Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dooti wrote:Ja dziś już mogę wstać, jak mąż przyjdzie to pomoże mi się zebrać i pojedziemy na noworodki do synka. Jeszcze go nie widziałam. Nie mogłam zasnąć z tych emocji ale w końcu jakoś się udało. Nie wiem co z karmieniem, na razie nic nie ruszyło a ja laktatora nie mam...
Będzie dobrze. Grunt, że wszystko z Wami dobrzetrzymam kciuki za spotkanie z synkiem
7w3d 💔 -
Dopadł mnie chyba zespół niespokojnych nóg... Wieczorami kręcę się się jak szalona, jak nie ruszam nogami to mam wrażenie że zaraz rozerwie mi łydki. Nie są to skurcze takie typowe, tylko jakby pali od środka
troszkę pomaga przykłada nie nóg do chłodnej kołdry. I o 4 obudziłam się z bólem pleców, jakoś zasnęłam...
-
Marta..a wrote:Ja o 16:20
kontrola po szpitalu.. niestety bez usg, jestem, ciekawa czy mój lekarz da mi skierowanie jeszcze na skontrolowanie tej szyjki czy uzna, że jak zostały 3 tygodnie do donoszenia to niech się dzieje co chce. Albo czy mi da receptę dalej na duphaston czy powie, że odstawiamy.. bo mam jak na razie brać 3x dziennie tak jak w szpitalu mi zalecono...
No i najważniejsze mam nadzieję, że nie powie, że wszystko ok i widzimy się za 4 tygodnie dopiero7w3d 💔 -
justa1509 wrote:Dopadł mnie chyba zespół niespokojnych nóg... Wieczorami kręcę się się jak szalona, jak nie ruszam nogami to mam wrażenie że zaraz rozerwie mi łydki. Nie są to skurcze takie typowe, tylko jakby pali od środka
troszkę pomaga przykłada nie nóg do chłodnej kołdry. I o 4 obudziłam się z bólem pleców, jakoś zasnęłam...
7w3d 💔 -
Existenz wrote:Ja ja na 19sta. Interesuje mnie stan łożyska i Afi bo na usg 3 tr nie sprawdzalismy7w3d 💔
-
justyna14 wrote:Witam się w chłodny poranek
mogłoby tak już zostać. Ja dziś wizyta na 17.40 , która ze mną wizytuje?
Jestem nieprzytomna. Mała obudziła się około 3 i nie mogła zasnąć. Brzuszek chyba bolał. I zasnęła o 6. A ja poszłam spać o 23.
-
Ania241188 wrote:Ja mam na 9.20.
Jestem nieprzytomna. Mała obudziła się około 3 i nie mogła zasnąć. Brzuszek chyba bolał. I zasnęła o 6. A ja poszłam spać o 23.
Też Was męczy zgaga ostatnio? Ja dziś na śniadanie zjadłam musli z zimnym mlekiem i już zgaga.7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Mi teraz mój ginekolog sprawdza szyjkę na każdej wizycie więc jeśli Twój się nie kwapi to mu powiedz że miałaś jakieś klocia i bóle i wtedy na pewno.sprawdzi bez zachęty dodatkowej
prowadzę ciążę w enel medzie i nie mają tam usg w gabinecie, więc nawet jakby bardzo chciał to jej nie zmierzy, na fotelu zawsze mnie bada i sprawdza czy jest zamknięta itp. no ale linijki to on tam nie wkładajak miałam 5cm to się nie martwiłam bo uważam, że lekarz to akurat widzi, że jest długa.. teraz tylko chciałabym mieć większą pewność, dokładnie co do jej wymiarów.
Mam nadzieję, że mi też pobierze to do gbsa, żeby już czekać na wynik. Tylko nie wiem czy oni tam to robią kurcze.
Siedzę i myślę, dlaczego dziewczyny jak były w szpitalu to nie dostały tych sterydów na płuca dla maluszków... Mnie na drugi dzień od przyjęcia już kłuli w razie czego ;/
Na zgagę mi nadal pomaga szklanka zimnego mleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 08:23
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja wizytę mam w środę w przychodni przyszpitalnej. Mam nadzieję że lekarz mnie obejmie opieka już do porodu i ustali cesarkę. GBS mam mieć pobrany 5 lipca czyli 35+2.
