choć jeszcze chyba makrosomia bym tego nie nazwała. Mój też wymiarami 1,5-2 tyg do przodu, waga też niecałe 2 kg, więc duzy. Tyle tylko że ja mam cukier ok. Ale USG to zawsze +/- 400g. Córkę urodziłam w 38 tyg z wagą 4040 g i poród sn i łatwiejszy niż z synem 3600g. Także myślę, że może po prostu dzidzia duża i tyle. Ale na wszelki wypadek jeśli lekarz zaleca to też wzięłabym ta insulinę. Trzymaj się, już końcówka, będzie dobrze :-) rodzimy w lipcu i tyle :-)

Iva79 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 32 tygodniu, skończyliśmy 31tc. Każdy kolejny tydzień to teraz dla mnie sukces, czekam bardzo na te piątki :)
    Położyli nam chrapiącą babeczkę na sali, mąż będzie musiał przynieść mi stopery.

d'nusia, ingelita, PLPaulina, Leticia, Lavendova, pumka1990, Kasiaja, agania lubią tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • ingelita Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną cała noc snów o ciąży, szpitalu i porodzie. Niektóre elementy totalnie abstrakcyjne, jak na przykład szpitalna wystawa brudnych prześcieradeł poporodowych, umazanych głównie krwią i odchodami, tylko tak jakby w wersji wypukłej, jak rzeźby. Zmęczona jestem tą nocą, i chyba zaczynam lekko panikować.

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• ingelita Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pani doktor wpuściła mnie w maliny. Kazała umówić się cztery tygodnie od ostatniej wizyty, czyli równo za tydzień od dziś, tylko zapomniała, że jej wtedy nie będzie. Przyjmuje tylko w piątki, wiec zapisałam się na dziś, ale jeszcze badań nie porobiłam, wiec nie wiem do końca, po co idę. Zmuszę ją do zrobienia mi usg poglądowego, może chociaż poznam w miarę orientacyjnie wagę dziecka, bo tez mam przeczucie, że tym razem będzie kłócić. Brzuch mam już taki, jak w poprzedniej ciąży trzy dni przed porodem. Moze tez da mi wreszcie skierowanie na usg trzeciego trymestru, które tez się przesunie w związku z jej nieobecnością :/

j5rbjw4zpzcf32ff.png
    jox69vvjwkeeyc8z.png

• Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ciężka noc za mną. Obudził mnie ból brzucha taki rozrywający u góry brzucha, nie wiedziałam co się dzieje, wzięłam prysznic i nospe i po pół godziny przeszło a byłam gotowa do szpitala jechać. Teraz się martwię bo mała od rana bardzo aktywna... A do lekarza dopiero koło 9 mogę dzwonić.

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolza_ wrote:
    Ehhh ciężka noc za mną. Obudził mnie ból brzucha taki rozrywający u góry brzucha, nie wiedziałam co się dzieje, wzięłam prysznic i nospe i po pół godziny przeszło a byłam gotowa do szpitala jechać. Teraz się martwię bo mała od rana bardzo aktywna... A do lekarza dopiero koło 9 mogę dzwonić.
    Jeśli przeszło to nie poród a jak dziecko aktywne to lepiej niż jak nie aktywne. Spokojnie, myślę, że poprostu gdzieś mała ci uciskała i stąd ten ból. Pewnie już chatcowala ostro jak spałaś :-)

7w3d 💔
  • Zolza_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, dzięki Justyna trochę mnie pocieszylas. Mąż pojechał do pracy kazał dzwonić jakby coś się działo. Jak ja już bym chciała urodzic, bo ta nerwica mnie wykończy :-(

justyna14 lubi tę wiadomość

iv099vvj1wzlmrpz.png
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci w nocy są strasznie aktywne, ja oberwalam 2 kopniaki jak na chwilę się przebudziłam. Do 9 już niedługo, zadzwonisz i się uspokoisz :)
    Mi od wczoraj krew z nosa leci. lekko, że tylko na papierze widać na smarkam, ale jednak. Jem normalnie, wysypiam się, odpoczywam... Mam tylko wrażenie że mam bardzo sucho w nosie, wczoraj aż mnie piekło przy oddychaniu. Za bardzo już nie mam jak nawilżyć pokoju, wszędzie mam jakieś kwiatki, otwarte okna całą noc, 2 akwaria...

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, wodą morską możesz sobie do nosa psikać, jest bezpieczna.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Marta..a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nawilżenie zimą powiedziałabym, że mokry ręcznik na grzejnik ale latem to hmm.. może nawilżacz jakiś kupić?

Ja mam za to trzeci wieczór z rzędu taki ból jakby miesiączkowy jak się wieczorem kładę spać, nie jest mocny, nie przeszkadza mi w zaśnięciu i rano jest ok albo jest tak delikatny, że nie zwracam na niego uwagi.. ktoś tak ma? Wizytę mam 25.06, więc za dwa tygodnie dopiero.

