Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Dlatego chodzę na NFZ i prywatnie.
u mnie nawet prywatnie to ciężko. Przy plamieniach szukałam desperacko pomocy, jedna położna powiedziała żeby się nie martwić, bo mogę plamic w 8 tygodniu, a w promieniu 100 km nikt inny nie odbierał telefonu. A przychodnie a NFZ są 2 tylko, i to takie co zatrzymały się daleko w PRL :p no i do nich nie da się dostać, a nie chciałam się kłócić
-
justa1509 wrote:Chciałam na NFZ... Ale nigdzie nie dało się nawet dodzwonić
u mnie nawet prywatnie to ciężko. Przy plamieniach szukałam desperacko pomocy, jedna położna powiedziała żeby się nie martwić, bo mogę plamic w 8 tygodniu, a w promieniu 100 km nikt inny nie odbierał telefonu. A przychodnie a NFZ są 2 tylko, i to takie co zatrzymały się daleko w PRL :p no i do nich nie da się dostać, a nie chciałam się kłócić
Mamy przychodnie ale gin jest raz na miesiąc i oczywiście nie ma usg. Jeżdżę 10 km do przychodni i wyboru gin też nie ma. Prywatnie też 10km i to tylko jedna przyjmuje i po nocach wtedy jeżdżę. Następne gabinety prywatne i państwowe 40-50km
-
Mąż był w aptece i kupił lakator. Oczywiście elektryczny, muszę rozkręcić to co jest więc chyba poświęcę dzisiejszą noc odciąganie. Jutro muszę poprosić o wyparzenie pojemniczka.
Byłam znowu u małego, ciumkał smoczka, serce mnie boli że nie mogę go przytulić. Tak bardzo się o niego boję To nie był jeszcze czas na niego.
Przenieśli mnie już z sali pooperacyjnej do normalnej sali, na szczęście leżę sama, bardzo ciężko byłoby mi leżeć z inną matką i jej dzieciątkiem.Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
A zawsze myślałam że takie gabinety to dość dobry biznes... Moja lekarka dojeżdża do pracy 140 km... Tak więc za bardzo u nas nic nie ma :p
Strasznie mi gorąco dzisiaj... Stopy mam jakies rozpalone, trzymam na lodowatym termoforze i już mi za gorąco, na twarz wiatrak dmucha, a na dworze wcale nie jest jakoś upalnie. -
Dooti niedługo przytulisz. Nie był czas ale najważniejsze że nie było to też już tak bardzo wcześnie. Kilka dni i będziecie razem. Nie martw się jest pod dobrą opieka. Moja siostra urodziła synka w 29 tyg i ważył niecałe 900 g i jest teraz zdrowym 15 latkiem. Będzie dobrze. Nie możesz go przytulić ale na pewno czuję Twoja obecność. Będzie dobrze głowa do góry.
Dooti, DobrejMysli, pumka1990, Iva79 lubią tę wiadomość
-
Po wizycie. Wszystko gra. Łożysko dobiega do 2 st ale gin mówi że w tydz potrafi przejść o poziom. 2300 waga córki. Wymiary jak na jej wiek. Przepływy w Pepowinie ok. Waga moja pół kilo w 3 tyg. Razem 12.5 czego ja nie zauwazylam. Ciśnienie wzorowe.w 25 pobiera gbs . Szyjka dluga zamknięta. Za 3 tyg mówił by zacząć robić przysiady. Pewnie przenoszę..
Dziś zrobiłam 30 słoików dzemow z truskawek i 40 słoików czereśni. Poza kregoslupem nie czuje zmeczeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:18
d'nusia, e_mii, Anuleczek, pumka1990, Kasiaja, Ania241188 lubią tę wiadomość
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
nick nieaktualny
-
PLPaulina wrote:Mamy.. jakie laktatory elektryczne są dobre??
Myślę między canpol a lovi..Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ja juz mam wszystko, lacznie z hustawka hybrydowa i zabawkami fishera na pierwszy rok- znajomosci:-).Chce dokupic tylko 3 pajace i 3 spodenki na 56 bo mam 95% w rozmiarze 62.Pranie planuje na polowe lipca, pakowanie pozniej - oczywiscie w 40st chyba ze na metkach bedzie mniej no to mniej.95 st nigdy nie wlaczylam bo zwyczajnie mi szkoda a w praniu nie chodzi o wybijanie bakterii tylko o zmywanie detergentow i chemikaliow.Bakterie wybija zelazko, ale ja prasuje tylko po to zeby rzeczy wygladaly ladnie.Lubie prasowac bo rzeczy dlugo wygladaja jak nowe. Aa i ja lubie plyny do prania dzidziusia i plyn do plukania jelp- nigdy mi sie nic nie kleilo po zadnym plynie.
.
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
A tak w ogole to dzis mialam pierwsza w pelni bezsenna noc...bylo mi tak ciezko, duszno i nie wygodnie ze chcialo mi sie plakac...A maly do kompletu tak mi skopal prawe zebra ze az sie martwilam bo z reguly powyginal sie troche zanim zasnelam a potem spokoj
..I dzis pol dnia sie znowu przeciagal..Dwa dni temu czulam sie jak motylek...dzis jak czolg.Ciezko, duszno, zadyszka lapie, slabo mi, pic die chce...Ja nsprawde mam nadzieje ze to chwilowy spadek formy...
Aniołek [*] 6 tc 5.07.2017
Moje serduszko Olcia 12.03.2014
Aniołek [*] 6 tc 2011 -
Ja laktator elektryczny z Lansinoh podobno jeden z najlepszych ale poki nie użyje nie dowiem sie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Anuleczek wrote:A tak w ogole to dzis mialam pierwsza w pelni bezsenna noc...bylo mi tak ciezko, duszno i nie wygodnie ze chcialo mi sie plakac...A maly do kompletu tak mi skopal prawe zebra ze az sie martwilam bo z reguly powyginal sie troche zanim zasnelam a potem spokoj
..I dzis pol dnia sie znowu przeciagal..Dwa dni temu czulam sie jak motylek...dzis jak czolg.Ciezko, duszno, zadyszka lapie, slabo mi, pic die chce...Ja nsprawde mam nadzieje ze to chwilowy spadek formy... -
Ja Wam współczuję. Mój mały jest aktywny kopie, przeciąga się - szczególnie wieczorem - teraz mam wręcz dyskotekę w brzuchu. Jednak to bardziej nieprzyjemne, Ale nie boli. W żebra w ogóle nie dostaję - No chyba, że to jeszcze zbyt wcześniej i za jakiś czas dostanę. Jak myślicie?Emil - 28.07.2018 r - godzina 22.18 - 2530 gram i 50 cm szczęścia do kochania
[/link]
24+0 - 692 g/29+0 - 1392 g/32+6 - 2233 gramy szczęścia