Sierpniowe mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie rozłożyło. Złapałam jakieś paskudztwo od męża i córki.
Kłucia i ciągnięcia na dole mam takie, że mam wrażenie, że zaraz urodzę. Brzuch twardy jak kamień. W poprzedniej ciąży tak nie miałam. Jeśli mnie kiedyś najdzie na trzecie dziecko, to chyba wynajmę surogatkę, jak Kim Kardashian albo inna celebrytka... A tak serio, to tamtą ciążę wspominam bardzo dobrze. Tęskniłam za tym stanem, zazdrościłam każdej brzuchatej, jaką widziałam na ulicy. Ludzie przepuszczali w kolejkach, ustępowali miejsca, mąż skakał wokół mnie, miałam czas na odpoczynek, prace manualne, siłę na pięć wypadów dziennie na grzyby, a teraz nic z tych rzeczy. Smutno mi przez to. A z drugiej strony głupio, że tak narzekam, bo mam ciążę bez żadnych komplikacji i to już drugą, z takim odstępem między dziećmi, o jakim zawsze marzyłam, a mam jeden jajnik i żyłam w przeświadczeniu, że z moim chorobskiem nigdy nie będę miala dzieci. -
Ja np z małą chyba tylko raz w zebra dostałam. Teraz zdarza się częściej.pumka1990 wrote:Ja Wam współczuję. Mój mały jest aktywny kopie, przeciąga się - szczególnie wieczorem - teraz mam wręcz dyskotekę w brzuchu. Jednak to bardziej nieprzyjemne, Ale nie boli. W żebra w ogóle nie dostaję - No chyba, że to jeszcze zbyt wcześniej i za jakiś czas dostanę. Jak myślicie?

Widać że chłopak ma więcej siły bo jego ruchy są bardziej bolesne
pumka1990 lubi tę wiadomość

-
Kolejna noc nieprzespana
do tego ciśnie mnie coś od góry burza, nie wiem czy żołądek czy mała coś wbija. Brzuch to mam twardy już chyba z zasady choć nie boli jedynie dyskomfort naciągniętej skóry i tylko od góry także sama nie wiem czy to przypadkiem nie dziecko się wypina bo już głową w dół.
-
Witam się i z rana. Dziś dzieci nam naprzemiennie w nocy marudziły, najpierw córka chciała spać z nami, potem jednak nie, i tak w kółko. Jak się opamiętała po siku i kupię koło 3 w nocy to syn o 5 przyszedł do łóżka i się rozwalał na wszystkie strony. Eh przygotowanie na trzecie dziecko w toku
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
U na dziś nocka lepsza bo mała się obudziła tylko na mleko ale na szczęście zaraz zasnęła dalej. Teraz się obudziła ale pognijemy jeszcze w łóżku chwilęjustyna14 wrote:Witam się i z rana. Dziś dzieci nam naprzemiennie w nocy marudziły, najpierw córka chciała spać z nami, potem jednak nie, i tak w kółko. Jak się opamiętała po siku i kupię koło 3 w nocy to syn o 5 przyszedł do łóżka i się rozwalał na wszystkie strony. Eh przygotowanie na trzecie dziecko w toku

Pod koniec sierpnia przylatuje mój brat z Anglii z moją 1,5 roczna chrzesniaczka i bratowa. Się cieszę bo widzimy się raz na rok góra dwa.

-
To ja melduję z rana że odłączyli mi dziś synka od CPAP, oddycha już bez wspomagania. Dziś zrobią mu kontrolne badania płuc i w kierunku żółtaczki. Trzymajcie kciuki za tego małego wojownika
Marta..a, ingelita, Flowwer, marcela123, Lavendova, Zolza_, nesssssa, Ania241188, e_mii, vanilia120, PLPaulina, d'nusia, Existenz, Kasiaja, kozalia, justyna14, alenka89, justa8902, misia-kasia, Cccierpliwa, Qumish, Eilleen, DobrejMysli, pumka1990, Ithildin, katka/85, chabasse, Anuleczek, Leticia, Iva79, Carolline lubią tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
No to już się obudziłam więc witam się w nowym tyg, teraz to już z górki. Ciąża donoszona za 3 tyg. Z Polkosia chyba wszystko ok bo sie udziela na grupie sierpniowej na FB.
Dooti no to już niedługo bedziecie mogli wyjść
a badania wyjdą napewno dobrze.
d'nusia, Dooti, pumka1990, ingelita lubią tę wiadomość