Co do zgagi to nie jesteś sama męczy mnie okropnie i zawsze przed snem. Mleko pomaga ale nie mogę gonpic na noc bo mi cukier skacze rano -
Zolza_ wrote:Ja wizytę mam w środę w przychodni przyszpitalnej. Mam nadzieję że lekarz mnie obejmie opieka już do porodu i ustali cesarkę. GBS mam mieć pobrany 5 lipca czyli 35+2.
Co do zgagi to nie jesteś sama męczy mnie okropnie i zawsze przed snem. Mleko pomaga ale nie mogę gonpic na noc bo mi cukier skacze rano
A takie 0,5% też? bo mi takie nawet pomaga6cs: 08.2018 - synek
-
nick nieaktualnyOj zgaga też mnie męczy..
Mleko mi pomaga Ale podnosi cukier więc nie zbyt dużo go pije.. ratują mnie też migdały.. A gdy zgaga jest mega - to jakąś tabletkę wezmę..
Ostatnio bardziej dokucza mi bezsenność..
I najgorsze, że gdy się przebudze to nie mogę zasnąć.. jest mi nie dobrze.
(Wcześniej mdłości nie miałam. To teraz w III trymestrze będę nadrabiać)
I to wszystko jeszcze bardziej nasila to, że nie mogę zasnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 08:44
-
Paulina znam to skądś, ale od dwóch dni mąż śpi na kanapie żeby plecy go nie bolały bo ja się wierce i kopię i powiem szczerze obie noce przespałam bez problemu pomimo wstawania siku. Trochę to smutne ale chyba mamy za małe łóżko na nas i mój brzuch.
Coś co mnie w nocy męczy to ból bioder. Śpię na boku i budzi mnie ból muszę się przekrecic po czym znów to samo budzi mnie ból i tak w kółko się kręcę. -
Zolza_ wrote:0,5% nie próbowałam bo nie kupuje takiego. Hehe dla mnie to woda a lubię mleko. Piję szklankę mleka ale w dzien, niestety zgaga pojawia się tuż przed snem złośliwie
Też tak kiedyś myślałam ale że ja piłam tylko mleko do kawy, a mąż jakie musli itp. to on wybierał (a on wieczna dieta nie wiadomo dlaczego) to kupuje 0,5% i się przyzwyczaiłam
Może spróbujcie a nuż taka zabielona woda wam nie podniesie cukru, a zgaga minie?6cs: 08.2018 - synek
-
justyna14 wrote:To Ty dziś pierwsza. Gbs od razu Ci pobierają dziś? Bo u mnie już dziś ginekolog mówił że będzie pobierał bo ja z historii porodow rodzę wcześniej więc żeby zdążyć z wynikiem. Moje na szczęście śpią bez problemów ostatnio więc ja się jako tako Wyspiam. A rano już jej lepiej było?
Też Was męczy zgaga ostatnio? Ja dziś na śniadanie zjadłam musli z zimnym mlekiem i już zgaga.
Rano poszły bączki i zasnęła od razu.
Zgagę mam non stop.
Przybrałam w 3 tygodnie tylko 1.4kg.
Z małą zawsze najmniej było 2
Nie wiem czy gbs pobierze teraz czy na następnej wizycie.
-
Zolza_ wrote:Coś co mnie w nocy męczy to ból bioder. Śpię na boku i budzi mnie ból muszę się przekrecic po czym znów to samo budzi mnie ból i tak w kółko się kręcę.
Odnośnie gbs to ja juz wiem że będę miała dodatni bo jak miałam ta infekcje układu moczowego to wyszła mi właśnie ta bakteria w posiewie. Nie brałam antybiotyku tylko jakieś wspomagacze i teraz jest ok ale wychodzi na to ze jestem nosicielem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:19
-
nick nieaktualnyKażde mleko ma cukier w składzie, producenci wszystko dosladzają..
I co Najważniejsze, to nie poziom tłuszczu w mleku podnosi cukier
Wzrost poziomu cukru związane jest z zawartą w nim laktozą, czyli cukrem mlecznym.
A kupiłam bez laktozy to zgaga nie przeszła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 09:38
mi88 lubi tę wiadomość