Młody też albo w nocy nie jest aktywny (oby tak było i spał) albo mi w ogóle nie przeszkadza i nie budzi po prostu :P Ma taki napad ruchów zawsze jak się położę, taka złość że mama się kładzie i przestaje bujać mam wrażenie :P

6cs: 08.2018 - synek <3
    5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
    2cs.: 12.2021 - córeczka <3
  • justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę musiała chyba kupić...
    Przez to że od wczoraj siedzę już w domu to mam wrażenie że jest sobota i dziś, i wczoraj :p wczoraj nawet chciałam umyć podłogi żeby na niedzielę czysto było :p

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te pogodę mam sucho w domu.

I od kilku dni mam krew w nosie.
    I ulgę na wysuszoną śluzowkę przynosi mi woda morska. :D :D

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie pisałam nic , ale zaglądam do Was regularnie :) W tamtym tygodniu byłam w szpitalu. Kiedyś tam pisałam że mnie łapie od czasu do czasu ( co 1-2 tyg) Ból pleców w okolicy zapięcia do stanika promieniujący aż do żołądka.... tak jak by mnie ktoś po prostu szpilą przebił. W tamty tyg taki ból złapał mnie dwa dni pod rząd. W pierwszy dzień jak zwykle przeszło po ok 1-2 h ale na drugi dzień mordowałam się od 21 aż w końcu o 2 w nocy byłam na sor. Długo zwlekałam ponieważ szpital daleko (1 h drogi) i ze starszą córką nie miał kto zostać więc jedyną opcją było to żeby zabrać ją ze sobą. Było mi mega ciężko ją ciągnąć taki kawał ale cóż zrobić. W trakcie ataku ból jest dosłownie nie do zniesienia... mdłości, duszności, utrata przytomności... byłam w szpitalu 3 dni i okazało się że to wątroba... Jakieś naczyniaki wyszły na niej i podwyższone próby wątrobowe. Dziś idę powtórzyć badania. Lekarz mówi że naczyniaki trzeba diagnozowac dalej badaniem rezonansu magnetycznego czyli juz po porodzie a pozoztałe badania wskazują na zatrucie wątrobowe...
    Co to jest? Z kąd to się wzięło?? Nie mam pojęcia... Oby tylko czerwiec wytrwać i mogę rodzić :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze mam pytanko :)
    Już trzeci lekarz potwierdził dziewczynkę a my nadal nie mamy imienia :(
    Starsza córka to Aleksandra.
    Jak na razie dla młodszej zastanawiamy się między : Agata, Agnieszka, Magdalena. Tylko wiecie..... ja czuję , że to nie to.... w każdym imieniu coś mi nie pasuje :(
    Doradzcie, podpowiedzcie...

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

• justa1509 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia, kiedyś mama mi powiedziała że jak się urodzi to spojrzysz i wtedy będziesz wiedziała jak ma mieć na imię :) wybierzcie kilka imion i zobaczycie po porodzie :)

k0kdqps6qlrq0b7i.png
    klz9hdgeo5cwgz05.png
  • dusia89 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1509 wrote:
    Dusia, kiedyś mama mi powiedziała że jak się urodzi to spojrzysz i wtedy będziesz wiedziała jak ma mieć na imię :) wybierzcie kilka imion i zobaczycie po porodzie :)
    też tak słyszałam :) Jak byłam w pierwszej ciąży to mąż bardzo chciał Aleksandrę a ja się upierałam przy Oldze do samego końca :)JAk po porodzie (cc) Zobaczyłam jak ze wzruszenia płacze że dziecko całe i zdrowe i że wszystko w porządku (obciążenia genetyczne- dwoje jego rodzeństwa urodziło sie chore i zmarło w wieku 4-6 lat) i jak mi dziękował za ten nasz mały cud to odrazu poczułam że musi być Aleksandra:) Z perspektywy czasu się cieszę że nie została Olgą :)

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie lekkie bóle coś jak się rozkreca miesiączka tylko u mnie właśnie po nocy gdzies nad ranem. Uznalam ze albo blizna albo sie macica rozciaga albo z powodu pęcherza pełnego.

Moja tez ma dużą aktywność wieczorem tak ok 21-23 i jak się kładę to szczególnie. Ale potem chyba zasypia i śpi do rana, wstaje ze mną z budzikiem :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia mamy ten sam problem, też jeszcze nie zdecydowaliśmy się na żadne imię, już mnie wkurza jak każdy o to dopytuje :/ Zastanawiamy się nad Natalią albo Klaudią, ale żadne z nas nie czuje tych imion tak na 100%. Wczoraj znowu zaczęłam myśleć właśnie o Oli... słyszałam tez o tym pomyśle z czekaniem do porodu, ale jakoś nie daje mi to spokoju, wolałabym wczesniej wiedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imię to ciężka sprawa. Raczej pomóc się nie da. :D
    Każda z nas ma inne typy. :)

Najlepiej kilka spośród tych wszystkich imion sobie wybrać i może faktycznie po porodzie jak się spojrzy to będzie wiadomo. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 08:56

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